НОЕМВРИйското хлапе денем спи, а нощем реве!

• 9 291
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
Добър ден и от нас са бебе Мартин!
Имам питане до мамите, които проверяват с "персонален код" за изплатените обезщетения на страницата на НОЙ, на мен ми излиза при справка за януари 2009 - няма данни, което значи че работодателя не ми еплатил осигуровките или че от НОЙ не са си актуализирали данните?
Честито на месечинките!

и на мен за януари 2009 ми излиза че няма данни
На вас добре, че ви излиза инфо, защото на мен от месец и повече ми дава, че енщо е хакната страницата и сървъра и не мога да си отворя страницата изобщо-САмо главната и ако реша да правя справка-нъц.
Според мен ви излиза такава инфо, защото фирмите превеждат осигуровките за месец януари до 10то число на месец февруари-Днес е 03-02, та ако не са преведени, това ще е причината.
Аз имам преведени парички за 10дни от декември и януари, но за колко точно дни не знам.Ще трябва да изчислявам.
Лора -нека си мислим, че е добре, че е отишла някъде на почивка и е щастлива.
Вита, на мен ми се ще да влезна във форма, ама 15кг така ли се свалят.И направо стимул нямам.Не мръдвам и кило, ще взема да пробвам с Дюкян, месо, салати и плодове, щото от тях не  мога да се лиша, както и от млякото.

# 271
Мами помощ!
Едното зърно на Мария има нещо като бяло връхче още от рождение, но вчера забелязах, че се е увеличило . Някой има ли представа какво е това? Не е ли късно вече за хормонална криза? Много съм притеснена а педка ни си вдига телефона. Cry

# 272
Честити месечинки на всички малки сладури празнуващи днес.
Вода и чай не ще ама хич да близва, но за сокчето си умира. Давам по малка от ябълка, круша и морков изцедени в домашни условия, но има и готови за бебета над 8 седмици.
Елле, като влезеш в страницата на НОИ от ляво избираш "Справки" и от там си избираш "Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН" и там пишеш ЕГН и ПИК.

# 273
А от къде се взема ПИК-а?

# 274
  • до Пловдив
А от къде се взема ПИК-а?
подаваш молба в нои виж тук има образец http://www.noi.bg/ след това влизаш във справки и там има образец на молбата

# 275
  • На топло...
Денчо, питай в подфорума на Др. Нивеа...
И аз мисля, че е късно за хормони...
 Hug

# 276
На вас добре, че ви излиза инфо, защото на мен от месец и повече ми дава, че енщо е хакната страницата и сървъра и не мога да си отворя страницата изобщо-САмо главната и ако реша да правя справка ........ и на мен така.А за нои изобщо не искам да се сещам  #Cussing outот септември имам болнични които още не са преведени newsm78връщтат ми всичките(5 общо имам)болнични вече втори път преди 15 дни и уж всичко е оправено и казали до 15 дни ще ги пуснат ама newsm61не съм взела цент откак съм родила smile3511ще почакам още 2 3 дни и отивам направо в НОИ и ще има #Sniperимаше един саит или адрес от които от интернет можеш да пуснеш запитване към НОИ ако някои го знае ще съм благодарна да ми го каже,гледах го някъде и 2 дни го търся но не го намирам Rolling EyesЦелувки от нас с Васко  love001

# 277
Днес са ми превели парите за целия Януари. На сайта пишеше 'започнали са плащания'. ДееДее, не са представили твооите хора болничен, затова нищо не пише Hug Иначе НОИ бързо взеха да плащат, но работодателите бавят. Превели са всичко, защото болничния е от 13 Дек до 11 Февруари. Щом веднъж е обработен болничния, не акат фирмата да преведе и за следващия месец осигуровките. Поне при мен е така. Иначе и нашите осигуровки ги превеждат до 5 число.

Мама Анна, за минути, буквално, ми направиха ПИК. В НОИ на втория етаж да ти приемат молбата, а после те пращат да слезеш на първия, но не помня номера на стаята. Много хубави менкащи се снимки Grinning

Нана, благодаря миличка! Нямам нищо против детето да пийва вода. Аз не пия почти никаква вода и знам, че това не е никак добре. Притеснявах се да не развива някоя гадост детето, че майка ми с нас все по болниците е живяла. Мноооооого ми хареса аватара. Аз нали съм по оформлението Grinning Това е номера-не се вижда лице, а излъчва толкова нежност и уязвимост. Много ценна снимка.

И аз много се тревожа за Лора, но да не казвам вече какви фантазии Cry Дано всичко да им е наред. Как ме е яд в такива сличаи като един телефон човек няма как да звънне.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 17:12 от Бубе

# 278
И на мен днес ми преведоха паричките за месец и половина. Миналата седмица им се жалвах чрез и-мейл и колкото и до не е за вярване веднага отговориха. И-мейла го взех от сайта - контакти.

# 279
  • Стара Загора

Мама Анна, за минути, буквално, ми направиха ПИК. В НОИ на втория етаж да ти приемат молбата, а после те пращат да слезеш на първия, но не помня номера на стаята.

hahaha А на НОИ Стара Загора им трябват 3 работни дни, за да ти издадат ПИК, да не говорим, че трябва до специална книжарница да се разходиш да си купиш молба Shocked

# 280
Честити месечинки на празнуващите днес   bouquet
Аз също мисля да изчакам със захранването поне до 4-5 месеца, да не говорим, че е най-добре след 6, ама както и да е това го обсъждахме вече. Иначе Марти много си харесва чайчето на ХИП, сега му взех от лайка и на денонощие си пийва около 150-200мл. между храненията. Нашия режим се обърна- яде в 12ч., заспива към 2-3ч. през нощта, а после спим до обяд(като се буди за хранене в 8ч.), но не се оплаквам, да се радвам че пак спи детето, поне правим осем часова пауза и стомахчето си почива. Утре сме на консултация и много се притеснявам с тези килограми да не е наддал пак безбожно много. Притеснявам се да не хване рахит, пък и пусто му и време хич не пекна слънце тия дни  Sad

# 281
 kaffeetrmker_2 Sleeping
Очертава се поспалив ден.   smile3507newsm17

Светлана, на нас ни изписаха крем да го мажем и ако не успее ще ни пратят на хирург в 4-ти месец. Мисля че има ефект от седмица го мажем, а този крем може да се ползва 6 седмици. Не знам дали го има в България:

...Диагнозата ни обаче е твърде бавна перисталтика и трябва да започна на давам сокче от ябълки. Викам й на док, че не искам да захранвам още, а тя ми казва, че това не било в никакъв случай захранване, а вместо вода между кърменията. Но така щяла съм да възбудя перисталтиката и да почне да ака редовно. Било нормално перисталтиката да се забави като минели коликите, ама ние мноооого сме се забавили. Та сега се чудя какво да правя и по този повод отивам да чета какво пише за даването на сок...
Това за мен си е чисто захранване!  Crossing Arms След като е нормално... защо ще даваш сокчета след като според СЗО не е нормално да се дават на тази възраст?  newsm78

Да допълня казаното от мен за потенето и рахита:
Цитат
Първият симптом, който се появява на 1-2-месечна възраст, е обилното потене на главичката и челото по време на хранене. Когато храни бебето, майката придържа главичката му с ръка и така усеща обилната влага.
...
Ако сте забелязали всички тези признаци у вашето дете, кажете на педиатъра.
http://www.lekar.bg/news-143/info-1858/5-%D1%82%D0%B5.%D0%BC%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B0/

# 282
здравейте и от нас!Честити месечинки на всички  Hug
Мисля че усещам леко парене в зърната на кво се дължи  newsm78Радост няма налепи в устичката и се чудя кво е-усещам го от 2-3дни.Възможно да е от сученето,вече не знам....ако може да каже нещо по въпроса съм благодарна   bouquet

# 283
И аз четох, че всичко различно от мляко е захранване, сока също си е захранване, даже сокче се дава най-накрая, след като се захрани с пюре. Само 30 минути след изцеждането сока не съдържа ценните си вещества и витамини, затова е по-добре да се дава примерно пюре от плод, защото в него има фибри, те са важни за регулирането на стомаха.

# 284
здравейте и от нас!Честити месечинки на всички  Hug
Мисля че усещам леко парене в зърната на кво се дължи  newsm78Радост няма налепи в устичката и се чудя кво е-усещам го от 2-3дни.Възможно да е от сученето,вече не знам....ако може да каже нещо по въпроса съм благодарна   bouquet

Аз такова усещане имам на моменти от преди доста време, но и  Рая няма налепи, нито аз, и не му обръщам внимание- само като че ли от парене и щипкане ме засърбява, почесвам и толкова- може да е от неправилно захапване на зърното Thinking

Колкото до сокчетата- племенникът ми (сега на 2год) започна на 2мес и половина с ябълков сок, защото не акаше по 10-12 дни (беше само на кърма)- педиатърката каза, че от ябълковия сок ще почне да си ака редовно... нъцки... после тя каза- почваме пюрета и ще си ака редовно... ефкт- нулев... и така караше сестра ми да опитва от всичко, в един момент детето на 6 мес имаше само по едно кърмене на ден, един ден спа у нас и пропусна закуската с кърма, след което сукал 2 пъти с неохота и на третия ден вече не искал да гледа цици... И така-  свърши се с кърменето, а акането така и не се оправи от това... Но Naughty който както си реши. Сега сестра ми казва, че съжалява, че е опитвала толкова рано да му дава други храни, не е била запозната добре, но ако и се налагаше сега да го прави- не би, и ме съветва да изчакам със захранването на Рая.

Общи условия

Активация на акаунт