НОЕМВРИйското хлапе денем спи, а нощем реве!

• 9 285
  • 290
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мами, аз да ви дам нова тема за размисъл и коментар - къпането

Онзи ден си купих новия брой на Моето бебе и там има статия за къпането на бебето. Това, което ми направи много силно впечатление е следното: 1. Бебе до 6 месеца да не се къпе повече от 5 мин. (разбирай, да не е във водата повече от 5 мин.), а след 6 месец може да се увеличи на 10 мин. и 2. Температурата на водата да е 36-37 градуса.

Ние не спазваме нито една от тези препоръки. На Ида й е адски кеф във водата и прекарва в коритото около 20 мин. като редуваме по гръб и по корем, а тя си плувка с кеф.  Освен това водата й я правим към 39 градуса  Rolling Eyes сигурно ще отнеса критики, че е много гореща, но няколко пъти пробвахме да я къпем на около 37-38 градуса и резултатът беше доста плачевен, буквално. Студено му е на детето и това е, трепери му долната устничка и не ще да седи във водата.

А при вас как е?

# 286
  • София
Илка и при нас е така  Peace Докато си плувка детето вътре тя водата изстива лека полека така или иначе. Така че ние затова я правим по-топла....Не я меря всеки път с термометър ( по-често я пробвам с лакътя си) но ми се е случвало да сложа термометър и да показва около 40градуса. Но на Ники й е кеф Simple Smile

# 287
# 288
Андреа също предпочита по-топлата вода. Ние я къпем бързо, защото тя обикновенно чака да яде след баня и ако се забавим плаче, но иначе я кефи водата.
За захранването нашата педиатърка каза след петия месец и тогава щяла да ни обясни как да стане.

# 289
Денчо, не е късно за хормонална криза. Дъщеря ми имаше, когато беше на 5-6 месеца, но при нея се прояви като подутина на едната гърдичка. Педиатърката ми каза, че по принцип рядко се случва толкова късно, но не е невъзможно. Мина за седмица-две Simple Smile

Илка, аз къпя Косето на температура между 35 и 37 градуса, колкото дойде, понякога и по-малко е била, никога повече, защото той се сърди, нали ви казах, тренира за морж Laughing
Продължителността трае между 5 и 10 минути, то няма какво толкова да му се прави в банята, даже аз го изкъпвам и го оставям за малко да се поплиска за удоволствие само. Но не го чакам дълго, защото и дете номер едно чака на опашката за баня Wink

# 290

Общи условия

Активация на акаунт