Мога ли да давам макарони за закуска на бебе на 7,5 месеца?

• 12 745
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Севлиево
Става на въпрос за храненето към 10-11 часа, не за първото.

# 16
  • София
Да, може разбира се. Моят син от тази възраст се влюби в кус-куса и до сега само това яде.

# 17
Можеш,но без АМ  Peace

# 18
  • Сливен
може може Simple Smile

# 19
Можеш по принцип. Съветвам те да ги трошиш преди сваряване, после ще ти е трудно да ги мачкаш.
Да това е добър съвет..

# 20
Мисля, че сте доста малки за такива храни. Peace

# 21
А защо не опиташ овесени ядки-мисля че е по-добре от макароните.

# 22
 Пробвай с кус-кус, както са те посъветвали и други....със сиренце и масло/ маргарин или със захар...

# 23
  • София/Севлиево
Благодаря на всички за съветите.А каква е разликата между кус-кус и другите макаронени изделия?

# 24
Добре, че поне една мама се е сетила да ти каже най-важното - да внимаш за яйцата. Някои макаронени изделия са с по 8 цели яйца!!!
Кус-кус има и без яйца, но внимавай и за разни оцветители и прочие гадории. Далеч по-добра алтернатива са овесените ядки /най-малко глутен/, просото /то е без глутен/. А може да започнеш да въвеждаш бавно и постепенно и други зърнени храни. Макаронените изделия са от пшеница /най-високо съдържание на глутен/ и в перспектива не могат да осигурят нужното разнообразие.

# 25
И аз бих те посъветвала да изчакаш малко с макароните. Даже по-удачно според мен е кус-кус, тъй като е на малки фигурки. Но не и с АМ.

Общи условия

Активация на акаунт