На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 528
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • София
а защо ползвате омекотител въобще?
аз от поне половин година не ползвам никакъв омекотител, дори и за нашите дрехи  newsm78

# 91
Добър ден!!! Писах, писах, па  какво натиснах и всичко се затри  Close много съм кьопава, ей Close

имам едно питане: дали някой може да  ми даде линк към темата, в която обсъждахте промените свързани с майчинските, защото я пропуснах, а хич не съм наясно какво трябва да направя... да не вземат да не ми преведат болничния, че... #2gunfire

Алекса, и ний сме с обрив, не е ясно от какво е,ама док каза, че щом не са стафилококи не е проблем. при Момо тръгна от ушите, бузите, лицето, после по раменете, ръцете и накрая стигна до гърба... бая време си поседя, сега гледам вече минават..бебешки му работи  newsm78

Докато не съм забравила, да кажа на мамите, дето като мене се мъчат от цици и запушвания, в кърмаческия ми казаха да си взема Лецитин - помагал за изчистването на мазнините от организма и като профилактика на запушванията. та сега съм си взела опаковка от 80 таб. и на ден гълтам по 5-6, да видим дали ще помогне....

омекотител не ползвам, не ползвам, нали след гладене стават меки дрешките.

а за двете чертички...аз си носех положителния тест в чантата до раждането, и също като Нана от мартеница минах на червен конец, само дето моя още си седи, да видим до кога. а на дребния скоро ще трябва да му слагаме нов, че този на ръката му съвсем му се е впил в китката  Shocked

айде, сега отивам да се изтезавам с ютията и дрехите на бебока  Joy

# 92
Омекотител,защото като ги изгладя пак си седят твърди,а ютията е уж хубава-Тефал с пара.Незнам струват ми се твърди....

# 93
здравейте мами!Да ви се оплача тези от Нои какви разправии ми създадоха-ужас.Подадох от итернет писмо с запитване защо ми бавят болничните като имам още от септември да взимам пари не съм взела цент общо 170 дни имам да взимам и те не стига ,че ги бавят ами се обадили на шефа и му се карали защо съм подала жалба и да я оттегля че те не са виновни ,че ставало бавно smile3515много бавно детето е на 2 месеца и 20 дни и никакви пари не са ми пуснали а те не били виновни.После шефа се обади на мен и такава кавга ми вдигна заради писмото smile3512а тях не ги вълнува как караме без никакви пари.Ох излях си мъката добре,че сте вие  bouquetИзвинете ме че ви занимавам с моите болнични и разправии,но няма на кои да се оплача.Добре че мъжо ми работи и взима по някои лев(те доникаде не стигат ,но все пак).Аиде чао обичкам ви много  love001

# 94
  • София
vaninha, най-вероятно вината е в шефа ти. НОИ няма  да ти преведат нищо докато той не плати осигуровките за съответния месец. Кофти, какъвто и да е случая, ти си потърпевша  Confused Явно той е некоректен. Аз съм приятно изненадана, че от НОИ много културно и скоростно са почнали да работят.

# 95
  • София
vaninha това на нищо не прилича!!!! Отивай на място,  те нямат право да не ти плащат толкова време!!! Някъде четох, че една мама се обадила на някакъв директор, защото само той си вдигнал телефона и на много бързо  и превели паричките!!! Да не говорим, че имаш право и да ги съдиш!!!! Е такава наголст няма!!!!
Но всичкто с документите който си предала наред ли е, шефа ти превел ли е осигуровките?

# 96
vaninha не им се давай изобщо.И мен така ме играят. Но имай предвид че не НОИ а работодатяля винаги бави нещата,аз лично миналата седмица отидох и пуснах жалба с/у счетоводителката(управителя на НОИ ме посъветва да го направя).
разбери в кой е вината и да си поемат отговорноста(или глобата) на българина трябва да му бръкнеш в джоба за да си върши работата.
Петенце-белия ленор той е с едно бебенце отпред.
Аз си ползвам омекотител не за мекотата а заради аромата.
вчера си купих от супермаркета течност която се слага в ютията и чрез парата ароматизира дрехите.Много яко!!

