На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 418
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
Дочетох вииии  Mr. Green Видях зор де...

За къпането - къпем се през ден. В началото бяхме почнали всеки ден, но после след като по уважителни причини пропуснахме по някой и друг ден, установихме, че се чувства по-добре при къпане през ден. Педито казва за деца с нормална кожа - през ден, със суха и склонна към екземи - къпане на всеки 3, 4 дена. Понеже сигурно ще ме питате как аджеба разбрахме, че на момъка му е по-добре с къпане през ден, при къпане всеки ден имаше нужда от олио, тъй като сме с по-суха кожа. При къпане през ден, такава нужда няма и даже смятам да му свия олиото, че много хубаво мирише  Mr. Green Ушите ако ни замиришат, биват почистени  Mr. Green За протокола - ние с баща му се къпем всеки ден  Mr. Green

Днес не съм на кеф. Ходих до работата за годишната оценка на работата ми и за съответно поставяне на нови цели за 2009 г? (да не говорим, че се връщам на работа от 1 март). Ми какво да ви кажа, който твърди, че бременните не са дискриминирани, да си яде ушите. Нито обещаното повишение ще ми дадат, нито поста, за който се бяхме договорили с шефа. И 10 пъти ми се спомена, че в мое отсъствие колежките били много напреднали и по познания се били изравнили с мен и че сега щяло равенство да има.... В замяна на това, въпросните патки са си получили повишение, за да се постигне това лелеяно равенство. Не знам направо не ми се връща. Мъжът ми като чу, вика давай да правим второто дете  hahaha Joy Аз трябва да изчакам 3 месеца, че ми биха ваксина за рубеола, но след тези 3 месеца може и да се замисля  Mr. Green

# 31
Да ви почерпя по повод раждането на моята снахичка- Wine Glass beer2 cook
Много съм щастлива Grinning Grinning Grinning

# 32
  • На топло...
Няма лошо човек да мисли различно Hug...
Но май ще трябва да отговоря защо аз лично мисля различно или "как, аджаба, ми промиха мозъка" Laughing...

Така...

Бебето не е мръсно, за да го къпя със сапун всяка вечер, не знам доколко сте пробвали с мека тривка и водичка, но гарантирам, че се измива перфектно, не мирише изобщо, а най-важното е щадящо за кожата.

Медицинската козметика е козметика, пак изсушава и променя баланса на флората и фауната Wink.

Кожата е първата преграда, която срещат разните му там бацили. Ако естествените ́и защитници (рН, бактерии...), липсват, няма как да чакам полза от нея. Значи мога да калявам детето на студ и пек с разходки, но не мога да калявам устойчивостта на кожата му спрямо външнте фактори с това да я излагам в разумни граници на тях.
Пак повтарям - детето се мие, но не с измивни средства, с тях максимум веднъж седмично (и това е много). Бебешката кожа е много нежна, реагира дори на състава на чешмяната вода,... за разлика от нашите кожи дебели Grinning... Ако се замислите на нас как ни влияят някои козметики неприятно и после за в пъти по-нежната кожа на бебето...

За напластяването на олиото много смешно ми стана Laughing - ми то попива, какво се напластява? Освен това също не си позволявам да го мажа преди да е минало през вода (все пак е ќопало hahaha, да му падне пръстта)...

На Запад Wink се прави така, защото хората са дали сума пари за наблюдения и изследвания на разни болести и болежки (или по-сокро учестяването им през последните десетилетия) - дерматити, алергии и други... И установили, че колкото повече търкаш, толкова повече трябва да търкаш, а междувременно кожните (а оттам не само, щото функцията на кожата не е само красота и миризма) проблеми валят...

И последно - за ритуала. Не виждам каква е разликата между това дали ще го измия с душгел, сапун, шампоан и ще го плацикам 15 минути, или ще го измия с чиста вода за 3-5 минути (повече изсушават кожата и без препарати)... Разлика няма Peace.
Друг е въпросът, че на тази възраст не можем да говорим за ритуал, тъй като бебетата за 24 часа забравят това, което са научили (изключая новите нива на познание, до които сами са стигнали вследствие естественото развитие на нервната си система - да се смеят, да си лапат ръчичките, да следят с поглед и т.н.).
Всъщност цялата процедура около вечерния тоалет изморява бебето и то си спи!

Съвсем последно. И двамата с мъжа ми имаме проблеми с кожата и страх от такива при децата ни Praynig... Затова спазвам препоръките. Тук също са къпали децата преди години всяка вечер...

Hug

Хана, мерси за почерпката, да е жива, здрава, много щастлива, да я радвате и да ви радва много  bouquet!

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 22:01 от nanunana

# 33
  • Попово
хайде и аз тука, като една Мара подробната да кажа за къпането- къпем се всяка вечер, но сме се ограничили до къпане в леген, че вече ми е трудно да я удържам на миФката в банята (момата е 7.050кила ) а Тошката се плацика всяка вечер с батко си в банята в коритото  Mr. Green
за протокола Василенка добре си понася ваксините по ЗК и е 58см, и както споменах по-горе 7.050кг.

# 34
Ани,   bouquet за темичката!

Хана, честита снахичка!    bouquet

Искам само да допълня, че възрастен не е равно на дете/бебе!
Това, че:
1. аз пия вода=> бебето трябва да пие;
2. аз спя на възглавница => бебето трябва да спи;
3. аз се къпя всеки ден=> бебето трябва да се къпе всеки ден
4. ...
...
аз ям пържола => бебето яде пържола  hahaha  Naughty
Лично мнение не искам да ви го натрапвам  Peace

По този повод да попитам мамите който имат вана в банята. Кога смятате да къпете бебето в голямата вана?

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 22:12 от Yuliya2008

# 35
  • Попово
По този повод да попитам мамите който имат вана в банята. Кога смятате да къпете бебето в голямата вана?
ние имаме но още не съм я позлвала за "бебетата" само когато се къпя с Тошката му слагам коритото във ваната, а Василенка ще трябва да почака Simple Smile

# 36
Нана, вие с Феъри защо не вземете да откриете консултативен кабинет Grinning Само мисля да почакаме за по-нататъшното развитие на децата. Сигурно още някой скрит талант имаме. Като съберем пълен екип ще режем лентата Hug

Шамс, аз банална вече ставам с моята одисея, но не помня тук споменавала ли съм. Миналия март излязох в болнични и не се върнах на работа точно заради такава дискриминация от страна на "мениджърите" в нашата фирма. Пряката ми шефка след разговор очи в очи с мен (по нейно настояване), биде въоръжена с полезната информация, че аз правя процедури и много искам дете. Това се случи точно деня преди инсеминацията ми. Двайсет дни по-късно, в деня на атестацията, на мен ми беше заявено, че само моята заплата няма да бъде повишена защото работата не  е моят пръв приоритет. Попитах това ли е единственият критерий за оценка на работата ми. Тук трудно мога да опиша липсата на такт и човечност в поведението на шефката ми. Казах и, че обезсмисля отиването ми на работа и че ще получавам повече, ако си стоя вкъщи. Говорих с по-висшестоящ мениджър. И той нищо не можел да направи. Точно тогава много ми се искаше да живея в правова държава и да мога да осъдя онази пача за дискриминация. Сега не ми се връща там. Тревогите, които ми причини тази жена имаха и друго, много неприятно измерение, но се надявам да има Господ. Пиша това, защото съм изненадана, че и в европейска държава (далеч по-европейска от нашата) има такова нещо.

# 37
...абе все си мисля вече да не пиша ама виждам от време на време сродни души, та си викам и аз да се изкажа  Mr. Green
освен, че подкрепям казаното от шамс и нанунана, все съм се чудела, защо българина къпе бебето всеки ден, а след годинката масово започват да разреждат до веднъж седмично??? за да не изстине сигурно Joy ежедневно къпане е необходимо точно тогава, когато поотраснат и започнат щъкат и пипат и се цапат...
за протокола ние също, както и големият ми син се къпем всеки ден Wink малкия го къпя през ден, че по някога и два hahaha естествено дупарата с крачета всяка вечер Sunglasses

# 38
  • Попово
.... естествено дупарата с крачета всяка вечер Sunglasses

ама това сериозно ли  Joy
щото ние по няколко пъти дневно си мием гъзините, че на никой не му се стои посран  Mr. Green

# 39
Софи, изказвай се по-често и ще имаш повече сродни души!  Mr. Green
Цитат
...защо българина къпе бебето всеки ден, а след годинката масово започват да разреждат до веднъж седмично???...
Аз имах същата чуденка, но една приятелка ми обясни.  Rolling Eyes
Като се роди бебето всички "помагат", но като стане на годинка вече няма помощ и затова започва да се къпе през ден, през два... Tired

Пепена, благодаря за отговора  Hug

# 40
  • София
Това с помощта за къпането беше повод за малко скандалче у нас. Като се навъдят разни баби да помагат със съвети и само смут внасят  Twisted Evil Ние с Косьо си се къпем самички откакто се е родил и ни е много спокойно. Само невероятната ми баба беше решила да настоява да будя детето за къпане, че да има режим. Е как се буди човече, което часове наред се е свивало от колики и чак сега е заспало. Добре че хич не се поддавам на вмешателства.

# 41
За банята ...и ние се къпем всеки ден  Peace,нищо,че не е толкова хигиенично,като къпането през ден,два и нагоре... Wink. Детето харесва банятя и се чувства много добре .Кожата му също  Peace невиждам причина да го лишавам от едно от трите му удоволствия Mr. Green (манджа,гушкане и баня) .Мое мнение разбира се  Peace

# 42
Искам само да допълня, че възрастен не е равно на дете/бебе!
Това, че:
1. аз пия вода=> бебето трябва да пие;
2. аз спя на възглавница => бебето трябва да спи;
3. аз се къпя всеки ден=> бебето трябва да се къпе всеки ден
4. ...
...
аз ям пържола => бебето яде пържола  hahaha  Naughty
Лично мнение не искам да ви го натрапвам  Peace

Съгласна съм бе хора, със всичко съм съгласна Само може ли да не слагам вана в банята, че ни е малка кабинката

# 43
ама това сериозно ли  Joy
щото ние по няколко пъти дневно си мием гъзините, че на никой не му се стои посран  Mr. Green
hahaha ми за тая работа са измислени мокрите кърпи

...По този повод да попитам мамите който имат вана в банята. Кога смятате да къпете бебето в голямата вана?
има едни столчета за вана - смятам да купя и от шестия месец сме вътре Wink

# 44
Аз съм на мнение че от сега се изграждат навици и определено моето бебе след баня (независомо кога е тя) си взима часа за почивка на стомаха. А и мисля че всички ние сме къпани всеки ден и от там се е изградил навик (хибаво да се прави и като по голями).А и моята мома се поти много (косата) и за това не мога да я оставя така.Да не говоря за повръщането , което все пак дори и избърсано пак си има по кожата.Да вмента че аз мокри кърпи освен за дупето не ползвам за други части.
Деница , знам ги тези биби , само че на Авент видях такава.Такава си е номера е като въртиш бутилката и то "превключва" от 1 до 3 дупки.На мен ми се стори безмислено да взимам такъв защото като е в устата на бебето как ще разбера на коя дупка съм като постоянно се върти.

Общи условия

Активация на акаунт