® E-bay - тема 21

• 38 789
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Мацки, Ибей не е Продавалника, където можеш да се пазариш и да спориш за цена на доставката!
Човекът си е упоменал в търга колко ще му струва доставката. Вие сте прочели това преди да наддавате. Наддаването е един вид договор и вие сте го "подписали" с натискането на бутона за наддаване или за закупуване. С това натискане вие "подписвате" договора и се съгласявате на условията, описани в търга. Ако не ви харесва цената на доставка - просто зарязвате въпросния продавач и намирате друг, който ще ви предложи по-изгодна такава. Продавачът не е длъжен да ви взима точно толкова, колкото е платил в пощата. Той може да си калкулира опаковъчните материали /които също купува от ибей или от магазин срещу известна сума/, транспорта до пощата /бензин, билетче за градския транспорт и т.н./. И това го пише в условията на самия Ибей. Санкции се налагат в случай, че транспортът е значително завишен, за да плати продавача по-малки такси върху финалната продажна цена. Например: нов мобилен телефон, който се продава за примерно 10 долара, с такса за транспорт 200 долара - това вече противоречи на правилата на Ибей.
Подкрепям. Peace
Как така ,ще му пишеш отрицателна оценка???????
Човека си е направил труда да го опакова и изпрати.

И аз мисля същото. След като веднъж сте се съгласили и след като сумата, която ви е взета не е като примера, който Алекс е дала, то няма за какво да протестирате. Заради нашите пощи и заради такива хитрувания на дребно все по често се срещат обяви, в които отказват да пращат до България.

# 121
Момичета не искам да влизам в спор, още повече, че с писаното слово не можем да усетим нюансите, които влага другият:), но винаги има значение как се държи продавача. Аз лично много се дразня, когато има обявен  нормален шипинг до собствената страна на продавача и околните "родствени", а до България има тенденциозен шипинг и когато видя на пакета, че е доста завишен не ми е приятно, защото цената на шипинг в Англия и до България например е почти еднаква Peace
Но по никакъв начин не съм казала, че трябва да се пише негативна, а да се отбележи в мнението, един вид "особено мнение" -  чудесен продукт, но продавача е завишил шипинга, което може да се отрази и със звездичките. Simple Smile  Hug А и нищо лошо няма според мен да се пише на продавача, че е шипнал некоректно. В нормалния свят клиентите търсят правата си и няма нищо лошо според мен в такъв тип кореспонденция.
И моя апел е внимателно четете какво пише в описанието на търга - всичко качество, състояние, шипинг, плащане, срокове всичко. Поведението на всеки един от нас в Ебай се отразява като цяло на отношението и мнението за нас от България като ебай потребители Simple Smile

# 122
Относно започнатия разговор за цената на шипинга-според мене всеки има право да пише колкото си иска,след като си е калкулирал разходите/изключвам примера на Алекс/,а вие може да опитате предварително да договорите по-нисък шипинг,ако не ви устройва...Или изобщо да не бидвате.Но след това да се спори за 2-3 лири или долара е просто некоректно.Нали не искате да ни сложат в черния списък заедно с Италия и др.подобни?Освен това апелирам да се избягват натоварените моменти,както напр.около Нова година,защото тогава наистина се губят много пратки.Пък и тогава ми се струва,че и цените са леко завишени.Така че без много нерви,разумно и толерантно,за да не ни лишат от това ни удоволствие Peace

# 123
  • Варна
Така, получих си пратката от Емпреса и искам да споделя впечатления. Пратката ми е точно 4 кг. (пише го на кашона, т. к.съм купувала от магазин), на Skype Мариела ми беше писала, че ще сметне паунда по 2,20 лв., с което аз се съгласих, т. е. цената за тяхната услуга би трябвало да е 4 кг. х 1,50 GPB = 6 GBP х 2,20 лв. = 13,20 лв. Куриерската услуга в Бг струва 11,80 лв. (това пише на товарителницата и това ми каза куриерът) - т. е. общо цената на доставката с наложения платеж би трябвало да е 25 лв. А на мен ми поискаха 28 лв. Виждам, че е била посочена стойност на наложения платеж 16,50 лв. - не ми е за 3-те лева, но изобщо не мога да разбера откъде се взеха.  newsm78 Надявам се да получа някакво разумно обяснение. Peace

# 124
Имам следния проблем . Купих 7 чифта обувки от едни продавач ....отказа ми комбиниран шипинг , а ми ги таксува по отделно и ми взе 14 лири за доставката . На пакета днес гледам , че е дал 6.5 ...на всичкото отгоре липсваха едни от обувчиците ...Кажете как да постъпя  Peace

# 125
А аз да попитам нещо : спечелих наддаване в немския ибей и чак след това видях ,че продавача няма акаунт в Пейпал.
Изпратил ми е номер на сметката си и банка за превод.

Аз в такаъв случай ,мога ли чрез ПП да му платя ?
Или как се процедира изобщо, че досега само чрез ПП съм плащала.
Благодаря ви предварително
Аз така загазих около Коледа ...без да гледам накупих 10 тина неща , а болшенството от немците не приемат плащане през Пейпал  ....Банковия превод от бълг сметка до немска е 35 евро , без значение колко пари превеждаш ...може и да са 2 евро ...

