НОЕМВРИйското хлапе денем спи, а нощем реве!

• 9 303
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • някъде там......
Честит рожден ден ан Котето и на всички останали с повод за празнуване днес!

Мами, помагайте, какво давате на бебетата си за зъбките, защото ние май се сдобихме с този проблем, а само допреди седмица ни мъчиха коликите  #Cussing out Шушулката с настървение си гризе юмручетата, плюе биберона, дъвче и моите ръце, но отказва засега залъгалката. Венчетата й отдолу са побелели и като че ли подутички, ама няма как да разбера какво се случва. А и от нощес само циври и нищо не може да я успокои.... Sad

# 181
Честито на всички с поводи днес! - те много бе!

# 182
Честито на Котето - да си жива и здрава и много щастлива  bouquet И бебко да те радва много!
Честити месечинки на дребосъците!
Ами Галисис чувала съм, че онези залъгалки дето се пъхат във фризера и стават на лед много помагат - ама знам ли - пробвай!

Ооо и честит ви петльов ден Hug!

# 183
Здравейте и от нас.
На Котето и татко Мартин  newsm59
Честити месечинки на двамата юнаци.
Нашата педка също е против водата със захар, затова и ни насочи към чая на Хип. Моята Андрейка от вчера нещо е кисела.Май я боли коремчето, но плаче повече от обикновено. Е може и да се глези да я носим. Ние нали сме с две баби и бебка се научи на носене, но като ги няма бабите аз я оставям да си поплаква, все пак трябва и други неща да върша. Иначе вечер ние заспиваме към 1-2 часа. Не я карам по-рано да заспива, защото ние и без това зяпаме телевизия и тя е с нас. Сутрин се буди да цока към 8,30 и после спим до10,30-11,30. Вчера свеки каза, че не сме й създали режим щото сме пригодили детето към нас, а не ние към детето както се очаквало и като тръгне на градина сме щели да имаме проблеми с тоя режим.

# 184
Благодарим с Митачки за пожеланията и затова, че сте се сетили за нас!Честита месечинка и Валентин!ЧРД и на милото на Еличка, да ги обича, да им се радва, да ги глези и да ги слушка с Анита!ЧРД на КОтето!
Сега да ви почерпим!

Вие сте писали, писали, докато ви изчета...
МАрия и Яна много си приличат!Впечатлих се определено.На нас акитата ни вече са нормални-миришкат на млечно кисело, да ви кажа всичко е било от коларгола.Само да знаете, ако се наложи да го ползвате да не се притеснявате.И аз не мога да намеря пентаксим...но ще отидем в сряда на консултация, а за ваксината ще се разберем допълнително.В събота бяхме извън града, а Митачето го гледа баба му.Сега виждам, че яде различно.Единия път изцокал само 60мл, другия 90-100, би трябвало да хапва повечко.Става въпрос за замразена кърма.НАли си цока и няма как да засека.Предполагам, че е наддал,така че повод за притеснение няма, явно не е бил гладен.Аз сутринта ходих на последната физиотерапия и се изцедих, че ако детенце нададе вой ще стане страшно.Баща му го нахранил и пак се задоволил с 60мл, та аз опитах да хапне още малко и хапна още 40мл.
МОже и да не му е толкова вкусно от биберона, друго си е от цицката.
Бубе, не се притесняавй за водата.На моя приятелка детенцето от много мъничко пиеше много водичка.И до ден днешен пие по литри, а е на 2г и малко.Нощем изпива по 4-6 бутилки с вода, водиха го на лекар, всичко си му е нормално.
Аз да си призная чиста водичка не съм давала, даавм чайче от копър и анасон и не всеки ден.
Митака като суче главичката му много се поти.При вас как е?НАправо все едно е къпан и му текат капчици пот, само главичката.
Иве, ама твоята баба ще да е голяма работа, само акъл дава.Отдай го на възрастта и не й се връзвай толкова.
Диданке, дано скоро ти се  оправиш и нямаш повече проблеми с гърдите.Мен нещо ме наболва леко зърното, гледам , нищо не виждам.
Болните дечица и мами да оздравяват бързо.
ХОди ми се на разхода, но времето лошо.
Подариха ни вчера чанта за количката, бебе-порт и съм много щастлива.
Бубе, да те питам нещо.Ние сме с еднакви колички.ТИ имаш ли чанта към количката и калъф за крачетата за есен-зима?Ние сме само с основен корпус количка+столче за кола+дъждобран.Та се чудя есента живи и здрави и идната зима как ще го изкарвам, тогава ще е голям за столчето, само с количката..много открито ще е и ще му духа, та ще трябва да купувам нещо допълнително.
Онова заглавие за новата темичка добре звучи, ама аз не мога и кило повече да сваля....зациклила съм, от кърменето се отслабвало-...да ама не, имам цели 15кг да свалям...не мога и гимнастика да правя, защото много ме боли кръста, нося и колан, ама...

# 185
  • София
добрутру и добър ден

честито на празнуващите

за водата със захар да каже, че тука бая критики отнесох  Hug и аз знам, че не е много полезно, но диването не ще чиста вода. От известно време и аз й намалям дозата захар, но е трудничко. Мрънка зверчето и това си е. Но ще ви послушам и ще предпиема по-драстични мерки. Няма де да иде, ще се отучи. А между другото не знам дали сте опитвали чая на Хип, но той е доста сладък.

аз имам два въпроса обаче:

1. на Ида много често ръчичките й са ледени. в момента е доста добре облечена, но ръцете й са лед! на друг случва ли се и защо така?

2. диването иска да сяда!!!  #Crazy знам, че е много рано и не й давам, но като си реши се надига сама на около 30 градуса без ничия помощ. понякога се хваща за одеалото си и се набира. много ми е смешничка и много ме радва каква ми е жилавка, но се притеснявам, че й е рано. има ли други бебоци, които да правят коремни преси  Joy

# 186
  • София
ilka_D   Peace  и в двата случая нашите принцески си приличат Simple Smile Някой ми беше казал, че студени ръчички били признак на здраво бебе Simple Smile Колко е вярно незнам. Важното е нослето да е топло, аз така преценям. Това за надигането и мойта е така. Дори като в държа на ръце с лице към всичко останало и с гръб към мене си подлагам ръката на дупето й, а тя се накланя напред все едно иска да е седнала а не облегната на мене.

# 187
Здравейте, МАМИ ! Честит празник на всички които имат повод да празнуват днес! newsm51 Много  dance  ura newsm24 и послушни    ylinfant за да върви купона.

И аз имам въпрос: Отосно ЛОХИИТЕ, нормално ли е още да имам макар по 5-6 капки на ден. Имам някакаво мн. слабо тачение със цвета на лохиите и се чудя какво е    newsm78

Илка и на двата ти въпроса моя отговор е положителен, на Али и са почти винаги студени ръчичикете и тя се набира от няколко дни, но тя е всде пак по малка от Ида. Но според мен не е добре да я слагаш да сяда преди да се консултираш с педиатър.

И да ви се оплача: при нас имаше затишие от две седмици относно коликите, но май пак се появяват Cry

Относно режимите установих че през деня Али стои два часа будна и на третия  заспива и спи около час и така през целия ден, но като часове все още нямаме нищо установено като режим и това е мн. кофти

# 188
Мами от София прави ли ви впечатление колко отвратително мръсни са улиците и тротоарите на всякъде в града? Просто да те е гнус да се разходиш - то не са всякъкви, употребяване памперси, пликчета, хранителни остатъци от всякакво естество - за кучешките хубости и калищата няма да споменавам! А бебораните още не ходят - ами като проходят - направо гнус ме хваща от сега - и после увеличават такса смет - еййййййй отврат #Cussing out #Cussing out #Cussing out

А и какво им става на тия хора - толкова ли сме оскотели Sad? Не мога да разбера защо всички си хвърлят отпадъците по улиците на града? И през прозорците - абе ужас - онази склуптура в Брюксел много точно ни описва! Cry
A какво да кажем за градинката на Ботев с каменните животинки в Банишора-ако някой има представа-там стопли ли се времето се събират супер много дечица и майки и е много весело-в контраст с това по улиците до градинката се разхождат сводници и техните п.........и посред бял ден дори и в часове като 3,4,5 след обяд съвсем спокойно си сспират колите, пушат си цигарите и още по-лоши работи и всички се правят че не ги виждат, включително и патрулките, които често са там.
Общо взето-София понякога ми се струва най-отврятителното място за отглеждане на дете.

# 189
Нелчо не се притеснявай за яденето, защото АМ е по хранителен от кърмата и с по малко количество се засищат.И аз се бях притеснила даже бях питала има ли други като нас да ядат толкова малко ама ето че не сме само ние.Ние ядем от 50-60 до 120-150 абсолютно всеки път различно.Ама вече минахме на различни часове за ядене, опредлено нямаме режим на яденето имаме само на последното около 10 и 30 и после към 12 заспива.
За потта и ние като се гушим и храним и особенно ако е нервна и я боли корема п време на ядене се свива много и от там допринася за изпотяването.На колко градуса седите в къщи?
Илка и ние сме с ръце от ледниковия предиод и като я събуя за къпане и краката са от там. Mr. Green И аз се бях притеснила ама ето че е било нормално, питах педи и тя каза че не значи че като са им студени крайниците им е студено.
За сядането не нямаме мераци все още.Мисля че трябва да не се дава още да сяда заради гръбчето.Ако имаш шезлон я слагай на него в полу-легнало положение, може да се задоволи и с това. Laughing
А днес било празник на: Сериозните бащи които нямало да изоставят децата си никога! (това го казаха по ТВ-то)

