В очакване на Супербол и Св. Валентин- 90-та тема САЩ

• 15 248
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Все забрям...Бенс, Стивън Кинг що така накълва Стефани Майърс ?  Laughing Mr. Green

# 226
Все забрям...Бенс, Стивън Кинг що така накълва Стефани Майърс ?  Laughing Mr. Green

кълве той...вместо да напише нова книга си губи времето да критикува и завижда Laughing
шегичка..едно време доста го четях него. Стефанито има интересни идеи- вампири, духове, сега работи над нови книги за русалки, леко се чете и увлича, но няма нищо дълбоко за разсъждение и размисъл в книгите и.

Гледахте ли Грамитата---ах Ю2, ах Боно...обичам тЪ...   

# 227
Благодаря , от сърце за пожеланията за моя рожденик. Скоро ще има и снимки  bouquet

# 228
леко се чете и увлича, но няма нищо дълбоко за разсъждение и размисъл в книгите и.

Гледахте ли Грамитата---ах Ю2, ах Боно...обичам тЪ...   
Е, значи все пак е бил прав (Ст. Кинг т'ва).  Mr. Green
 Не гледах....дали са ги качили в ю тюб?
 Ох, Боно....

# 229
Хиър, към Уди Алън съм пристрастена.  Mr. Green И също мисля, че е реалист като Тина и Агентката.  Peace
Според мен, европейците имат комплекси от американците, а американците от европейците. Ха-ха.
Дали европейците са по-изтънчени - не мисля... не мисля, че и това е искал да покаже г-н Алън. Още се чудя какво искаше да ни каже с образа на художника. "Несериозно" е което асоциирам и то в комплект с "гротестка". Може и да греша...
Но не мисля като теб, че американците бяха загубени и нещастни, а европейците самовлюбени.  newsm78

# 230
Нищо не е искал да каже...да не би да няма такива хора? Просто фокусира над една случка..тва е....не е кат' да няма любовни триъгълници.  Laughing

# 231
за мен образите бяха събирателни, обобщаващи, ако щете - на даден женски / мъжки / профи типаж, който няма директна релация към националност, въпреки че закачките към евро естийма бяха много забавни, както и към продуктово ориентирания американски "склад ума"...

редактирам си правописните грешки  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 20:28 от Agent Provocateur

# 232
  • Чикаго / София
newsm59
Честит Втори Рожден Ден на Пухкавел!
newsm59

С малко закъснение, ама нямах време за форум през съботата и неделята!

Ако е имало и други празнуващи, Честито!  bouquet

Не съм чела назад, по-късно ще наваксам.

Имам едно питане към запознатите. Знам, че мухала е вреден, особено за деца, но какво точно може да причини? Може и на англ. защото ще се разправям с наемодателя след малко и искам да съм подготвена.

Съвсем случайно зърнах, че зад леглата на децата има малко мухъл. като ги махнахме и ужас, отзад беше пълно с гадна, гнусна гъба. По протежение на цялата стена. Преместихме леглата на децата в хола, че не мога да си представя дори още една вечер да спят до тази гадост. Сега ще се обаждам да видим какво ще е решението, но сигурно ще се местим.  Това нещо се появи и миналата година. Тогава децата спяха на матраци, които бяха долепени до стената. Матраците направо ставаха мокри и зад тях се появи тази гадост. Помислихме, че е от това, че матраците са плътно до стената и се появява конденз. Нали децата си заминаха за Бг тогава и аз го извиках човека, той уж оправи проблема. Боядиса стената като аз бях почистила мухала от нея преди това.
Сега в началото на зимата им купихме легла с гръб, за да може да не се опират в стената и да има 5-10см. разстояние за вентилация. Но уви мухъла пак се появи. Явно е, че ще си го има и занапред, че сигурно си е в стената и не искам децата да го дишат.

Затова всъщност ми трябва и инфото.

# 233
Ирка, мухъл е must, a mould е плесен. Не знам по какво се различават дори и на български.
Стискам палци бързо да се разреши проблема. Може би имате право на някакво обезщетение (поне в нашия щат е така, виждала съм реклами за олющена боя и мухъл, хазяина е длъжен да реши проблема - ремонт, преместване..., ако не да ви обезщети).

# 234
Ирка, да не би да говориш за mold? Ако го има по стените, сигурно е това.  Молд е изключително вреден и причинява един куп алергии, може да доведе астма, етс.  Ваша ли е къщата? Скъпо е да се махне, но го махнете по-скоро. Ако сте под наем, настоявайте веднага да започнат treatment.

И аз имах зает уикенд, не знаех, че мамите могат да станат толкова крейзи за "фрий" шоу... Обещах на плачещото ми, ма-а-лко посмачкано дете да го заведа другия уикенд. Толкова за безплатно изкуство Simple Smile

# 235
  • Добрич
Привет и от мен!
Честит Рожден Ден на Плами /на патеричка/! Да е здрав и усмихнат!   bouquet
Ирка, знам за мухъла, че носи опасност от белодробни заболявания и алергии. Образували се някакви наслагвания по дробовете и това предизвиквало разни усложнения и алергии. Сори за лайчността ми в обясненията.  Embarassed Успех!

# 236
Ирка, дано разрешите бързо проблема У нас в Бг имаме доста мухъл...какво ли не пробвахме- общо взето спасение няма  Tired .

Къдри какво стана с онуй нещо  Flutter

# 237
  • Добрич
Забравих...
Момичета, готова съм със сайта за мартениците!  newsm44 Който иска може да го разгледа. Адресчето на сайта е в профила ми /уеб страница или долу във www!  Peace
Благодаря ви за всички мнения, коментари, поощрителни думи около мартениците ми!   bouquet  bouquet  bouquet
Стискам си палци да имам много доволни клиенти и да продам всичко!  Grinning

Хубав ден!   bouquet

Клерет, изпревари ме!  Wink

# 238
  • Чикаго / София
Pixie, апартамента не е наш, под наем сме. 

Събирам още малко инфо и ще му звъня след малко на наемодателя да видим как ще разрешим проблема. Ако само ще боядиса стената, няма да се разберем. Ще се преместим.  Чудя се дали всъщност имам право да настоявам за някакво обезщетение, като да ни плати преместването например, или да не плащаме последния си наем. По принцип не искахме да се местим за сега, но това нещо явно няма да се махне, все ще си стои там и дори и да не се вижда, ще си е в стената.

Мерси и на останалите за отговорите!

# 239
Ирка, само боядисване не би премахнало молд. Не знам точно как се маха, но знам, че ако е в стените, е скъпа и сложна процедура, за която трябват специалисти.... Съжалявам.

Всъщност, нали знаете, че когато купувате къща, една от препоръчаните инспекции е точно за молд?

Общи условия

Активация на акаунт