Избор на мивка за кухня

• 110 245
  • 149
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Nevena Virolan страхотен изчерпателен пост. Hands Clap
Момичета, предстои ми да правя кухня, но до сега не намерих време да влезна в нито един магазин за мивки - първо вас чета (и благодаря за ценната тема) Hug.
Искам да ви питам за мивки за вграждане под плот (гледам сайта на Тека).  Изглеждат ми доста елегантни, но моля ако някой има такава да сподели удобна ли е? Всъщност сега видях, че пише "За монтаж под плот от естествен гранит, мрамор или синтетичен материал", а аз такъв не съм предвидила, но все пак - знае ли човек ....  Hug

# 91
  • София
Nevena Virolan страхотен изчерпателен пост. Hands Clap
Момичета, предстои ми да правя кухня, но до сега не намерих време да влезна в нито един магазин за мивки - първо вас чета (и благодаря за ценната тема) Hug.
Искам да ви питам за мивки за вграждане под плот (гледам сайта на Тека).  Изглеждат ми доста елегантни, но моля ако някой има такава да сподели удобна ли е? Всъщност сега видях, че пише "За монтаж под плот от естествен гранит, мрамор или синтетичен материал", а аз такъв не съм предвидила, но все пак - знае ли човек ....  Hug

От известно време и аз за такава се замислям. Седят доста елегантно, осбено ако са сходни по цвят с плота.

# 92
Здравейте момичета Simple Smile Предстои ми да правя обзавеждане за кухненска част и понеже основният плот ще бъде 160 см дълъг в момента съм в изпаднала в дълбоки размисли за мивката.
Разглеждах мивките в сайта на ФАТ и ми изникна следното чудене във връзка с мивките от полимермрамор с отцедник - има няколко варианта:
-80х49
-90х49
-95-49

Това увеличаване на дължината в полза на отцедника ли е или в полза на мивката? newsm78

# 93
Момичета, да ви питам нещо. Искам да си сложим в бъдещата кухня машина за раздробяване на биологичните отпадъци (не знам как с казва - това моторче което се вгражда в сифона под мивката) и в една фирма ни казаха че освен че сифонът трябва да е от по-големите, не се препоръчва сифонът в който ще се вгражда машината да се ползва и при миене на съдове, защото препаратите за миене могат да повредят нещо си - ако е така ще взема мивка от тези с голямо и едно мъничко корито и отцедник - ако не - само едно корито и отцедник.

Понеже не ми се вярва - да ви питам от личен опит и консултации какво сте чули и знатее ли нещо по въпроса

Какви са цените на машините за биологични отпадъци?  newsm78

# 94
  • Варна
Разглеждах мивките в сайта на ФАТ и ми изникна следното чудене във връзка с мивките от полимермрамор с отцедник - има няколко варианта:
-80х49
-90х49
-95-49

Това увеличаване на дължината в полза на отцедника ли е или в полза на мивката? newsm78

Доколкото си спомням е в полза на мивката. Аз исках малък отцедник и се бях насочила към най-малката дължина, но се оказа, че при нея отцедникът е същият, само че мивката е по-малка.

# 95
Моята мивка е ето този модел. http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=4&pid=548 -с микро-релефа.
Исках да е максимално дълбока и с малък отцедник.Цапа се като всяка друга мивка и я почиствам лесно с препарат за варовик.Като цяло съм доволна Peace

# 96
Споделям горчивия опит - досвидяха ми 100лв отгоре и си взех обикновена плитка мивка - резултат - и една чашка за кафе да измия - оплисквам всичко в радиус 3 метра!!!
моето мнение е, че няма значение каква марка е мивката, стига да е поне 25 см дълбока!!!! 

