® E-bay - тема 21

• 38 806
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Мацки, Ибей не е Продавалника, където можеш да се пазариш и да спориш за цена на доставката!
Човекът си е упоменал в търга колко ще му струва доставката. Вие сте прочели това преди да наддавате. Наддаването е един вид договор и вие сте го "подписали" с натискането на бутона за наддаване или за закупуване. С това натискане вие "подписвате" договора и се съгласявате на условията, описани в търга. Ако не ви харесва цената на доставка - просто зарязвате въпросния продавач и намирате друг, който ще ви предложи по-изгодна такава. Продавачът не е длъжен да ви взима точно толкова, колкото е платил в пощата. Той може да си калкулира опаковъчните материали /които също купува от ибей или от магазин срещу известна сума/, транспорта до пощата /бензин, билетче за градския транспорт и т.н./. И това го пише в условията на самия Ибей. Санкции се налагат в случай, че транспортът е значително завишен, за да плати продавача по-малки такси върху финалната продажна цена. Например: нов мобилен телефон, който се продава за примерно 10 долара, с такса за транспорт 200 долара - това вече противоречи на правилата на Ибей.

# 106
  • на пистата
ми така де,аз най-редовно плащам от 5 до 10 паунда за по един парцал и никога не съм си кала обратно пари.днес получих анцунг за мъжо,на пакета пише 1.24 а той ми взе 7,сега да седна да се оплаквам ли newsm78и не е само този,винаги ми е надвишавало поне с 4-5 паунда.карай,здраве да е поне нещата ми харесват

# 107
Моля за помощ с точен превод:
depends if you win, i would probably keep postage the same to cover the extra to ship abroad.
cheers

Да разбирам ли,че пощенските ще останат същите ,като упоменатите до Англия (въпроса ми беше за комбиниран шипинг на 2 обяви до БГ)? newsm78

# 108
Момичета,някой сеяа ли се за този продавач?
http://myworld.ebay.co.uk/cosykid/
Имаше някаква уловка с буквите *А*,*В*,май бяха категории с дефекти,но какво беше точно? newsm78
Намерих.То си пише в описанието.

# 109
Какво стана с телефоните от тук http://stores.ebay.com/Daily-Win ,някой поръча ли-получи ли ,работят ли.Аз искам телефон да работи едновременно с 2 карти едновременно вивател и мтел.Дали ще стане.
parleva някой получи телефон и доколкото имам спомен телефончето се развали

# 110
PeaceЕ не може пък за един следобяд да изпишете 7 страници-получихте ли си нещата от Емпреса-аз си прибрах чувалчето Mr. Green към 8 часа тази вечер -много съм доволна и си беше една малка коледа Laughing у нас с отварянето на пакет след пакет  Joy Joy Joy

Тео, с кой куриер ги получи?

chockolina Сега насмогвам да вляза-ами не с куриер-те разтовариха тук в Пловдив на 100 метра от мястото където работа-чухме се по телефона и направо от буса -с чувала  santa2

Да ви питам всички чакащи Емреса-ама като чета още не сте си получили нещата-дали случайно при някого по грешка не е отишъл пакет с дрешки за 8-годишна девойка newsm78-питам чисто профилактични,защото съм ги платила заедно с повечето неща които ми пристигнаха,но не е ясно дали въобще са били пратени навреме до офиса де ThinkingПисах на мариелка да види дали от сега пристигащите иматакъв адрес,но те пък и рядко си пишели точнитеадреси по пликовет.
Та чисто хипотетично-ако някой получи такъв пакет-нека свирне плс PraynigАз междувременно ще пиша и на продавачката да я питам. Hug

# 111
teo_71,изпрати на Мариелка линк със спечеленото - тя така или иначе отваря по едно ъгълче на пликовете,на които не пише БГ получател - да разбере какво има вътре и да издири собственика им.
При мен помогна,пиши и Peace

# 112
Какво означава това ? Платих едни маратонки преди седмица ...
Hi - sorry for the delay in getting in touch. Thanks for buying!

can you send a cheque to my home address as i don't have a paypal set up.

my details are 28 Maidenburgh street. colchester. co1 1ub or tom_ham@hotmail.com if you've any queries.

thanks and sorry again for the delay.

# 113
  • Sofia
Съжалява,че толкова късно се свързва с теб и ти благодари за плащането
Моли те да пратиш  чек на домашния адрес,защото няма регистрация в ПП

# 114
  • софия
Моля за помощ с точен превод:
depends if you win, i would probably keep postage the same to cover the extra to ship abroad.
cheers

Да разбирам ли,че пощенските ще останат същите ,като упоменатите до Англия (въпроса ми беше за комбиниран шипинг на 2 обяви до БГ)? newsm78
Вероятно ще бъдат същите.

# 115
А аз да попитам нещо : спечелих наддаване в немския ибей и чак след това видях ,че продавача няма акаунт в Пейпал.
Изпратил ми е номер на сметката си и банка за превод.

Аз в такаъв случай ,мога ли чрез ПП да му платя ?
Или как се процедира изобщо, че досега само чрез ПП съм плащала.
Благодаря ви предварително

# 116
Съжалява,че толкова късно се свързва с теб и ти благодари за плащането
Моли те да пратиш  чек на домашния адрес,защото няма регистрация в ПП

Е как така , аз съм ги платила през Пейпал ....какво да правя сега??

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 09:23 от vikuna

# 117
А аз да попитам нещо : спечелих наддаване в немския ибей и чак след това видях ,че продавача няма акаунт в Пейпал.
Изпратил ми е номер на сметката си и банка за превод.

Аз в такаъв случай ,мога ли чрез ПП да му платя ?
Или как се процедира изобщо, че досега само чрез ПП съм плащала.
Благодаря ви предварително

ще трябва да направиш банков превод.
Много внимателно гледайте момичета какъв тип плащане приема продавача.
vikuna при теб до колкото разбирам е различно, продавача е приемал ПейПал плащане по време на търга и ти при такива условия си бидвала. След което нещо се е случило с акаунта му. Ако е така ти реши дали искаш да приемеш друг вид плащане, но аз лично не те съветвам - освен, че ще ти е по-скъпо, нямаш и никаква гаранция. При така променени условия, аз бих се отказала. Пускаш диспут и отказваш плащането с основание, че продавача не приема вече пейпал плащане.
Така мисля аз.

# 118
vikuna при теб до колкото разбирам е различно, продавача е приемал ПейПал плащане по време на търга и ти при такива условия си бидвала. След което нещо се е случило с акаунта му. Ако е така ти реши дали искаш да приемеш друг вид плащане, но аз лично не те съветвам - освен, че ще ти е по-скъпо, нямаш и никаква гаранция. При така променени условия, аз бих се отказала. Пускаш диспут и отказваш плащането с основание, че продавача не приема вече пейпал плащане.
Така мисля аз.
Той не предлага да ми върне парите ...до колкото го разбирам , а да му пратя парите отново ...............

# 119
  • София-Лагера
Мацки, Ибей не е Продавалника, където можеш да се пазариш и да спориш за цена на доставката!
Човекът си е упоменал в търга колко ще му струва доставката. Вие сте прочели това преди да наддавате. Наддаването е един вид договор и вие сте го "подписали" с натискането на бутона за наддаване или за закупуване. С това натискане вие "подписвате" договора и се съгласявате на условията, описани в търга. Ако не ви харесва цената на доставка - просто зарязвате въпросния продавач и намирате друг, който ще ви предложи по-изгодна такава. Продавачът не е длъжен да ви взима точно толкова, колкото е платил в пощата. Той може да си калкулира опаковъчните материали /които също купува от ибей или от магазин срещу известна сума/, транспорта до пощата /бензин, билетче за градския транспорт и т.н./. И това го пише в условията на самия Ибей. Санкции се налагат в случай, че транспортът е значително завишен, за да плати продавача по-малки такси върху финалната продажна цена. Например: нов мобилен телефон, който се продава за примерно 10 долара, с такса за транспорт 200 долара - това вече противоречи на правилата на Ибей.
Подкрепям. Peace
Как така ,ще му пишеш отрицателна оценка???????
Човека си е направил труда да го опакова и изпрати.

Общи условия

Активация на акаунт