В очакване на Супербол и Св. Валентин- 90-та тема САЩ

• 15 064
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Ирка, много гаден е този молд. Ние сме имали проблеми с това като живеехме в Ню Хампшър един от прозорците ни- от влагата ставаше кондензация и мухлясваше, а зимата замръзваше от вътре. Целия проблем беше не добро уплатнение. Ако стената е външна най-вероятно има някакви течове отвън или нещо с изолацията не е наред.
На първо време можеш да миеш стената с белина и вода, а в Хоум Дипот продават нещо(не си спомням как се казва) точно за молд пак се разрежда с вода. Аз миех въпросния прозорец(дограмата и наоколо) през два дни. Този разтвор ни дадоха от ментенанс на апартаментите и нищо нито ни върнаха, нито оправиха проблема, като ни изтече договора се изнесохме.
Дано при вас има по-добро разрешение.

# 241
  • USA
И аз съм гледала по ТЛС, как махаха молд с белина. Хем беше доста, а после инспекцията показа, че няма. Може да опитате, докато си намерите нещо друго. Много неприятно.
Сега ще го взема този Вики Кристина Барселона да го преслушам. По принцип не съм голям фен на Уди Алън, особено ако и той играе във филмите си.

# 242
Ирка, разправяйте се - търси информация за молд, и рентинг, mold and renters rights. Виж във вашия department of health and human services http://www.dhs.state.il.us/page.aspx, дали има информация по въпроса.
Упех, гадно е много.

Уди Алън - отдавна не ми беше харесвал негов филм така, както Вики и пр. Забавен, умен, интелигентен, не ми се стори националистично стереотипиращ  Mr. Green изобщо. Само това, че Вики винаги преиначаваше името на художничката Мери Елън или нещо подобно, а не Мария Елена - съвсем типично за англоговорящите. Дори бих казала, че показваше Барселона по-скоро с любов, отколкото с ирония. Всички играха страхотно, много го препоръчвам!

# 243
Момичета, вече има създадена група Мартеници в САЩ във фейсбук  Grinning . Тези от вас, които имат акаунт могат да се присъединят и да поканят други свои познати, така повече българи ще могат да спазят традицията  Hug

# 244
Къдри, пратих ти сайта на няколко мои приятели в САЩ. Добри отзиви получи.  Hug

Clairette, а в тоя фейсбук може ли човек да запази анонимност? Имам предвид, ако се регистрирам, ще ме карат ли да си пиша пломбите на зъбите или може само с ник и паролка?

Аз да се похваля, мойте свекъри взеха визи и идват след седмица.  Party Край на готвенето! Благодаря на всички, които ме упътиха и ми отговориха на въпросите около процедурата.   bouquet

# 245
Привет от мен Hug
на нас родителите ми ако не могат да дойдат всяка година ни праща мартеници,тази година ще дойдат,най-вече заради дреби,което до тогава трябва да се роди,пък и с мартеници ще намажем.
Искам някой ако знае,за толкова години живеем в Ню Йорк,но още не знам има ли някъде място,където се продават мартеници,някой ако знае да ме опъти моля PraynigНие тази година май няма да успеем за баба Марта да сме си там,но аз да знам по принцип.И още нещо,някой ако има от Флорида,по-специално от Палм Бийч ,може ли да ми каже тук дали се продават някъде,защото вероятно тук ще съм си дотогава Rolling Eyesаз си ходя като заблуден електрон и все не мога да се науча кое къде е,нужен ми е придружител

# 246
TiffanyMichelle, в българския магазин в Астория има мартеници. Предполагам, че и на други места могат да се намерят.
Леко раждане на теб. Кога се връщате в НЙ?

# 247
Кюбит можеш да си сложиш някакво фиктивно име, освен това останалите ти виждат профила само ако ги адд-неш като приятели  Peace . Хайде, чакаме те в групичката ако решиш  Wink . Честито за свекърите  Peace

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 21:41 от Clairette

# 248
ами зависи от това кога бебка се роди,вероятно месец,месец и половина след това,може и малко повече Wink
мерси за информацията,Кюбит
Сега ще надникна и в онзи сайт за мартеници

# 249
  • Добрич
Клерет, изключително много благодаря за помощта ти!  Hug
Кюбит, и за теб -  Hug! Честито и от мен за свекърите.  Wink

# 250
честит рожден ден на пухкавел!   bouquet и аз, със закъснение, да се присъединя към поздравите Simple Smile. да е здрав и много послушен!

ние се местим този уикенд и съм се заела с опаковане на багаж. предизвестие не ни беше поискано, договорът се счита за приключил на 15 т.м., благодаря още веднъж за отговорите. другата къща се боядисва в момента и не можем да започнем пренасянето по рано.

тандури, мила, няма късмет като твоя! спри се вече! Hug  

клер, не съм ти хванала дирите във фейсбука Simple Smile. пращам ти на лични Simple Smile

мартеници си имам от миналата година, но тези на къдрокоска са много хубави.

# 251
Мартеничките са супер!!! Аз обаче имам едно предложение за сайта Simple Smile Стихчетата и статията с обяснението за мартениците да има превод и на английски Simple Smile
Много егоистично мисля  Mr. Green, но съм сигурна че не само на мен ще ми трябва ( сега учителката на Калин пак ми иска да им нося материали за мартениците да правят, както и статии някакви) и така ще привлечеш още повече посещения на сайта си Wink
Разкошни са!  Peace

# 252
Плесен се чисти с белина без проблем. Има и спрейове, които са профилактични.

# 253
При нас периодично се появява плесен в банята, моря я (го? в кой род е плесен, бтв?) с това.

# 254
Много сте тихи.

Снощи пред Гранд Сентръл в Манхатън видях мъж с костюм да проси пари за билет. Ако не беше табелата, нямаше да изпъква въобще сред тълпата комютъри. Тази сутрин пак там - майка с дете. За пръв път виждам някой в САЩ да проси с дете.

Общи условия

Активация на акаунт