ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 18 999
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
sladur4esta  Hug
Не мога да спра да мисля за това... Просто нямаше никакви индикации за секцио!!! Освен страха на лекарката ми! Дори акушерките бяха започнали да се подготвят за нормално раждане! Толкова съм разочарована от всичко... Добре, че е детенце... Уф, извинявам се, че разводних...

# 136
благодаря ви момичета
зозима ще пробвам всичко което си ми писала сега тъкмо почвам да чистя и после излизам на разходка дано помогне
стискайте ми палци

# 137
Сиси, аз кървих един ден и една нощ след такъв преглед, за който дори не ме информираха преди това  #2gunfire Но това е друга тема...

Shocked ихаа, много бе...

Сладурчеста, ръчна е моята.. нещо не ми се получи лафа за батериите Wink  Laughing

Ох, момичета, бях забравила  как боли от препълнени гърди... Confused

# 138
  • София
Хилоу и честити месечинки на Никол, Магдалина, Ема, Аделина и Рая Simple Smile
Мина и първата нощ в къщи...учудващо добре. След като на два пъти вчера Хриси дърпаше бебето да не суче и трябваше да му обясним няколко пъти, че то така папка, защото няма зъбки, в 10 като се събуди малкия за ядене, бате директно ми вдига блузата, дърпа сутиена надолу и да съм слагала бебе да папа Joy Спаха двамата в детската. Имах малки угризения, че бебето не е при нас, но засега не се будят един друг. Лошото е, че се будят в различни часове и мама става #Silly
Сутринта заведохме Хриси на ясла след дългата ваканция. Заслужавал си е ремонта де, станало е много сполучливо всичко. Като видя децата беше една радост и почна да обяснява бебе нещо си...Бях му дала кутия с бисквитки да почерпи, че е вече бате Simple Smile
Бръм, как махнахте нощното хранене, защото аз твърдо съм решила да го сторя. 2.5 години нощна стража ми стигат, пък който ще да ми вика, че съм лоша майка Joy И без друго яде през 4 часа...
За килограми засега не се тревожа и без друго сме напред с материала...Очаквах мойте са малко повечко - след излизането от родилния дом, ама тц - 6, но аз на този кантар му нямам и вяра де.
Хайде до скоро Simple Smile

# 139
Помощ:Гъбички по зърната ми,по дупето й и по устенцата-опитах всички бабешки методи и познати кремчета!Смених марките памперси,миеме се ,не ползваме кърпички!Препарати освен Нистатин (в форумите не са доволни от него)за мазане на зърната и дупето!Момичета бързам,че малката не ме оствя за миг,извинете ме!Пренасящите мами-искайте по-скоро раждане от горчив опит зная,че не е добре за бебето!!!успех!!! Praynig Praynig

# 140
О, това с гъбичките е сериозно и най-добре се консултирай с лекар. То има толкова видове, че трябва да се изолират,  за да се каже какво да се ползва.

При мен проблем  Sad. Вчера видях червено петно на дясната гърда - бучка. Айде гореща вода, айде помпата. Аз дето все си мислех, че ще ми се размине цеденето, да видите с какъв хъс. Даже се изненадах като изцедих 30мл. През нощта същата процедура 1 час  ooooh!. После му дадох да я изпие и той ми отказа - дали му стига?

Иначе си мислех, че с коликите се приключи след една спокойна вечер - но уви, снощи пак се скъса да плаче. Да се надявам, че скоро ще му минат.

# 141
Здравейте момичета,

Sladurchesta  Hug – Много благодаря за успокоението за коликите и плюенето, а обривът ни днес магически изчезна - не съм го мазала с нищо  Hug. Не се тревожи за кърмата – ще дойде пак, самата ти каза, че тези дни много нерви си изхабила и много умора ти се е натрупала. Предполагам като си отпочинеш малко – всичко ще е ок. Пък и да се наложи да даваш АМ, какво толкова – АМ не е отрова, толкова деца са отгледани на него.
Irko – Препоръчвам с 2 ръце Medela. Моята е електрическа с регулируемо ниво на вакуума – просто се родих с нея.
Прах за пране ползвам Mio Care, на 60 градуса в пералнята – всичко сваля
sisa2780 – пожелавам ти леко раждане и успех. Чакаме да се похвалиш скоро-скоро
zozima, всичко е зад гърба ти, важното е, че бебо и ти сте добре.
emsski – за гъбичките – звънкай на доктора – той най-добре ще те ориентира. Какво стана с треската ти и температурата? Всичко е ок, нали?
Доника, много сладък Хриси с блузката. За ношното хранене – моя пропуска от верме на време, ама без никакви усилия от моя страна, просто проспива яденето, размрънква се нещо на 3 тия час, но ако не рипна веднага да го нахраня си заспива. Но ще се радвам на информация от Бърм, че като пораснем още малко и като съм сигурна, че надаваме добре и аз ще се постарая да махна нощното.

Айде лек ден от мен, отивам да храня малкия дзвер мръвкоядец   bouquet

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 11:44 от Espa

# 142
  • София
Здравейте и от мен!
Сиса- леко раждане и не се притеснявай, че преносваш, аз преносих точно 11 дни, като след един неуспешен опит за индуциране, след това тръгна само, преди да опитат да го предизвикат пак, бебчо си е добре.
Гледам има и други мами, дето се оплакват от намаляла кърма- и аз съм май в този отбор, кърмая, ама после пак плаче и като й додам АМ и се успокоява Rolling Eyesама дали просто тя сие  по-лакома или наистина не й достига, не знам, за всеки случай престанах да се тормоза, че додавам- по-добре детето да е нахранено, отколкото да стой гладно, само заради предубеждения на майка му- да, зная, че няма по-добро нещо от кърмата, ама понякога действителността е различна Rolling Eyes
Както беше и с моето раждане- бебчо беше голям, нямаше как да мина без епизиотомия и намеса от страна на лекарите, колкото и преди това да бях за максимално ненамеса в процеса.....
Хубав ден от мен и бебчо на всички Hug

# 143
  • Варна
Irko моята помпа е Авент , ползвах я много усилено с първото ми дете , после отгледа още едно кърмаче и сега все още ми върши чудесна работа . Аз я препоръчвам с 2 ръце , въпреки всичко , което се пише за продуктите на Авент и съдържащия се в тях бисфенол А .
sisa2780 единият начин да не ти предизвикат раждане е просто да не ходиш на лекар .  Wink Малко е смело де , трябва да си убедена в себе си . При мен и двете деца са си леко преносени , Митко беше един сух , сух , с едни дълги нокти , ама аз си бях заявила по-късен термин точно за да не ме напъват по-рано да излиза . А сега Дани е на теория 2 дни след термина , по принцип трябваше да отида няколко дни по-рано и да ме приемат , ама не отидох .  Laughing Изчаках си да започнат контракциите , да станат на 5 мин и така . Вярно , спукаха ми мехура и накрая и на система се съгласих , но пък този път много ме болеше , бях много уморена вече  , а и Дани излезе 3950 ( Митко се роди 3100 ) - не съм слаба жена , но все пак това си е голямо бебе . Но затова трябва да си много убедена в себе си , да чувстваш добре бебето и да вярваш на лекарите , че в точния момент ще направят точните неща . Успех и нека всичко бъде наистина най-прекрасният момент за теб и за бебето . Иначе напълно подкрепам Зозима за всички мерки , които е препоръчала  , за предизвикване на раждането  Hug
Зозима много жалко наистина , но нещата при раждането не винаги се развиват по план . Знам , че лекарите понякога не се съобразяват с желанията и възможностите на пациента , но човек трябва да им вярва . Не случайно най-често цитираната фраза за раждането е , че за всяко раждане се знае как започва , но не се знае как ще завърши.
Доника знам  , че имаш опит с Хриси , но позволи ми да кажа - не е желателно на тази възраст дете да яде на 4 ч - намалява стимула за млякообразуването и рискуваш наистина да намалее кърмата . Аз съм сигурна , че бебчо няма да те остави така дълго , казвам го , за да не се успокояваш толкова бързо , че нещата ще са по план  Joy

# 144
Lang , green eyes ,sladur4esta   Hug  паркчето при Патиланци звучи добре...ние сме на бул. Андрей Ляпчев и друго по-близко си нямаме  Grinning
Петя е много нервна напоследък..по цял дне ми виси на гърдите (нощем обаче прави доста дълга пауза) и заспива само когато я сложа на корема ми!

# 145
Сладурки имам едно въпросче - аз сама назначих на малкиая био гайа, сутринта му дадох първите 5 капки. Може ли някоя от Вас на която и ги е предписал лекар да каже мога ли едно временно с тях да давам и други капки, т. к. имам останали още малко от инфакола?

# 146
Мараба банда!!
Нямаше ме два дни,защото бях заета да си стимулирам лактацията,при което Йоана ми беше на гърдите нон-стоп.Ноо си мисля,че даде някакъв резултат.От вчера сме само на кърма Party.Е,вярно,давам и двете гърди,но все пак си е напредък.Наистина почивката много помага.
Сега се върнахме от консултация.Равносметката е за 1 месец 1,200 кг Whistling Изписаха я 2,920,50 см.,сега е 4,100,56 см. baby_neutral.Биха й ваксина за Хепатит Б,но се даржа мъжки детето,само проплака,ама сега е малко нервна та е на цицата от одеве.Моята бучка си седи.Дaже и таткото карах да смуче(без майтап) и лецитин пия и компреси и паk тц.
Моята помпа е английска,малко като Авент-ската и съм доволна.За друи нямам наблюдения.
Дони,добре дошла.Чакаме разкази с картинки.
Хайде после пак Heart Eyes.

# 147
Здравейте  мамчета.
Ние до сега надувахме гайдата и от умора вече заспахме.
Незнам но всеки ден по това време към 10-11 ч започва серията от рев, възможно ли еда са колики, нали уж се получават следобяд и вечер, но знам ли  newsm78.
Ирко аз съм от Обеля 1 и дори сега нямаме нито топла вода ,нито парно направо ужас. smile3511 ,откачам.
А за помпата ,аз ползвам на Нук електрическа и съм много доволна ,но то май си е до човек, на едни им харесват на Авент, на други на Медела ,на трети на Нук , така че прецени си сама мнения много.
И аз това се чудех може ли лекарства за колики да се редуват , или не. Аз по -рано питах , ама явно никой не е забелязал.
Сиса  Hug с теб сме и дано скоро да е . И при мен на  прегледа за разкритие ми направиха кръвотечение, но така и тапа не ми падна или е станало без да забележа, нали си ми изтичаха частично водите около 24 часа.
Незнам вие по колко време успявате да спите ,но аз не мога да скалъпя повече от 5-6 часа за денонощие и то вечер след къпането, е не накуп разбира се.
Оф незнам и аз със тая кърма вече какво става . Вчера целия ден цедя след всяко хранене ,за да видя по колко остава  и да посъбера за замръзяване, но уви едва изцеждам по 5-10 мл преко сили.
Предните дни като наближаваше време па папане ми течеше кърмата сама , но от няколко дни няма такова нещо.
Айде и аз се оплаках, та сега е по-леко.

# 148
Здравейте, да се отчета и аз!
Първо - добре дошла на Доника Simple Smile
Сиса, леко раждане!
Ирко, аз съм с ръчната двуфазна помпа на Медела. Много съм доволна. Например вчера за по-малко от 10 мин изцедих 90мл с нея. Гърдите ми бяха пълни, а малкия спеше като пън.
Зозима, не се чувствай виновна за секциото. Знам колко искаше да е нормално. Честно казано и аз точно превъзмогвам факта, че родих секцио. Все си спомням как на времето баба ми казваше "Жена, която не е родила не е жена и мъж, който не е ходил казармата не е мъж". Аз исках нормално. Бебо вървеше голям и осъзнавах евентуалната възможност за секцио. Когато отидох на 09.01. на тонове обаче имаше нещо притеснително (ясно се наблюдаваше екстрасистула). Спешно вечерта ходих и на фетална морфология и друг лекар ми препоръча бебето да се извади по-рано. И така 13 дни преди термин се сдобих с голям прекрасен здрав юнак  Heart Eyes (така и не разбрах какво са болезнени контракции, разкрития ... Thinking)
daninceto, браво, добре напредвате.
За кърмата - аз съм забелязала: един ден съм с меки гърди, но Атанас изглежда сит. На другия ден, чувствам лека тежест в гърдите.  newsm78. Никакво постоянство. Както и никакво постоянство няма в храненията на Атанас. Понякога си мисля, че вечно ще се буди мин. 3 пъти през нощта да яде. Обикновено в 05 ч. пък се ококорва и иска внимание  ooooh!
Отивам да хапна и после да полегна малко. Наслука!

# 149
Лия има страшно много пъпчици по личицето,нашарих я яко с пиоктанин и се надявам да минат по-бързо Praynig
С кърмата и аз вече се побърках,само гледам колко е изяла,дали се е нахранила,че тя и да се нахрани ,сложа ли я в креватчето почва пак да търси нещо за ядене LaughingНай-добре спи и яде през нощта,наяжда се за 10 минути и спи спокойно.
eligeorgieva ,и аз сама ни назначих капките Био Гайа.И една седмица съм давала и Саб симплекс (профилактично),но ми се стори,че бебка много бързо огладняваше(не знам дали има нещо общо де) и  спрях Саб симплекса.Ние и без това нямаме колики ,за какво да я тъпча.А бИо Гайа продължавам да давам.
Аз ползвам ръчната помпа на Дисни,тя е едно в едно с тая на Авент и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт