Енергийна медицина по Дона Идън

• 85 005
  • 336
  •   1
Отговори
# 195
УПРАЖНЕНИЕ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ТРЕТОТО ОКО
Едно съвсем просто упражнение за отваряне на третото око е да поставите средния си пръст върху моста на носа и да го приплъзнете няколко инча нагоре, като вдишате дълбоко и си представите как отваряте клепача. От коренната ви чакра тръгва светлина, минава през втора, трета, четвърта и пета чакра, и ако сте отворени, прави завой в шеста чакра и се изстрелва навън през третото ви око. Някои хора усещат това буквално като светлина или лазерен лъч. Други пък го преживяват по-скоро емоционално. Дори само да се престорите, че усещате светлината, представете си я как тръгва нагоре по гръбначния ви стълб от коренната чакра, стига до шеста, прави завой и се изстрелва навън през третото ви око.
Опитайте друг експеримент. Дишайте спокойно и дълбоко, насочете молба от шеста надолу към първа чакра. Нека тя потъне в енергията на коренната чакра, после извикайте светлината така, че да се върне нагоре към шеста чакра, и бъдете отворени за отговора, нека той сам ви се открие, а вие междувременно изтеглете леко нагоре невидимия клепач. Много хора са се учудвали, когато внезапно видят, разберат или осезателно почувстват появата на отговора пред себе си. Вместо да посещавате курсове за развитие на духовните си възможности, опитвайте от време на време това просто и лесно упражнение, като останете неподвижни и в тишина, за да усетите по-добре онова, което ще дойде.

ПРОГРАМИРАНЕ НА ПОЗИТИВНО ЧУВСТВО (Време - около минута).
Следващия път, когато се чувствате божествено или имате прекрасни спомени, можете да внедрите тези чувства в полето на навиците. Ако никога не сте се чувствали така или нямате подобни спомени, намерете начин да благодарите наум на някого или нещо. Когато чувството за благодарност с разпростре из вас, съсредоточете се върху него. "Забийте" чувството си средния си пръст в точката между веждите, в третото око. Потупай мястото леко, но уверено. Третото око се намира в началото на меридиана на пикочния мехур. Всички нерви, отиващи надолу по гръбначния стълб, с разположени върху този меридиан. Когато потупвате там, изпращате послание за стабилност, жива пулсация на нервната система и на полето на навиците. Легендарното мъчение, при което на главата на затворник непрекъснато капе вода, извиква неизбежните страхове, които се пренасят по цялата нервна система и довеждат до лудост, не е само едно равномерно кап, кап, кап. Потупването може да разпрати из нервната ви система сигнал за щастие, а не само за ужас. Внушаването по този начин на позитивно чувство е прост, естествен и чудесен начин за вливане на повече радост в полето на навиците.

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 14:44 от krem-karamel

# 196
КАК ДА ВЪЗСТАНОВИМ ЕНЕРГИИТЕ СИ ВЪВ ВАНАТА
Обичам да се къпя. Съществуват много упражнения, които могат да превърнат къпането в басейн за енергийно зареждане. Ето някои от любимите ми:
1. Изсипете във ваната около 200 грама сода за хляб. Содата пречиства аурата.
2. Легнете във ваната и се отпуснете напълно, като същевременно държите невро-васкуларните точки отпред на челото ви.
3. Ваната е много удобно място за масажиране на невро-лимфатичните точки.
4. На широката част на ходилата, във вдлъбнатините между костите, които са на една линия със зоните между пръстите на краката ви, се намират вашите "рефлексни точки за ходене". Енергията често се задържа там. Обхванете стъпалото с ръце и с палци масажирайте и успокойте петте рефлексни точки за ходене (петата рефлексна точка се намира на ставата под малкия пръст). Завършете с цялостно разтриване на стъпалото.
5. Ако чувствате приближаването на простуда, седнете напречно във ваната и оставете коленете да се опрат до стената на ваната. Кръстосайте ръце и опрете лакти от вътрешната страна на бедрата. Натиснете с палци бицепсите си. Седенето в тази поза за 2-3 минути предизвиква излизането на всички задръствания от белите дробове, а много пациенти са ми казвали, че докато излязат от ваната, чувстват, че са преодолели настъпваща простуда.

ДОНА ИДЪН

# 197
(Много добър материал на английски)

Три таблици с методите на Дона за контролиране на телесното тегло:
http://www.weight-loss-choose-inner-wisdom.com/support-files/em- … chart-summary.pdf

Таблиците включват:
1. Как да правим здравословен избор, когато тялото ни "говори", че изпитва неистов глад.
2. Репрограмиране на негативните мисли и емоции, свързани с напълняването.
3. Репрограмиране на енергиите в тялото за освобождаване от излишните килограми и поддържане на здравословно телесно тегло.

# 198
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Интересна тема!  bouquet
Записвам се да следя и чета!

# 199
  • Costa Rica
Записче.   bouquet

# 200
Темата е интересна,но по-късно ще я прочета,затова се извинявам ако сте го коментирали.Искам само да попитам използва ли се тук техниката на вибрационния масаж?Става дума за ето това:
Цитат
Вибрационният масаж е по-труден за усвояване, но в замяна на това, щом е усвоен
и се прилага правилно, той е най-ефективната форма на лечение. Често болните го
чувстват като електрически ток по себе си. Ние горещо ви го препоръчваме. Пръстите се
поставят на болното място и се възпроизвеждат леки вибрации чрез мускулите на
горната част на ръката. Китката остава неподвижна. Някои учители обучават на това
движение, като поставят чаша с вода на масата, а ученикът прави вибриращите
движения с пръстите на ръцете върху масата. Когато правилното движение бъде
усвоено, водата трепти в средата на чашата и не се люлее встрани.

Източника е книга от спиралата:
САМОЧЕЧЕНИЕ И ЛЕЧЕНИЕ С БИОЕНЕРГИЯ
Йога Рамачарака

# 201
Omega, мисля, че Дона Идън никъде не споменава конкретно тази техника.
Спомням си, че съм чела техниката, описана от Рамачарака. Опитах се да я направя, но ми идва неестествено. Освен това в книгата става въпрос за биоенергия, т.е. твоята собствена. Аз прилагам рейки, енергията е вибрация - хем имам енергия в изобилие, хем си става същият масаж, макар и не с точно тази техника.

# 202
Благодаря ти.Всъщност на мен са ми демонстрирали техниката,но само я усeтих,не съм имала здравословен проблем.Обаче хора с болки знам,че имат веднага облекчение-премахва главобoлие,болки в гърба или други.Иначе и на мен ми е трудно да я направя,но ще се упражнявам.

# 203
Силата на Енергийната медицина:

http://www.youtube.com/watch?v=Y9XFrAmWhj0 - част 1
http://www.youtube.com/watch?v=rX3o1ViC5zw - част 2
http://www.youtube.com/watch?v=-gnwbbXl0ug - част 3
http://www.youtube.com/watch?v=bAh6FCMeMlA - част 4

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 21:56 от krem-karamel

# 204
ЧАКРИТЕ

ПОЧИСТВАНЕ, БАЛАНСИРАНЕ И ЗАСИЛВАНЕ НА ЧАКРИТЕ.
Работата с чакрите прави хората по-центрирани и заземени, ускорява енергиите им и ги свързва с една по-дълбинна част от тяхната същност. Същевременно това е лесно осъществимо. Често дете, което го боли корем, започва инстинктивно да прави кръгове с ръка над корема си в посока, обратна на часовниковата стрелка. Движението в обратна посока на часовниковата стрелка изхвърля навън токсичните енергии, което и е основен принцип при тази очевидно проста процедура. Ръцете ви са единственото средство, от което имате нужда. Всъщност дланите ви сами по себе си са въртящи се вихри от чакроподобна енергия.
Можете и сами да изчистите, балансирате и засилите чакрите си, но повечето хора предпочитат да го направи партньор, докато те си почиват. Партньорът също така играе ролята на заземяваща антена, а енергийният обмен между двамата увеличава въздействието на техниката. Познавам много хора, които започват деня си, като сами се справят със своите чакри и според тях е прекрасно усещането за движението на енергиите. Някои въртят чакрата, както е описано тук. Други усещат енергиите си и интуитивно решават на коя чакра да обърнат внимание. Балансирането дори само на една чакра, особено ако тя е най-слабото звено във веригата, засилва цялостната система от чакри.
Ще опиша процеса на работа с партньор, а самостоятелното чистене е идентично (време - 3 до 9 мин. за чакра):
1. Легнете по гръб. Партньорът ви изхвърля всичката излишна енергия от ръцете си, като енергично ги тръска.
2. Започнете от коренната чакра. Накарайте партньора си да постави едната или и двете си ръце - отворени, с дланите надолу, върху чакрата и да започне да прави кръгове, на около 10 см разстояние, обратно на часовниковата стрелка. Представете си, че сте поставили часовник върху чакрата с лицето нагоре, за да определите коя е обратната посока. Правете бавни кръгове, по ширината на тялото или по-малки.
3. След като партньорът ви изтръсква хубаво ръцете си, започва да прави кръгове по посока на часовниковата стрелка поне наполовина от времето на въртене в обратната посока.
4. След това партньорът ви отново изтръсква ръцете си, премества се върху следващата чакра и започва с движения, обратни на часовниковата стрелка, както е посочено в точка 2. Обикновено започвате с коренната чакра и се движите нагоре, през всичките седем чакри. Направете точки 2 и 3 за всяка чакра.
5. Ако работите с мъж, като стигнете до коренната чакра редът се обръща - първо правите движения по посока на часовниковата стрелка. Движенията по посока на часовника изчистват енергиите на коронната чакра, докато обратните ги хармонизират повторно. Но седма чакра при жените обикновено се върти в нормалната посока.
Тъй като енергиите на чакрите следват ръката, всичките седем слоя започват да се въртят в една и съща посока, разбиват енергийните блокажи и осигуряват фината енергия за ротокоренното лечение. Ръката служи като магнит, който с движението си издърпва застоялите или токсични енергии. Времето, необходимо за всяка една чакра, е строго индивидуално, но по моя преценка въртенето обратно на часовниковата стрелка трябва да продължи поне 3 минути. Ако се случи да почувствате, че енергиите ви са твърде възбудени, сменете посоката и след малко състоянието ви отново ще се нормализира.
Въртенето обратно на часовника разбърква енергиите в чакрата и изважда навън токсичните. Въртенето по посока на часовника ви помага да приключите, като създава усещане за хармония в енергиите на чакрата. Повечето хора се чувстват по-добре, когато използват лявата си ръка за изваждане на енергиите (движение, обратно на часовниковата стрелка), а с дясната ги хармонизират отново (по посока на часовника). Аз лично не усещам разликата и обикновено използвам и двете си ръце за всяка посока.
Ако получите главоболие, докато чистите чакрите си, то идва от движението на токсичните енергии нагоре по гръбначния ви стълб. Това не е опасно и можете да им помогнете по-бързо да излязат от тялото, като приложите коронното издърпване (фиг. 7). Всъщност при работа с човек, склонен към главоболие, започнете от седма чакра и отивайте надолу.

това упражнение го пробвах с душ-слушалка и студена вода (компилацийка една се получи от Пенелопи Куест, Свиринская и Емото и .... тя си знае  Heart Eyes )
много добро почистване и зареждане стана,
с уговорката, че не отива по 3-9 минути на чакра, 'щото още свиквам да се къпя със студена вода  Wink

# 205
Идеята на използването на ръцете е, че в ръцете ни има електро-магнитни енергии. И правейки бавни кръгове с дланта над съответната чакра, енергията на чакрата /т.е. въртенето й/ се пренастройва и започва да следва движението на ръката Wink

А възможно ли чрез тази техника на изчистване на чакрите да се изтеглят навън /т.е. премахват/ кармични структури от ефирното тяло?
Предполагам, че е малко трудно, защото такива структури /или повечето от тях/ не се простират само в чакрите, но все пак да попитам.

# 206
Кремче, мисля, че по този начин могат да се изтеглят кармични структури, но само толкова. В смисъл, че кармичните структури не са в ефирното тяло. Поне такова усещане имам. Те са в по-горните тела. Затова за да се премахнат или трансформират структурите, би трябвало да се работи върху причината, а изчистването на чакрите ще улеснява допълнително процеса  Hug

Esme, брррр, браво на теб. Аз не мога със студена вода Wink

# 207
За всички, които харесват Дона Идън - няколко техники, неописани в книгата й.

Как да почистим и балансираме чакрите и меридианите си с помощта на кристал
Кристалът трябва да е бистър като вода - задължително!
(Не 'облачно' бял, матов или замъглен - в никакъв случай!)
За разлика от използването на ръцете, при използването на кристал времетраенето е 60 секунди в посока по часовниковата стрелка, и 60 секунди в посока обратно на часовниковата стрелка.

Поглаждане на ръката с ноктите на другата ръка (Успокояване на нервните окончания)
Наистина много добра релаксираща техника (и аз не вярвах докато не пробвах), а ефекта й е най-добър, ако се съчетава заедно с другите неща от режима на Дона. Прави се и с двете ръце.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 12:30 от krem-karamel

# 208
krem-karamel ,много полезно   bouquet
 чудно ми е ,колко ли  ще ми се умори ръката от това упражнение  newsm78
тъкмо бях запланувала утрешно пазаруване на кристал  Grinning-мисля, че това ще е една от първите ми опитности с него   Hug

# 209
Кремче, и аз ти благодаря много   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт