MOLQ POMOGNETE

• 76 444
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 45
Dobre 6te opitam da proverq tova no moga v 4etvutruk za da ne izlizam sama a brat mi 6te moge da me pridrugi v 4etvurtuk tui kato imam mnogo nisuk hemoglobin i malko mi se vie svqt.

# 46
  • София
Марина,

защо не звъннеш по телефона на НОИ утре 926 19 58 (ако бъркам да ме поправят), не ти остава много време. Може да ти разяснят доста неща, ако се наложи ще отидеш в четвъртък Peace

Мога да дам някои неща за бебето дрешки и т.н. Съвсем нищо ли нямаш?

# 47
момичета, не че съм кой знае какъв специалист, но със задна дата е трудно да я освободят,
най много 7 дни, защото и заповедите за освобождаване се регистрират в седем дневен срок
значи ако си освободена от 25.01.09 примерно, а болничния ти е от 24,01,09 тази заповед просто не върви, защото докато си в болнични нямат право да те освободят. Трябва да се явиш поне един ден на работа за да я свършат тази работа. Предлагам вместо да гадаем момичето да отскочи до инспекторите от НОИ и на място да си направи справка. Заповедта за освобождаване дори и по взаимно съгласие също трябва да се подпише от лицето, молбата не е достатъчна, тъй че ако не си подписала заповедта и имаш болничен я по добре питай в извора - НОЙ  thumbsup

Ако има подписана празна бланка с молба за освобождаване, могат да си сложат каквато си искат дата на предизвести, нали разбираш. То ясно, че в 7 дневен срок е регистрирането на заповедта, но ...   Заповедта и документът, който се издава от НАП за приключването на тр. взаимоотношения се подписва и от фирмата-работодател и от служителят.

Нека момичето се обади на тел-а в НАП. Там ще и датат инфо. Нека си види и до кога и текат здравните осигуровки на страницата на НАП.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 23:15 от Голям заплес

# 48
Utre 6te potursq da zvunna v noi.Da nqmam ni6to. i ako moge da mi dadete telefona na NAP a az si pla6tam zdravnite osigurovki (7 lv).No za drugi den mi obe6teha maiki ot foruma da mi donesat nqkakvi dre6ki ZA KOETO IM BLAGODARQ

# 49
  • пловдив
телефони НОЙ - София град -  02/9261987, София окръг 02/9262560
телефони НАП Общонационален 070018700, София град 02/98593821
това е сайта за контакти на нап  http://www.nap.bg/ospage?id=24&tdNom19=22   
но мисля че ти трябва НОЙ
www.noi.bg
 Peace

# 50
Razgledah saita no tam ne mojah da otkriq informaciq i se obadih po telefona na NOI no moga da polu4a svedeniq samo ako otida li4no

# 51
marina21andreeva за здравните осигуровки ли не откриваш инфо или за договора? За трудовият дог. ще ди дадат на място инфо. За здравното си провери тук  http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_15_out.asp

# 52
Az za zdravnite osigurovki proverih-te sa mi neprekusnati nali si gi pla6tam (7 lv.) iskah da proverq za trudoviq dogovor no moge samo na mqsto.I da vidq koga sa mi preveli ot vuprosnoto rabotno mqsto za posledno osigurovki i dali vuob6te sa mi preveli

# 53
  • на правилното място, в точното време
Може да се провери и ако си знаеш осигурителния номер и с ЕГН. Peace Цеци така провери на Вики от другата тема осигурителния стаж.

# 54
Марина, ако не си заета, мога да дойда да се видим лично и да поговорим. Към 12ч. и 10-15 мин.
Някой знае ли дали за изтекъл период могат да се внесат социални и здравни осигуровки ?

# 55
Вчера Цеци обеща да разгледа тук темата и да даде инфо, когато има малко време. Аз продължавам да се ровя и да търся.
marina21andreeva ако имаш възможност, отиди до социални грижи по район. Там на място ще ти кажат какво ще получаваш след раждане на детето, освен детските надбавки и парите с акта за раждане (еднократно).

На този телефон 0700 18 700 (НАП) също можеш да получиш инфо за социалното ти
осигуряване
ето и по електронен път http://idtn-info.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

# 56
Тук редактирам, щото се изложих, като счети и се засрамвам много Embarassed

Кажи ми ти само от дрешки за бебо ли имаш нужда? А спално бельо, количка, креватче? Ще ти трябват: памперси, козметика, антибиотична пудра за пъпчето...

В началото, след секциото ще си малко трудно подвижна. Братчето ти ще може ли да помага?

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 11:19 от Голям заплес

# 57
  • на правилното място, в точното време
Дени, здравните осигуровки са толкова. 7,20 мисля. 
Нека като се види някой с момичето, да систематизира нуждите, за да знаем какво да правим, че времето си върви. Peace Козметика ще пратя. Имам и корито  newsm78 само не знам как да го изпратя, или като идвам, да го донеса.

# 58
Ух, да тя е безработна, не самоосигуряваща се. 7.20 е  за 2008г, извинявам се, нали съм заплес...

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 11:08 от Голям заплес

# 59
  • Бургас
Мога да пратя доста бебешки дрешки 0-3, 6 месеца и по всяка вероятност и космонавт, ако има нужда кажете  Peace
Нямам възможност да чета цялата теме в момента ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт