НОЕМВРИйското хлапе денем спи, а нощем реве!

• 9 297
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • На топло...
Еле, парацетамол и парацетамолсъдържащи препарати. Вит.С можеш да пиеш. Но наблегни на много течности, мед, плодове, чайчета!

Иначе може и в аптеката да питаш...

За прахчетата хабер си нямам Blush , все с най-простите работи гледам да се оправям...

Бързо оздравяване Hug!

# 196
elleeeможеш да пиеш Тайлол Хот и както нанунана ти е казала парацетамоло съдържащи, аз бях болна когато детето нямаше и месец, пих два пъти Тайлол Хот по един на ден и наблегнах на течности и ми мина  Peace Успех  Hug
Илка и на Ивко почти винаги са му студени ръцете - важното е нослето да е топло. А за сядането - от около 2 седмици напъва да сяда, но преди да навърши 6 месеца не е хубаво да се сладга седнало детето. Когато на дребен му омръзне да стои само легнал и на мен ми умалеят ръцете да го разнасям, го слагам в столчето за кола.
Ани въобще не слушай бабите  Naughtyосвен да ти създават комплекси друго не могат.
Да де ама на мен ми се струва че и във столчето седи, не е ли вредно и това  Rolling Eyes Ако можеш да ме успокоиш, че аз и в него се притеснявам да го слагам Embarassed

# 197
  • София
Благодаря ви много за бързите отговори   Hug  Отивам до аптеката  Peace

# 198
успях!сложих най-накрая менкащи се снимчици newsm68 newsm68 newsm68 newsm44след толкова опити все пак успях... Laughing       само,че като имам време ще направя по хубави вече знам как става smile3533                                       

# 199
  • На топло...
Лейди, направо ме хвърли в тъча Shocked!

Може ли един линк към новите препоръки на СЗО?
Аз чета тука в страниците на немската Национална комисия по кърмене (а тя се съобразява със СЗО), по принцип осъвременяват информацията Rolling Eyes... И все още пишат, че бебе до около четвърти-шести месец (1.точка на препоръките е кърмене до 4-ти, 6-ти месец) няма нужда от допълнителни храни или течности, това е 2.точка (от общо 14)... Разбира се бебе, кърмено на поискване.

Благодаря предварително Hug Heart Eyes  bouquet...

# 200
Здравейте момичета, Grinning да се включим и ние днес, че току виж пак сме изтървали темата .
Честит празник на всички които имат поводи днес,много здраве щастие и любовНа мъжките мами да са им живи и здрави петлетата
За ръчичките и на Марти са му все студени но знам че не е критерии за това че му е студено .
Напоследък с храненето си прави каквото реши веднъж яде 150 друг път 80 и така....
За водичката също понякога пие по някога не,но му предлагам чиста водичка без подсладители,и чай като давам също не го подслаждам.
За зъбки е доста рано още и това че се мъчат да лапат и дъвчат всичко е просто от интерес ,малкия ми син го правеше от 2 месец а зъби имаше на 1 година.
Към мамите чиито бебета покашляха,кога отшумя кашлицата ,че при нас вече цяла седмица няма кои знае какъв ефект?
 Hugна всички

# 201
Честит рожден ден на Котето да е жива и здрава и много щастлива.
Честит рожден ден на мъжа на Елица Мартин много да ги глези своите принцеси.
Честити месечинки на Митко и Валентин да растат здрави и послушни
Илка , и Борислава е почти винаги със ледени ръце, и на мен докторката ми каза, че това е признак че детето е добре. А за изправянето и тя иска да е все права.
Мимето, аз не я слагам да стои така постоянно колкото й да й е хубаво, само за да я снимаме съм я сложила на възглавницата облегната иначе не я слагам.

# 202
Нелчо, към нашата количка имаше зимно покривало, но не става за съвсем малко бебе, защото е за седнало положение. Точно за следващата зима ще свърши работа.  Да ти кажа, обаче, ходих в Премама преди да питам за порт-бебето на Грако и онези ми викат, че не можело да си купя само порт-бебето, а трябва да поръчам целия ансамбъл-количката, столчето Та не съм сигурна дали са склонни да дадат само покривало или брат ти ще влиза пак в действие.

И главата ни е все потна, ръцете и краката студени. Всичко е ОК Mr. Green За сядането-Цветковата днес каза, че Анита се набирала да сяда. Яна и тя има подобни пориви, но ще удържим положението до по-безопасни времена.

Вита, на мен доскоро ми прокапваше. Накрая беше с цвят на боза. Ходих на преглед в началото на Януари, та докторката каза, че няма нищо нередно. От около две седмици съвсем спря.

Еле, осцилококцинум. Аз си държа тук за всеки случай и само като усетя признаци на ртазболяване, веднага изсмуквам две през 6 часа. Направо съм бетон. Пу, да не казвам голяма приказка!

Илка, за това ще ми трябва речник Joy" изотонна с плазмата". Предполагам, нещо като еднородно или хомогенно. Не се подигравам. Звучи професионално Peace Та, напълно съм съгласна с това, което пишеш. На клетъчно ниво Embarassed това сигурно важи по принцип, но за сложния човешки организъм... Знаех, че чистата вода може да понижи кръвното, знам, че захарната вода е вредна за зъбите, ама пусто като лочи като хамел. Една надежда имам, Нелчо като казва, че онова детенце нищо му нямало а просто си пиело по много. Ще я почакам Яна да видим накъде ще се ориентира. Иначе и аз бях силна и обяснявах на свекито как изобщо вода на детето няма да се дава Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 16:32 от Бубе

# 203
Привееет! Hug

Мойто калпазанче хич не иска вода. Понякога като се разхълца неудържимо опитвам да му дам да пийне мъничко, ама само си върти главата, а вече и ми бута шишето. И аз смятам, че трябва да се предлага, те ако искат, ще пият.

Аз имам един такъв въпрос - започна ли да ви пада косата? При мен отскоро е страшно положението  Cry А в болницата ни раздадоха мостри на шампоан против косопад, който уж бил много подходящ за бременни и родилки. Аз го купих, ама ефект няма.  newsm78

# 204
Аз имам един такъв въпрос - започна ли да ви пада косата? При мен отскоро е страшно положението  Cry А в болницата ни раздадоха мостри на шампоан против косопад, който уж бил много подходящ за бременни и родилки. Аз го купих, ама ефект няма.  newsm78
А бе дали пада не знам  Thinking ама се скубеееее страшно много, отслабнала я намирам, а и малкия вече се научи да я сграбчва здравооооооо smile3521 И все пак и аз мислех да опитам нещо , само дето не съм решила още какво, майките с опит какво ще предложат ?
А имам и едно такова питане, на някое бебче да му се бели кожичката на дупето-нашата от няколко дни я наблюдавам, ама много е странно, щото не е подсечена, а само на много финни люспички и се чудя какво ли става, кожичката ли му се сменява  newsm78

# 205
гледам за сядане говорите.Ивко едва го удържам като му подам ръце да се хване за мен и се надига ама такова набиране пада че става целия червен,освен това като седнем някаде където има хора и той иска да става да гледа хората.
И като реве и напъва се изпотява,мисля че е нормално.

Честито на всички които празнуват днес
mimeto-пробвай да го мажеш стабилно с бебешко олио

# 206
  • някъде там......
 newsm45 smile3518 Banghead cry Banghead Sob  Sob

# 207
# 208
  • София
Мимето, как може да се разхождате в градинката на Ботев и да не си казала досега! Срам, срааам! Ние с Косьо днес пак си седяхме там самички  Crossing Arms
Вода предлагам отвреме навреме с нулев успех. Чай и сокове още не давам. Нашето диване също иска седнало, но не му позволявам. Много се ядосва, че не може сам да стане, но така ще е още известно време докато не получим официално разрешение. Ние в сряда сме на ортопед и ще питам откога може да ги слагаме поне полулегнали.

# 209
  • На топло...
Бубе, изотонен значи по същия начин зареден един вид. Клетката работи само при определени условия - ако в плазмата ́и владее едно ниво на концентрация на заредени калиеви, калциеви, натриеви йони. Ако клетката е обкръжена от среда, която е различна от нейната вътрешна, започва да се опитва да изравнява разликите и по тоя начин променя собственото си мильо, следователно и процесите, които се извършват в нея, т.е. страда. Представи си осоляване, принципът е същият - извлича се вода от това, което осоляваш и то се сбръчква - опитва се да изравни просто нивото на осоленост и изкарва водата, корабокрушенците умират например баш от обезводняване, ако тръгнат да пият солената вода (сбръчкват се отвътре и им се прецакват всякакви жизнени процеси). И обратното - ако вътре е по-заредено (солено) от навън, клетката се опитва да изравнява и намалява концентрацята на йоните, следва увеличаване на обема (поела е вода) и пак ненормално работене (тук си представи сушените сливи на Пепена).
А бъбреците са точно тия, които се занимават с изхвърлянето на течности и регулация на концентрацията на йоните за целия организъм. За да работят нормално им е необходима естествената плазмена концентрация. И тук идва ролята на чистата вода - за тях нож с две остриета, хем пречи на нормалната им работа тая разредена плазма, хем пък работата им е увеличена, защото трябва да се справят с регулацията за целия организъм... Ако детето яде вече други храни - твърди, то се регулира нивото, но ако яде само мляко и пие вода - не.
Уффф, не съм специалист и не знам добре ли го обясних ooooh!, но общо взето е това...

Просто си мисля, че по чайчетата е работено в тая посока и са по-добри от чистата водичка... А ако и дадеш кърма или АМ пие ли?
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт