Отговори
# 90
rrhh, най-вече бъди спокойна. Не е вярно, че всички майки имат еднакво кърма ... Производството на кърма е хормонално базирано, има случаи, при които при най-голямо желание кърмата постепенно намалява - това го пише и в кърмаческия. Много мами сигурно ще ме разкритикуват ... сега е дотолкова "модерно" всички да кърмят, че когато някоя мама не може, я нападат и я карат да се чувства зле, да мисли, че е лоша майка и т.н. Кърменето е изключително важно, но като всяко друго нещо не бива да е на всяка цена - най-важното е да си здрава, за да се грижиш за бебчето си. Положи максимални усилия да кърмиш, но ако не се получи, не се комплексирай!!! Жени с хормонален дисбаланс, поликистозни яйчници и други хормонални разстройства например често не могат да кърмят дълго (или дори изобщо)! Извинявам се, излезе дълго ... но не е хубаво да се вменява вина на някого за нещо, което е извън неговите/нейните възможности да коригира!

# 91
Честит рожден ден на Анели, да си жива и здрава!!

Честити месечинки на всички днешни бебчовци.!!

Еми, нямах никакви съмнения относно твоето Крисче, толкова жизнено и весело бебе е по снимките, как може да си помислиш, че е рахитно, повярвай ми ще го познаеш, ако е така....

Честито и на Захира, попътен вятър в това изключително пътешествие, което си започнала.... финала си заслужава  Hug Hug

Ние се борим с хремата, нослето фърка и гъгне, днес вече и покашляме.... упорита работа. От днес ще слагаме и капки Вибросил, и ще вадим сополките с абсорбатор.... Уфффффффффф чувствам се толкова  "нескопосна мама".... дали не си я простудих на разходките Sad Sad

Лек и спокоен ден на всички малки и големи момичета и момчета Hug

# 92
Уфффффффффф чувствам се толкова  "нескопосна мама".... дали не си я простудих на разходките Sad Sad

San4es, недей се самообвинява така.Вярвам ,че всяка от нас прави най-доброто за детето си.Аза разходките-няма по-хубаво нещо от тях.Просто понякога се случва.Сега отиди и гушни  бебчето,най-вече му трябва обичта на мама.

# 93
Привет майчета!

И аз не съм се включвала последните няколко дни, но вчера Дани направо ме побърка. Много малко спеше през деня и през останалото време само рев и рев. Нямаше осезаема причина, взела съм му и чайче на Хип против колики и отделно му увеличих малко добавката, защото той вчера стана на 2 месеца и по схема трябва да яде по 10мл повече. Днес изглежда по-спокоен, но ще видим Wink

Еми, наистина си много добра в дизайна. Поздравления за темата. Професионално ли си се занимавала с дизайн или е само хоби?

По въпроса за захранването, и на мен миналата седмица свекърва ми се опита да ми каже, че можело да му давам сок от ябълки, но аз набързо я отрязах и тя млъкна. Просто й казах, че съм чувала за такива ранни захранвания, но аз като достатъчно трезвомислещ човек съм се замислила доколко стомахчето на едно двумесечно дете е готово да поеме нещо различни от мляко и, че има теория, че АМ е доста по-полезно от натъпканите с нитрати плодове. Съгласна съм с другите мами, че ние решаваме как да си гледаме децата и някои неща са си просто логични и не трябва да си лекар, за да се усетиш как трябва да се направят Simple Smile

Сасано, и аз съм в Младост 1 до Пазара. Ако искаш може да се уговорим да излезем на разходка заедно Simple Smile В този дух предлагам всеки да си каже в кой район живее, за да сформираме по няколко групички в различните квартали Wink

Ями, на теб мога само да ти кажа да бъдеш силна. Знам, че е много лесно да се каже отстрани, когато човек си няма на главата твоите грижи и тревоги, но за съжаление никога не можем да си обясним защо съдбата ни поставя пред подобни изпитания...може би, за да може да оценим хубавите моменти след това. Пожелавам ти сегашните събития да останат само лош спомен и скоро да се гушкате вкъщи с малката и таткото.   bouquet

Хубав ден на всички и честито на всички бебоци с месечинки Simple Smile

# 94
Малеее,като ви чета  ooooh! добре,че моята свеки не си позволявада ми дава "съвети" Crazy !Друго ако има на сърце,нека дава,но съвети...не,мерси! Mr. Green
По въпроса за захранването,аз съм против ранното такова и не бих дала каквото и да било сокче на двумесечно бебе! Peace
Моя малък мъж продължава да си е кротушко,снощи дори спинка от 22:30 до 5:30!  Grinning А днес раздава усмивки за милиони! Heart Eyes Утре ще го водя при педи и се надявам най-сетне да му поставят ваксината...вече 2 седмици отлагат,защото НЯМАТ...подготвиха ме,че и утре може да нямат...!  #Cussing out
Захира,спокойствие и силна храна ти желая и на финала здравичко бебче! Grinning
Ями,и аз мисля за вас! Praynig Praynig Praynig

# 95
INVISIBLE,ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОЛАЖА  bouquetСТРАХОТЕН Е!
АНЕЛИ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ И МНОГО КЪСМЕТ!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧОВЦИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!
ЯМИ,моля се за теб и твоето слънчице!Дай Боже час по-скоро да се оправи миличкото детенце! Praynig Praynig Praynig Hug

# 96
  • София
здравейте мили мамчета!
нямаше ме цяла вечност, не съм писала откакто още бяхме в отчети!
днес моята Цвети става на 3 месеца! Simple Smile

от сърце пожелавам здраве и много щастие на малките двумесечни съкровища на  BIBI_SZ, stassi, Yammy, bebenceto, stasi_76 и Гризката. минах диагоналмно темата, а не съм чела старите, но и аз се присъединявам към стиснатите палци за Yammy и Пати!
Ники, видях, че си писала и в зачатие, скоро да гушкаш Алекс, много е сладка
Захира, дай Боже тази бременност да е успешна и август да гушкаш съкровището!
Анели, ЧРД!!!
Еми, трябва да ти пратя на е-мейл снимка на бебка, за да я включиш в колажа ли, че не съм наясно?

сега малко отчет: вчера бяхме на консултация с нефролог и според док, едното бъбречно легенче вече е в норма, дясното все още има леко увеличение!!! дано след 6 месеца да е израстнала проблема и в дясно!!!

дриугата седмица сме на консултация с педиатъра, за 2-рата ваксина Пентаксим и да видим колко е порастнала. мамите от Дружба, почти всеки ден излизам с бебето, но обикновено между 10:00 и 12:00. и сме с кенгуру. ако излизате и вие по това време да се видим, стига да искате Simple Smile

лек ден на всички!

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 15:27 от eternity

# 97
  • Пловдив
Little_Dreamer Благодаря ти за успокоителните думи  Hug Hug Hug!Гледам да съм спокойна  Hug !
Зиги слиза ми кърма, но 50 % е АМ и 50 % е кърма.А понякога кърмата е и по малко , зависи и аз не знам вече от какво  Sad!Благодаря ти за подкрепата и предложението   Hug Hug Hug!
На Захира успех , спокойствие и август  да гушка здравото си бебче  Hug!
Ями , Ники Не спирам да се  Praynig Praynig Praynig!
Анели и тук  newsm59!Желая ти цялото щастие и здраве на земята!

Не сте отговорили за ортопедичните гащички  Crossing Arms!

# 98
Инвизибъл, колажа е много хубав. Чакаме новини как е Крис.

Аз да попитам вашите бебки лапат ли си ръцете. От няколко дни Младен си отрки ръцете и се навира в устата целите юмруци. И така си дърпа бузи, нос, каквото хване. И зверски си одра носа, въпреки че му изрязвам ноктите, но той много силно си забива пръстите в лицето. Минава ли това... Как е при вас. Лудо дете.
Иначе и ние тази седмица сме в крица. Само на ръце иска, не спи по цял ден и голям глад...
rrhh, моята кърма слезе късно. В началото не наддаваше,, затова започнахме да се дохранваме. От няколко седмици предимно се цедя, защото и той не суче активно, а заспива на цицата и нищо неможе да го събуди. Чак като го оставя, след 10 мин се буди пак гладен. Затова почнах да се изцеждам и кърмата ми много се увеличи, сега сме почти само на кърма. Аз правя така, изцеждам се след като се е наял (за да е кротък) и му давам изцеденото за следващото хранене от шише. Като се наяде аз пак цедя и така за всяко хранене. Суче само към 5-6 сутринта, за да се приспи...
Дано съм ти била полезна. Но не се чувствай зле, че нямаш кърма. Аз се чувствах така в началото, защото всеки опява как кърмата е най-полезна. За мен най-важно е бебо да не е гладен. Даже си мисля, че кърмата ми не е достатъчно хранителна, защото огладнява през 1.5 - 2 часа и немога да му смогна. Вечер яде само АМ, за да спи спокойно. Абе важното е ти да си ок и да си създадеш собствен режим на база опити. Както на теб ти е удобни, така прави.

