Арабски език-за начинаещи

• 148 066
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря hadil! Hug

Имам вече нови думички за питане:
зебра, агне, овца, мече, мечок, мечка, вълк, куче, жираф, костенурка? Всяка думичка е взета с нова буква...
Благодаря ви, че освен, че ми ги пишете как се произнасят на български ми ги пишете и на арабски как се изписват! Искренно  bowuu! Искам да ви помоля ако не ви затруднявам да изписвате всяка буква с различен цвят за да се разбира откъде започва едната буква и докъде свършва.

Незнам защо, но явно в арабския няма практика да се пише транскрипция за да се разбере как се произнася думата. Жалко!
Предварително още веднъж ви  bowuu ! Grinning Много ме улеснявате!  bouquet

# 571
а, при нас има транскрипция. Аз и затова скоро не съм питала. Наскоро взеха емоции(al ahases) - те нарисували съответните емоции върху празни лица, а отдолу пише на арабски и после транскрипция:
Ana hazen
Ana saeed
Ana gadban
Ana kaaef

не че ги запомних/те и рисункките много съмнителни Simple Smile/, ама детето ги рецитира и даже докарва едни х-та, завидях му. Научил е и няколко цвята - бортокали, азрак, ахмар, асфар, акхдар.

# 572
тити

Ana hazen-тъжен съм

Ana saeed-щастлив,доволен съм

Ana gadban-ядосан съм

Ana kaaef-това ще е местно наречие,но ако не греша  е-доволен съм

снежи

зебра-حمار الوحش -7имар ал уахш или زيبرا зибра

агне-حمل -7амл

овца-غنمة-гхънама

мече-ديسم -дисм

мечок-دب -дъб

мечка-جهيزه-жа8иза или дъббе-говоримо دبة

вълк-ذئب -зъъб

куче-كلب -кълб

жираф-زرافة -зарафа

костенурка- سلحفاة -ул7уфа

7-много меко х

8-като бг х

# 573
             Момичета , имам нужда от помощта ви . Може да ви се стори смешно , ама не мога да се оправя с някой букви още  newsm78
  Не мога да разбера още кои арабски букви отговаряат на българските : В, Г,Е,Й,М,Н,О,П,Ф,Х,Ч,Ш,Щ,Я
  Моля ви ако не ви затруднявам срещу всяка Бг буква , да ми напишете арабската , и как се произнася  Embarassed
  Благодаря ви предварително   bouquet

# 574
В в арабският няма ,замества се с буквата ф -ف

Г също няма ,замества се с к-ك

Е-няма ,замества се с и-ي

Й-няма ,замества се с и

М-م

Н-ن

О-замства се с у -و

П-замества се с б-ب

Ф-ف

Х-ه

Ч-تش

Ш-ش

Щ-شت

Я -يا

как се произнася -като звук,отговаря на бг звуци ,ако обаче искаш,мога да ти напиша,как се нарича всяка буква.

# 575
          Благодаря ти Деси  Heart Eyes
   Да , ако не те затруднявам , ще те помоля да ми напишеш как се нарича всяка буква.

# 576
ф -ف -фа

к-ك-каф

и-ي-йа

М-م-мим

Н-ن-нун

у -و-уау

б-ب-ба

Х-ه-фа

Ш-ش -шин

# 577
            Деси много ти благодаря за помощта  Hug Heart Eyes

# 578
а те иначе произнасят ли успешно чужди имена с липсващите им букви като В, Г?

# 579
а те иначе произнасят ли успешно чужди имена с липсващите им букви като В, Г?
Общо взето -не ,но ако някой се напъне успява.

Още си спомням ,когато каките бяха в началното ,и имаха заместваща учителка по английски,та голямата се връща и се хили в несвяст  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy .Били взели урок-пиш парти ,точно така го произнесла учителката ,а заглавието било бийч парти.

# 580
Благодаря много Уго Чавес!

Новата думичка ни е слънце? Бих искала да помоля да ми напишете по отделно буквичките от думата също ако може. Например думата слънце- с л ъ н ц е!
Отново предварително ви благодаря!

# 581
слънце- шъмс  شمس ,ش م س

# 582
Цитат
Общо взето -не ,но ако някой се напъне успява.

А колко ли се напъват да произнесат 'Уго Чавес?  Mr. Green  това име се състои почти само от непроизносими за тях звукове.

Учитеклката по англ на дъщеря ти трябва да е имала някакъв говорен дефект, как променя 'б'-то на 'п' в бийч, като обикновено правят точно обратното? Имам си колекцийка от 'Бловдив', 'Бакистан', 'хеби' (хепи, happy) и т.н.

bouquet   bouquet   bouquet

# 583
лю  Hug за това не бях се сетила  Joy Joy hahaha

саида не си внимателна ученичка  Naughty ,или пък те досрамя да поправиш даскалицата  Thinking,затова ,ще се поправя сама  bowuu bowuu bowuu

Х-ه-фа -трябва да се чете ه-ха

# 584
           Момичета , опитах да напиша нещо  Embarassed
           Само не ми се смейте , кайете ми дали е правилно....и изобщо има ли превод на опита ми
           اناباةاباك
          Деси -забелязах , но да , беше ме срам да питам пак  Embarassed
          Иси го написах хем ФА , хем ХА  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт