На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 423
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
Ние се къпем на 40 градуса и определено повече от 5 мин.Ползвам на Клоран шампоан за коса и тяло абсолютно всеки ден и мисля че е по добре с него защото аз я мажа толкова рядко с олио и въпреки това кожата нито ни е суха нито ни се бели.Тук искам да не се съглася с nanunana , как така се препоръчва да не се къпят всеки ден?Първо това не се прави толкова заради това че са "мръсни" а заради ритуала който си създава детето -Къпане->Ядене->Спане.Плюс това е хубаво да започне да си изгажда хигиенни навици.Какво значи да не се къпе всеки ден за да не се изнежва и да си създава имунитет, аз не мисля че детето ми трябва да ходи некъпано дори и като порастне само за да си създаде имунитет, ако е чисто няма да му е нужно такъв имунитет.Аз лично не мога да си представя че няма да си направя тоалета всеки ден.
П.С. не се заяждам ако така ми звучи поста. Hug

# 16
# 17
  • София
Много хубава темичка!!!! Hug  bouquet Hug
Мацки мойто беби прави най-голяма пауза след къпането вечер(т.е. спи 6 часа). И сега го къпем преди последното ядене, ама сега трябва да яде в 12ч., е как да го къпя толкова късно. #Crazy Пък като го изкъпя и заспи и не ще да се събуди в 12ч. да яде, а се буди в 3, ей направо полудявам вече, няма ли да си махне това нощно ядене.

# 18
  • София
ladybebi, за мой голям потрес на запад педиатрите препоръчват да НЕ се къпе бебето всеки ден. Живяла съм във Франция и наши приятели си къпеха бебето през ден и повечето пъти с водичка, без сапун, шампоан или подобни. А самите те не са мърлячи. Гостували сме им и си се къпеха всеки ден хората.

# 19
И ние чат-пат пропускаме къпането, както снощи, когато нямаше вода до 22:30ч, а като я пуснаха беше кафява  Tired

иначе го къпем в спалнята, че е топла и светла. а банята е лекинко студена и с една лампа (в къща сме).

със сапун мия само гънките, където се поти и му се събира кир, другото само с вода. нямам идея колко градуса е водата, но е приятно топличка, а като изстине и започва  да мрънка.

# 20
Ние се къпем на 40 градуса и определено повече от 5 мин.Ползвам на Клоран шампоан за коса и тяло абсолютно всеки ден и мисля че е по добре с него защото аз я мажа толкова рядко с олио и въпреки това кожата нито ни е суха нито ни се бели.Тук искам да не се съглася с nanunana , как така се препоръчва да не се къпят всеки ден?Първо това не се прави толкова заради това че са "мръсни" а заради ритуала който си създава детето -Къпане->Ядене->Спане.Плюс това е хубаво да започне да си изгажда хигиенни навици.Какво значи да не се къпе всеки ден за да не се изнежва и да си създава имунитет, аз не мисля че детето ми трябва да ходи некъпано дори и като порастне само за да си създаде имунитет, ако е чисто няма да му е нужно такъв имунитет.Аз лично не мога да си представя че няма да си направя тоалета всеки ден.
П.С. не се заяждам ако така ми звучи поста. Hug
   202uu

Абсолютно съм съгласна. Ано се ползва добра медицинска козметика, няма да се изсуши кожата. Как ще диша кожата, ако не е почистена? И съвсем не си представям да му правя масаж с олиото или друг продукт като само наслоявам всеки ден. Къпането определено е ритал, който доставя удоволствие и на трима ни, освен всичко останало.

# 21
И ние се къпем всяка вечер и после спим около 6 часа. Ползвам душгел на Бюбхен и олио след това, а водата в началото я мерехме да е 37, но вече на око - май е по-топла де (направих си експеримент и се оказа, че аз се къпя с 41 градуса вода) и тъй като аз я проверявам...а за времето - повече е от 5 минути, освен ако не е кисел.

# 22
Алекса и ние за това се къпехме по късно към 10-11 тия дни ама с тва къпане и яденето много се измести и съвсем никакъв режим нямаме.От днес пак по старо му в 9 часа къпане. Grinning Колкото и да ми се иска да яде в 12 и после чак в 6 , не става. Rolling Eyes
Иве, не споря просто давам мнение , аз да се къпя всеки ден а да лиша детето ми от това удоволствие.Аз понеже обожавам водата и мога да се кисна с часове и за това ми е странно да не я къпя (поне за сега) всеки ден, което автоматично не значи че и ние не пропускаме някой път по ред причини.

# 23
# 24
# 25
лека ви нощ
скапана съм

# 26
И аз съм на мнението на Лейди, макар че знам, че на Запад препоръчват по-рядко къпане. Обаче не мога да си го представя, на него му замирисват и косата и бузите и ушите... Rolling Eyes

# 27
  • София
ние отиваме към банята  Peace

п.с. един номер зазатопляне на студена баня - метална кофичка пълна със спирт за горене. Постига се доста добра температура - към 26-28 градуса, за около 15 мин. Аз отивам да паля нашата  Mr. Green

# 28
само да питам
някой ползвал ли е биберони на Чико които са комбинирани(стават и с 1 и с 2 и с 3 дупки)?????
днес купих такива и видях че всъщост имат две дупки и между тях има рязнато
така ли трябва да е ?? newsm78

# 29
Цитат
един номер зазатопляне на студена баня - метална кофичка пълна със спирт за горене

Илка, така ми топлеха банята като бях малка Grinning Явно още важи.

Много четох в аванс по въпроса за къпането. Съгласих се, че може и да е разумно бебето да се къпе три пъти седмично. Е ми не можах да го докарам на три пъти.
Цитат
на него му замирисват и косата и бузите и ушите...
Всеки ден. Шампоан за коса и тяло Бюбхен, олио пак такова.

Общи условия

Активация на акаунт