НОЕМВРИйското хлапе денем спи, а нощем реве!

• 9 295
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
  • до Пловдив
относно сока вие ли го правите
и по колко се започва да се дава
първо с ябълка после с какво Hug

# 256
  • София
Дани, да аз го правя сока. Настъргвам ябълката и после с марля го цедя. Първо започвах с една лъжичка, после 2 и т.н. След ябълката мисля че се дава морков. Аз досега съм давала само веднъж морков и веднъж круша. Иначе ябълка давам.

# 257
добър ден!честити месечинки на малките бебоци да са ви живи и здрави.За сока аз също от една седмица давам първо по една лъжичка после две и т.н сега вече по 20 мл му давам от ябълка и морков.Аз го приготвям с кухненски робот .Засега му харесва.Изчезвам,че се събуди.. newsm32

# 258
  • Бургас
Добър ден и от нас са бебе Мартин!
Имам питане до мамите, които проверяват с "персонален код" за изплатените обезщетения на страницата на НОЙ, на мен ми излиза при справка за януари 2009 - няма данни, което значи че работодателя не ми еплатил осигуровките или че от НОЙ не са си актуализирали данните?
Честито на месечинките!

# 259
дани-аз започнах с морков прясно изцеден,после смесих и ябълка.В събота ходихме в един детски магазин и купих сокчета на Ганчев и се оказа че Ивко повече харесва купешките пред прясно изцедените.
И при нас татко му като го вземе и детето онемява и се кротва веднага.
Така е при едни татковата щерка и при дугите-мъжка солидарност
Диди-това означава че не са вкарани никакви документи в НОИ. Веднага когато има представени документи НОИ ги отразяват

# 260
  • до Пловдив
Имам питане до мамите, които проверяват с "персонален код" за изплатените обезщетения на страницата на НОЙ, на мен ми излиза при справка за януари 2009 - няма данни, което значи че работодателя не ми еплатил осигуровките или че от НОЙ не са си актуализирали данните?
Честито на месечинките!

и на мен за януари 2009 ми излиза че няма данни

# 261
  • На топло...
Здрасти и от нас Hug!

Честито на месечинките ни   bouquet!

За водата последно... Щом детето е на поискване, то само регулира колко вода му трябва. Затова има предна - рядка и задна - гъста кърма. Когато е жадно и му трябва водичка повече, суче по-начесто и по малко, ако е гладно суче дълго и през по-големи интервали. Така че значение никакво няма какво е моментното съотношение в кърмата на вода, мазнини, протеини и захари. Те се нагаждат към нуждите на бебето. Винаги първо се утолява жаждата му и след това гладът, а рядката кърма се произвежда веднага нова, така че ако трябва пак ще суче след 15-30 минути примерно.
Природата е измислила страхотна симбиоза... Виждали ли сте на сучещи котенца примерно майка им да им дава вода?... Както и да е, спирам дотук, това са доводите, за мен лично абсолютно основателни...
Не искам да убеждавам никого, всеки преценява за себе си Hug Peace Heart Eyes...

Бубе Heart Eyes, ако все пак не искаш да даваш вода и се чудиш защо я пие, може да питаме Бу и Хедра, Феъри също може да каже какво мисли Hug...

Галисис, мила, дано нямате повторение на вчерашните емоции Hug... Но педиатърката май не си е прочела домашното... Не мога да разбера защо вървим десетилетие назад, дори руснаците са отрекли тия си схеми на сокчета, води и захранване, само ние в България упорито продължаваме да правим експериментите, които са били правени с нас ooooh!... Аз бих пробвала с Биогайа или Колийф... Със сокчето може да върнеш коликите, не са им готови организмите за нови храни още на ензимно ниво, най-много да им разстроим храносмилателните системи за цял живот... Лично аз съм се отбила на 3 месеца след въвеждане на сокчетата, майка ми е продължавала само изцедена кърма със сок да ми дава, инак не съм я ядяла... До ден днешен се боря със затлъстяване, нередовен стомах, колит...

Лейди, Hug! Няма защо да се извиняваш, провокира ни просто да потърсим инфо пак Wink, даже една темичка в кърмаческия пуснах, който иска да погледне http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368800.0... А за успокояването от татито и ние сме така. Хем някой път ми става кофти, че не мога аз да се справя да си успокоя детенцето, хем пък много се радвам, че и таткото влиза в действие, той е много щастлив, че също може с нещо да помогне,... а и се създава особена връзка помежду им Peace!

Момичета, гушкам ви всички Hug ...

# 262
  • София
Честито на месечинките!

Как става това проверяване??? Аз си взех персонален код но не мога да се оправя  Embarassed

# 263
  • до Пловдив
Някои да знае нещо за Noras/Lora  newsm78
губи се нещо

# 264
  • На топло...
Не, Дани Sad...
И аз вече почнах много да се чудя...
Дано всичко е наред Praynig, макар че за нея не е нормално да не се обади и да каже какво става...
Дано и по-скоро пише...

