Арабски език-за начинаещи

• 148 068
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
            Малко не са ми ясни тези букви на кои Бг букви отговарят  newsm78
            ط
            ظ
            ء
           لا
            другите не мога да ги намеря  на клавиатурата  Embarassedама хте се опитам да ги напиша както се произнасят,
            дано не ви затрудня  Embarassed ha , ta , zal , kha , zad , ain , ghain
            Май не съм много добра ученичка  Rolling Eyes

# 586
Здравейте милички!
Имам един въпрос който не е по темата ,извинявам се предварително newsm53
Моят приятел е сириец,но живее и работи я Гърция,иска да доиде за малко на гости
в БГ,но незнаем какви документи трябва да има(освен виза).МНОГО МОЛЯ,някоя от вас ако е запозната
с тови въпрос да ми отговори и то в по кратък период!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet
Предварително искам да ви благодаря!!!!!

# 587
miiatara трябваше да пуснеш въпроса тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509677.0

затова и ще го копирам там,но ако не греша,ако редовно пребиваване в Гърция .на някакво основание не се нуждае от виза,за всеки случай виж с какви документи разполага и попитай в отдел миграция.

саида честно казано ,ми се губи смисъла,я напши на бг ,какво си искала да напишеш като изречение,
انا -аз

2рата дума -не я разбрах
اباك- баща ти в едно от склоненията

Тези букви ,които си посочила ,нямат съответно в бг ,а и в другите езици.Затова ,използвай транскрипцията им,която е дадена в таблицата която бях пуснала по-нагоре.

# 588
        Деси   Heart Eyes Hug
        Казах аз че съм лоша ученичка  Embarassed
        И с транскрипцията нешо не мога да се преборя  все още , ама лесно няма да се дам  Mr. Green
        А за изречението /това ми беше първи опит  Embarassed / , се опитах да напиша - Аз обичам
        А то какво се получило  ooooh! Embarassed

# 589
انا احب

# 590
         Това трябва да е моят опит .Благодаря ти Деси   bouquet
         Добре , аз го писах на ел.клавиатурата , защо така ми излизат всички букви свързани  Thinking
         Явно нещо правя не както трябва  Thinking
         Ще се върна пак на 1 страница .

# 591
            Деси , и всички които могат , помагайте ми пак  Embarassed
             smile3511 smile3511 Не мога да се оправя с някой букви , не разбирам на кои отговарят  Embarassed
            И нещо тази транскрипция не ми е ясна , ще изляза най-глупавата ученичка май  Rolling Eyes Embarassed
            Деси , ще ти кажа кои букви не ми станаха ясни.
            Предният път не можах да обясня , сега ще опитам с табличката на 1 стр. която си дала
            Само че съм ги степенувала на редове и как са изписани под тях.
            1. ha , tha , ta
            2. za , kha
            3. ain , za , ta , zad
            4. ghain
            5. hamzah
            Изобщо не ми стана ясно кои са тези букви  Embarassed
            Иначе за другите мога да се похваля , че съм ги научила да ги пиша и казвам .Както и цифрите , но засега само до десет.
            Щях да забравя , много ме обърква и ел. клавиатурата , която ползвам . Там пък почти не мога да различа буквите  Rolling Eyesимат
            разлика с изписаните на 1 стр. или аз не мога да вдяна  Rolling Eyes Ето коя ел. клавиатура ползвам
            http://arabic.speak7.com/arabic_keyboard.html
            Боже , такъв срам никога не съм брала  Embarassed

# 592
  • по пътеката
sajda, zащо си се ошашкала , бре 4овек!споко! аз нау4их за 2 дни азбуката ,единия ми я написаха с транскрипцията , на другия я знаех! и какво от това, 4е я знам, ако не у4иш полека с писане и преписване на думите и фразите, както и зна4енията отделно и в цялост, граматика, няма как да стане! та те не говорят ,така както пишат! дори на самите араби им е 4ужд  език класи4еския! мисля,4е ако говоримо го у4иш ,ще ти е по-полезен! ина4е ,като нау4иш азбуката ,можеш да 4етеш, аз съм така  8 г ,4ета и не знам какво 4ета, ако не се препокриват думите в диалети4ния и класи4еския! яд ме е,4е няма свестен даскал да преподава като за 4ужденци наоколо, защото минавайки през три ,дори 4 езика  преводът и зна4ението стават каша!по4ни с прости неща, които познаваш , врата , дом, у4а, 4ета! те тук са дадени в на4алото! произношението е много важно, малката постоянно ме тормозеше като неправя разлика  м/и разли4ните ха,та, са или а! много "в "! аз как се напъвах като ми бяха състуденти да  им разбирам мислите! хахахаха! Mr. Green
абе след вси4кото изписване, не търси реципро4ност в бг език ,няма как да отговарят то4но на нашите звукове! просто хвани някой да ти повтори няколко пъти всеки звук и гледай да го 4уеш, то4но да го 4уеш! после го запомни и можеш да си спокойна ,4е го знаеш! няма да ми се сърдиш за лири4ното отклонение, нали?  Peace Hug

# 593
         marsy  HugБлагодаря ти   bouquet
         Май и от това което казваш имам нужда .Наистина има разлика между книжовният и диалекта ,
         може би най- много от това се шашкам.
         Тук никъде няма курс по арабски , дано се справя  Praynig
         Не се сърдя  Grinning  bouquet
         Пак ще се върна в началото.  Rolling Eyes
         Не искам да съм лоша ученичка . ще проявя ината си  Mr. Green

# 594
ء-hamze-подобно е на бг-ъ

ت-ta,произнася се като бг-т

ط-та,но се произнася вътре в гърлото

ث-tha-като с,само че езика е върху зъбите

ه-като нашето х,ха

ح-,само че е много леко,пак ха

خ- kha ,гърлено х

ع-ain-каъо а ,само юе вътре в гърлото

غ-ghain,

ز-като бг з

ظ-zad -гърлено з

саида клавиатурата си е добре,вината е в моя телевизор,изключих да те предупредя,че повечето букви са изписани до половина,т.е без долната им част-т.е липсва им опашката ,като на айн ,кха и т.н .Вгледай се и ще разбереш.  bouquet

# 595
           Деси  Heart Eyes Hug  bouquet
           Много ти благодаря   Hug
           Деси в началото на темата една съфорумка е постнала ето тази клавиатура
           http://ok-board.com/arabic.htm
           С нея няма ли да е по лесно  newsm78
           ﺡﺍﺩﺍ
           А сега какво написах , опитах да напиша хада  Rolling Eyes
           Справих ли се ?

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 22:08 от Saidah

# 596
Съвсем случайно ви открих и много се зарадвах.
 Simple Smile
Нямах много време да изчета всичко, та да ви попитам - книжовен (фусха) или диалкети (амия) се взаимообучавате?

# 597
Съвсем случайно ви открих и много се зарадвах.
 Simple Smile
Нямах много време да изчета всичко, та да ви попитам - книжовен (фусха) или диалкети (амия) се взаимообучавате?

И 2те,според желанието на учещите се . Grinning

саида правилно е,но защо ха и елиф не са свързани  Thinking Thinking Thinking

حادا

# 598
          Ами Деси незнам защо  newsm78
          Аз го писах на тази клавиатура , която дадох по -горе . После копирах написаното и го постнах тук . newsm78
          Няма да е лесно , но ще продължаваме напред .  Grinning

# 599
  • София
Не е много по темата, ама някой може ли да ми преведе част от тази песен. Искам да си направя телефона да ми звъни така, ама поне да знам за какво иде реч:) Благодаря  bouquet

Голяма съм атица, забравих да сложа линк към песента http://www.vbox7.com/play:45516fc6

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 17:50 от el_sol

Общи условия

Активация на акаунт