През февруари любов навред,а през АВГУСТ пита с мед! N14!

• 16 561
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Лилия, и аз говоря на бебо в мъжки род, а приятеля ми в женски.

veni_vet, за съжаление не мога да помогна, дано бързо се оправиш!

# 106
Момичета, помагайте който с каквото знае!
От вчера имам ужасен проблем - цистит. Сигурна съм, че всички знаете за какво става въпрос. През 5 мин съм до тоалетната и ме боли ужасно. Доки каза, че мога да правя промивки с разреден Йодасепт. Ако някой знае някое хомеопатично средство или бабино лекарство, моля да го напише.

Много са гадни тия неразположения  Sad мен днес пък така ме боли бъбрека, в4ера се колебаех дали е от него или от срастване, но си е баш от него, болката е отстрани успоредно на пъпа, сега правя "воден удар", пия много вода 4ак свят ми се завива. А казват че в 5-6 месец матката ще притисне бъбреците и са възможни още по големи проблеми  Praynig дано ми се рамине, 4е с тия камъни  Cry

kali61 радвам се хубавите новини.

# 107
  • Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=348571.0
Неоренал, сок от червена боровинка, чай от липа/шипка, мнооого вода. И си пусни изследвания, задължително.

# 108
Вени, задължително стерилна урина, защото ако има бактерии, много лесно могат да преминат във влагалището.

# 109
Благодаря! Много сте бързи.

# 110
Veni Vet - аз съм имала цистит и знам, че на мен страшно много ми помагаше чай от лайка. Знам, че много помага при цистит. Но понеже бях чувала, че билковите чайове не всички са много полезни за бременни и трябва внимателно да се подбират се поразрових и за лайката има противоречиви мнение. Повечето твърдят, че не е вреден, аз лично пия от време на време. Иначе за цистита мен нищо друго не ми помагаше така както чайчето  Praynig дано се оправиш по-бързо

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 16:20 от tracy_t

# 111
За бъбреците да ви кажа понеже и мен ме боляха и то една тежест такава четох, че бъбреците през зимата страдали много от липсата на топлина, освен всичко останало като инфекции и т.н. та аз си купих една обикновена грейка от аптеката за 2.50лв. и постоянно си я пълня с вряла вода и си лежа на нея - ту на единия бъбрек, ту на другия и много добре ми действа. Да чукна на дърво нямам оплаквания вече.

# 112
Здравейте!Аз днес бях на ултразвуков скрининг.1 час ме преглеждаха чак се изморих.Всичко му видяхме на бебето , видяхме и така важните носната костица ( има я ) и нухалната 0.11.Било в норма.Разглеждахме най-подробно всичко каквото се вижда на този етап и освен ръце , длани , пръсти , стъпала , очни орбити , ушички , устни , пъпна връв , нерезорбираното още жълто тяло , видяхме и пишле  Laughing Интуицията не ме подлъга.Макар , че ми се искаше пак момиченце , но сега се радвам много.Видя се пикочния мехур , което значело , че на този етап има поне един функциониращ бъбрек.Явно е твърде мъничко още да се видят и другите работи.Замерваха му специално кръвния поток на нещо , което се намира между сърцето и черния дроб(не запомних какво обаче).Трудно го откри лекарката , но накрая успя.ако имало нередност там означавало , че има евентуални генетични проблеми.Всичко е наред слава богу , поне за сега , дано така и за напред да се развива  Praynig Бебчо е голям 5.18 см и отговаря точно на 11г.с. 6 дни . Така се притеснявах...
На всички с проблеми с бъбреците пожелавам болките да изчезнат като с магическа пръчица.дано , дано да не ви създават проблеми ....

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 19:49 от KokonaBonbona

# 113
  • На плажа
Кокона,този ултразвуков скрининг,нещо различно ли е от ФМ. и БХС. EmbarassedИзвини ме за невежеството,но може и да съм пропуснала нещо.И на какъв ултразвук се прави.Всеки гинеколог ли може да го прави или от специалист.Сори,но искам да съм сигурна,че знам всичко .

# 114
Кокона,този ултразвуков скрининг,нещо различно ли е от ФМ. и БХС. EmbarassedИзвини ме за невежеството,но може и да съм пропуснала нещо.И на какъв ултразвук се прави.Всеки гинеколог ли може да го прави или от специалист.Сори,но искам да съм сигурна,че знам всичко .

