През февруари любов навред,а през АВГУСТ пита с мед! N14!

• 16 561
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
If-73      честита ти рожденичка.Да ти е жива и здрава и много да те слуша и помага.
Zvezditza Uranova     добре дошла сред нас  bouquet
галя76     Искренно се надявам всичко да се нареди с бебо, стискам палци newsm17
За болките в таза - те са точно от разширяването на таза когато се прави място на нарастващата матка.Аз с първата бременност но към края имах чувството че кракът ми е направо откачен от ставата към таза и не можех да стъпвам на него докато не го пораздрусам по силничко да се понамести.Това продължаваше по няколко дена на крак и лекарката каза че уж било нормално да ми се схващало #Crazy

# 151
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358934.45 - за болките в таза

Деси браво за хубавите резултати от прегледа  Hug

Галя76 съжалявам за стреса който се налага да изживяваш в момента, дано дано да са сгрешили и нещата дове4ера да се променят. Ще 4акаме и се надяваме да донесеш хубави новини  Praynig

# 152
Здравейте всички , чета темите ви от самото начало и  реших и аз да се запиша. Казвам се Елена от Пловдив съм, на 30 г. , имам момиченце на 2г. и 4 м. Терминът ми е на 15.08

В понеделник бях на ФМ при Даскалов и за добро или лошо си пуснах БХС. Дано всичко е наред. Желая леко бременеене на всички бъдещи мами.

# 153
Галя, дано всичко е ок.  Hug Ти имала ли си някакви оплаквания  Sad ?

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 16:50 от tracy_t

# 154
  • София
Влизам да се отчета за прегледа... Малко закъснях, понеже тези дни покрай работата се изморявам и нямам много време за нета... Не съм ви чела още, но и това ще направя, извинявам се за което. Значи с феталната морфология при нас всичко е наред до момента, веднага след ехографския преглед на следващия ден Даскалов ме насочи и за БХС, така че направих и него, но резултатите ще са готови до 10 дни, тъй като ги пращат в Майчин дом - София... Другото, което разбрахме е че май бебчето ще е момченце, но още не е много сигурно. Та това от мен засега.

# 155
Здравейте! И аз днес бях на ФМ при д-р Марков, много съм доволна от него, стахотно обяснява и е много внимателен... Кабинетът му е добър, на голям екран, за радост и на бъдещия татко, се гледа всичко и е невероятно и вълнуващо преживяване! Бебо се въртеше напред-назад, мъжа ми така се развълнува, че едвам се удържаше на стола... Докторът каза, че не вижда нищо притеснително, гледа внимателно органите, мери, плода си отговаря  на седмиците и така много ни успокои. Утре ще дам кръв за БХС и както каза, сега в тази седмица резултатите са по важни и достоверни отколкото в 16 г.с.... абе ще видим! А, има съмнения за юнак, ама не ме пишете още докато не ми потвърди другия път! Дай Боже всичко да е наред и през август да си гушкаме здрави и хубави бебоци!!!

# 156
  • Sofia
Галя, стискам палци всичко да се нареди.

Кате, браво че всичко е минало добре. Радвам се за хубавите резултати!  bouquet

Да докладва и аз.  И моят преглед мина добре. Правиха ми ехографски скрининг и док след всички замервания, които направи и обстойния преглед каза, че според него всичко е наред за момента. Мене също ме прати на БХС, за да се ударят двата резултата, но кръвния ще излезе в петък. Надявам се всичко да е наред!

Желая ви приятна вечер!   bouquet

# 157
Teya@,сменила съм ти термина за 16 както помоли.
Zvezditza Uranova,drebossak и elito_elito добавих ви и вас.
Момичета нека се придържаме към първоначалните си термини,ако всеки път на всеки видеозон ни показва различно,трябва непрекъснато някой да седи и да сменя термини,не,че ми пречи,но за разлика от 2-3 дни не мисля,че е някакъв проблем.  Hug

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 20:14 от Биа'

# 158
  • София
Здравейте,момичета! Не съм писала отдавна,имах малко проблеми.В четвъртък вечер ме приеха по спешност в болница с адски болки ниско долу в корема.Биха ми спазмалитични инжекции,предписаха ми магнерич и но шпа 3*2. От вчера  съм си в къщи,но ми казаха да лежа повече и да почивам,все още ме наболява малко,но с бебето всичко е наред,бях се притеснила доста.
Желая всичко най-хубаво на всички!!!
Галя,стискам палци да се окаже фалшива тревога!!!

# 159
Здравейте,момичета! Не съм писала отдавна,имах малко проблеми.В четвъртък вечер ме приеха по спешност в болница с адски болки ниско долу в корема.Биха ми спазмалитични инжекции,предписаха ми магнерич и но шпа 3*2. От вчера  съм си в къщи,но ми казаха да лежа повече и да почивам,все още ме наболява малко,но с бебето всичко е наред,бях се притеснила доста.
Желая всичко най-хубаво на всички!!!
Галя,стискам палци да се окаже фалшива тревога!!!
Гледай повечко да лежиш,имаше ли кървене или само те болеше,казаха ли от какво може да бъде?

# 160
Искам и аз да се включа по темата с термините.. Термина е един! Този изчислен по ПРМ - същия записан в картона на всяка от нас, която е записана на ЖК по ЗК... Ама и аз едни съкращения..  ooooh! Както каза Лилия (мисля, че тя беше), ако всеки път си гледаме термина по УЗИ първо няма да се открие проблем с изоставане и второ момичетата, които се стараят да поддържат темата ще луднат  Peace На момичетата, на които бебета вървят напред - браво! Има вероятност значи да се родят и малко по-раничко (като по-едри и избързали), а на тези на които вървят назад ще кажа да си помислят дали случайно овулацията не е била късна или ако не знаят овулацията, ако са имали нередовен цикъл то... врътката с възможна късна ову пак важи Wink
За болките в таза от разместване.. не знам честно казано.. мен кръста не спира да ме боли денонощно...
Дю, беше питала за ФМ при Врагалева... 60лв платих аз, но нямам диск не зная дали е бзплатен и ако не е - колко струва.
Галка пази леглото сега и бебчето разбира се   bouquet
Честито на всички момичета с прекрасните новини и емоции около прегледите!
Благодаря на всички за честитките  Hug
Чакаме Галя с хубави новинки! Прегледа беше днес следобяд, ако не се лъжа  Praynig

# 161
Буболече, благодаря за инфото! Може ли да помоля момичетата, които са правили ФМ при други доктори да споделят колко струва. Благодаря ви!

Галка, важното е, че всичко е наред сега. Пази се!

За термините - придържам се към мненията на Лилия и Буболече. Терминът е само един и той се изчислява по ПРМ.

Лека вечер от мен, отивам да къпя Гергана и по леглата.

# 162
Галче, лошо че се е получило така, но щом с бебето всичко е наред - почивай!
Аз с големия си син съм лежала 8 месеца - точно!
Поне ни навестявай Hug

Биа' и аз се замислих, че е ненужно това сменяне на термините нон стоп. В края на краищата доста бременности завършват не на точната дата, а примерно седмица преди нея или седмица след нея.
Така че е ненужно да си създаваме излишен труд, важно е да се впишат новите момичета Peace
На всички новодошли - добре сте дошли   bouquet

# 163
Добре дошли на новите мами  Hug
Галя  Hug Praynig

за термините - най-лесно се смята термина от датата на последната менструация, вадиш 3 месеца и добавяш 7 дни.
Например моят термин:
първи ден на последна менструация 7 ноември - 3 месеца= 7 август + 7 дни= 14 август
така ми го обясни лекарката, а иначе си знам, че съм с ранна овулация и по ехограф сме 1 седмица напред, но официално термина ми е този. Тук: http://www.ladypill.com/calendar.php показва същия резултат

За болките в таза - една приятелка наскоро роди и имаше такива проблеми  в 9 месец, едва ходеше от болка - оказа се, че има разместване на костите, което не е в нормалните граници и се наложи да роди секцио. При нормално раждане имало вероятност да остане инвалид. И това и го каза 3-ти лекар след обстоен преглед, предните твърдяха, че било нормално и да не се глези. В ранните месеци едва ли е проблем, но да си го имаме впредвид всички като дойде време за раждане  Peace

Стана дългичко, ама да кажа и за цените за ФМ
доц. Томова (в нейния си кабинет)- 100 лв
клиника Свети Лазар - 140 лв

# 164
Не съм съгласна с правилото което давате за термините, сами споменавате за слу4ая късна овулация  Peace Моята винаги е била такава. Днес ходих на първа ЖК и съответно термина ми го из4ислиха по ПРМ, а след това на УЗИ бебето излезе 4е е с два дена по рано. Равносметката е, 4е ако раз4итам на днешният преглед, зна4и трябва да сменя термина си с 6 дена по рано. А както знаете при мен тън мън няма- аз съм инвитро и знам кога е станало всичко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт