ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 18 996
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Djonito, същото беше и при мен и желанието да родя под вода-д-р Семерджиева непрекъснато беше в болничен, но не се оплаквам-пак мина страхотно:))Прекрасно е бебчето, честито и много радост да носи на мама и тати.
Доника, много ми беше домъчняло за теб, добре сте се завърнали Hug
sisa2780, леко раждане, всичко  ще е наред Praynig

И аз да споделя - много реве моя бонбон-не знам вече какво го мъчи, ама знам, че единственото, което помага е количката и чистия? въздух GrinningСамо като го сложа в нея и млъква на мига и така спинка сладко, че не мога да го позная. Само че не може да сме по цял ден навън, все пак е зима Simple Smile.
Поздрави  bouquet

# 151
  • Варна.....
Доста сме самозваните лекарки тук- и аз днес назначих Био Гайя, дано успокоят бебчо. Снощи беше първата ни нощ с колики- не жестоки, ама като си спомня с баткото какъв ад беше, ми призлява.
За помпа- препоръчвам Авент- не зная колко и какъв бисфенол има, но се родих с нея. А за разранени зърна аз съм си взела силиконови протектори- в първият момент като захапва Преслав е като малко акулче и е ужасно болезнено. След около 5-10 мин. ги махам и продължаваме кърменето без тях.
момичета, що се тарзаете да замразяване кърма- ако сте си у дома, при бебетата, за какво ви е??? Пък и сега е рано за складиране според мен- тя още се регулира кърмата.
Но все пак да похваля българският лактогонен чай- правя си го в малка концентрация- 1 с.л. на литър вода, и го пия вместо вода. Май има ефект. Чай на Хип ми казаха от единият магазин, че в момента нямало внос и останах без него.
И да оплюя отново Помперс- снощи 3 пъти съм сменяла всичко в леглото- като сложа да спи на една страна, цялото дете е морко след 2 часа. Пфуу, омръзна ми да пера  #2gunfire

# 152
Здравейте от нас! Ние отиваме на пробно мерене, ама да ви кажа, ако е верен кантара в къщи, то сме наддали 1,040 кг  Shocked А аз си мислех, че нямам много кърма и даже тия дни почнах да стимулирам... Сега ще се притеснявам дали такова качване не е проблем...

И искам да питам, ако някой знае или е чел - искам да започна да му давам Био гая, че по ми харесва, че е веднъж на ден - но сега му давам Колиеф и не зная далие да му го спра изведнъж или да ги съвместявам ден -два, че все пак стомахчето му е работило с него?

# 153
  • София
Любопитка, знам, затова се обърнах и към лекарката още в родилното и тя ми каза да не се притеснявам. Бебето е голямо, лакомо и си изсуква необходимото количество. А и аз се цедя-не чакам на саморегулация Wink Питах я покрай един пост на Лорини за буденето на бебетата и отговора беше - прави се за недоносени и родени с ниско тегло бебета - най-вече момиченца...Та той дори повръща от преяждане-на мама прасчото. А и засега го отдавам на жълтеницата...не смея и да си мисля, че това щастие ще продължи дълго.
За помпите - в момента съм с Авен съм доволна. Ползвам я от днес де Joy
За сега коликите са ми още "далечни", но аз ползвам едни правени от аптекаря в Лозница - разградските мами може би са ги чували, защото много хора от региона ходят до там само заради тях. Евтини и успокояващи - 150 мл - 4 лв. Какво повече да иска човек. Жалко е, че в София аптеките, които сами приготвят лекарства са рядкост...
С тия силиконови зърна обаче аз не мога да кърмя...не ми се отдава и това си е Sad

# 154
Хоп запис и от нас!

# 155
Ехоооо, Доника, добре дошла с прасчо... Flutter
Аз ползвам помпата на Авент, много съм доволна. Peace
Аз се изцеждам 2-3 пъти на ден, и си мисля до кога ще е тази разправия с помпи, просто ако не се изцедя ще се пръсна....
Данинче, браво за кг'те.  Hug
Уж времето щеше да се оправя, то стана по-мрачно и студено.  Tired
Целувки на всички и стискам палци за последното ни януарче.  Peace Praynig

