На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 456
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
Запис и от нас Hug Hug Hug
За къпането:Ние се къпем през ден и на мойте като гледам добре им понася...Правя им пяна с гела на Джонсън за "хубав сън" или нещо такова му викаха blahblah. Даже вчера баткото вика "хайде да им направим джакузи" и започна да духа в маркуча за източването hahaha и Антонио #Shocked Joy Голям кеф беше,голямо чудо, та седим в зависимост от настроенията и колко сме гладни.

# 46
  • На топло...
Бубе, за вас без вана, щом трябва  newsm78, значи пълниш банята и къпеш!...
...едно време една умна студентка за това я изгонили от Студентски град, че наводнила съседите, като запушила вратата с кърпи и напълнила помещението да се кисне на воля rotfImao rotfImbo!

Иначе, Юле, ние също към шестия като Софи, смятам да ги плацикам заедно с  hahahaбаща му...
Но не си права за тия неща 1., 2., 3., ... n... И най-вече за пържолите, въпрос на шанс е, виж Стефито на Темичка вече може Joy...

Софи, аз се чудех що не пишеш, а то и вие сте ходели мръсни и въй исрам да си покажете физиономиите Joy, глей ква мръсна дружинка спретнахме!

Но дупарите с крачоците ги мием и ние като Пепенкини всеки път, а ушите като Шамс ги човъркаме  bowuu...

# 47
  • София
Аз съм на мнение че от сега се изграждат навици и определено моето бебе след баня (независомо кога е тя) си взима часа за почивка на стомаха. А и мисля че всички ние сме къпани всеки ден и от там се е изградил навик (хибаво да се прави и като по голями).А и моята мома се поти много (косата) и за това не мога да я оставя така.Да не говоря за повръщането , което все пак дори и избърсано пак си има по кожата.Да вмента че аз мокри кърпи освен за дупето не ползвам за други части.

Аз също съм на това мнение за навиците.

А се дразня изключително много на това какво правят и казват тези "на запад"... еми като отида да живея на запад тогава ще процедирам така. Но засега съм на изток.

# 48
  • София
Много се радвам, че повдигнах тази тема. Много ми харесва когато всички спокойно, без нерви, споделят своите практики и съображения за тях. И ми е адски интересно да чета темите, когато са малко по-фокусирани върху даден "проблем", отколкото просто всеки влязъл и написъл нещо, което никой не чете и няма никакъв диалог.  Peace  Hug

Та смятам и ние да разредим къпането с препарат. Някак си ми се струва логично. Като се замисля, аз не си мия всяка вечер косата примерно. И понякога просто си седя под душа, без дори и тялото да търкам. Банята според мен има по-скоро терапевтичен, успокояващ ефект, както и при възрастните, така и при бебоците - разпускане от напрежението през деня.

Колкото до ритуала - верно, че нямат кой знае каква дългосрочна памет бебоците, но смея да твърдя, че щерката вече знае какво се случва вечер в банята. Дори и да е крива, когато вечер влезем в банята и я сложа на плота тя ме дарява с най-прекрасната усмивка. И забравя, че е била крива. И се смее. Гука. Абе става много по-активна. Не знам дали е защото се сеща, че предстои "чип-чип" или просто съвпадение, но факт - успокоява се. И дори и да е яла скоро, след баня винаги си търси манджата. Знае сложим ли нощната шапка следва хапване и топли завивки. Толкова за ритуала.

А относно връзката хигиена-имунитет, мисля че нана има право. С колкото повече бактерии свиква детето, толкова по-добър имунитет развива. Примерно - всеки казва, че децата не трябва да си смучат пръстите, защото под ноктите има най-много микроби, които поглъщат директно и едва ли не ако си смуче пръстите детето ще е нон-стоп болено заради хилядите микроби, които поглъща. Да, ама не. Моите наблюдения са, че едното няма връзка с другото. Напротив, поглъщайки микроби детето развива по-добър имунитет. Е, моля не ме разбирайте, че е полезно децата да си смучат пръстите. Просто разсъждавам от личен опит. Смукала съм си ръцете до 4-5 годинки и не съм се разболявала повече от другите деца, напротив. Та може би и с къпането е същото. Като не се отмиват бактериите и микробите всяка вечер кожата свиква с тях и ги понася по-леко. Освен това и аз като човек с доста проблемна и екземна кожа мога да кажа, че за почти всички кожни проблеми дерматолозите препоръчват по-рядко миене.