Прави се от специалист.не всеки може да го прави.Прави се на 3 D , но с опция 2 D.Това си е фетална морфология , но тази първата  - между 11-13 г.с. се нарича още ултразвуков скрининг.Целта е ранно откриване на Даун , спина бифида и други аномалии.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 19:43 от KokonaBonbona

# 115
Здравейте!Аз днес бях на ултразвуков скрининг.1 час ме преглеждаха чак се изморих.Всичко му видяхме на бебето , видяхме и така важните носната костица ( има я ) и нухалната 0.11.Било в норма.Разглеждахме най-подробно всичко каквото се вижда на този етап и освен ръце , длани , пръсти , стъпала , очни орбити , ушички , устни , пъпна връв , нерезорбираното още жълто тяло , видяхме и пишле  Laughing Интуицията не ме подлъга.Макар , че ми се искаше пак момиченце , но сега се радвам много.Видя се пикочния мехур , което значело , че на този етап има поне един функциониращ бъбрек.Явно е твърде мъничко още да се видят и другите работи.Замерваха ми специално кръвния поток на нещо , което се намира между сърцето и черния дроб(не запомних какво обаче).Трудно го откри лекарката , но накрая успя.ако имало нередност там означавало , че има евентуални генетични проблеми.Всичко е наред слава богу , поне за сега , дано така и за напред да се развива  Praynig Бебчо е голям 5.18 см и отговаря точно на 11г.с. 6 дни . Така се притеснявах...
На всички с проблеми с бъбреците пожелавам болките да изчезнат като с магическа пръчица.дано , дано да не ви създават проблеми ....

KokonaBonbona много ти благодаря за подробното описание на прегледа! И на мен ми предстои в петък, та се страхувах, защото не знаех как протича, някъде четох, че взимат кръв и правят серия изследвания.  Благодаря ти! Hug

# 116
Здравейте!Аз днес бях на ултразвуков скрининг.1 час ме преглеждаха чак се изморих.Всичко му видяхме на бебето , видяхме и така важните носната костица ( има я ) и нухалната 0.11.Било в норма.Разглеждахме най-подробно всичко каквото се вижда на този етап и освен ръце , длани , пръсти , стъпала , очни орбити , ушички , устни , пъпна връв , нерезорбираното още жълто тяло , видяхме и пишле  Laughing Интуицията не ме подлъга.Макар , че ми се искаше пак момиченце , но сега се радвам много.Видя се пикочния мехур , което значело , че на този етап има поне един функциониращ бъбрек.Явно е твърде мъничко още да се видят и другите работи.Замерваха ми специално кръвния поток на нещо , което се намира между сърцето и черния дроб(не запомних какво обаче).Трудно го откри лекарката , но накрая успя.ако имало нередност там означавало , че има евентуални генетични проблеми.Всичко е наред слава богу , поне за сега , дано така и за напред да се развива  Praynig Бебчо е голям 5.18 см и отговаря точно на 11г.с. 6 дни . Така се притеснявах...

KokonaBonbona много ти благодаря за подробното описание на прегледа! И на мен ми предстои в петък, та се страхувах, защото не знаех как протича, някъде четох, че взимат кръв и правят серия изследвания.  Благодаря ти! Hug

Ами това май е комбинираното изследване.Не съм сигурна на него ли казват двоен тест.Лично моето мнение обаче е , че няма нужда от комбиниран тест.Ултразвука е напълно достатъчен и дава съвсем ясен и достоверен резултат.БХС-то е абсолютно недостоверно - може да даже фалшиво положителни резултати или фалшивоотрицателни.И това в голям процент от случаите.Не мога да разбера защо продължават да го предлагат.

# 117
Момичета искам да ви питам, извинявам се за неприятния въпрос но на мен последно време урината ми мирише много силно на белтък като на сурово яйце. Мислите ли че нещо не е наред или това си е нормално при бременнност?

# 118
Момиченца-кокичена,темичката никаква я няма. Rolling EyesКъде сте всички.

# 119
КоконаБонбона, направо ме уби с описателния преглед. Браво, че всичко е ОК!
Бруни, нямам представа, обади се по-добре на гинеколога си или личния и питай. Най-много да дадеш урина за изследване, но по-добре да питаш, а не само да се чудиш.

Общи условия

Активация на акаунт