Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

• 28 387
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ама че хубави приказки разказвате:)))

Маме, благодаря ти за парчето, браво, толкова вкусна изглежда, напълно те разбирам колко доволна от себе си си била:)))

# 181
  • Vaudreuil Canada
Krische много е хубава приказката   bouquet

Мама Цоцоланка Честит Рожден Ден на детенце - много хубава изглежда тортата.

van444eto с тебе нещо тайно единомислие ни мъчи - и аз Сезоните борих тази вечер.

Албенче и destini благодаря за отговорите (дано не пропусна някого че съм много отнесена тия дни)

Виолетче и твоята сладурка съм изтървала в честитките - да ти е жива и здрава - много си я зарадвала ми се струва - просто грее.

Да допиша тук и за конкурса че се сетих със закъснение  Tired - жалко че нямаме печеливша торта и наистина Буратино трябваше да е там. А забележки за отличените торти могат много да се пишат ама това е положението.  ooooh!

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 06:32 от shemet_neveroiaten

# 182
Пепи на мен Татяната от 1 доза ми излезе нормална 7см торта на височина (при 25см диаметър). За крема Клеър вече каза - ние всички го харесахме  Peace . За мен лично блатовете на тази торта някакси не ми се връзват със карамелизирани орехи и варен крем. Не знам , мисля си че ще стане много тежка. А и си го има и вкуса на мед и в комбинация с карамел какво ли ще се получи  newsm78.

Между другото , аз моята лесно я загладих - виж да загладя Наполеон и Медовик наистина е зор  Wink
Мама Цоцоланка ЧРД на сина ти- да е жив и здрав . ( по добра похвала от тази в семейството няма - щом детето я е харесало , значи си изпълнила задачата )

# 183
  • Пловдив
Рая, клиенката каза, че иска блат със стафиди и обича карамел и банани.

Ако някой ми даде идея как да го осъществя ще съм много благодарна.

# 184
Пепи, майка едно време правеше една бишкотена торта и крема беше от смес на маслен с пудра захар + млечно-брашнян (аз така му викам), който е без захар, защотот много сладко идва и отделна в една тава изсипваше ядки орехи, и ги заливаше с разтопен карамел и после го натрошаваше и бухкаше при другите 2 крема. Бишкотите ги поеше в мляко с алкохол. Мисля си, че може и да пасва този тип крем, ама аз не откривам топлата вода. И да го ползваш за един от пластовете , а за другия да сложиш друг крем от сметана и банани...... newsm78 Разсъждавам си на глас, въпреки че според мен комбинация стафиди и банани не си пасва. Аз бих се опитала да я убедя, че тя иска или само стафиди или само банани Joy Joy Joy Че двете не си вървят, как хората ще харесат това и това, пък не това и това и т.н психо приьоми и ще бъда толкова убедителна, че накрая  самата тя ще се чуди кой изобщо е повдигнал темата за банани и стафиди hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 185
  • Пловдив
Крисче, млчено-масленият крем и аз си го знам. И често го правя. И да ти кажа банани със стафиди не е толкова зле, но ще говоря пак с момичето.

Сега ми е друг проблем на главата. Пресиропирах един маккуиин и тече отдолу още преди да е покрит. Не ми се мисли какво ще стане след покриването  Cry

# 186
Здравейте Всички!
Записвам се с ето тази торта, която завърших вчера за детето на една приятелка и се връщам да чета назад, че доста съм изостанала!

Вътре е пандишпанови блатове  крем " Йогурт"

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 13:19 от laskova

# 187
  • София
Леле, Пепи това си е проблем. Ако можеш някак да подпъхнеш отдолу друг блат за да поеме от сиропа. Ще се разкашка, ама за друго не се сещам newsm78
Относно стафидите и банана, мисля че няма да е проблем, и двете са с кисела жилчица. Но в крема трябва да преобладава квасената сметана. Много ще стане тежка итаче. Незнам, както се разберете де Peace
ХЕХЕ Крисче пишем и мислим едновременно Laughing

laskova страхотно е  bouquet само дай някак по-близак план, дребна е и искам да я разгледам от близа Mr. Green

# 188
А не може ли да я обърнеш върху друга подложка и най-горния блат да стане най-отдолу, даже ако трябва да сложиш още един, който да ти е новия долен и върху него да я обърнеш? Нали все пак не е покрита още. Peace

Ласкова, много красиво човече. Страхотно изглежда.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 189
  • Czech Republic
Пепи, аз бих направила обикновено маслено кексово тесто със стафиди за блат. Към него може вече да сложиш и карамелен крем! А дамата щом обича и карамел и стафиди явно си пада по сладкото и предполагам няма да и накъртва.

laskova,тортата с  Барт Симпсън е чудесна!  bouquet

# 190
laskova,много е добра,но и аз искам по едър план, Praynig ако може

# 191
laskova,тортата е чудесна! Трансфер ли е?
Пепи, не мога да повярвам, че можеш да имаш проблем- винаги всичко ти е толкова майсторски изпипано

# 192
Цоци миличка ех да знаеш как се радвам за теб Hug.
Много много се радвам ,че макар и скромно Embarassed съм помогнала.
А за трюфела сега се приготви само него да правиш.В къщи като кажа коя торта да правя бе хора - всички в един глас ТАЗИ ЗА ТВОЕТО ЧРД демек Трюфела.Тази торта няма мая някой който да не харесва.
Ванче време ти е да я пробваш душко Hug
Крисче ме разрева пак с тази приказка за майчината любов Heart Eyes
Ласкова тортата ти е върха - много хубаво си го нарисувала Спонж ли беше това - не съм много наясно с детските герои Embarassed
Пепико - ще се справиш, не се съмнявам Hug

# 193
  • Пловдив
А не може ли да я обърнеш върху друга подложка и най-горния блат да стане най-отдолу, даже ако трябва да сложиш още един, който да ти е новия долен и върху него да я обърнеш? Нали все пак не е покрита още. Peace

Хехе, и тавана на колата ще стане под Simple Smile Проблема е че е поредният Маккуин
Ама ще го измисля.

pavi04, когато дребното ми пречи успявам да пресиропирам някокоя друга торта.

laskova, много добра апликация Simple Smile

Момичета, благодаря ви много за съветите   bouquet  Крема не е задължително да е карамелен. Имам още 2 дни за размисъл как да реализирам тортата и май предложението на Нат ми допада най-много.

# 194
Да ви кажа аз за втори път за една седмица правя желираната торта. Става чудесна.Обаче не я направих със смлени орехи и бисквити, а с нарязани на по-едри парчета, сложих и стафиди,Лошото е че сама изядох половин торта докато четях тук темата Embarassed Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт