НОЕМВРИйското хлапе денем спи, а нощем реве!

• 9 294
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Галке, за какво си блъскаш главата  Mr. Green Сподели. Да видиш, че не си сама. Може да се присъединя.

Момичета, споко, ей сега една позната ми сподели. Нейното момченце е на 6 месеца, а коликите са го оставили едва на 5. Дерзайте newsm48

Да се извиня за объркването. Нана, ами то като ми излязат отдолу коментарите и всички ми стават на каша Embarassed
Яна охотно приема кърма, АМ, чай на Хип, чиста вода. Не съм я пробвала с нафта, но знам ли Mr. Green Разбрах пояснението. Благодаря за труда! Hug

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 17:12 от Бубе

# 211
iveto_11 Там се разхождаме като ходим при баба и дядо, така че ако искаш дай един тел на лични да звънкам като сме там newsm68 А иначе там живеех преди това (при мама и тате  Grinning ) и още от преди съм си представяла как ще си разхождам детето там, а ТЕЗИ са ме наервирали и за толкова години никой не им каза нищо  fight

# 212
  • На топло...

Яна охотно приема кърма, АМ, чай на Хип, чиста вода. Не съм я пробвеала с нафта, но знам ли Mr. Green

Еееех Joy...
Мисълта ми беше вместо вода newsm78...

Ма може па нафтата да е по-изотонна с плазмата от водата Joy Joy Joy... предимството ви на морето е по-голямо от нас на сушата, може мазутец да ползвате, що да се разлива по пясъците Joy... Това ще е и първата крачка към човекоробота - привикване към новата  hahahaхрана...

# 213
  • София
Ей здравейте,
Честито на всички месечинки и рожденници. Да сте живи и здрави и само хубави моменти да ви радват ! Hug

Аз прочетох набързо много неща и незапомних много, но по това което запомних. Д-р Спок се изказа по въпроса за ледените ръчички и крачета - Нормално на бебетата ръцете и краката са студени, това не ги безпокои и не е признак за притеснение. Проверявайте дали на детето му е топло като пипнете нослето или вратлето отзад.
А относно водата, моята  категорично отказва даже започна да плюе хитрушата  Joy
Но затова пък правим упорити тренировки да хващаме. Вчера хвана една дрънкалка и аз я оставих да видя какво ще направи с нея. Калина я размята напред назад шибна се в главата с нея и тук аз се намесих   hahaha Joy

За белещата се бебешка кожа - мазно кремче, аз мазах с бейбидрийм за два дена мина.

Затова пък езикът ни е перманентно бял след мазането с антибиотик, дактарин, моите опити със сода и сега ще я мажа с пиоктанина да  стане поне син, че то все бял да му омръзне на човек.

Лека ви вечер и спокойни бебчовци  Hug

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 17:42 от valya_76_08

# 214
Бубе, благодаря ти за отговора, мн. ме успокои! Hug

Гери, относно капането на косата пий витамини и бирена мая! Лично при мен капането е по време на бременноста , а след раждането спира, но аз съм частен случай Grinning!

# 215
[ Лично при мен капането е по време на бременноста , а след раждането спира, но аз съм частен случай Grinning!

Не сиииииии, не сииии hahaha И аз така. И оня шампоан не действа. Нищо не ми помогна. Просто преди месец спря да пада. А падаше жестоко.

Цитат
Ма може па нафтата да е по-изотонна с плазмата от водата   ... предимството ви на морето е по-голямо от нас на сушата, може мазутец да ползвате, що да се разлива по пясъците ... Това ще е и първата крачка към човекоробота - привикване към новата  храна....

Лятос, кат се разлее мазута сме на линия. Да понатрупаме за зимата малко запаси Mr. Green

# 216
Мами мерси за бързите отговори  Hug

# 217
  • София
Яна охотно приема кърма, АМ, чай на Хип, чиста вода. Не съм я пробвала с нафта, но знам ли Mr. Green

Ники обича и дрешки - я ръкавче, я якичка, квото падне Simple Smile

# 218
  • някъде там......
Бубе, от три часа реве, та се къса - не знам какво й е. За нея - незнам, но аз - ще лудна!
Идва ми да изляза на терасата и да крещяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя!!!!!!!!!!!!

# 219
  • София
galisis, да не са наистина зъби  newsm78 Косето много жално рева, а сега се успокоява с гризалката. Пробвай да масажираш венеца с пръст, ако нямате чесалка. Ако се кротне, значи там е била болежката.

# 220
 kaffeetrmker_2 Sleeping

Днес 100 теми сте захванали!  #Shocked

Честити месечинки!  smile3525 Много да ви радват бебоците!  Hug

newsm59 на котето! С пожелания за много сбъднати мечти!

nbirthday на татко Мартин и много да глези двете принцеси!

galisis   spoko Нашия момък като си отвори устата да плаче получава манджа  hahaha и няма не искам. Един път даже рева със затворена уста.  Joy Joy Joy

Бубе, ами като си прочела всичко за водата и мома Яна пие всичко защо и даваш вода? Няма не искам една кърма ще пиеш! Mr. Green Това за Яна да пие за Бубето е ясно какво  Stuck Out Tongue Winking Eye 

Аз се усещам, че вече съм фанатик на тема кърмене и не даване на вода, но все пак да кажа:
1. Нана много хубаво е обяснила всичко за водата;
2. това, че ние сме отгледани с водичка, чайчета и т.н. не значи че е най-доброто;
3. след като бебето не иска вода, защо да се лъже с подсладена вода(като вкус се доближава до кърмата)
Това са си мой възгледи и не искам да дразня никой от форума  Peace
Аз вода не давам, няма и да давам до 6-ти месец. При нас също препоръките са след 4-ти, а може и след 6-ти месец вода, сокчета и т.н.
Лейди, ако може линк или поне информация за новите препоръки, понеже аз попадам само на тези от 2001 година да не се дава вода.  newsm78

За косата - не забелязвам да пада повече от нормалното.

За кожата- педиатърката каза че кожата ще се обели без значение дали се маже с олио или не се маже. Страх ме беше от алергии и не съм мазала, а сега кожата е много мазна и хубава.

За ръцете- студени са ако е студено на бебето, но това е при нас. Принципно и аз знам като Валя, че освен ръцете се пипа нослето за да се определи дали му е студено на бебето т.е. ръцете ако са студени не е критерии че на бебето му е студено.

За сядането- няма мераци, то още врата се вее като знаме та и идея си няма да сяда.  Tired

За потенето- ние много се потим и се изплаших да не е признак за рахит(нали и витамин Д не пие, а и бързо качва килограми), но прочетох и останалите признаци и се успокойх. Четох, че е нормално бебето да се поти, особено преди да заспи.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 19:20 от Yuliya2008

# 221
# 222
  • някъде там......
Благодаря ви, мамчета, за съчувствието.
Иве, имам две залъгалки и й ги давам, но тя не знае какво да ги прави, а аз не знам как да й помогна - идеи имаш ли newsm78 Косето как се научи какво да прави с тях?
Юле, пробвах го това, ама не стана.
Локализирах проблема, но не знам какво е - на горното венче, отдясно, от външната страна, има нещо беличко и твърдичко. Не е зъб, защото е отстрани. Какво може да е? Педито ще ни види едва утре

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 19:32 от galisis

# 223
  • София
ама че сте забавни

Бубе, недей хаби нафтата, кое знае кога пак ще ни спрат газта братята руснаци. Давай си й на Яна кърмичка и водичка, пък нафтата я остави за "черни" дни Wink

Нана, много подробно обяснение, но пусто на детето като му се пие вода. Тя Ида не винаги иска. Понякога я плюе, понекога пищи като й я взема. Пробвала съм и гърда да й предложа в такъв момент, не ще, търси си водата.

По повод водата, племеницата ми беше на АМ и пиеше по много вода и все така си продължава, вече е на почти 2 години, но пие доста повече вода от другарчетата си. Все си мисля, че това е един хубав навик.... Thinking Иначе и аз отначало казвах, че няма да й давам вода, ама какво да направя като като й предложа тя си я пийва с кеф  newsm78 А и свекърва ми пусто като не може друго да му дадат на детето при положение, че отложихме захранването и сме само на кърма, а тя по разбираеми причини няма как да го накърми  hahaha водата е единственото, което може да му дадат и като се появи, което е често, първото нещо е "детето водичка пило ли е скоро?" и независимо от отговора ми, който обикновено не се чува, докато се обърна и шишето с водата е в устата. ooooh! Майка ми повече се съобразява, мърмори, че го държа жадно, ама поне се съобразява с молбата ми да не се насилва да пие вода, а само по изключение.
Иначе аз съм на мнение, че щом сме родили деца трябва да сме способни сами да вземаме решение как да ги гледаме и никак не се дразня на критики и коментари, извличам най-полезното, а другото пропускам покрай ушите/очите. Като примерно да намаля подслаждането на водата докато стигнем до нормална водица, което започваме още от днес  Peace Hug

Ивето, Миме, къде е тая градинка на Ботев? Я кажете, че може и аз да се присъединя някой ден, ако не е мнооогоо далече.  Praynig

Галя, дано беба скоро спре да плачка.  Hug

Публикувам до тук, че нещо през 2 изречения и я Ида си търси компания, я някой звънне на тел или ме разговори в скайп и сигурно мога да си пиша до утре, щото все като цъкна "публикувай" и все нови отговори има.

# 224
  • Бургас
Здравейте и от нас мами!
Честито на рожденниците, месечинките и всички празнуващи днес!  bouquet
За даването или не даването на вода - изказвам мнение, до колкото разбирам от клетки и клетъчно съдържимо - вода се дава, ако детето иска и я приема - кърмата е 88% вода, но състава на другите 12% - какъв е? Захари, млечни мазнини, белтъци и много други компоненти, които в тези 12% никой не знае в какво съотношение са, защото при една майка ако лактозата е примерно 0,5% от тези 12%, то при друга може да е 0,9% от 12%, но майката няма представа дали това количество лактоза не е повече или по-малко за поддържането на "нормалното" състояние на клетките на бебето - може на него да му е нужна вода, за да възстанови баланса в организма си! За това смятам, че ако детето иска и приема чиста вода, то тя трябва да се дава, ако не иска значи му е достатъчно това, което получава с кърмата! (категорично обаче отричам наливането на детето с излишна вода. Моят син пие вода - всеки ден различно количество, но предлагам между храненията - никога непосредствено преди хранене и никога веднага след)Иначе Нана е обяснила всичко много точно и разбрано Peace, надявам се да съм писала ясно, защото хич не умея да обяснявам! Embarassed
Бубе - ако Яна я кара на нафта - не се плаши ако закъсате с манджата! Нашият тати ще намери начин да я захрани с нужното количество качествена нафта - директно от тръбата hahaha hahaha hahaha! Ама за мазута и котелното гориво - не бързай да и даваш, че са много трудно смилаеми! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт