На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 421
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
jishka,  welcome  bouquet

Dee Dee, на мен ми се случва мнооогоо честичко ставането в 4:30,така че мога да те разбера, а за секретчетчето не мога да помогна,дано другите мами могат Hug

# 256
Добре дошла на варненската мама.  При годно за разходки време се събираме на летния към 13 ч. Аз съм с Грако, дето можеш да го видиш на снимките с покупките. На вид ни има в снимките на мамите  Grinning Цветковата е с една зелена X-Lander. Имаме и сини Kangaroo и Чиполино в наличност според зависи. В общи линии, щом бебетата още не щъкат, ний сме Mr. Green

ДееДее, дали е по-отдълбоко или повърхностно. Може нещо да се е одраскало детето. Аз навремето температура съм вдигнала, много съм плакала. Тръгнали да ни приемат в болница. Една санитарка се загледала, махнала една коричка от носа ми и като тръгнала една гной. Просто съм се била одрала и се възпалило.

# 257
  • София
ДиДи, на нас ни се е случвало на 2-3 пъти да има кърваво секретче или малко кръвчица на клечката, когато му почиствам нослето. Просто понякога, като му почиствам нослето с клечка за уши, той много шава и сигурно лекичко съм го наранила Embarassed. Ти така ли му почистваш сополките?

# 258
 kaffeetrmker_2 newsm32

mury,  Praynig

Бубе,  Praynig
Сега Яна пие ли вода/чай при тези количества АМ?  newsm78

Ако някоя мама знае нещо за болки в ставите  Praynig  да казва, че полудявам.  afwitch af Вчера опитах с топла вода имаше ефект 20-30мин.  Sad, с болкоуспокояващо се мазах(цялата Shocked/ръце, крака всичко ме боли вече 4-ти ден) пак имаше временен ефект.  newsm45 Комбинацията от хормони и климат ще ме побърка!  smile3514

# 259
Ако някоя мама знае нещо за болки в ставите  Praynig  да казва, че полудявам.  afwitch af

И аз се чувствам така- като пред разпад... Sick

# 260
Ако някоя мама знае нещо за болки в ставите  Praynig  да казва, че полудявам.  afwitch af

И аз се чувствам така- като пред разпад... Sick
Момичета, вземете си хапчета, които съдържат хондроитин и глюкозамин-основни съставки на хрущяла.Не знам дали стават за кърмещи, но няма защо да не стават.
Юле, в уолмарт има множество такива, не мога да се сетя сега точно за марка.
Може да увеличите приема на калций, хапвайте смлян сусам и сусамов тахан, повече млечни продукти.Аз съвет давам, а моят стои в хладилника и чака някой да го отвори.има и комбинация от калций, магнезий и цинк.
Аз да ви кажа-много се потя.Като бременна -ок, след раждането го приех за временно и нали родилката я тряскат хормоните и до 40я ден е нормално...
Ама на мен ми писна, излезна ли навън....дори и зимата беше така, прибрах се изморена от разходката и мокра, а ръцете ми треперят и чак ми изтръпнаха.Ще взема да се консултирам с личния лекар, да не би някоя жлеза да ми играе номера.АМа то нали за бременни и родилки всичко е нормално...ТО бива хормони, бива ама....
След като Митака се нацока от същата гърда изцедих няма и 10мл.А при следващото цокане останаха 30-40мл от изсуканата гърда.Смятам, че е нормално, а и ако е гладен, ще плаче...разсъждавам и се чудя дали му стига кърмата.

# 261
Мъри, за запушени гърди топли компреси преди кърмене и студени след това и пак ще кажа, че физоитерапията прави чудеса в такива случаи.

ДииДии, може да е от спукано капилярче това кърваво секретче. Капилярите на децата са слаби и може да се пукнат и при кихане дори.

Нелчо, и аз съм така с потенето, но не стигам чак до изтръпване на крайниците, така че се консултирай с доки. А за кърмата, доколкото си спомням Митачето беше наддал 150 гр, нали  newsm78 Все пак не е като да не е наддал нищо, а и ти казваш, е не плаче между храненията, не пие нищо допълнително (вода, сок). Колко изцеждаш след това не е показател. Ако му предложиш гърда малко след кърменето засуква ли пак? А след 1,5-2 часа? Ако и тук отговорите са не сигурно му стига млякото.

Юлия за ставите и общата отпадналост - вземаш ли витамини допълнително?