# 156
здравейте,
Дони,добре дошла Hug.ако искаш,мога да те светна как аз отказвам от нощното хранене Wink
като гледам Евгени е на смесено хранене-дохранвам го защото той изяжда по около 120мл,а аз произвеждам по 70мл.приготвям му АМ,а пък той ако иска да си дояжда Hug
колики няма,т.е 2-3 пъти може да пръцне или да се свие и ако това са колики,пожелавам ги на всички бебета Heart Eyes
вече сме на 3-ка памперси,че се наложи да сменям мокри бодита с 2-ката #Cussing out
както съм казвала,моята помпа е електрическа на Нук и съм доволна Peace
ние малко се поразходихме днес-Евгени си спа доволно,а аз умрях от студ-ама така е като вярвам на прогнози... Crossing Arms

# 157
  • Пловдив
Привет и от нас!

Лелееееее,не мога да ви намеря........не мога да ви изчета............... Hug
Ето снимчици на нашата принцеса....http://www.snimka.bg/album.php?album_id=337890&pid=10372636
Някак все не ми стига времето.................

# 158
Върнахме се от меренето - и познайте - отглеждам един малък   261uu  Laughing - наистина е наддал килограм от изписването и вече е 4200! Слава Богу, каза ми сачо, че ще трябва да намаля времето за кърмене, защото аз сега го държа колкото си иска, защото си мислех, че не яде достатъчно, а и защото не иска да заспива след това. Но явно ще трябва да сменям тактиката  Thinking Киша, светни ме и мен за отказването от нощтното кърмене..

Иначе за пъпчиците по личицето - педиатърката каза, че трябва да ги мажа, иначе щели да се разпространят. И другото двеста е, че пъпчето му е отрязано много високо и сега трябва да го лепя с лепенки  #Cussing out и това може и да продължи до 6-ия месец - егати и акушерката, дето е срязала пъпната връв  #2gunfire

Това е от мен - и имайки предвид килограмите ни, мисля, че задължително трябва да ни включите в дружинката по плуване  Simple Smile

# 159
  • Варна.....
Доника, какви са тия правените капки дето действат бе мила??? И тук ще намеря кой да ги забърка надявам се!! А Ако не ти с тая реклама дето им я направи да не разпращаш по цялата страна  Hug

# 160
  • София
Доника, какви са тия правените капки дето действат бе мила??? И тук ще намеря кой да ги забърка надявам се!! А Ако не ти с тая реклама дето им я направи да не разпращаш по цялата страна  Hug
Ти се бъзикаш, но има клиенти и от Варна. Честно казано, не знам рецептата...Аптекарска тайна Wink
Това мойто дети спа от 12.30 до 16.30....който иска да го събуди...щом и баща му с бормашина не успя....
Лено, честито, стигнали сте ни Joy
Киша, давай акъл докато е време, че съм се заканила този път твърдо НЬЕ на яденето нощем Simple Smile
Опс, забравих... цък и цък

# 161
и аз имам помпа Авент, но съм решила да не се изцеждам.
бебето ми е голямо и нека си суче колкото иска и когато иска, за сега не ми пречи.

Преди 3-4 дена реших,че има колики и му дадох няколко пъти Инфакол, но май аз се бях излъгала Rolling Eyes
Или пък магическият Инфакол е подействал Thinking

# 162
а да!
пъпчето на бебчо падна снощи.
Този път ще го хвръля на близкото голф игрище Twisted Evil

# 163
  • София
Кали, Доника, страхотни са Гери и Георги. Живи и здрави да са малчуганетата мили  bouquet
Лено, много добре качва твойто слонче PeaceСамо така  Hug
Лека нощ и дано да поспим малко:pray:

# 164
Моят хубосник сам се отказа от нощното хранене. Като заспи къв 11-12 вечерта, та обикновено до към 6 сутринта си спи. Просто престанах до го будя нощем. Ама ако се събуди някой път си го храня. Той просто по никой друг начин не се успокоява. По принцип казват, че с даване на вода нощно време се отказват от храненето.

Незнам но всеки ден по това време към 10-11 ч започва серията от рев, възможно ли еда са колики, нали уж се получават следобяд и вечер, но знам ли  newsm78.
Нашите колики от самото начало си бяха сутрин основно и през целия ден. Вечер си е спокоен. Та такава закономерност кога се проявяват коликите няма.  Явно може по всяко време.

Общи условия

Активация на акаунт