Цитат
аз ям пържола => бебето яде пържола   

а за това не съм съгласна, че не е така Naughty
Аз като ям пръжолка и беба после си похапва, но в течен вид, като за космонавтите Joy

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 23:17 от ilka_D

# 49
Бубе, ти уж си Таня, а като Марийка го раздаваш- все съгласна  Joy

Нана, освен да се поправя  Embarassed явно списъка ми не е пълен щом и за пържолите може...  Flutter Вярно че Тофи "дава" кюфте и торта на нейния.  Laughing

Софи, сега ще имам занимание цял ден да ровя за тези столчета за вана.  Thinking

Ели, не се дразни, че аз като съм на запад и ми обясняват как е на изток.  hahaha Угодия няма!  Peace

Илка, не е честно-двойни стандарти!  Crossing Arms За пържолата ти ядеш и има в кърмата, а за водата даваш допълнително.  Naughty

# 50
...едно време една умна студентка за това я изгонили от Студентски град, че наводнила съседите, като запушила вратата с кърпи и напълнила помещението да се кисне на воля rotfImao rotfImbo!
hahaha Joy

Софи, аз се чудех що не пишеш, а то и вие сте ходели мръсни и въй исрам да си покажете физиономиите Joy, глей ква мръсна дружинка спретнахме!

Но дупарите с крачоците ги мием и ние като Пепенкини всеки път, а ушите като Шамс ги човъркаме  bowuu...

smile3521 Animal Pig
големия, ей така и аз все го миех... та така съвсем до скоро ooooh! вече сам се справя bowuu
а малкия, чудесно му почиствам дупето през деня с кърпички - накрая скърца от чистота Mr. Green

Юле, ето такова ще взема   (снимката е линк Wink )

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 23:19 от sophiepp

# 51
  • София
Ели, не се дразни, че аз като съм на запад и ми обясняват как е на изток.  hahaha Угодия няма!  Peace

Ами именно затова се дразня !!! И най-вече че се опитват да ти промият мозъка, че това което е "на запад" (в моя случай) е най-добро. Защо? Защото някой е казал, че е модерно ли??? В България било модерно американския тип на отглеждане на малко дете!!! Аз като съм отглеждана по българския тип та кво ми е!!! Нито съм боледувала (да чукна на дърво), нито съм била злояда и т.н. Оффф, спирам че се газирах нещо  Laughing

# 52
  • София
относно къпането, изтока и запада сега се замисля, че то е норманло на запад по-рядко да се къпят. така си е още от античноста та чак до просвещението. нали не сте забравили онези смешни перуки и тежки парфюми присъщи на заданяците през средновековиято и ренесанса? винаги съм се смяла как са се почесвали с едни пръчици под перуката, защото ги е сърбяло от мръсотийка. а и парфюмите са били преди всичко, за да прикрият ...хмм... естествените им благоухания  hahaha та явно си им е останало в наследство  Joy  Joy
а банята си е източно изобретение  Peace

# 53
Илка и ние сме така , колкото и да е кисела кат я сложа на плота и почна да я събличам с почва едно смеене , едно гукане и ритане... Heart Eyes Определено си знае какво следва.
Еле, тва ми хареса. hahaha Малко се третираме като тъмна индия тук ,ама аз пък да кажа за ЗАПАДА, например американците с които се дава пример постоянно са толкова (с извинение) тъп народ , че ако нямат упътване на една стока тя няма да знаят какво да правят.Ако хванете една американска преведена на български стока може да се посмеете от сърце.Пример: Отворете кутията...пъхнете щепсела в ел. мрежа , като преди това се убедите че уреда не е включен....натиснете червения бутон...изключете уреда и извадете щепсела от ел. мрежа. Whistling hahaha На тях всичко трябва да им е написано буквално за да оправят.Да не говоря че ако пише "Подпрете детето на дясното рамо за да оригне" вярвайте ми няма да сменят рамото, щом така пише в "упътването". Joy

# 54
  • София
Да не говоря че ако пише "Подпрете детето на дясното рамо за да оригне" вярвайте ми няма да сменят рамото, щом така пише в "упътването". Joy

hahaha Joy Joy Joy

# 55
относно къпането, изтока и запада сега се замисля, че то е норманло на запад по-рядко да се къпят. така си е още от античноста та чак до просвещението. нали не сте забравили онези смешни перуки и тежки парфюми присъщи на заданяците през средновековиято и ренесанса? винаги съм се смяла как са се почесвали с едни пръчици под перуката, защото ги е сърбяло от мръсотийка. а и парфюмите са били преди всичко, за да прикрият ...хмм... естествените им благоухания  hahaha та явно си им е останало в наследство  Joy  Joy
а банята си е източно изобретение  Peace

hahaha hahaha hahaha

Да не говоря че ако пише "Подпрете детето на дясното рамо за да оригне" вярвайте ми няма да сменят рамото, щом така пише в "упътването". Joy

hahaha Joy Joy Joy

smile3532

# 56
  • София

хахахаххахахахаххахахаххаха  Mr. Green Joy хаххаха

А пък и банята и за нас също е едно глямо щастие !!! Още като й разголя крачетата и тя веднага разбира какво следва.  Hug  Нямам никакво намерение да си лишавам малката маймунка от този кеф  Peace

# 57
Цитат
Бубе, ти уж си Таня, а като Марийка го раздаваш- все съгласна  

И Марийка ставам, само мир да има Peace  Wink
Всъщност много се радвам да чета разнообразни мнения и всеки да отстоява своето виждане, но да е готов да приеме и чуждото, стига да е добре обосновано. Не се считам за всичко знаеща и можеща. Тъкмо по тази (и по по-забавни причини де) съм тук. Дори да не ми личи, много често се възползвам от съветите и мненията, споделени тук.

Сега отивам да подпра вратата на кабинката с що кърпа намеря. Ние нямаме съседи в мазето Wink

# 58
Ами именно затова се дразня !!! И най-вече че се опитват да ти промият мозъка, че това което е "на запад" (в моя случай) е най-добро. Защо? Защото някой е казал, че е модерно ли??? В България било модерно американския тип на отглеждане на малко дете!!! Аз като съм отглеждана по българския тип та кво ми е!!! Нито съм боледувала (да чукна на дърво), нито съм била злояда и т.н. Оффф, спирам че се газирах нещо  Laughing
Ели, не искам да те дразня или да се заяждам!  Peace
Аз лично следвам американския тип на отглеждане, защото е съобразен със СЗО. Това, че ние сме отглеждани по българския тип  и това че при теб не е имало проблеми не значи, че принципно няма. Всеки прави избор как да си отглежда детето. Peace

Софи, Hug за линка!

# 59
  • На топло...
Еле, извинявай, душа, просто си споделяме знанията Embarassed!
И от изтока да ги бях взела пак щях да ги развявам щом ми се струват логични...Тука например мартеници на децата връзвам и баници с късмети правя Laughing...

Това, че ние така сме къпани не е никакъв довод, я да сметнем само от нашата темичка колко мами са с проблемна кожа. Хората доказват (ето и Илка казва източната позиция е същата), че по-рядкото миене е по-добро в тези случаи, а особено ако детето е предразположено... Проблемната кожа автоматично е чувствителна кожа, а не вярвам някой да отрече, че бебешката е чувствителна...
Упоритото отричане на някои неща не ги прави по-лоши или по-малко верни. Както и прословутият Запад не е само символ на Злото, да не би памперсите (и не само) на Изток да са измислени? Но ги ползваме. Значи квото ни е удобно го вземаме, но което не ни е на кеф - не. Накрая изводите и на изток ще са същите, ма пак време трябва, така ни е побъркана системата ooooh!...
Абе... тъй знае баба - тъй си бае Crazy! Всички си баем нашта си баенка...
Всеки си решава сам на базата на собствения опит, знания, разум Peace...

Илка, радвам се, че сме те навели на размисъл Hug!
На бебето със сигурност му е хубаво, Йоши също е много ухилен като го тупна в коритцето, а после ревва докато го вадя, че знае какво следва- мазане, обличане Grinning, но това е ако всеки ден се мием, ако е през ден не реве при ваденето Rolling Eyes...

А е вярно, че ний сме измъдрили банята, ма западняците добре са я усвоили, а Бай ни Ганя само през по-миналия век им е показал от нашата култура що Културност е останало...

Не съм съгласна да се дели на Изток и Запад, а на правилно и неправилно... И то не напук залудо да сме сляпо вярващи (да прайм тъй щот тъй се прай и толкоз), а да можем да обосновем избора си! Пука ми на шушляка откъде е дошло Доброто, щом действа Wink...

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 23:46 от nanunana

Общи условия

Активация на акаунт