# 97
  • София
вчера си купих от супермаркета течност която се слага в ютията и чрез парата ароматизира дрехите.Много яко!!

Оооооо, искам и аз такава течност Simple Smile Обожавам да ми миришат на готино дрехите Wink Как се казва тази течност?

# 98
Много благодаря за отговорите  bouquet

# 99
Здравейте много сте били активни вчера браво на вас момичета,така трябва да си общуваме и да си даваме съвети  Hug
За банята аз я къпя всяка вечер,но се е случвало да заспи и не съм  я къпала.Мисля че няма проблем ако прескочиш една вечер.
За мен е важно как се чувства детето,а не какво казват другите.Майката си знае и усеща най-добре.
Днес са ми превели парички много се радвам,че и без туй малко сме го закъсали....
Омекотител не ползвам,понеже в Сано има.
Иска ми се днес да излезе слънцеее да се поразтъпча с малката,но е  мрачно
Лек ден  bouquet

# 100
Добро утро мами! Човек не може да ви изчете, толкова много сте изписали и докато се включа с мнение за къпането вие вече друга тема сте захванали за "изток и запад", "възпитан и невъзпитан", "умен и тъп". Naughty
Та за къпането, моята философия по принцип относно отглеждането на децата е основана основно на усещането на майката какво е най-добро за детето, когато дадено действие доставя удовоствие на майката и няма видими вреди за детето - ами правете го, за това смятам, че не трябва да се изпада нито в една от двете крайности - нито на всяка цена къпане ежедневно, нито тотално отричане на всекидневното къпане. Бебешката кожа е съвсем различна от нашата за да се сравнява с къпането и привичките на възрастния-ние като се къпем всеки ден, хайде и бебето. Първата година то расте най-усилено и кожата му се разтяга и изсушава най-много. Свиква да живее в съвсем различна среда от тази в утробата където е живяло във вода не защото е много добре за кожата му (която е покрита с верникс, който обаче след раждане не остава по кожата за да я предпазва), а защото трябва да се поддържа постоянна температура на средата в която живее, да се научи да гълта от водата за да се подготви за първата глътка въздух и да му се развие хранопровода да приеме първите капки коластра, както и да се омекотят евентуални удари.
Ще цитирам част от статия “Водата изсушава кожата на кърмачето. Препоръчва се къпането да става максимално 3 пъти в седмицата, и то само ако детето изпитва удоволствие от банята. Деца, които имат много суха и чувствителна кожа дори веднъж. Наи-добре е с чиста вода. Прибавките към ваната в първата година от живота са излишни, дори вредни. Техните консерванти и парфюмни добавки могат да доведат до кожни проблеми. Бебетата не се нуждаят също и от измиващи косата препарати. Шампоана може да раздразни лигавицата на гениталиите”  #Crazy
А сега да ви питам преварявате ли още водата която давате на бебето и някой използва ли натурална минерална вода подходяща за приготвяне на храна за кърмачета на Торн Спринг- БЕБЕ?

# 101
  • София
А сега да ви питам преварявате ли още водата която давате на бебето и някой използва ли натурална минерална вода подходяща за приготвяне на храна за кърмачета на Торн Спринг- БЕБЕ?

Аз все още я преварявам. Много ми се иска да ползвам минерална, но ме е страх като че ли Embarassed Ако някоя мама има опит моля да сподели и мене ме интересува този въпрос. Дори бях чула, че Девин с розовия етикет била подходяща за бебенца, но  newsm78

# 102
Мами много съм доволна от днешната консултация...овладяхме килограмите вече сме 7 кг. и за 2 седмици е наддал само 300гр. Simple Smile слава богу Simple Smile и ние имаме грапав обрив по бузките....ще бягаме на разходка....после ще ви дочета Simple Smile

# 103
  • На топло...
                  Честито на месечинките  bouquet!

Вода за бебета...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369224.0

Hug

# 104
Здравейте...
Отивам да ви чета

Общи условия

Активация на акаунт