Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

• 28 375
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Момичета, аз пак ще ви тормозя за торта Татяна. Вече знам, че ще правя доза и половина, но издържа ли покритие? Другият въпрос е, че ще е с някакъв млечен крем- ще омекнат ли блатовете от него или ще трябва да ги сиропирам леко? Много ми е важно да знам за да съм сигурна в това, което ще правя, а не да се изложа- тортата е поръчкова и тъй като клиентката иска блат със стафиди се спрях на Татяна-та.

# 166
Нелка ,   newsm44 .Добре дошла.Дано тук те виждам по-честичко  smile3521  love001 .

Пепи,тортата е идеална за покритие,защото не се сиропира.За крем между блатовете аз ползвах този на Облачето (крема сирене+заквасена сметана+крем без варене на Доктора+ желатин).Попи идеално и блатовете не бяха сухи,но я сглобих два дена предварително. Колкото повече стои, толкова по-хубава и сочна става.

# 167
  • София
Пепи, и аз споделям мнението на 2 в 1 за престояването на Татяна-та Peace аз я слепях само със заквасена сметана /даже и захар не съм слагала в заквасената сметата/ и на следващия ден беше добре попила, стегнала и страхотна на вкус!

# 168
  • Пловдив
2в1, много ти благодаря  Simple Smile
Руми, и аз обичам заквасена сметана, но сигурно ще е с някакъв пудингов крем, защото между блатовете ще има банани и карамелизирани орехи  Crazy Клиентски желания, какво да се прави  ooooh!

# 169
  • София
Хм, банани?!? на мен доста ми пое и реално непопитата част от сметатата беше малко, та бананите и карамелизираните орехи ще дойдат като плънка, май  newsm78 поне биха, ако бях сложила, когато аз правих. Ще ми е интересно как ще се получи при теб  Peace

# 170
По препоръка на Рая, правих Татяната, с крема от фалшивото Тирамису на Танита ( Крема сирене, заквасена сметана, течна сметана и пудра захар...предполагам, че ще понесе без проблем бананите и ядките  Peace ). Не стана лошо...аз не можах да я оценя по достойнство, защото си падам по шоколад, но народа я хареса и се изяде. От една доза направих торта 9 инча, висока около 3-4 инча.  После с малко повече маслен крем трябва да се заглади и си понася без проблем покритието. Става стабилна-издържа и втори етаж  Peace

# 171
Пепи - аз я правих "Татяната", но без покритие. И поради липса на крема сирене стана страхотна само със заквасена сметана, пудра захар и крем "Оле" на д-р Йоткер. Сложих между блатовете резенчета ягоди. Беше прекрасна на вкус.
Ето снимки:

Това е от една доза, а крема беше доза и половина.  Simple Smile

# 172
  • София
Пепи и аз да кажа, че татяната е супер за покриване. Но относно кремчето трябва да има леко кисела жилка. Самите блатове за доста сладки. Ис по-тежък крем не се връзва. Поне при нас беше така.

# 173
Пепи аз какво ли се обаждам баш на тебе акъл да давам ама Sick
Момичетата подробно са обяснили и са показали.
Два пъти съм правила Татяната и двата пъти се омете до троха.
Първия път с както си е по рецепта - със сметана а втория път ето тук понеже ми  искаха домашен млечно - яйчен крем
виж тук
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=1&pid=5647283
и разрязана
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=1&pid=5647285
По сладичка беше.Не съм сиропирала блатовете допълнително.От самия крем си попи.Но престоя една нощ в хладилника де.

# 174
  • Пловдив
Момичета, мерси на всяка една от вас. Мислех да я правя или с млечно яйчен или със сладкарска сметана+заквасена+крем Оле Wink. Задължително ще престои 1 нощ преди да я ,ажа с масло и покривам. И още 1 нощ преди да бъде изядена. Не ме притеснява колко трябва да я загладя, защото съм свикнала покрай медовика Simple Smile

# 175
Момичета, искам да изразя искрената си благодарност за това,че благодарение на вашия труд и моите скромни усилия, днес изпитах истинско удоволствие, че тортата на рожденния ден на мое дете е лично приготвена от мен. Рожденника много хареса трюфелите и каза другият път - само трюфели да направя. Оценката на всички бе 6+, а малкият син, опитал 2 хапки, каза - Мамо, тортата е супер!

Благодаря Крисче, благодаря Бъни, благодаря на всички за подкрепата!

Димитринка искаше парче, специално за нея,а и за всички останали девойки - Парче превъзходна торта Трюфел!

# 176
Маме,честит рожден ден на синчето ти!!Да е жив и здрав и само да ви радва!!!! nbirthday
Ще си хапна малко от парчето,толкова е вкусно  Peace

# 177
Мама Цоцоланка ЧРД на детенце!   bigdance2

Малееее, какво апетитно парченце. #Crazy А само как обичам трюфел. Hug

# 178
Мам`Цоце - ЧъРъДъ на твоето детенце!!! Нека бъде живо и здраво и много палаво!!! Да те ядосва повечко, за да го оцениш по-добре!!!   bouquet Много хубава торта си му спретнала.....
Само аз ли не съм правила и яла трюфел  newsm78.......
Доста изпуснах от темата последните дни, но я следя де..... не ви изпускам, просто не остава време да коментирам...
А тази вечер пък на тъгъдък, правя торта "СЕЗОНИ"  newsm45 newsm45 newsm45.......
 Поздравявам всички които са се трудили неуморно в последните дни!!!
Отново ви приканвам да си помислите за участие в сбирката през МАЙ.
Места все още има....... мястото е невероятно... компанията до момента е идеална...... тръпката става все по-голяма........ ако това ви стига като агитация:
ЗАПОВЯДАЙТЕ
Това е съкратения вариант на цялата тема:
http://docs.google.com/View?docID=dfczmb2b_6g35n49ph&revision=_latest

# 179
Мамеееееееее, много ме трогна. Представям си какво вълшебно усещане си имала. Убедена съм, че тази торта ще му даде силици, утре да е съвсем нов човек Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И изобщо не се шегувам. Имаше едно време, като дете помня по Сънчо беше, една приказка за лека нощ. Една майка искаше да купи най-крусавата възглавничка за нейното момиченца, за най-прекрасни и спокойни сънища, защото момиченцето й не можеше да спи добре. Отиде в магазина, попита продавачката коя е най-прекрасната възглавничка и тя и прехвали една сребърна, от тъкан чудесен плат, най-мекия и топъл..... Взе я майката, легна детето, но на сутринта пак не беше спало добре. На другия ден, майката пак отиде и този път взе неземна златна възглавничка със сърмени бродерии за още по прекрасни сънища....Ноооо разбира се пак спа добре. Тогава майката сама уши и избродира възглавничката на своето момиченце и то заспа най-спокойния сън и сънува най-вълшебните сънища........

На мен ми е останал такъв спомен за мама, която и сега не спира да ме обгрижва, дори и когато нямам такава нужда, а аз самата винаги съм се водила от посланието на тази приказка, до колкото ми стигат силите........

Весел и усмихнат празник Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт