ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 18 978
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
Разбрам, че нямам кърма по това, че освен че са ми абсолютно празни гърдите и от тях и капка не капва, а и че бебо се мъчи да изсуче нещо, но не става нищо, не гълта, а само смуче. А като имам кърма ясно се чува как гълта.
А на всичкото отгоре го и меря преди и след кърмене. И за нещастие е така   smile3518

# 226
мила сладурчеста Hug Hug Hug
майката му е спокойствие...хапване и пийване...аз и да спи малката като снощи по-дълго, вече се будя на три часа, но пък затова хапвам добре и пийвам течности...даже не лактогонни чайове, а копър, сок от ябълки, сок от моркови и вода...дано се оправиш бързо...и нали знаеш нощното кърмене е много важно...между 3 и 6ч...

# 227
Ох, всичко опитах вече за тази кърма. Дано да се възвърне от само себе си, че много ми е тъпо  Weary.

# 228
Ох, цял ден се мъча да напиша нещо... и толкова много неща всъщност исках да кажа, но вече забравих, пък и не ми се занимава...  Blush

Днес и ние се разходихме и ми беше кеф голям  Mr. Green
Искам и аз на фризьор...  Crossing Arms кой знае кога ще мога да отида... Tired

Сладурчеста, аз сега да не звуча като някой агитатор, ама пак ще кажа за тая хомеопатия, щот съм убедена, че тя ми помогна да си върна кърмата, когато се оказа, че не му стига на моето дребзи (което между другото е вече 3110  Heart Eyes) - ricinus communis 5 ch - по 5 гранулки под езика сутрин и вечер, 3 дни така правих. Увеличи се на втория ден още... ако искаш пробвай.  Peace И не се чувствай виновна, че даваш АМ. Разбирам те, щот и аз знам, че е по-добре бебо да е сит, ама пусто такъв рев ревах като давах АМ.. Ама недей, наистина е по-важно да е нахранен... И след като само те смуче - цеди се, въпреки че нищо не пада. И аз бях така, болеше ме вече от празно цедене, ама не знам - свършиха работа тези методи, дано ти помогнат и на теб.  Hug И най-вече - успокой се и си нацелувай Никола Hug Hug

Сексът... хм... много искам  Mr. Green ама още съм с лохии..

Абе, мацки със секцио - кво ви казаха за контролни прегледи, че моята док нищо не спомена, а и аз забравих да питам... Та нямам час още и не знам да пазя ли.. newsm78 ма кво ще ми гледа на мен - раната като ми маха шевовете каза, че е екстра... пък и ако тека още  newsm78

Оф, то пак много стана Laughing

Доника, Хриси rulez просто   superuu

# 229
Ох, Сиси, верно май само хомеопатия не съм пробвала. Ама нищо не струва и това да опитам.

# 230
Аз съм много доволна от д-р Папукчиев (25-та п-ка в Младост). На нас със Бръм и Барборанчето ни водеше ЖК. Много е внимателен. Аз и след раждането при него ходих на преглед.
Подкрепям с шест ръце (моите, на мъжа ми и на Петя) препоръката за Папукчиев  Laughing И аз мисля да отида при него на преглед, само да си взема направление от джипито. Аз и не знам точно на какъв преглед трябва да отида, нали съм със секцио...а при лекаря, при които родих нямам желание да ходя...като се сетя за Дауна и ми иде да го  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Доня Коприва, нащите 40 дни не са ли в петък? Аз 27 ми не го броя за ден, трябва ли? Казвайте докато е време, за да знам кога да отида на църква!
Сладурчеста, успокой се мила, сигурна съм, че ще ти се върне кърмата...с такъв гладник като Никола  Hug
Ние днес бяхме на кожен лекар заради обривите, изписаха ни куп мазила, но трябва да намеря аптека, в която да ми ги проготвят.
Бяхме и на ортопед. Там всичко е ок!
След това си направихме една дълга разходка в Южния парк (първата ни официална разходка) и Петя спа през цялото време, много добре и действа да е навън  Hug  Кърмихме се в колата и успях да привлека учудения поглед на една бабка  hahaha  hahaha  hahaha
Абсолютно съгласна съм с Лорини, че нощното кърмене стимулира лактацията! Аз обаче вече не будя Петя, кърмя я на поискване (поне засега другите алтернативи при нас не работят...).  Тя понякога се буди по 2 пъти вечер, друг път спи...знам, че е важно да се храни колкото се може повече, но е важно и да спи!

