ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 18 982
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мамета!   bouquet
Ние с Александрина сме добре, папкаме, спинкаме, плачем обикновено вечер, когато е гладна...Все още не сме влезли в какъвто и да е график, но вече не се и насилвам да влизаме. Вчера е заспала в 23.00 часа и се събуди и съответно е яла в 4.30. Имам чувството, че вечер имам по-малко кърма, по принцип я храня само от едната гърда на хранене, но вечер май не и стига и давам и от двете. Днес си взех чай за кърмачки на една немска фирма Веледа. Дано да има ефект.
Александринка има пъпчици по лицето - по челцето, малки червенички, но по-добре да питаме лекаря с какво да я мажем.
За коликите даваме Инфакол, дано да има ефект.
Аз съм на преглед чак към края на месеца. Но нали съм със секцио, та може би няма да е проблем секса. Обаче от два, три дни имам много странни болки от единия край на операцията - все едно кожата ми е изгоряла от слънцето и направо не мога да я докосна, толкова е неприятно.

# 211
Момичета, странен проблем имам напоследък....Непрекъснато ми се плаче и се чувствам ужасно тъжна без да зная дори защо...Само ходя и сълзи и сополи се стичат непрекъснато...Това ли е постродилната депресия и как да се справя? Мислех, че ще отмине, ама...

# 212

На всичкото отгоре бате освен че не ми дава да кърмя...днес прави опити и да се цеди - вдигна си потника и слага помпата...

Доника,твоето човече направо ме разби Joy Joy Joy
Ние не можем да махнем нощното хранене Rolling Eyes,а педито каза,че трябва .От две вечери правим опити,то е рев то е чудо...

# 213
Момичета, странен проблем имам напоследък....Непрекъснато ми се плаче и се чувствам ужасно тъжна без да зная дори защо...Само ходя и сълзи и сополи се стичат непрекъснато...Това ли е постродилната депресия и как да се справя? Мислех, че ще отмине, ама...

Павлинче това си е следродилна депресия, аз я преминах вече . При мен траеше около 10 дни .Ходех иплачех непрекъснато и със и без причина, а заплачеше ли бебка ела да видиш какво става,домашните се чудят кого да успокояват.

# 214
  • София
Привет и от нас Hug
Днес малкият Преславчо има малък рожден ден  newsm38 и за радост врмето беше страхотно и цял ден бяхме навън football Чудесно си изкарахме-спа като бубичка и го пече слънчице.
Много хубава вечер  bouquet

# 215
  • Бургас
Здравейте и от мен   bouquet
Тези дни все не успявам да пиша, защото и на мен нещо ми понамаля кърмата тези дни и малкият висеше на гърдата по цял ден. Но с чайчета, супички, жито и т.н. вече съм добре  Simple Smile
Струва ми се ,че и коликите го почнаха, но предиобед основно. Тогава почва да се гърчи и напъва, да плаче...От днес взех Еспумизан, а от няколко дни му давам Био Гая, дано да има ефект  Praynig
pavlina_k - това си е следродилна депресия, ще отмине скоро  Peace Аз с каката имах, сега като че ли не.

daninceto - нищо лошо не си направила, че говориш на такива теми, дори напротив  Hug Радвам се, че си нямала проблеми със секса, аз си спомням, че доста ме болеше след раждането на каката първите пъти, сега се надявам да е по-добре  Simple Smile

Доника - страшен е Хриси  hahaha Нашата кака все още не я оставям с бебето, защото веднага ще му извади очите. Ама то при нея такива са нежностите - от любов може да те одере или удари  Rolling Eyes Иначе му пуска по някоя кравешка целувка по косичката и челото  Joy

# 216
Честита първа месечинка на Преслав ,все така да спи като буба и много да радва мама и тати.
Да живеее сешоара ,днес и аз го пробвах и наистина действа ,който не го е пробвал незнае какво спокойстие е изпуснал.