# 126
Така, получих си пратката от Емпреса и искам да споделя впечатления. Пратката ми е точно 4 кг. (пише го на кашона, т. к.съм купувала от магазин), на Skype Мариела ми беше писала, че ще сметне паунда по 2,20 лв., с което аз се съгласих, т. е. цената за тяхната услуга би трябвало да е 4 кг. х 1,50 GPB = 6 GBP х 2,20 лв. = 13,20 лв. Куриерската услуга в Бг струва 11,80 лв. (това пише на товарителницата и това ми каза куриерът) - т. е. общо цената на доставката с наложения платеж би трябвало да е 25 лв. А на мен ми поискаха 28 лв. Виждам, че е била посочена стойност на наложения платеж 16,50 лв. - не ми е за 3-те лева, но изобщо не мога да разбера откъде се взеха.  newsm78 Надявам се да получа някакво разумно обяснение. Peace
taka neka da obqsnq neshto na kashona pishi samo kolko teji samata pratka nepishi kolko teji kashona i taka natatuk a po princip v moite spisuci koito sama merq i pisha  pishi che kashoncheto ti teji 5kg a ne 4 kakto kazvash ti ako ne si go otvarqla mojesh samichka da si go proverish i ako smetnishsh 5kg po 1.5£ po 2.2 leva kolko shte stanat tochno 16.50leva

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 13:23 от empresa

# 127
  • Бургас
Аз да кажа за обувките Кларкс на мъжа ми днес доидоха - номера си отговаряше точно са му  Peace, аз съм доволна а той още повече  Mr. Green

# 128
..................Погледнах първа стр.и отговорих на въпроса си  Embarassed
А как се процедира  емпрес-а,къде мога да прочета Peace Може ли да се взема от дома стоката?

# 129
  • някъде
Аз също да споделя за Емпреса и може би ще ми отговорят и на мен.С предния курс си бях поръчала няколко неща,между които и едни бебешки пантофи.Бяха пропуснали да ми ги сложат в пакета,Мариела каза,че са останали в Лондон и следващия път ще ми ги прати.Помолих я да ми ги прати от София до Търговище с обикновенно писмо,което струва стотинки,защото куриера не се интересува,че пратката е 100грама,той си таксува за цял кг.Което в случая е 8.00лв.Е,днес ми дойде пратката с Еконт и аз си платих освен 8лв за куриер +2лв за такса за Емпреса.Както казва Чоколинка не е въпроса във 2-3лв /а при мен са си повече/.Въпроса е,че пантофите ТРЯБВАШЕ да са в предния пакет,а не да плащам два пъти на куриер,но и ДВА пъти на Емпреса.

# 130
  • София
..................Погледнах първа стр.и отговорих на въпроса си  Embarassed
А как се процедира  емпрес-а,къде мога да прочета Peace Може ли да се взема от дома стоката?

Свързваш се с тях на скайп - винаги отговарят при първа възможност (т.е. не очаквай това задължително да стане веднага) преди да пратиш каквото и да било на техния адрес - така момичето ще може да си запише имената ти, да те вкара в скайпа и да е осведомена предварително, че ще дойдат пратки за теб. Каквото купиш от Англия, го пращаш на адреса, който ще ти даде момичето като пишеш твоето име за получател. След като нещо пристигне за теб, тя ще те уведоми по скайпа. Преди тръгване на буса за Бг, тя тегли нещата (всички твои получени до момента заедно в чувал) и ти казва колко са кг и колко дължиш - плаща се по 1.5 лири/кг. Плаща се при получаване - Пловдив, Плевен, София. Ако си от друг град, ти го пращат по куриер за твоя сметка с наложен платеж (с него ще си платиш транспорта от Англия до Бг). Ако си в някой от трите града, в деня , когато очакваш да дойде бусът, звъниш на посочения от момичето телефон и там ти казват кога е удобно да отидеш или въобще се разбирате кога ще отидеш да си вземеш нещата. Жената в София е много любезна, предполагам и в другите градове е така. Общо взето , според мен всичко става лесно и безпроблемно, но е добре да се поддържа комуникация - както с момичето в Англия, така и с човека в Пловдив, Плевен или София.
Знам, че вземат стоки от места, разположени близо до Лондон. Ако нещото е по-далече, пращат куриер, но ти разбира се, после си плащаш куриера.

# 131
  • София
В момента Мариела от Емпреса издирва Елена Фетисова. Ако някой я познава или, ако тя чете, нека пише на Мариела на скайпа.

# 132
Мацки, разбира се че щом съм се съгласила с шипинга, който ми е обявен, като съм закупила стоката значи няма да поставям отрицателна или неутрална оценка Simple Smile Изобщо не става дума за това..Знам че ако не ме устройва обявена ст-ст за доставка, трябва предварително да се "пазаря", въпреки че не си представям и това как да стане, като питам-"колко е до БГ?"-и те ми отговорят- "еди колко си"- значи е толкова!- не виждам как може да се пазари човек за това, след като продавача вече е проверил и ти е отговорил..
Просто ми стана малко гадно за това, че видях на пакета доста по ниска цена за шипинг и се запитах ако е искала повече пари, защо по дяволите не е пуснала роклята на по голяма ст-ст, а гледа да печели от шипинг.. Peace

# 133
  • В сърцето на ММ
Като пусне роклята по-скъпо,ибей ще я обложи с повече.И аз да съм и аз така бих направила.Оправдавам ги.Миналата седмица спечелих сако на Некст с етикета за смешни пари/в порядъка на 4 лири/,само защото снимката не беше добра.
Ами че тя жената като си плати таксите,нищо няма да и остане,все едно ми го е пратила за рождения ден. Simple SmileПощенските си бяха нормални.

# 134
  • София
Мариела от Емпреса продължава да издирва и Александра Парашкевова - има 3 колички за нея.

Общи условия

Активация на акаунт