ПЛЕТАЧКИте бримки преплитат,темите бързо отлитат

• 28 305
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
Tane, вчера не успях да пиша, че децата са болни и нямах време, сега намирам малко време да ти опиша схемата на златния топ. Бюстието се плете по следния начин:
Започваш с определен брой въздушни бримки за първия ред, втория ред плетеш по следния начин: 3 въздушни бримки за започване на реда, след това една наметка, бодеш с куката в бримката от предния ред, прекарваш нишката и я издърпваш на дължина, колкото е дължината на наметката, така правиш още 4 пъти и накрая с една наметка изплиташ заедно всичките бримки на иглата. След това плетеш една въздушна бримка и пак повтаряш това, което описах в предното изречение и така до края на реда Simple Smile)). В следващия ред почваш с три въздушни бримки, плетеш допълнително още една въздушна бримка и повтаряш същия мотив от предходния ред - така стават шахматно бобчетата Simple Smile)). За долната част на топа се плете такъв мотив: първи ред са само въздушни бримки, втори ред: два високи пълнежа, три въздушни бримки, три ниски пълнежа, три въздушни бримки и пак повтаряш два високи пълнежа и т.н. до края на реда. Трети, четвърти и пети ред са същите като втория. Петия ред започваш пак с два високи пълнежа, четири въздушни бримки, един висок пълнеж с две наметки, за който се боде във втория нисък пълнеж от предходния ред, четири въздушни бримки и пак повтаряш два високи пълнежа и т.н. до края на реда. Шести, седми, осми и девети ред повтарят втория и т.н. до достигане на желаната дължина. Това е, много лесна плетка, но много приятна.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Niunia, честит син! Да сте живи и здрави и нека дъщеря ти и малкия сладур имат щастливо и безгрижно детство! Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 17:56 от silvi_ch

# 106
  • Пловдив
Силви , благодаря ти!Не зная дали ще се справя по твоето описание , на първо четене нищо не разбрах , но ще опитам.

# 107
stella_10, виждам познати снимки, които видях в конкурса на Коутс за плетиво Heart Eyes Твой ли е този интернет магазин?
А някой знае ли какво става с форума на Летящата?

да магазина- www.shop.bonboneta.net  e  мой. Мисля че няма да ви е интересен при Вашите умения. Може да ви е интересен сайта. -  www.bonboneta.net  Опитвам всяка седмица да слагам по една нова статия. Малко трудно администрирам и моля да ме извините, ако сте чели нещо. Той е от 18 Декември
Има три рубрика със статий-Уроци за плетене, Полезни съвети и Любопитно от история на модата.
Много ми харесва форума Ви и съм направила категория със безплатни схеми. В ваша чест първата е бебешка жилетка.
А сега на въпроса, това дето снощи го обяснявах става на обръч. На снимката има ластик само в началото, нещо съм заспала като съм писала на Уиуи, след това има на 2 реда наддаване на равни разстояния и раздела ръкавите от тялото в описаната пропорция, 2/7 х2 от БР-груб+ предница и 3/7 от бримките-общо двата ръкава. Ако искаш може да не наддаваш в редове( образуват се дупчици, а да си разделиш ръкавите от гърба още веднага след ластика и да наддаваш в ръба на всеки ред (това е реглан ръкав). Ще се опитам да прекача 2 снимки.
От преждите на Стенли съм плела: ТОТО, Бруклин, Романс, Блау и Ча-Ча.
ТОТО ми даде ДВОИНО повече разход, защото вместо 50% акрил, са решили да сложат 50 % коприна. Преждата е много мека и има грешен етикет, няма нищо общо състава на BG i ENG

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 21:39 от stella_10

# 108
Как се вмъкват тук снимки, от бутона за IMAGES , само някакав текст се изписва, никой не ме пита коя картинка да ви покажа????? newsm78

# 109
stella_10 благодарско, така търпеливо си ми гообяснила, възхищавам  се на отзивчивоста ти. Hug

# 110
stella_10 благодарско, така търпеливо си ми гообяснила, възхищавам  се на отзивчивоста ти. Hug

Нама защо, аз го писах отговора си няколко пъти, докато свикна да пиша, а сега много благодаря за съобщението, как да вмъкна снимка, специално за теб-2 снимки

http://

Дано да стане,  Embarassed Flutter Heart Eyes Heart Eyes

# 111
Blagodara na Didk@, za deto me nauchi z asnimkite Heart Eyes

# 112
здравейте!
ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ ТАЗИ ГАЛЕРИЯ З ТЕЗИ КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПЛЕТЕНИ НАКИТИ
http://www.flickr.com/photos/quartodeideias/
толкова съм очарована, просто нямам думи

# 113
  • Севлиево
Аз такива бижута не бих носила, но се възхищавам на тези които са ги направили. Страшна фантазия имат  Crazy

# 114
Нюня,честита рожба!Да сте живи и здрави!

# 115
Успе, и аз съм очарована! Не ми пасват на стила, но този фрийформ ми е в списъка на техниките, които искам да усвоя.
Стела, имаш ли продажби при тези цени, мила?

# 116
Аз не знам дали Стела има продажби,но според мен цените и не са високи... Стела,дано да имаш продажби,желая ти го от сърце! Много са ти хубави нещата !   Hug

# 117
здравейте!имам питане към tane за снежното поло-как се справи с шевовете? при мен се издуват на местата,където се образуват триъгълниците Cryосвен това,като направих ръкава,стърчи нагоре...как да се справя с това?!не съм начинаеща в плетенето,но нямам представа как да го оправя

# 118
Успе, и аз съм очарована! Не ми пасват на стила, но този фрийформ ми е в списъка на техниките, които искам да усвоя.
Стела, имаш ли продажби при тези цени, мила?

Imam prodajbi, da. E ne sa tolkova golemi za BG, kolkoto bih iskala, no az prodavam ot skoro ot -mesec i polovina. Inache si pleta ot 7 godishna.
Triabva da se napravi taka, che pletevoto da e po-populqrno. Sega sigurno she zapochna mediina reklama.
V България винаги се е смятало che pletivoto e sled tekstila, che ne e trudno da napravish pleteno izdelie( и баба може) za razlika ot shitoto i tova me vbesqva.
Subota uchih edna priatelka amerikanka da plete. Te sa poludeli po pletkite. Sestra i e dizainer i ia nauchila na osnovnite nesha. Tia si nosi pletkata v dobyr restorant i ne se retesniava da si poplite tam, dori se gordee, che umee.
Cenite mi sa takiva zashoto pleta s italianski, nemski i makedonski pregdi. Samo poslednite sa po-evteni. Osven tova az samo proektiram i mostriram, a 9 jeni pletat i az im plasham istinskata cena, nezavisimo dali sled tova she go prodam. Sami razbirate che vsichko ot galeriata mi nemoga da go opleta za 2 meseca Crazy
Nadiavam se da si namerite nesho interesno za chetene v sajta mi.
A sega imam vupros kum Vas. Kakvo bi Vi zaradvalo kato podaruk za pletachka??
Iskam da napravia podaryk na vsichki registrirani v moia sait. Moje bi instrument, spisanie ili presposoblenie.......daj te mi ideja za nesho koeto iskate da imate, kogato pletete i vse ne si go kupuvate?

# 119
Последното ми произведение от линка нататък:
http://jmototo.multiply.com/photos/album/21#8

Общи условия

Активация на акаунт