108 DE или голямото дебнене на самолетни билети и почивки

• 11 429
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
Аз абсурд да се кача на влак - миналата година баща ми ме чака с мини бус - за багажища, деца, седалки и прочие  ooooh! ooooh! Аз като се стоварих на летище Банеаца - което си едно "изоставено игрище" направено на летище, заех 2/3 от пространството на "салона" за пристигащи  hahaha

Бибитка, аз ходех на всяка 3-та седмица на преглед - кръв, урина, видеозон и мануален преглед - както някой го беше нарекъл тук във форума  Laughing Laughing По едно време се включи и мерене на тонове - ама коя точно седмица беше не се сещам. След 30 седмица започнах да ходя на 2 седмици - същото и ако бях прескочила термина трябваше всеки ден. Абе голямо ходене беше  Crazy

# 181
  • Немция
Сърф, това, за което пишеш Feindiagnostik(или по бълг. Фетална Морфология) ли му казват?

Дезитке, аз засега по веднъж на месец съм ходила, ама още съм в началото. Тепърва ме чака голямото кибичене по лекарските кабинети.
А кога се прави контролата за гестационен диабет?
Не знаех, че с напредването на бременността продължават да правят мануалния преглед- каква му е целта?
Както си личи- искам всичко да знам, мда. Laughing

# 182
Бибе, за нашата област не е ли ако навършва 6г до септември? Странно ми стана за Леа ..
Родените до края на септември трябва да тръгнат в същата година, а родените от октомври до края на юни следващата година могат да тръгнат ако искат.

Аз абсурд да се кача на влак...
Хехе, това лято, като вид атракция, се качих за няколко часа на БГ-влак- е, няма друга такава мизерия, честно. Предполагам улучихме и на кофти влак, защото трасето беше Бургас-Русе, т.е. вероятно не си дават много зор в тази посока. Но какво ме топли мен факта, че по други линии може да е имало и по-хубави вагони Simple Smile. Ние погледнахме от веселата страна де, все пак се качихме доброволно, въпреки че имаше и други възможности за транспорт, а и не сме очаквали да се качим в 5-звезден влак. Поне почистихме купето с наличните мокри кърпи Laughing Само се молех през тези 3 часа на Леа да не й се доходи до тоалетна, защото там положението беше неспасяемо ooooh!

# 183
  • Germany
За гестационен май не е задължително да се прави - на мен ми правиха, защото бебето големичко вървеше  Wink той 4500 се роди  Laughing Пък мануалния ми беше най-гадната част - но мойта до последно си преглеждаше и не виждаше какъв е проблема да се преглежда мануално  Rolling Eyes и аз кво да правя, се сдавах  Grinning

# 184
  • Германия
Игитт, мануален преглед. Помня, че накрая гледат, дали имаш разкритие...това ми беше най-омразното нещо. Добре, че втората ми гинеколожка ме пощади от такива неща накрая.

Ама..как така детето трябва да може да си пише името Shocked не учат ли тепърва в даскалото да пишат?!?!?

# 185
  • Germany
Ама..как така детето трябва да може да си пише името Shocked не учат ли тепърва в даскалото да пишат?!?!?

Оооо трябва трябва - с това започва препитването, и нашето както е от дългите  Laughing Laughing Да познаваш буквите, даже имаше и събиране и изваждане

Пък в градината ми направиха забележка, да не съм го занимавала много, че бил много знаел и нямало да го правя професор, сега трябвало само да играе  #Cussing out че те от къде знаят аз какво ще го правя, а и ето, че имало файда

# 186
Трябва да се пише името. И Виктория я караха. Не ме питайте колко пъти сега на български си го пише с А накрая.  Simple Smile
ДА в нашата провинция са до края на септември. А ако майката прецени, дете родено след това може да го прати на училище.

# 187
Моята даже на У9 (5 г.) я накараха да си напише името.

# 188
  • Немция
Препитването с имената явно е стандарт. А има ли значение дали детето си пише името на кирилица или на латиница?