P.S. Някой да е чувал нещо за Sisa 2780, днес нещо се губи май ,май........  ylinfant

# 217
Честита първа месечинка на Преслав!!! Simple Smile

Абе да взема и аз да извадя сешоара за тежките моменти, толкова го хвалите. Аз се спасявам с шъшкане на ухото и. Наподобява някакъв шум подобен на сешояра, но проблемът е, че трябва да дишам... Joy

Днес ме нямаше през деня, имах работа в общината в Банкя, оставих ги да се оправятс таткото и баткото и едно шише кърма. Чудесно се бяха справили, пак ще ги оставя, този път за собствен кеф. Като се прибрах се изцедих от гърдата от пропуснатото хранене, изтеглих 120 мл. накуп, метнах ги във фризера и сега си имам пак резерва.
Освен това се почуствах човек, дебел, но все пак човек. Оправих си косата, сложих си грим, пола и широк пуловер да ми крие телесата hahaha, но пък са ми слаби краката и ми беше много кеф.
Сега съм много изморена от деня, направих една тенджера жито, сега ще си хапна, къпем дечурлигата, къпя себе си и се мятам да спя защото едва гледам

Еспа, ни сме при д-р Светла Илиева в 20-та п-ка. Аз съм мноооого доволна от нея в годините и с Калоян и сега с Анна, но тук сигурно ще я оплюете яко защото не е привърженик на късното захранване. Има обаче много богат опит и досега не ме е подвела никога. Имала съм някои съмнения понякога, като всеки нормален човек, но винаги се е оказвала права...Тя е и един от най-предпочитаните педиатри в района.

Я кажете за ходенето на черква на 40 дни? Утре са нашите 40 дни, поне така ги сметнах, погачата ще я правя чак другата седмица, но поне ритуалът да спазя...Трябва ли да нося нещо в черквата? Какво представлява ритуала?

# 218
Малеее колко много теми сте изписали  ooooh!  докато ви намеря, изчета то стана време да се къпем и ядем, ама така сладко е заспала върху тати, че ще я изчакам да се събуди. И ние сме си с колики уж бяха минали малко, ама пак се появиха. Давам Инфакол, ама ефекта е краткотраен. Нащо педи каза да премахнем нощното хранене. Снощи беше за първи път и няма да ви кажа каква веселба беше цял ден съм така  #Crazy  Ама след 40 минутен рев, малко чайче за коликите и бибката и разбира се друскане на ръце заспа. Тази вечер ще е същото. Но така е по-добре, че и ние да си почиваме малко. То каво е иначе в 00ч, после в 3 после в 6 и то едно ядене по 1 час ... мани мани. Ние сме пораснали с 4см. вече сме 54см високи и тежим 4,240кг. За 2 седмици сме наддали 490гр. , но сме на смесено хранене кърма и Нан. Това е от мен за сега.

Ох забравих да благодаря и аз за хубавата тема. Трябва да пусна снимчица на Вики, ама като съм по свободна. Хайде лека вечер от нас  Hug

# 219
Я кажете за ходенето на черква на 40 дни? Утре са нашите 40 дни, поне така ги сметнах, погачата ще я правя чак другата седмица, но поне ритуалът да спазя...Трябва ли да нося нещо в черквата? Какво представлява ритуала?

Църковният ритуал
Четиридесетият ден е очистителен - родилката отива заедно детето на чиста молитва.  Попа изпява т.н очистителна молитва на бебето и майката. Няма никакво значение дали майката се е изчистила или не . Нещата които се носят в църквата са 1 бутилка червено вино, 1 бутилка олио и  здравец завързан с червен конец.

ЛИНК РИТУАЛ  ПОГАЧА

Моя калпазанчо сешоара го плаши и го прави неспокоен, то на нас май всичко ни действа наобратно.
Тази нощ сме спали силно гушнати като къпани и  се събудихме...... къпани от кърма  Shocked,тъкмо и  аз щях да се отказвам от Памперс и се чудя що детето толкова се е напишкало чак по врата и косичката му мокра ,а тя мама го изпомокрила,то щото снощи му  се размина с къпането,че бяхме изморени.
Следродилната депресия и  аз си я прекарах-около две седмици,ама не й  се дадох Mr. Green !!!