# 190
И така, сега като ви изчетох напълно:
Честито на всички празнуващи днес   bouquet Hug
И честит Рожден ден на koteto f    bouquet
ilka_D ще си взимаме май твойта мома Joy-нашите бебоци си вървят горе-долу еднакво на разтеж- а сега и ръцете-същите сме и ние, ама аз си го знам че това си му е наследство от мене и не се притеснявам Grinning. Колкото до седенето-тъкмо и аз му се чудих на Мони какво се е занабирал от два дни newsm78 И teodora 24 видях на снимчицата, че и вие слагате малката Борислава така на възглавнички, аз също практикувам това от известно време, защото малкия не иска да лежи само вече(чудех се дали не е вредно), а сега като почна и да се набира, особено като го държа-точно по същия начин както описва elleee newsm78
Мами, помагайте, какво давате на бебетата си за зъбките, защото ние май се сдобихме с този проблем, а само допреди седмица ни мъчиха коликите  #Cussing out Шушулката с настървение си гризе юмручетата, плюе биберона, дъвче и моите ръце, но отказва засега залъгалката. Венчетата й отдолу са побелели и като че ли подутички, ама няма как да разбера какво се случва. А и от нощес само циври и нищо не може да я успокои.... Sad
А бе не е ли рано още за тези зъби, какви са тея работи ThinkingВие ме хвърлихте в джаза  baby_neutral

# 191
Илка и на Ивко почти винаги са му студени ръцете - важното е нослето да е топло. А за сядането - от около 2 седмици напъва да сяда, но преди да навърши 6 месеца не е хубаво да се сладга седнало детето. Когато на дребен му омръзне да стои само легнал и на мен ми умалеят ръцете да го разнасям, го слагам в столчето за кола.
Ани въобще не слушай бабите  Naughtyосвен да ти създават комплекси друго не могат.

Ели честит ти рожденник!
Много да ви помага, да ви слушка и обича!

Май още нещо щях да пиша, ама ми изветря от главата ooooh!

# 192
  • На топло...
                Честито на месечинките от вчера и днес!   bouquet
   Честит празник на празнуващите! Hug
                              Честит Рожден ден на котето и татко Мартин!   bouquet

Да се включа и аз малко в дискусията...

За водичката - ако давах, не бих давала чиста, за да не се товарят бъбречетата. Кърмата (предполагам и АМ) е изотонна с плазмата, т.е. не нарушава електролитния баланс както чистата вода и бъбреците работят в нормалната им среда.
Не бих давала и подсладена вода, поради същите причини. Освен това има опасност да откаже бебето ядене (т.е. да не стимулира лактацията -> намалява кърмата -> увеличава водата и т.н., почва порочният кръг).
С водата не може да си набави необходимите вещества - единствено и само вода... Не мисля, че има нужда от допълнително, щом порцийката в кърмата е 88%.
Тук говоря за кърмене на поискване и АМ на поискване, разбира се...
Евентуално би била необходима при обезводняване в жегите, но сега няма жеги. А в Африка дето няма вода как процедират мамите? Студиите показали, че не се обезводняват и в големите жеги дечицата...
Значи мнооого рядко може да има обезводняване, ако няма достатъчно кърма или не е дадено АМ. Във втория случай е ясно какво се прави и няма нужда от вода. В първия (ето тука ще да е това с фонтанелката, ама и това бих обсъдила с лекар и бих наблюдавала дали мокри памперсите първо, за да се убедя, че не достига) бих оставила детето да стимулира поне половин час (за да има по-нататък повече) и едва тогава бих дала чайче (предполагам купешко, заради електролитите)...
Хммм... Не ангажирам никого с мнението си Hug, просто това ми се е набило като обобщение от многото четене. Но може и другите кърмещи, а и не само кърмещи мами да кажат какво правят, кога и защо предпочитат този вариант, който са избрали...

Нели, консултирай се с педиатър за потенето по главичката!

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 15:11 от nanunana

# 193
  • София
Имам спешна питанка

Усещам, че започвам да се разболявам... Моля ви кажете какво мога да пия при положение че кърмя - от разтворимите прахчета може ли да пия, а витамин Ц на таблетки???

# 194
Elle витамин Ц може със сигурност.Аз и давам на беба даже по 1 ампула на ден (по 3 дни само) а преди док от неонатологията ми беше казала да и давам 2 ампули от 2мл. Така че пий спокойно витамин Ц.

По повод фонтанелата да кажа че и нашата се вдлъбва много често но и аз си мислех че е от дехидратация но се оказа че не е.Ние вода не искаме да близнем ама хич.Така че явно някои деца не искат вода , други пък да.Вече е отречено недаването на вода от Световната Здравна Организация , но пък и не можеш да насилиш детето дапие.Казва се че ти тряба да предложиш пък то ако иска.ЗНачи ние до скоро ядяхме по 60 мл. мляко а беше на 2 месеца и въпреки малкото количество детето не искаше никаква водя.Мокреше си обаче памперсите стаблно което значи че му стигат течностите.Така че фонтанелата може да си се вдлъбва без да е дехидратирано бебето. Peace

Общи условия

Активация на акаунт