# 231
Бърборанче, не знам дали се брои...аз го броя, но не знам дали трябва..утре или в петък да ги водим, чудя се newsm78
Утре сме на ортопед.
Моят док. ми каза един месец след раждането на контролен преглед, но аз още не съм му звъняла...Нещо не ми се ходи хич, само ми е до това, предпочитам да не ходя никъде, ще видим тези дни може и да му звънна...
Анчето е още с обрив, ще взема утре да я заведа при педи защото нещо не минава, намалява на моменти, но след това пак се усилва...

# 232
Ха, добра вечер!

Сладурчеста - не знам какво да кажа. Пробвай с хомеопатия, дано има ефект, че ужасна депресия докарва да искаш, пък все спънки да се явяват. Стискам палци!
Сис, на мен док ми каза месец след радждането на видеозон, а след 4 - цитонамазка. Та по случая вече имам час, само не знам как ще се оправя с кърменето, щото само мисълта да цедя, стерилиризирам шише и помпа ме карат да търся алтернативи, каквито още не съм измислила.

Днес рекох да си видя кой размер дрехи биха ми станали. Ужас! Същински Квазимодо - в бюста един размер, в талията - друг. Пък талия ли е, цяла окръжност, направо ме втрещиха цифрите. Потресена съм и е крайно време да взема мерки. Щях да си поръчвам от Ларедута - то мерките са ми като на тьотя... та пасувам.

Прогнозата е уж за хубаво време, та щях да предложа една Патиланска среща, но като се сетя, че ще трябва да прекарам около час на някоя пейка ала Жана' д Арк и не ми се вижда безкрайно топло пък. Ама кой знае, ако има желаещи ще преосмисля...
Хайде лека и от мен. Отивам да приготвам среднощната закуска. Mr. Green

# 233
Добро утро!

Сис, на мен док ми каза месец след радждането на видеозон, а след 4 - цитонамазка. Та по случая вече имам час, само не знам как ще се оправя с кърменето, щото само мисълта да цедя, стерилиризирам шише и помпа ме карат да търся алтернативи, каквито още не съм измислила.

ooooh! кой знае ся за кога ще има час... ама ще се направя на цапната и ще й звънна да питам, барем ме нагласи някъде за по-скоро... А тая сага с цеденето и т.н.... - мисля направо да го взимам с мен и в колата напр. - и на мен не ми се цеди, а и той като яде от шише още повече повръща...

# 234
Добро утро!
Сиси, днес ме изпревари със закуската.

Ох, тази сутрин имам кърма малко повече и малкия умира от кеф. И аз със него, де  newsm68. И той хич не обича шишета и от тях после повръща почти задължително. Той и иначе бая често си връща де, ама предполагам щото още не знае как да яде.
Нощес го будих в 3 часа да яде, че да имаме поне 2 нощни хранения. Той обикновено спи като пън, ама цица не отказва  hahaha. Спейки си хапна човека. Е, малко хапна, ама нали уж за стимулация основно.

# 235
Здравейте, сладурки!

И ние минахме на преглед вчера. Май не сме от най-бързо наддаващите, така като ви чета. Качили сме 500 гр. Но направихме пробно кърмене при педиатърката. На мен ми се стори, че малката яде по-малко ентусиазирано от обикновено, но пък беше изсмукала 110 гр.  Shocked Та се поуспокоих, че явно добре си хапва.
И нашата педиатърка препоръчва да няма нощно хранене, ама ние всяка нощ сме по различен начин... Е, правим си 5-6 часова пауза, но по различно време. Те коликите сега много пречат за създаване на по-ясен режим. Снощи милото плака няколко часа безутешно. Направо се побъркахме  Cry Добре, че тати е изобретателен и накрая успя да я поуспокои. Ама коликите са много силни. Като я кърмя и усещам как зверски се движи въздухът в коремчето й Cry. Педиатърката каза, че нямало страшно "ей сега" след 50-ия ден щели да почнат да отслабват. Ама ние как ще доживеем още 30 дни така  Shocked

Иначе вчера си направихме първата разходка с количка. Рая беше много кротичка - мисля, че й хареса. Но като се върнахме стана много неспокойна, а после и тия колики направо ни довършиха и развалиха кефа отхубавия ден.
За разходките, момичета аз съм "за" Борисовата градина и Южния парк. И двете не са ми много далече. Но може би след още 10-ина дни вси пак, де, че да поуверичим постепенно времето за разходки. Ама то хубавото време тепърва е пред нас, така че наистина се надявам да си правим приятна компания из парковете.

Сиси, за прегледа на мен Кълвачева ми каза да й звънна като стане месец след операцията и да се разберем да отида на преглед.

Целувки на всички и хубав ден!  Hug

# 236
Добро утро, мами Simple Smile Ох, как ми се излиза и на мен с Габи, но съм сама с нея и каката и не смея, защото не знам дали ще се справя с двете навън. Иначе вкъщи се оправям, Алекс ме слуша , а бебка само спи и яде, не плаче- само като е гладна започва да мрънка леко. Вечер си спи, но гледам да я будя на 3-4 часа, че трябва да наддава кг. Аз давам само АМ, защото кърмата ми спря, докато я нямаше Габи.
Сиси, аз ходих на преглед 2 седмици след секциото- гледаха ме с ехограф и казаха, че всичко с матката и т.н. е О.К. Вече вдигам тежко и не се пазя. И ние от няколко дни подновихме секса Crazy

# 237
Здравейте, мамита! От няколко дни ви чета, но нещо все не смогвам да се разпиша.
Ние вече имаме колики, но не са толкова силни и поне вечер спи. За коликите давам само чайчето на Хип. Яде и през нощта на около 3часа, ама засега не мисля да я отказвам.
 Кърма засега има, не пия нещо специално като чайове, но гледам повече течности и много яко си хапвам овесени ядки. Спя със сутиен с подплънки, писна ми, но тече от време на време и за по- сигурно. Не се изцеждам вече само ако се наложи да излизам някъде.
 Сексът и при нас е още мираж, щото ми тече отдолу, а и имам още няколко непаднали конци.
Завиждам ви за разходките, ние още не сме излизали с количка, но днес ще излезем малко на двора , на ръце.
 И аз имам нужда от фризьор, ама кога ще  е нещото , нямам идея.
 Баткото скоро тръгва на градина и малко спокойствие да има, че само поразии прави.

# 238
Оф,мами,пак има слънце само по телевизията Crossing ArmsНо днес отиваме на консултация.
Катериче,ти направо ме обнадежди с тия 50дни-не вярвам,ама нямам нищо против Simple SmileА що се отнася до нощното хранене-когато Васи реши,тогава ще го премахнем.Така беше и с Тони-края на първия месец,доколкото помня.То с тия колики какво му остава на детето...
Хубав ден днес и спокойни бебчета Heart Eyes

# 239
Е само аз ли съм още с лохии?!?  #Cussing out   Crossing Arms
Оф, Калоян пак повръща...  Sad мислех си, че съм свикнала и не ми прави впечатление, ноооо...  Sad Ходих и в МД на консулт, там ме пратиха на детски хирург да сме изключили нещо си...  Sad Ми ако не го изключим?!?  Sad Оф, не знам вече... тр в края на седмицата да се чуя с докторката да каже дали има нужда да ходим при хирург...  Praynig Praynig Praynig
Спирам...

Общи условия

Активация на акаунт