# 265
Привет, момичета.
Честити месечинки на бебчовците ни  Hug  bouquet Да растат умни и добрички за радост на всички   bouquet
По въпроса с водата, Ние сме на АМ и давам чайче, което много си го тачим. Изпива по 120-150 на ден между храненията. А относно захранването със сокчета и каши мисля да изчакам до 4-5 месец и мисля тогава да почна с оризова каша. До тогава стомахчето му е още недоразвито и няма да може да обработва тези храни, така че ще поизчакам.
Относно НОИ   33uu на мен вече ми са преведени за януари. А в работата превеждат осигуровките на 5-то число, така че  newsm78 знаели човек.
 С риск малко да Ви притесня, помня че Лора имаше последно проблем с гърдите, дори каза, че е стигала до спешното  Praynig Дано всичко е наред. Но пък може всичко да си е ОК и да има по разумно обяснение за нейното отсъствие. Де да знам  newsm78 може нет да няма. Нека мислим позитивно  Peace

# 266
Здравейте и от нас  

Честити месечинки на вчерашните и днешните бебоци  Hug

Честит рожден ден на Котето и на милото на Ели. Живи,здрави, много сили и любов.

По темите, който сте подхванали :

И Рая се надига, когато я носим с лице напред, но иначе си кротува легнала. Даже да не чуе дявола вече се заиграва повече.На моменти даже си мисля, че е нервна, защото не я оставаме на мира - все и говорим и гушкаме/размятаме и.....явно я изнервяме  Confused
Та днес съм ограничила общуването и да видим как ще мине деня  Peace

За студените ръце - педка ми каза, че е от претопляне. Ръцете и се изпотяват и затова стават ледени. Едва ли винаги това е причината, но от тогава проверявам редовно ръцете на Рая и често са"мокри" . Подсушавам, ако може така да се каже и вече не са и ледени. Освен през ноща . Не ще и неще да държи ръцете под одеалото  Crossing Arms

Вода, чай - нищо не ще да пие. Много рядко вода - веднъж на вде седмици, по 50 мл някъде. А чай за коликите и давах с пипетката, но много по малко. Глътне малко и почва да плюе ooooh!

Относно предпочитанията мама-тати. Когато и е криво никой не признава  Joy Реве и това е!

Ох, имаше още, ама пусто като забравям. още съм с бременилски мозък  hahaha

# 267
Здравейте и от мен.
Ние с Калина имахме две поредни нощи със ставане в 2.30 и после в 5 отново, което не ни се беше случвало от известно време, та аз не мога да си доспя. Не знам от криза на растежа ли, от що ли, дано да отшуми скоро.
Относно ръцете - нашата педиатърка каза, че ръцете и краката обикновено са студени, защото кръвта отива да оросява други важни органи, докато се настроят да функционират добре. Но от друга страна понякога ръцете на Калина са топли, което ме навежда на мисълта, че и нещо друго ще да има. Но обикновено ако нослето е топло, крайниците не ме притесняват.
А пък относно водата - моята щерка не ще и това си е. Предлагала съм й 3 - 4 пъти, но не ще и да лизне - плюе я веднага, та престанах с опитите. В този смисъл съм съгласна с Нана, че вероятно детето само си контролира колко вода й трябва чрез кърмата и повече не поема. Но пък всяко дете е различно.
Ние имаме малък проблем с татито - аз все залагам на него като си дойде да я вземе за малко, ама тя при него май повече реве, та той веднага ми я прехвърля обратно. ooooh!
Ама търпение и любов му е майката. Иначе и тя започва да обръща повече внимание на света - все иска да е права в мен, да гледа и да разучава нещата наоколо. И май и телевизия заглежда - като показваха едни дечица и такива усмивки тегли. Laughing
Имам и един въпрос - сякаш напипвам някакво удебеление на едната си гърда към зърното и не знам какво е - малката си суче без проблем. Не знам на лекар ли да отида, с компреси ли да пробвам. Някой имал ли е такова усещане?

# 268
Привет!

Вода отдавна не давам, още  като беше с физ. жълтеничка и я плюеше, но след като минат коликите може да пробвам малко сок от ябълки, имам домашно произведени и от екологичното село на баба и дядо newsm78Освен това с кърмата съм мн. зле и  бебка трябва да стимулира сученето и поради тази причина не давам вода.

Момичета да ви се похваля остават ми само 2кг още да сваля за да си стигна до моите 49кг. преди раждането. Направо се гордея със себе си този път, след първото раждане до шестия месец не успях да се възстановя, а сега дори не спазвам диета и не се измъчвам с упражнения. Дала съм си срок до март месец да влезна в норма и след това започвам як шопинг  newsm08.Така че тези от вас които правят някакви упражнения моля да споделят jump. Смятам да почна да правя коремни преси и да скачам на въженце. Аз се моля само малко да се стопли и като почна дългите разходки с малката 1stroller направо ще стана фиданка newsm62.

# 269
Ние бяхме на малка разходка  и сега Дани спи в количката.
Мъри, и аз усещах такова удебеляване, но ми се струваше, че е канал и след 2-3 сукания се нормализира (едното след горещ душ). Пробвай с топличко.  Hug
А за НОИ - и аз имам преведени пари тия дни, но незнам за кой месец  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт