® E-bay - тема 21

• 38 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Така, получих си пратката от Емпреса и искам да споделя впечатления. Пратката ми е точно 4 кг. (пише го на кашона, т. к.съм купувала от магазин), на Skype Мариела ми беше писала, че ще сметне паунда по 2,20 лв., с което аз се съгласих, т. е. цената за тяхната услуга би трябвало да е 4 кг. х 1,50 GPB = 6 GBP х 2,20 лв. = 13,20 лв. Куриерската услуга в Бг струва 11,80 лв. (това пише на товарителницата и това ми каза куриерът) - т. е. общо цената на доставката с наложения платеж би трябвало да е 25 лв. А на мен ми поискаха 28 лв. Виждам, че е била посочена стойност на наложения платеж 16,50 лв. - не ми е за 3-те лева, но изобщо не мога да разбера откъде се взеха.  newsm78 Надявам се да получа някакво разумно обяснение. Peace
taka neka da obqsnq neshto na kashona pishi samo kolko teji samata pratka nepishi kolko teji kashona i taka natatuk a po princip v moite spisuci koito sama merq i pisha  pishi che kashoncheto ti teji 5kg a ne 4 kakto kazvash ti ako ne si go otvarqla mojesh samichka da si go proverish i ako smetnishsh 5kg po 1.5£ po 2.2 leva kolko shte stanat tochno 16.50leva

Ами претеглих го, 4 кг. си показва и кантара, а и теглото на кашона е от спедиторската фирма, която е извършила доставката в Лондон - те едва ли смятат само теглото на нещата вътре в кашона.  Rolling Eyes Както и да е, аз съм доволна - както от нещата, които получих, така и от спазването на посочените срокове за доставка от ваша страна - това са доста по-важни неща от плащането на 3 лв. повече. Така че - благодаря.  Peace

# 136
Като пусне роклята по-скъпо,ибей ще я обложи с повече.И аз да съм и аз така бих направила.Оправдавам ги.Миналата седмица спечелих сако на Некст с етикета за смешни пари/в порядъка на 4 лири/,само защото снимката не беше добра.
Ами че тя жената като си плати таксите,нищо няма да и остане,все едно ми го е пратила за рождения ден. Simple SmileПощенските си бяха нормални.
Ясно, схванах! Peace

# 137
..................Погледнах първа стр.и отговорих на въпроса си  Embarassed
А как се процедира  емпрес-а,къде мога да прочета Peace Може ли да се взема от дома стоката?

Свързваш се с тях на скайп - винаги отговарят при първа възможност (т.е. не очаквай това задължително да стане веднага) преди да пратиш каквото и да било на техния адрес - така момичето ще може да си запише имената ти, да те вкара в скайпа и да е осведомена предварително, че ще дойдат пратки за теб. Каквото купиш от Англия, го пращаш на адреса, който ще ти даде момичето като пишеш твоето име за получател. След като нещо пристигне за теб, тя ще те уведоми по скайпа. Преди тръгване на буса за Бг, тя тегли нещата (всички твои получени до момента заедно в чувал) и ти казва колко са кг и колко дължиш - плаща се по 1.5 лири/кг. Плаща се при получаване - Пловдив, Плевен, София. Ако си от друг град, ти го пращат по куриер за твоя сметка с наложен платеж (с него ще си платиш транспорта от Англия до Бг). Ако си в някой от трите града, в деня , когато очакваш да дойде бусът, звъниш на посочения от момичето телефон и там ти казват кога е удобно да отидеш или въобще се разбирате кога ще отидеш да си вземеш нещата. Жената в София е много любезна, предполагам и в другите градове е така. Общо взето , според мен всичко става лесно и безпроблемно, но е добре да се поддържа комуникация - както с момичето в Англия, така и с човека в Пловдив, Плевен или София.
Знам, че вземат стоки от места, разположени близо до Лондон. Ако нещото е по-далече, пращат куриер, но ти разбира се, после си плащаш куриера.
Simple Smile

# 138
  • София
Моля за съвет. Спечелих едно рокле за дъщерята за без пари направо, платих на 28. 12. и досега го няма. Към 10.01 продавача ме помоли да му напиша фийдбек. Отговорих, че ще го направя след като си получа нещото. Той отново ми писа с молба за фийдбек и аз с целия си акъл взех, че оставих положителен. Преди седмица пуснах диспут за неполучена стока и той веднага ми върна парите. Дотук добре, но сега ме залива с мейли, в които злобее, че съм го излъгала, че защо съм оставила фийдбек като не съм го получила и т.н. Почва да ми писва сериозно. Какво мога да направя, че да му затворя устата? Мога ли да си променя фийдбека? Според мен всичко си е негова постановка и изобщо не го е пращал.

# 139
Аз също да споделя за Емпреса и може би ще ми отговорят и на мен.С предния курс си бях поръчала няколко неща,между които и едни бебешки пантофи.Бяха пропуснали да ми ги сложат в пакета,Мариела каза,че са останали в Лондон и следващия път ще ми ги прати.Помолих я да ми ги прати от София до Търговище с обикновенно писмо,което струва стотинки,защото куриера не се интересува,че пратката е 100грама,той си таксува за цял кг.Което в случая е 8.00лв.Е,днес ми дойде пратката с Еконт и аз си платих освен 8лв за куриер +2лв за такса за Емпреса.Както казва Чоколинка не е въпроса във 2-3лв /а при мен са си повече/.Въпроса е,че пантофите ТРЯБВАШЕ да са в предния пакет,а не да плащам два пъти на куриер,но и ДВА пъти на Емпреса.

[/quote]taka neka ti otgovorq i na teb neiskam da sum napadatelna no ti imashe i edna shapka ako ne se luja ako bqha samo pantofkite budi sigurna che shtqha da sa za moq smetka no ne bqha samo pantofkite koito bqha ostveni tuk i kakvo trqbvashe da napravq az da ti gi izpratq bez pari do bg ami i do turgovishte i az mislq che ti obqsnih na skypa MNOGO puti che nqmam zasega chovek koito da hodi i da puska pisma po poshtata predi nqkoi da si porucha neshto az go preduprejdavam kakvi sa usloviqta a i kakto kazvate za 2-3 leva na men oshte po malko mi e do tova na fona na tonovete koito prashtam za bg taka che molq vi kogato imate takiva neshta za izqsnevane pishete

# 140
Какво мога да направя, че да му затворя устата? Мога ли да си променя фийдбека? Според мен всичко си е негова постановка и изобщо не го е пращал.
До колкото знам не може да се променя от пол на отрицателна ...обратното може.....

# 141
  • някъде
Аз също да споделя за Емпреса и може би ще ми отговорят и на мен.С предния курс си бях поръчала няколко неща,между които и едни бебешки пантофи.Бяха пропуснали да ми ги сложат в пакета,Мариела каза,че са останали в Лондон и следващия път ще ми ги прати.Помолих я да ми ги прати от София до Търговище с обикновенно писмо,което струва стотинки,защото куриера не се интересува,че пратката е 100грама,той си таксува за цял кг.Което в случая е 8.00лв.Е,днес ми дойде пратката с Еконт и аз си платих освен 8лв за куриер +2лв за такса за Емпреса.Както казва Чоколинка не е въпроса във 2-3лв /а при мен са си повече/.Въпроса е,че пантофите ТРЯБВАШЕ да са в предния пакет,а не да плащам два пъти на куриер,но и ДВА пъти на Емпреса.

taka neka ti otgovorq i na teb neiskam da sum napadatelna no ti imashe i edna shapka ako ne se luja ako bqha samo pantofkite budi sigurna che shtqha da sa za moq smetka no ne bqha samo pantofkite koito bqha ostveni tuk i kakvo trqbvashe da napravq az da ti gi izpratq bez pari do bg ami i do turgovishte i az mislq che ti obqsnih na skypa MNOGO puti che nqmam zasega chovek koito da hodi i da puska pisma po poshtata predi nqkoi da si porucha neshto az go preduprejdavam kakvi sa usloviqta a i kakto kazvate za 2-3 leva na men oshte po malko mi e do tova na fona na tonovete koito prashtam za bg taka che molq vi kogato imate takiva neshta za izqsnevane pishete
[/quote]

А това как ще коментирате?Не приемате ли,че грешката си е ваша ?
Обсъждам това тук тъй като виждате,че поръчките чрез вас станаха масова практика.Нека се изяснат повече ситуации,за да няма разочаровани.
Държа да подчертая,че не се заяждам,нито ще спра да пазарувам чрез вас /е,ако не ме блокирате след този диспут тук,разбира се/.

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 21:11 от zhekova

# 142
  • някъде там
Здравейте , някой ще ми каже ли как да направя Китайския сайт на английски?

# 143
  • някъде
Илонитка,някъде горе вдясно беше опцията за смяна.След малко ще копирам и ще го пусна.
Оф,редакция,аз съм гледала хонгконкския сайт.

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 21:37 от zhekova

# 144

taka neka ti otgovorq i na teb neiskam da sum napadatelna no ti imashe i edna shapka ako ne se luja ako bqha samo pantofkite budi sigurna che shtqha da sa za moq smetka no ne bqha samo pantofkite koito bqha ostveni tuk i kakvo trqbvashe da napravq az da ti gi izpratq bez pari do bg ami i do turgovishte i az mislq che ti obqsnih na skypa MNOGO puti che nqmam zasega chovek koito da hodi i da puska pisma po poshtata predi nqkoi da si porucha neshto az go preduprejdavam kakvi sa usloviqta a i kakto kazvate za 2-3 leva na men oshte po malko mi e do tova na fona na tonovete koito prashtam za bg taka che molq vi kogato imate takiva neshta za izqsnevane pishete

А това как ще коментирате?Не приемате ли,че грешката си е ваша ?
Обсъждам това тук тъй като виждате,че поръчките чрез вас станаха масова практика.Нека се изяснат повече ситуации,за да няма разочаровани.
Държа да подчертая,че не се заяждам,нито ще спра да пазарувам чрез вас /е,ако не ме блокирате след този диспут тук,разбира се/.
[/quote]OK dobre greshkata e moq no moqt otgovor beshe v tova che dali shte poluchish edna pratka s kurier ili dve v edna e edno i sushto nali ili burkam za tova se opitah da ti obqsnq che ako bqha naistina samo pantofkite koito az ne sum izpratila nqmashe da plashtash ti kurierite a az no pri polojenie che ti shte platish dostavkata na shapkata moga da sloja i dvete zaedno i nerazbiram zashto kazvash che e trqbvalo da plashtash dva puti na men sled kato paketa koito polichi purvia put e bez pantofite tova znachi che e meren bez tqh a i shapkata sushto

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 22:08 от empresa

# 145
Може ли да ми обясните от каде мога от моя пейпал да пратя пари на друг профил в пейпал?
И колко пари ми взима за всяка изпратена транзакция към друг пейпал.
Изгодно ли е?

# 146
Запис!Имам питане:За едно лятно рокле от щатския EBAY ми искаха 14$ шипинг и днес, като ми пристига гледам на пакета пише 8.90$.Според вас редно ли е да питам защо са ми взели толкова повече- или да си трая и да поставя положителна оценка тихомълком... BlushТо е ясно че няма да ми ги върнат де, ама да си кажа аз!

Я аз да питам как ще постъпите ако на страницата, където е артикула има обявена цена от 12 евро за  доставка, а при плащането ви кажат, че всъщност доставката е 22 евро и  и бей са сгрешили.  Месец след търга цената за доставка на артикули до България продължава да стои 12,5 евро. #Crazy

# 147
Може ли да ми обясните от каде мога от моя пейпал да пратя пари на друг профил в пейпал?
И колко пари ми взима за всяка изпратена транзакция към друг пейпал.
Изгодно ли е?
Сенд мъни ..........

# 148
Да тъкмо го намерих и преведох парите ,но още нямам потвърдителен майл. Иначе като плащам от ибея веднага ми дава ,че плащането е успешно.
vikuna знаеш ли има ли някакви допълнителни такси ,като плащам само през ПП ?
Благодаря предварително Hug

# 149
  • на пистата
таксите ще ги удържат от човека на който си пратила парите.

Общи условия

Активация на акаунт