В очакване на Супербол и Св. Валентин- 90-та тема САЩ

• 15 270
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Значи аз не трябва да ходя лично така ли??!!Само за подновяване ли ? Ами за паспорт на Елла ,тя досега не е имала но е БГ гражданка ,регистрирана в БГ?

--------------------
Да ви кажа какво ми се случи тази сутрин,отидохме с Елла до кварталния плейграунд и се запознах с едно семейство и от дума на дума се оказа че осиновяват дечица,вече имат едно осиновено момиченце от Украина,страхотно красиво дете(запознаха ме с нея) със тях е от 1 година ,осиновена на 11 години.
Казах че знам Руски и те страшно се зарадваха,размених си няколко фрази с момиченцето.
Сега  те ще пътуват другия месец за да осиновят още 2 но нали не говорят руски и ме помолиха ако ми е възможно да съм там когато пристигнат за да помогна в контактуването.Страшно съм поласкана и развълнувана .Като знам от какъв живот идват тези деца и направо не знам дали ще се овладея ,емоционално.
Както и да е сега трябва да си припомня руски думички за да мога да съм от полза. Simple Smile

# 211
Значи аз не трябва да ходя лично така ли??!!

От 2007 насам документи за паспорт се подават само лично, но може в най-близкото консулство, а не чак до БГ.

ЧРД на Пухкавел на патерици  newsm67

# 212
Вики, това е страхотно. Емоцията е неповторима, но ще си заслужава.
Ютурна е права и за съжаление за паспорта се подава лично от теб в консулството. може те да го правят(никак не им харесва) или ти да упълномощиш някой в Б-я, но пак трябва лично да подадеш документите от тук.

# 213
Така де  ,аз това имах в пред вид че не ми се ходи до Вашингтон за паспорти ,иначе ми се вадят в БГ като си ходим но явно ще ме хокат на летището  Tired
Нямам проблем да чакам 6 + месеца ако трябва за паспорти но те ще излезнат златни ако трябва самолети,хотели,таксита......

Бенс...нали страхотно е ! Heart Eyes

# 214
Даже сега като си мисля ,то по добре да ме глобят на летището отколкото да да харча толкова пари за да отида до Вашингтон,то все тая  Thinking

# 215
Вики, според мен дори да не им харесва едва ли ще има проблем да влезеш в Б-я с американския си паспорт. Америка не позволява да се влиза с друг паспорт тук, ако имаш американски, но за Б-я едва ли са толкова стриктни...поне така си мисля.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 22:07 от benson10

# 216
Вики,  консулствата ни тук пътуват няколко пъти годишно до други щати именно заради подобни на твоя случай. Тогава можеш да подадеш документите си "лично" и без да се разкарваш до Вашингтон. Най- добре се обади в консулството и ги попитай какви точно опции имаш.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 22:54 от MrsG

# 217
Няма да ви откажат достъп с изтекъл паспорт, но на летището могат да те направят на маймуна. Аз летях с пасаван веднъж и ме задържаха час и половина на една пейка докато "проверят" нещо си. Добре, че кандардисах един служител да иде отпред и да каже на нашите.

# 218
Гледах "Вики, Кристина, Барселона". В началото почти го спрях, но после му усетих идеята да се подиграе с идеята за Европа като дом на изкуство, култура, възвишеност, дълбочина, красота, изисканост и т.н. и ми хареса много.  Laughing

# 219
Що да се подиграе, Хиър?? Не схванах...  Rolling Eyes На мен филмът ми хареса, много!
  Вики, влез си като американка в Бг, бе. Нали има 90 дневен безвизов престой (или колкото там беше). Направи си нов паспорт, и за следващото лято ще си тип-топ да посетиш като българка.  Mr. Green

# 220
Що да се подиграе, Хиър?? Не схванах...  Rolling Eyes На мен филмът ми хареса, много!
  Вики, влез си като американка в Бг, бе. Нали има 90 дневен безвизов престой (или колкото там беше). Направи си нов паспорт, и за следващото лято ще си тип-топ да посетиш като българка.  Mr. Green

Хубав е много филма, а Уди мисля се подиграва, защото всичките герои бяха карикатури. Европейците бяха самовлюбени, в ролята на "ей сега ще ви помогнем да откриете себе си", а американците бяха загубени и до един нещастни, но благоговееха пред Европа.

# 221
Мммм, аз пък виждам Уди като реалист. Един от малкото, усещащ нещата, и безцеремонящ се да ги покаже. Умее я самоиронията. Не мога да му отрека.
 А, че не е ли така- за културата, европейците и американците ?... Mr. Green 

# 222
Мммм, аз пък виждам Уди като реалист. Един от малкото, усещащ нещата, и безцеремонящ се да ги покаже. Умее я самоиронията. Не мога да му отрека.
 А, че не е ли така- за културата, европейците и американците ?... Mr. Green 

Анджък де! Пък дали европейците са по-изтънчените или само изглеждат така... истината е някъде там.  Grinning

Кюбит, ти кво ще кажеш?

# 223
А, разбрахме се Mr. Green...омота ме с тва "подиграва".  Laughing

# 224
...страшен филм - вих от смях от началото до края... пак ще си го пусна!

! реалист. Един от малкото, усещащ нещата, и безцеремонящ се да ги покаже. Умее я самоиронията. Не мога да му отрека.

под това се подписвам!

Общи условия

Активация на акаунт