# 220
здраейте,
аз цял ден ви чета,ама ме мързеше да пиша Embarassed
сега къпя Дари/сама се къпе,де/ и после се прехвърлям на Евгени,че Дани ще закъснее Confused
моята кърма също намалява,но аз съм си виновна...дохранвам с АМ и той нормално свиква на по-лесното и суче,суче пък си чака шишето.ядосах се сутринта,че тогава имам много кърма,а той сука и заспа,спа 1 час и ревна пак гладен-мързи го да си точи Crossing Arms
аз май следродилната депресия я минах,поплаках си и аз,но...вече е минало.сега остава да спра да се потя от тия хормони и съм пушка Heart Eyes
аз питка ще правя на 15.02.,даже съм поканила вече няколко приятелки,а на църква ще ходя на 9.02 със свекърва ми-тя ще се погрижи за това,което трябва да се занесе Mr. Green.предишния път майка свърши това,така че не мога да съм полезна...
в петък си уредих и аз дом.отпуск-ще ходя да си купя лещи-писна ми от тези очила Crossing Arms,на гинеколог и малко да изхарча някой лев,че на 17.02 имаме годишнина от сватбата,а и св,Валентин наближава Wink Wink Wink

# 221
Привет и от мен!
Днес хич не съм в настроение. Кърмата ми я няма и толкоз. Малкият цял ден ми виси на гърдите и нищо не изкарва. Преди малко се принудих да го дохраня с АМ, че настана един реееееев. И той реве и аз рева  newsm45. Пробвах всички методи за увеличаване на кърмата и нищо. Мислех даже да пусна тема в кърмаческия и да ми обяснят момичетата как да не дохранвам горкото дете като се скъсва от рев. Метода слагай често на гърда не важи при нас явно. Тия дни буквално през час се кърмим, но то като нищо не му пуска и той вече съвсем се дразни и реееев. Кой ще ми обясни как да го оставя гладен и де реве. След час и половина висене на гърдите ми без нищо да може да изкара, накрая просто му дадох АМ и заспа горкото.  Weary

Гледам, че секса обсъждате. Еми ние се пробвахме, ама мен честно казано ме боля много и не съм пробвала втори път. Караме го на алтернативи, че мъжо горкият и той иска внимание. Незнам кога ще мога да си върна половия живот честно казано.  smile3516 В това отношение започвам да си мисля, че по добре секцио да бях избрала.
Ох, май и мен ме гони следродилната депресия.

А за жалост лекарката ,която ми води ЖК  също е бременна и е в болничен и май няма да се връща наработа . Та съм в чуденка при кой да ида  Thinking
В този ред на мисли мамите от Младост ( София) може ли да ми препоръчате лекар , моля! Simple Smile
Аз съм много доволна от д-р Папукчиев (25-та п-ка в Младост). На нас със Бръм и Барборанчето ни водеше ЖК. Много е внимателен. Аз и след раждането при него ходих на преглед.

Днес да ви разкажа си говорихме с баба ми на тема захранване на бебетата. Тя е кърмила до 1 годинка и трите си дъщери. А захранването било като станат достатъчно големи и вече им пораснат малко зъбки (май към 8-9 месеца е било при тях) и топват им малко хлебец в манджата  Joy и им дават на децата   Shocked. И децата са били здрави и щастливи. А сега се едни салтанати с това захранване....

Ох, Доника много е смешен твоя Хриси  Joy Joy Joy. Направо ми повдигна настроението.

# 222
sladur4esta ,сигурна  ли  си ,че нямаш кърма,това,че бебчо плаче на гърдитие ти ,може да не е от това ,че нямаш мляко,а да са колики.Щото при нас е точно така,суче малко и после почва истеричен рев а той продължава да търси гърдата,като я захапе,пак рев,а кърма имам .
За "кекса " , и   аз искам ,ама мъжа ми каза,че го е страх да не се оплетем в конците   hahaha,ще изчакаме още малко...

# 223
Сладурчеста, моята кърма се върна, дано не е за кратко.

"Кекс" ние у дома не правим. Нещо нямам никакво желание и това въобще не се коментира, а освен това тооолкова ми се спи, постоянно и се чувствам твърде непривлекателна. И след първото раждане бях така Confused

# 224
сладурчеста как разбираш че няма кърма...това че гърдите са ти меки не е признак...или пък че не можеш да изцедиш достатъчно...

Общи условия

Активация на акаунт