Перник - 13

• 23 672
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
ами на втората пресечка след 7 мото по стара планина.и съм на 21г ти да не си от квартала,а?

# 61
  • Враца
здравейте момичета!!
извинете че ви нахлувам така в темата, но понеже сигурно ще раждам в перник и ми се иска да разбера нещичко за вашето родилно отделение- какви са условията, какви принадлежности тр. да нося... изобщо всичко ще ми бъде от полза, че тази болница няма сайт а аз не съм ходила там да питам.
предварително ви благодаря!!!

# 62
Аз да ви се похваля - днес си взех направлението за раждане, утре пак при Лазов да доуточним нещата и ще чакаме да дойде момента. Остават ми 8 дни до термина, а още не съм си стегнала багажа за родилното Embarassed Срамувам се като чета, че вие вече си купувате колички. Аз удоволствието от голямото пазаруване ще го оставя на таткото  newsm53 

Забелязвам, че katiado не се включва в новата тема, дали не ме е изпреварила  newsm78

ani4ka_6 каде по точно над автогарата и колко годишна си
ох как ми се иска да можех да се похваля, че съм те изпреварила ама не съм... не пиша, защото тези дни нещо ме тресна нервата и не ми е до комп. във вторник вечерта се разходих до родилното, че нещо ме бяха почнали едни контракции много на често и при все че подозирах, че не може това да е болката от раждането, защото ми се виждаше много лека, като се обадих на Лазов и той рече "идвай аз съм в отделението". там ме прегледа и каза, че още не раждам, ама нещо май бебето им се вижда големичко и не знам как ще го вадим. утре ме вика на преглед пак в отделението и тогава сигурно ще разбера какво ще правим с бебеваденето. стискайте палци, че нещо голямо шубе ме е налегнало. остават ми 12 дни до термин и направо не знам как ще ги изкарам ако бебо реши даси стои вътре до края. а пък и с тези размери как мисли да излиза... newsm78

# 63
здравейте момичета!!
извинете че ви нахлувам така в темата, но понеже сигурно ще раждам в перник и ми се иска да разбера нещичко за вашето родилно отделение- какви са условията, какви принадлежности тр. да нося... изобщо всичко ще ми бъде от полза, че тази болница няма сайт а аз не съм ходила там да питам.
предварително ви благодаря!!!
Здрасти момиче. Подробни и изчерпателни отговори на твоите въпроси ще намериш в тема Перник 12. Успех.

# 64
Набързо ще нахвърля някой неща за упойките.
Боряна Еринина днес ми разказа,че тя е раждала с упойка,не епидурална а спинална.
Тя е раждала също при Лазов.
1Лекарят определя каква ще е упойката дали епидурална или спинална.
2.Не е трудно да се уреди поставянето и
3.Не може да се получи хубаво разкритие с упойка
4 Важно.Нямаш усещане на таза и краката и не можеш да напъваш както трябва.
Това е най рискованото нещо.Нямаш чувствителност никаква и напъваш в очите и главата,а не можеш да напъваш долу.

Така,че всеки да си помисли хубаво преди да вземе решение за упойка Peace
Аз никога не бих си сложила каквато и да е упойка Peace
Болките са търпими Peace

# 65
  • Враца
е, Бобя, благодаря ти за отговора!
наистина в тема 12 има инфо за багажа за болницата- ще си запиша.
но тъкмо сте захванали въпроса за това дали бебетата са при майките и как се кърмят, и темичката е свършила, та не можах да разбера.
ще може ли и за това да ме ориентирате?

и аз ще раждам при лазов- явно ще е голяма навалица при него към средата на април  Joy с оглед на факта, че няма да го има след това.
аз ще говоря сигурно за предизвикване на раждане, макар и седмица по-рано от термина...

# 66
Минавам само да се разпиша в темата, че нещо много сте изписали. Браво! Хубаво е като има раздвижване!
Калоян е болен и сме арестувани вкъщи с Т и кашлица  Tired
По въпроса с упойките не знаех нищо преди второто раждане. Така или иначе нямах намерение да ползвам такава и пропусках информацията за болкоуспокояващи покрай ушите си. В предродилна бяхме заедно с една родилка, която се скъса от крещяне, лиготии и молитви за упойка. Убеждаваха я да се откаже от тази идея. Трябвало разкритието да е поне 5см., за да се постави. Едва я изтраяхме до заветните 5-6см. и лекарите се предадоха. После се паднахме със същото майче в една стая и тя твърдеше, че наистина е имала нужда от упойка. Нищо не е усещала и вместо да напъва, точно когато е излизало бебето се е стегнала. Главичката на бебето беше с два огромни хематома като рогчета. Отказаха да я изпишат на 4-тия ден и повече не се видяхме с нея, но се разкайваше истински, че е пушила през цялата бременност и че не е послушала лекарите да роди без упойка.

# 67
ами на втората пресечка след 7 мото по стара планина.и съм на 21г ти да не си от квартала,а?

Ако живеех в Перник може би щеше да си ми съседка  Mr. Green Мъжът ми има къща на Стара планина, не знам коя пресечка точно е, но е след у-щето. За съжаление тя е наследствена на майка му и сега нещо не могат да се разберат, та седи празна и се руши. Иначе е много хубава, с голям двор (който в момента прилича повече на джунгла...)

# 68
Миринда, честита лентичка Heart Eyes Предишния път като влиза в темата май я нямаше Flutter

# 69
Хайде официално.
Миринда,честита линийка.Лека бременност и още по леко раждане.А септември едно прекрасно,здраво и пухкаво бебенце.
Да mama-eli   и Боряна обясни как не е могла да напъва поради липсата на чувствителност.
Аз и за миг не съм си помисляла за упойка Peace
Дано малкия се оправя бързо.
petjoff бебетата са при майките през целият ден,а вечер към20ч ги вземат да ги оправят.
Разбира се,че си кърмиш бебето.
Аз даже все още кърмя Peace ще го отбия по натам,защотото трябва да връщам помпата на Авент Joy Joy Joy на мама Миринда Joy Joy Joy и аз като нея ще и върна пожеланието да не и трябва Joy
Въпреки,че аз я използвах доста,но за да си съхранявам кърма във фризера,иначе Калин все още всичко си изцоцква

# 70
 petjoff, ако родиш нормално, бебето си е веднага при теб през целия ден, взимат го около 15ч. да го измият и после вечерта в 21ч. го взимат за спане, носят ти го на другия ден към 6ч.  През останалото време сте заедно, кърмиш, храниш - когато и както поискаш. Ако имаш нужда от адаптирано мляко - искаш и ти дават, не ти слагат ред в количеството и честотата на хранене. Мен лично това ме устройваше идеално, защото кърмех на поискване.
При мен се наложи секцио - дадоха ми бебето, щом ме изведоха от реанимация. Попитаха ме преди да ми го дадат, дали ще мога да се справям, аз казах - да, и го доведоха. Първият ден го храних с адаптирано мляко, не ми позволяваха кърмене заради лекарствата, от втория нататък си го кърмих, а даже една нощ ги помолих да ми го оставят, защото гърдите ми бяха препълнени, нямаше проблеми, оставиха го Simple Smile.

За упойките - и аз предпочитам да е без тях. Даже лекарката ми ме пита дали искам обезболяване, аз й отказах категорично. Та тя после обясняваше колко е несправедливо, защото не съм капризна, търпя на болка, а бебокът не ще и не ще да излезе.  Но, при мен силни болки започнаха към 7-8 см разкритие и продължиха не повече от половин час, та не съм видяла много зор Simple Smile.

# 71
Здравейте момичета чак сега успях да се включа!как е настроението днес ?

# 72
Момичета може ли да ми разясните по подробно за феталната медицина във Фемина записах си час.и какво както нормално влизаш дигаш да ти се вижда коремчето лягаш и така 40 минче да се приготвя

# 73
  • Враца
момичета освен да ви благодаря за помощта... Hug Hug Hug

аз ще продължавам да наглеждам какво става при вас, че може да се засечем с някоя по коридорите на болницата Wink

аничка 6
доколкото разбирам въпроса ти- прегледът протича като обикновен преглед на видеозон, но е по-дълъг и с по- хубав апарат.
важно уточнение- ако искаш да ти запишат диск с бебчето кажи още при влизането при доктора, така той подбира  "сцени" на които бебето прави нещо или пък горе-долу се вижда нещо познато, и после ги записва.
дискът оскъпява прегледа с 10 лв.
информация от декември месец.
успех! Peace

# 74
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262649.msg8201994;topicseen#msg8201994
БРЕМЕННИТЕ ДА НЕ ЧЕТАТ

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 20:35 от ir85

Общи условия

Активация на акаунт