# 97
Поне 25 см  Shocked И аз искам дълбока мивка, ама това не е ли доста дълбочко?
Онзи ден обиколихме няколко магазина и почти всички бяха адски плитки  ooooh! Посъветваха ме да погледна тези мивки, имали голямо разнообразие и достъпни цени http://www.kromevye-bg.com Някой да има впечатления за тях?
Отначало исках мивка от силгранит, но са доста скъпи, а отдавна прехвърлихме бюджета, определен за кухнята  Rolling Eyes

# 98
Споделям горчивия опит - досвидяха ми 100лв отгоре и си взех обикновена плитка мивка - резултат - и една чашка за кафе да измия - оплисквам всичко в радиус 3 метра!!!
моето мнение е, че няма значение каква марка е мивката, стига да е поне 25 см дълбока!!!!  

Моята е ето тази:
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000339&ca … D0%B2%D0%BA%D0%B8

във вариант микролен,но никога не съм оплисквала,при все че нямам миялна и винаги съм затрупана с купища чинии,чашчици,тави и т.н.  Tired

Дали това с оплискването няма общо с батерията отгоре?

# 99
може и да е заради батерията, малко е не-функционална

а мелниците започват от 300лв до към 500лв, ама ца това вече няма да ми свиди и ще си взема такава

а 25см не е много дълбоко за мивка, нормално е

# 100
Поне 25 см  Shocked И аз искам дълбока мивка, ама това не е ли доста дълбочко?
Онзи ден обиколихме няколко магазина и почти всички бяха адски плитки  ooooh! Посъветваха ме да погледна тези мивки, имали голямо разнообразие и достъпни цени http://www.kromevye-bg.com Някой да има впечатления за тях?
Отначало исках мивка от силгранит, но са доста скъпи, а отдавна прехвърлихме бюджета, определен за кухнята  Rolling Eyes

И мен ме интересува дали някой има мнение за тази фирма, защото имат добри като параметри и цена мивки.

# 101
Здравейте и от мен и аз съм на етап мивка Simple Smile
Тъй като и ние ще взимаме мелничка, сме се спрели на тип 2 коритца и малък отцедник: тека, лекс груп и бланко. Разликите в размерите са много малки, а цените съответно с по 100 лв разлика. От къде може да идва такава голяма разлика? Какво да гледам още, което пропускам? Чета, че харесвате най-много бланко, но в много мнения пише "само, че се надраска много бързо"- кое е им е доброто тогава, че са най-скъпи?

Между другото по повод на отцедника- имам познати, които имат мивка без отцедник и казват, че за няколко години плота им се скапал. А иначе,аз лично не си представям какво ще правя без него- искам да измия нещо и да няма къде да го сложа ooooh! Но явно е въпрос на начин на работа.

# 102
Здравейте и от мен,

Вчера ходих да разгледам продуктите на Тека. Много съм разочарована - няма това, което искам. Или може би аз съм много претенциозна. Тъй като кухнята ми ще е малка, ми е необходима мивка без отцедник /за да не ми заема много място/. Със сигурност искам да не е кръгла и третото ми изискване е да е поне малко по-дълбока, т.е минимум 18 см. Такова чудо не намерих. Или ще е много плитка, или ще е кръгла, или ще е двойна. Разгледах внимателно и тази материя микролен....струва ми се, че ще имам ядове ако си купя такава мивка. Този релеф със сигурност ще се чисти мнооого трудно. Поне това е моето мнение! Посъветваха ме от няколко места да си търся мивка от алпака /нашите родители като са си купували апартаменти в комунизма са имали такива мивки и до ден днешен не са мръднали/. Може ли някой да ме насочи къде да търся такава и дали ги правят така, както е било навремето? Насочиха ме към фирма Хром - Силистра /българско производство/, но сайта им е толкова ужасен, че не мога да разбера имат ли това, от което се нуждая? Ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне   bouquet

# 103
Погледнете тези http://www.hard-harco.com/products.php?page=0&cid=2 .  Дълбочки са. Аз имам модел 702 и ми е удобна.

# 104
А, каква им е цената,че в сайта не видях?

Общи условия

Активация на акаунт