# 99

Не сте отговорили за ортопедичните гащички  Crossing Arms!
AAAAAA не така.И аз и още някой ти беше отговорил по-назад.  Не го мисли много,слагайте ги и ако не друго,то поне няма да навредят.    Hug

# 100
Честит рожден ден Анели! Да си жива и здрава и много обичана мама и съпруга!

Много се радвам за теб, Захира! Здраво бебе на финала! И минавай да ни информираш!  Wink

А аз също мога да ви съобщя, че една от нашите бивши съфорумки Бульовче вече също е мама на сладката Даниела!  newsm44 newsm30

Честита месечинка на Пати! Дано всичко бързо да отмине!
Честито и на другите бебета, които вече станаха на 2 месеца!

rrhh
как така нямаш кърма- имаш! Бъди сигурна! Кърми често и си хапвай нормално, пий течности! Аз до 10тия ден давах и АМ, но така се амбицирах и от раз спрях да бутам шише. При мен и имаше и проблем със зърната, така че давай смело.  Аз вече мога за кажа, че нещата си идват на мястото при мен. Вече не се препълвам така /освен ако паузата не е много голяма - тогава свободната гърда си тече на фонтан... Joy Joy Joy/, първата кърма е течна и почти прозрачна, а след това става като мляко жълто-бяла.

vanili
е ще си направим среща задължително!  Grinning

# 101
  • Бургас
kabzi , кремчето е babynos. Струва 1,56лв. Но ми казаха да не прекалявам с него, че свиквали и спирало да действа, та само като сме много на зор го мажа.

Dani_cat , Инфакола на нас ни пречи да акаме на всяко хранене. Ака 1-2 пъти на ден, но със същата консистенция. И ако не го оригнеш хубаво повръща по малко.

rumyana_pld, няма много смисъл от пробното кърмене. Бебето изяжда различно на всяко хранене. Щом не пищи от глад, значи й стига. Peace

За храненето - на поискване сме от 2,5 до 4 часа. Вече разбрах, че ако не са коликите ще си спи цяла нощ, но от тях само цица го успокоява.

За памперсите - с Хъджис 2 сме и съм доволна. Взех сега Либеро за проба. Сменям преди хранене, ако се наака и след хранене. Не искам да го държа наакан.

Много ми се пие мляко с нес, ама като знам как му действа шоколада и не смея. Пих веднъж безкофеиново. Според координатора ни по кърмене от ЛаЛече Лига няма проблем за едно кафе сутрин и малко шоколад на ден.

А да ви питам за зъбите. Нали излизат след 4 месец. От няколко дена нашия непрекъснато си завира юмруците в устата, не зависимо дали е преди или след ядене и все едно си чеше венците, не ги смуче.

И снощи след като се нацока за пръв път се хилеше сигурно минута с отворена уста и с глас. Изкара ми ангелите, че бях се загледала в един филм и не съм му обърнала внимание, че е пуснал цицата и се зачудих какъв е тоя звук, пък той се хилел. Много готино Grinning

# 102
  • София
 newsm59 Анели.

Момичета, дайте мнение! Опитвам се да организирам така наречената погача на Поли, но непрекъснато получавам  мнения дали се прави преди или след 40 дни. Вие какво мислите! Кога направихте вашите?

# 103
Аз отначало също нямах достатъчно кърма. Седмица след изписването ни от болница бебката беше спаднала с още около 200 гр. Много се стреснах. Наложи се да замествам хранения с АМ.
За слизане на кърмата пих чай от липов цвят, лактогонен чай и чая на Хип. Слагах я на гърда и след това изцеждах до край. Сега вече ни стига и остава за замръзяване, обаче 2-3 седмици големи мъки бяха. Беше ми и гадно, че свекито постоянно ме питаше имам ли кърма, чуствах много виновна.

# 104
ooooh! Малеййййййййййййй Йоанка  страхотна си  Hug явно аз без да искам съм си го затворила сама.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт