ПЛЕТАЧКИте бримки преплитат,темите бързо отлитат

• 28 315
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
Момичета имам нужда от съвет. Дойде реда и на тази рокля
http://lh5.ggpht.com/_lMPUhIwl5fs/SYblIWCtGyI/AAAAAAAAA-A/8UcUw7 … 09_122_1010lo.jpg
Майка ми ще я плете, но се нуждая от съвет за преждата от която да я оплете. Ако имате идея и от личен опит какво би било подходящо споделете. Ако мога и по нета да я поръчам ще е много добре. Heart Eyes

doci, имам нещо предвид
ще ти пусна ЛС, ако искаш

Веднагически се поправих Embarassed

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 22:06 от dodofit

# 91
  • Севлиево
Какво ще рече "биляшка"  newsm78

# 92
 Някой питаше за детска чантичка ,тези са много сладурски.http://picasaweb.google.com/ElzinhArts/ELZINHARTS#5149060765435295426
Какво ще рече "биляшка"  newsm78
Според мен  е бележка.

# 93
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
doci а майка ти без схема ли ще плете?  Embarassed нали се сещаш защо питам  Embarassed

niunia честита рожбичка, много много да те радва  Hug

Пак сте показали красоти!!!

Моето пончо изсъхна, ама няма кой да ме снима. Утре обаче сериозно ще се заема и тържествено обещавам да кача снимка  Mr. Green

# 94
  • Севлиево
Ами да ти кажа честно ще го нагажда, защото и аз не мога да намеря схема. Пратих и още една туника подобна да ги съчетава там. Тя ги умее тия работи. Пък ако междувременно се намери схема ще и пратя. Да си призная не съм гледала в Осинката дали не са го нищили този модел.
...
Момичета срам не срам не знам как е рокля на руски, за да търся в Осинката. Пращай dodofit каквото имаш.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 22:57 от doci

# 95
платье е рокля....мисля

# 96
Много моля някоя от търпеливите майсторки да ми обясни като на абсолютна начинаеща  как да го изплета
 Praynig
http://radikal.ru/F/s53.radikal.ru/i142/0901/05/fa784f104e70.jpg.html
много ми харесват тези с качулката но едва ли ще се справя, затова ще се задоволя с това

Незнам дали е много подходящо, аз да обеснявам как се плете това, защото съм от вчера в този форум, но това ми е любимия начин за започване и плетене на блузки. Подобни елечета( самоче с копчета отпред) подарих на всичките си приателки с бебета. Моето дете е вече голямо, ама и на него така отгоре ги заплитам. Ще Ви прекача снимка.
Та на въпроса-Как се плете това елече.
1. Правиш си мостра от плетката. Плетеш 10 см/10см -редове и брмки и превръщаш см в редове/ бримки.
2. Заплиташ с бримки от вратната извивка, равни на см. Да кажим-вратлето е с обиколка 25см=50 бр.Плетеш-1лицев/1 опакова
3. След 2.5 см, увеличаваш бримките, като вмъкнеш по една лицевабрез 2 бр. Плетеш така още 2.5 -2л./1 оп.
Така наддаваш през 2-2.5 см, като неразваляш хубавия ластик.
Сантиметрите  от започването до края на наддаването трябва да са равни на разстояниетоот вара до края на мишницата на твоето сладурче.
Броя на бримки след трябва да стигне в см. равни на обиколката на гърдичките+ двата ръкава.
като стигнеш до края на ръкажната извивка. Разделяш броя на бримките на 7 части. Да кажем имаме 140 бр/7=20 бр е 1 част. Разделяш ръкавите както следва: една част и половина за ръкав, 2 части за гърба и предницатат.е. 30 бр-ръкав х2, 40 бр.предница х 2=140 бр.
Изплиташ ръкавите ( свършвашги и двата) и плетеш предницата и гърба едновременно в кръг. Ако смяташ че ръкав е къс, моге оше малко да го поплетеш.
Ако си увеличиш чертежа с кръга ще видиш как си разделят бримките -за ръкава-17, за гърба -25.
Когато ги плета елечетата с копчета отпред е малко по-сложно, слагат се бримки за препокриване, ама е по-удобно за детенце.
Ще  се опитам утре по светло да направя малко снимки.
Благодаря на Vanjia за посрещането.

# 97
И забравих да пиша на yuyu за това може да прочете в един български саита за плетиво:

http://bonboneta.net/content/view/58/35/lang,bg/

# 98
stella_10  много ти благодаря. Аз не съм много опитна в плетенето на две игли, а много искам да направя нещо хубаво на моите сладурковци. Малката се оплаква на госпожата в детската градина, че мама само шапки и шалове знае да плете. Още довечера като се прибера ще опитам. Плете се на обръч нали? Или отначало на пет игли?

# 99
http://www.stenliyarn.com/index.php?page=shop.product_details&am … mart&Itemid=8  Някоя от вас плела ли е с тази прежда ? Искам да оплета пончо на момиченцето на моя приятелка , което е на 2г. Да не би да боцка на детето.

# 100
  • в баира
В никакъв случай! Миналата седмица си купих такава. Разкош прежда - толкова е мека, че не личи че има 50% вълна.

# 101
Фиф, започнала ли си да я плетеш ? Чудя се 200гр.дали ще му стигнат на детето , та то е малко- фъстък. Даже и на мен ми харесва за един пуловер с реглан ръкав.Ама толкова преждоля събрах ,че кога ще ги оправя.

# 102
  • в баира
Не съм я още - като приключа с червения жакет. Мисля, че ще му стигне 200 гр.

# 103
  bouquet  bouquet  bouquet благодарско голямо.

# 104
stella_10, виждам познати снимки, които видях в конкурса на Коутс за плетиво Heart Eyes Твой ли е този интернет магазин?
А някой знае ли какво става с форума на Летящата?

Общи условия

Активация на акаунт