За гестационен май не е задължително да се прави - на мен ми правиха, защото бебето големичко вървеше  
Ами и нашето бебе си върви едро,защото аз съм висока, а Половинков е едър на всичкото отгоре. Crazy Знам, че на сестра ми по уринния тест не показа отклонения, но кръвния установи преддиабетно бремелинско състояние. Така че нямам никакво доверие вече на уринния. Но кръвния(при него се пие сладка течност) не се поема от касата, доколкото разбрах.

Игитт, мануален преглед. Помня, че накрая гледат, дали имаш разкритие...това ми беше най-омразното нещо.
Хм, стана ми чудно защо е било неприятно изживяване.Явно прегледът за проверка на разкритие е по-различен от обикновения мануален преглед(не че той е върха на изживяването). Rolling Eyes

# 189
Гарга, лека и безпроблемна бременност, здраво и лъчезарно бебе на финала!

Днес ту ръми, ту прехвърча сняг, толкова мрачно, студено и сиво е, че ме е налегнало едно меланхолично настроение, в този тон на мисли Ви пускам една песен, която слушам в момента, може би и на вас ще ви хареса.

http://www.vbox7.com/play:25f9dfd9

# 190

Оооо трябва трябва - с това започва препитването, и нашето както е от дългите  Laughing Laughing Да познаваш буквите, даже имаше и събиране и изваждане

Това е беzумие  Shocked, че на Анди имената обхващат цялата немска аzбука. Ошашках се.. Детето е любоzнателно, zнае гръцката, немската и в момента иzглажда българската аzбука, пише буквата "а" и има голямо желание да се учи да пише, но аz умишленно го zадържам все пак му е рано. Ето, обаче че не било Thinking

Бибитке, Glukkosetoleranz Test се прави между 24 и 28 г.с. Не съм плащала нищо (АОК), би следвало да се поема от касата  дори и ако го поискаш. (ако имаш диабетици в семейството или качиш много килограми и си над 32г.)

Игитт, мануален преглед. Помня, че накрая гледат, дали имаш разкритие...това ми беше най-омразното нещо.
Хм, стана ми чудно защо е било неприятно изживяване.Явно прегледът за проверка на разкритие е по-различен от обикновения мануален преглед(не че той е върха на изживяването). Rolling Eyes
Гадост  Sickдобре, че ми се наложи да го иzтърпя само три или четири пъти само. Когато бременността напредне всеки мануалн преглед е  Sick

# 191
ГГТ (глюкозотолерантен тест) не се поема от касите!
Дори днес ходих на ревизия при моя гинчо (чак сега се натутках, щото предпочитам да ида на зъбар, отколкото на гинчо) и видях, че са го включили теста към пакет с услуги, които предлагат на бременните и които не се поемат от касите.
Аз не си спомням да са карали децата да си пишат имената на теста. Ама те можеха и си мисля, че е редно да знаят поне името си да изписват нищо, че всичко после се учи в училище.
Мирел например не знаеше буквите, не знаеше да чете, беше най-малката в класа и се научи първа да чете гладко. Дори я викаха да участва в годишните състезания по четене Mr. Green Малкия знае да пише имената на всички в къщи и дори пише "домашни" в свободен текст  Joy (няма една дума дето да става за четене)

# 192
  • в сърцето на един мъж...
Веч, ГГТ се поема от касата /БКК Алианц/- аз го правих 2 пъти сега и не съм платила нищо. Дават ти направление и това е. Явно твоята не го поема.

# 193
Веч, ГГТ се поема от касата /БКК Алианц/- аз го правих 2 пъти сега и не съм платила нищо. Дават ти направление и това е. Явно твоята не го поема.
Аз за моята не знам, щото не ми се е налагало. Но искам да вметна, че пак има разлика от бундесланд до бундесланд. На местно ниво някои не поемат

# 194
ГГТ (глюкозотолерантен тест) не се поема от касите!
Дори днес ходих на ревизия при моя гинчо (чак сега се натутках, щото предпочитам да ида на зъбар, отколкото на гинчо) и видях, че са го включили теста към пакет с услуги, които предлагат на бременните и които не се поемат от касите.

Да така е, сега говорих с моята приятелка, която ще го прави утре. Струва 60Е.
Аz моя го правих в болницата при мъжа ми и сигурно zа това не съм платила нищо.

Общи условия

Активация на акаунт