# 262
  • Бургас
Благодаря за отговорите момичета! Комарче - изобщо не чистя секретчетата с клечка, ами след баня с малко физиологичен разтвор и помпичка, та не е възможно да е от това! Петенцето, в паниката не се сетих за повърхностни капиляри, а аз имам точно на носа и страшни проблеми имах до 15-16 годишна, а и сега съм ходила 3-4 пъти да ми тушират капилярчета в едната ноздра Hug Hug Hug!

# 263
jishka   welcome. А къде точно се разхождате с другата ноемврийска мама?????

# 264
Иринкеее, май искаш да се цепиш от колектива hahaha Дай поне да се запознаем, пък после където ти сърце иска.

Юле, вече не ще Mr. Green Тя Феъри правилно мислила, ама кой да вземе да каже Grinning Та Яна не е била чак толкова жадна, колкото се опитвах да я изкарам. Спря да хленчи, започна да спи повече през деня.
За ставите- Зеленоуста мида. Това в Щатите не знам дали го има, но е точно за хрущял, ставни връзки. Обезболява и възстановява. Друго - калций, магнезий и омега 3 мастни киселини. И двата подхода са изпитани.

Много съм благодарна на Хедра. Пита, пита и отсече: на Яна ще и клипваме юздичката. Аз от началото натам се заглеждах, но нали професионалист още първия месец ми каза, че нямало нужда. Имаме и предписано поведение при хранене. Детето просто не създава нужния вакуум и не си дояжда
.

# 265
Бубе, а как точно се стигна до това решение? питам, защото все си мисля, че моя дрисльо не засуква като хората...никога не е ядял "като помпа"...та май ще питам педка другия път да му я види таз юзда.

# 266
Бубе, съжалявам, че не споделих по-рано това мое прозрение за водата Embarassed И аз не знам защо, помислих си го, после забравих, после си казах, че щото не давам вода, затова така говоря и...  Embarassed Но нищо, важното е, че сте открили проблема Simple Smile

Диданка, за цеденето - отведнъж е трудно да го спреш. Важното е да не изцеждаш докрай гърдите, а да остава по мъничко. Правилото е да цедиш само, докато почувстваш облекчение, ако искаш да намалее количеството така, че да стига за детето и да не трябва да цедиш след това.
Не знам дали съм ви разказвала, но моята майка е имала големи проблеми с кърменето (което не й е попречило да съм 6 месеца само на кърма) заради постоянен риск от мастит. И за да не се получава, тя е цедила след всяко хранене докрай. Съответно колкото повече цеди, толкова повече кърма е имала, в един момент е хвърляла по един буркан кърма на ден. И като родих първото си дете, ме караше да се цедя до дупка. По едно време бях станала като дойна крава. Обаче аз съм мързелива и реших, че не може така. Попрочетох тук там, понамалих цеденето и в един момент отпадна тази необходимост Simple Smile

Простете за кърмаческото отклонение Embarassed

# 267
Бебешка психоанализа Simple Smile

http://margaritta.dir.bg/2004/mart/05bebepsy.htm
Ох, ще ни побърка това дете.....ако не стане на неговата реве истерично, чак се захласва, нормално ли е  newsm78
Проблемът е следния-от известно време иска да стои изправен и да гледа наоколо разхождайки го, да ама като се изморя и сядам и сътветно почва да пищи, гушкам го, говоря му, вадя всички налични играчки и дрънкалки и не се успокоява даже по-зле става почва да се зачервява и да се дави в слюнка и сълзи, в момента който стана млъква. Хем не искам да се плаче , но пък и не мога да обикалям като хамава по цял ден....как се справяте с тази ситуация???

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 23:05 от toffifee

# 268
Тофи, благодарности за линка.  Hug Хубаво нещо.

Феъри, пошегувах се. И други се опитаха да предположат, че детето може да е гладно, но нали ми отказваше да суче, аз си държах на своето Embarassed Много благодаря за подкрепата Hug

Диданке, ще ти пратя заключенията за нашия случай на лични. Подчертах нашия, защото не гарантирам, че и при вас ще сработи, но ако ти е в помощ, чудесно. Обърни внимание на разсъжденията за определянето кога всъщност да се вземе предвид юздичката като възможен източник на проблем. Много ми помогна.

# 269
Бубе  , не се цепя отколектива, само си търся компания да слизам до морската newsm10. Не е лесно от планина - " Изгрев" да слизам към морето сама.

Общи условия

Активация на акаунт