ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 18 989
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от нас!
Вчера бяхме на консултация и резулататът е: 4590 г, 55 см  Laughing а сме едва на две седмици  Rolling Eyes
Иначе от два дни сме на пелените за многократна употреба - чаках да се възстановя, а и неговото пъпче да падне. Доволна съм от тях, а преди това ползвах Wiona - просто са супер! (е, малко са скъпички...) Направих грешката да купя един голям пакет Памперс уж за родилния дом, но им пробутах някакви други, за да не кажат, че не съм дала и на всяко преобуване слагах по една Wiona в кошчето. Та сега този пакет си стои и явно ще ни умалее без да сме ползвали нито един памперс.
Капки не давам. Малчо мрънка, но не чак толкова безутешно, за да го моря с лекарства. Засега спи на корема на тати, люшкаме се... такива работи. И той се успокоява. А аз и татко му си имаме оправдание да е постоянно в ръцете ни  Laughing
Ели, тази болка изчезва с времето, но ако го слагаш на гърдата. При мен трая 2-3 дни и сега вече нямаме никакви проблеми. Но аз май съм мазохистка  Laughing Забравих да пиша, че има смисъл да го слагаш, ако си открила правилната за теб поза. За мен е футболната топка. Тя се препоръчва за разранени зърна и след секцио. На мен ми пасна идеално, както и легнала настрани.
Дани, да си призная и аз вече копнея да сме си интимни с мъжа ми. Въпреки, че е до мен, адски ми липсва...

# 181
момичета, и аз да споделя за метода със сешоара - действа ! пием си еспумизана , но като го сложа на леглото и му затопля коремчето за 20 секунди ( на слаба степен разбира се ) и заспива моментално, както се е драл от рев до последно. Не съм вярвала, че ще прибегна до този метод, но.... Mr. Green действа Simple Smile
Иначе, пак с тези памперси  #2gunfire се разправям .."ще ги хвърля там, дето никой не минава"   #Cussing out
 Поздрави Simple Smile

# 182
  • София
Здравейте, момичета и от мен!
И ние от снощи май сме с колики, защото бебчо присвиваше крачета и мрънкаше, накрая плаче се усили....а беше яла преди половин час, затова изключих варианта да е гладна, и понеже така и не питах нашата лекарка какво да давам за колики, а на моя си глава не посмях да взема нищо, и аз се сетих за сешоара, е подейства- дали от шума му, дали от топлината, ама след пускането му заспа Rolling Eyes
Иначе моята одисея с кърменето продължава- едното ми зърно е толкова разрането, че имам чувството, че е останала само едната половина от него Tired изобщо не мога да я сложа да суче от него....затова тази гърда я изцеждам, и й го давам от шишето, ама и с помпата, пак боли Tired и явно не успявам да изцедя всичко, защото накрая пак е гладна и пак се налага да я дохранвам.....много се терзаех с това дохранване, ама просто иначе детето да стой гладно и да пищи също не мога да понеса ooooh!
Сега си взех няколко крема за разранени зърна и силиконови протектори, да видим дали ще имаме повече успех с кърменето така Rolling Eyes
Въпреки всичко не съм се отказала от идеята и ще продължавам да я слагам и занапред първо на гърдите.....дано пък да имаме успех и да потръгнат нещата Praynig
Иначе си има и едно нощно хранене Rolling Eyes Просто се буди някъде към три и половина през нощта и пиши от глад- вода нме иска и да види,  залъгалката я плюе, а да я оставя до сутринта да плаче жално и накрая да заспи от изтощение, сърце не ми дава Confused Затова засега се храним и през нощта, занапред ще видим как ще е......
Иначе безкрайно много й се радвам как вече се заглежда по някои предмети и как ме проследява за малко с поглед като говоря на по-висок глас Heart Eyes Heart Eyes
Целувки от мен на вас и бебчовците Hug

# 183
Зозима, аз съм с много висок праг на болка, ама това с кърменето просто ме съсипваше.
Тя историята с моята бучка е от мойто нехайство, така да се каже. Мамоложка ми каза в 6 месец, че каналчета на лявата гърда са по-слабо развити и е добре да давам да суче първо от там, за да не се задържа кърма. И аз давах от лявата гърда, а от дясната по-малко /от ляво ми е по-удобно да го държа/. След няколко дни "кърмене" /щото още бяха само капки/ ареолата на дясната гърда стана огромна и болезнена /явно запушен каналчета ли де да знам/. Зърното не се открояваше и болеше адски много като засучеше бебчо. Личната каза - Гармастан  Shocked. Беше ми ясно, че не е за мазане ама нали лекар  ooooh!. И  с всеки ден ми ставаше все по-голяма ареолата и все по-болезнена  Cry. Съответно предпочитах да давам лявата гърда. До оня ден когато видях червеното петно и напипах бучка.
Е нямаше повече къде да ходя - топла вода с душа, масаж, после цедене с помпа тип спринцовка. За мое учудване изцедих около 20 мл. Един час цедене. През нощта пак. Вчера също няколко пъти, веднага след кърмене. Почнах да пия лецитин.
Тук е мястото да благодаря на всички от кърмаческия подфорум, защото техните съвети са безценни и се надявам да кърмя достатъчно дълго, като това вече ми доставя удоволствие.
Сега бучката и зачервяването ги няма. Ареолата почти се оправи. Та така предотвратих за сега по-големи поражения.

# 184
Гледам пелените коментирате - доволна съм от Хъджис и не ги сменям за нищо на света. Още от каката съм се спряла на тях. Крем за подсичане редувам Бочко, олиото на Себамед и крема на Себамед и нямаме проблеми. Да ви кажа бясна съм на прехваленият Инфакол. Никаква работа не върши поне при нас. Вчера купих еспумизан и елате да видите сън. Имам за продаване две опаковки инфакол, ако на някое детенце въобще му действат.

# 185
Привет и от мен Simple Smile
При нас има авария на уличния водопровод и сме без вода. и от нямане какво да се прави с Калоян направихме много хубава разходка. Времето е супер.  направо ми се вдигна настроението.
Аз още ползвам 1 на памперс и досега сме имали само един пропуски то защото беше много хлабав . В този ред на мисли как разбирате , че е време за по-голям номер ? Коки е вече 3.260 кг  newsm44 и някъде четох, че е добре да се мине на следващ номер като се стигне долната му граница.
 Приятен ден !

# 186
  • Варна.....
Ох, Ралче, напълно те разбирам мила. И аз минах през този ад, но още в болницата. Като се прибрах вкъщи обаче не чаках да стане по- зле е буквално два дена дрямах и се цедях. И силиконовите протектори помогнаха. Така че устискай ден- два, ще мине. И се мажи с Гермастан или Лансинокс.
И моят Преслав е с колики- не силни, но ги има. Дано се задържат така.(
И да ви се оплача- сърцето ми се къса в момент- оставих бебочо в къщи, за да свърлша нещо в офиса за няколко часа, изцедих кърма, която ми казаха че е излапал, ама пек ми е крива. Баси живота, да се налага да си оставям на няма две седмици  #Cussing out

# 187
здравейте, мами, лек ден на всички.
гледам почти всеки не харесва памперс, и аз да се влюча, ще потърся тези Хъджис.
ДОНИКА дали може и аз да разпитам за тези капки? и ако търсят от Варна, как се свързват, защото и аз съм там.
за късмет моята одисея с разранените зърна свърши, тамън си казвах, е ще трябва да търпя явно и то взе, че мина. само нощем, явно защото ми е сънена момата и хапя яко, та наболява, ама се оправям.
Кака казвате става това с отказване на нощното хранене, струва ми се, че ако започне да спи нощем по 6 часа и ще бъде рай, засега това ми е проблемът с нея - че нощем се буди на 3,5 - 4 часа и не мога да се наспя, иначе е рай. има колики - ама мисля не много, или поне не реве много - само вечер, а нощем и през деня пъшка - мъжко момиче.

# 188
Сладурки, забелязах че слагате беборлинчетата да спят на страни, а на нас ни казаха само на гръбче...  Naughty  Отначало слагах главичката само на 1 страна, но той от третия ден започна сам да си я върти, та сега и това не правя. Обясниха ни,че не е добре за крачетата- има опасност от локсации. Първия признак е ако крачетата не са свити и разкрачета когато е на гръбче(което е правино), а изпънати...
Знам че обяснението за предпочитане на 1 страна е да не се задавят, но и другото е не по-малко важно  newsm78 . Моето мъниче лежи само на гръб, но и не се е случвало да връща млекце(за сега)
Хубав ден и много топлинка от нас (имаме в излишък 20 градуса-пращам ви ги  Joy)

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 13:05 от Patilina

# 189
  • Варна.....
merrygold - по принцип лекарства във Варна приготвят няколко аптеки- Саните на пощата, Попова на 27 юли. Може би там трябва да се пита за такива капки. Нямам път натам обаче в следващите дни. Ще опитам по телефона да получа инфо, или пък от педиатърката ни.
А иначе нощтото хранене с първото ми дете го отказах с вода- но бебчо вече беше на около месец или повече. При теб не е толкова на често, защо бързаш да отказваш бебка?? 3,5 4 часа е рай от моята гледсна точка да ти кажа.

# 190
От къде купувате Хъджис? Моят мъж не може да ги намери. Ние сме на 2-ката на памперс. Ама пропускат. Обикновено нощем сменям всичко, че е опишкан. Когато се изака по-стабилно и по гръбчето се омазва. Стягат му и на крачетата...
И аз мажа със Судокрем. Доволна съм. Ползвам и зехтин. Само като къпя използвам душ гелче на Веледа. След няколко седмици ще минем на козметиката.
Не се разминахме и от коликите. Сутрин до обяд и вечер реве много. Както си стои Атанас става червен като домат и следва страшен рев и свиване на крачетата. Напоследък не мога да го накърмя като хората, и на цицата реве. Започвам да се чудя дали яде достатъчно  newsm78. Добре че другата седмица ще сме на преглед и ще видим какво е положението.
Лек ден на всички и спокойни бебчета  Hug

# 191
При нас хъджс ги има в почти всички детски магазини, има ги и в метро.

# 192
Здравейте мами,

Продължавам борбата за увеличаване на кърамата. Вчера малчо рева вечерта, след като се насука, и не млъкна докато не дадох кърма от шише /от запасите във фризера/ - изяде 80 милитра  Shocked и заспа Представям си колко е нямало в гърдите ми. От тогава цедя и давам за да видя какво е положението. Нощем е ок – цедя по около 80 милитра от гърда, но и гърдите ми изглеждат пълни. Ще видим през деня как ще е...подозирам, че ще е много зле.
Някоя мама от района на Бъкстон и Белите Брези може ли да ми препоръча свестен педиатър – не е задължително да работи по здравна каса, важното е да си вдига телефона по всяко време и да идва на домашни посещения и да му имате доверие. В мойта педиатърка толтално загубих доверие, опасявам се, че каквото и да ми каже вече дори да е вярно, няма да и повярвам и ще се съмнявам, за това предпочитам да имам второ мнение в случай на нужда. Доня, ти май живееше в Бели Брези, кажи някой свестен доктор

Записах час при Драганов, ще споделям после впечатления
bilqna_dv, сподели моля те каква марка аспиратор за нос ползваш – моят нещо не работи или поне аз не се справям с него

Вчера взех акта за раждане и подадох молба за еднократната помощ – щях да бия една от служителките в общината – то бива наглост и невъзпитаност ама нейното...държа се все едно съм отишла да прося от личните и пари. #Cussing out

Таис, горе главата, понякога се налага да се работи така. Вероятно и мен ще ме подгонят скоро да бачкам от вкъщи, но ще видим като ми дойде до главата как ще се оправям
Patilina, моя го слагам на страни, ама той си се обръща вече по гръбче да спинка самичък
Айде мацки хубав ден от мен,много се раздрънках, простете   bouquet

# 193
Здравейте.
Ние преди малко се върнахме от разходка и вместо да спим се надуваме от рев.
Аз май му намерих цаката с памперсите на Памперс от вчера няма проблеми.
Просто като го слагам го задигам отзад повече отколкото отпредната странаи няма вече пропускане.Незнам дали си въобразявам ,ама май се получи.
А много ми е интересно да питам в какво се състои този преглед около 40-тия ден след раждането , отново ли ви ровят или само поглеждат на видеозон?
Излизайте навън времето е страхотно , ама то май сте си навън щом никой не пише.

# 194
къде е това хубаво време, при нас - облачно, мрачно, гадно  Sad

Общи условия

Активация на акаунт