Арабски език-за начинаещи

• 149 274
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
1. урфа аннауум- غرفة النوم :спалня- букви рейн-  غ    ,ра-   ر  , фа-    ف ,тамарбута-ة     елиф с хъмза - ا, лям - ل, нун- ن, уау - و, мим - م,  
2.  أنا-ана-аз елиф с хъмза- أ,нун-ن,елиф-ا,
3.  البس  аллибас......дреха. елиф с хъмза- أ,лям - ل,ба- ب, сийн - س

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:08 от chetrafilska

# 676
4. ثوب النوم- са ( като английското Th)- уау-ба-елиф-лям-нун-уау-мийм.....саууб аннаум
5. أنام- елиф с хумза -нун-елиф-мийм......анаам
6. على- на, за ( предлог)...айн-лям-елиф максура...... аля, но по -меко
7. سريري- леглото ми....сийн-ра-я-ра-я....саририи
8. سرير- легло.......същите букви без последната......сариир
9.أين كريم- къде е Карим?......елиф с хъмза-я-нун-каф-ра-я-мийм.....ейна кариим?
10. كريم في غرفة النوم- Карим е в спалнята....каф-ра-я-мийм-да-я-рейн-ра-фа-тамарбута-елиф-лям-нуун-уау-миим.........Кариим фи урфа аннаум.
11.  كريم على سرير- Карим е в леглото....каф-ра-я-миим...айн-лям-елиф максура....сийн-ра-я-ра  Кариим аля сариир
12. أين سمر- Къде е самир?   елиф с хъмза-я-нуун.....сийн-миим-ра.....ейна самир?

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:09 от chetrafilska

# 677
أختي- сестра ми...елиф с хъмза- ха ( гърлено)- та-я.....ухтии....ако искаш да чуеш точното произношение влез в гугъл и отиди на преводач........в момента, в който напишеш думата имаш опция и да я чуеш как звучи.
Успех на детето!

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:10 от chetrafilska

# 678
  • София
Извинете, мога ли да ви помоля за превод на следната поговорка, защото става въпрос за татуировка на една приятелка, и й е супер важно:

كل الشمس يجعل الصحراء

Flutter Flutter Flutter

# 679
Извинете, мога ли да ви помоля за превод на следната поговорка, защото става въпрос за татуировка на една приятелка, и й е супер важно:

كل الشمس يجعل الصحراء

Flutter Flutter Flutter
  Имам брошура с най- известните арабски поговорки, но тази точно я няма. Мога да ти преведа дословно как звучи.    ВСЯКО СЛЪНЦЕ СЪЗДАВА ПУСТИНЯ.   В този форум и други , които са по- запознати от мен , може би те ще предложат друга интерпретация.

# 680
  • София

كل الشمس يجعل الصحراء

Flutter Flutter Flutter
  Имам брошура с най- известните арабски поговорки, но тази точно я няма. Мога да ти преведа дословно как звучи.    ВСЯКО СЛЪНЦЕ СЪЗДАВА ПУСТИНЯ.   В този форум и други , които са по- запознати от мен , може би те ще предложат друга интерпретация.
Благодаря много! Hug Ако имаме нужда, пак ще попитам - надявам се да не преча! Hug

# 681
Здравейте,бих искала да ви помоля за превод на следното“

ya raaaaab kaber l32oul z8ire wfatte7 3yunon la y2sha3o mni7 eddemon....amin rab l3alamin

Наистина е много спешно и ще съм ви изключително мноооооого благодарна,ако можете да ми помогнете!!!

# 682
Здравейте,бих искала да ви помоля за превод на следното“

ya raaaaab kaber l32oul z8ire wfatte7 3yunon la y2sha3o mni7 eddemon....amin rab l3alamin

Наистина е много спешно и ще съм ви изключително мноооооого благодарна,ако можете да ми помогнете!!!

Велики Боже.
Другото не се разбира, ако можеш дай го на арабски.

# 683
Здравейте,бих искала да ви помоля за превод на следното”

То си е на арабски, но на диалект от сиро-ливанския район.

О боже, вразуми ограничените (буквално: направи малките умове големи) и им отвори очите да видят ясно това, което е пред тях (буквално: да се очертае хубаво пред тях)... амин, боже (буквално: владетелю на двата свята).

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 21:25 от ianajar

# 684
Би ли го пуснала на арабски, ако е възможно, за да видя коя цифра с кое заместваш.

# 685
يا ربّ كبّر العقول صغيرة وفتّح عيونهن ليقشعوا منيح قدّامهن أمين ربّ العالمين

هن = هم

2= ء
7= ح
3= ع
8= غ

# 686
يا ربّ كبّر العقول صغيرة وفتّح عيونهن ليقشعوا منيح قدّامهن أمين ربّ العالمين
...

Извинявай за повторението, но не разбирам дали е Н или Б. Би ли повторила подчертаната дума, ако не ти представлява трудност.

# 687
Нито н, нито б  Grinning

ل-ي-ق-ش-ع-و-ا

# 688
Много,много благодаря!За съжаление не мога да го пусна на арабски,това е което имам!
Но смисъла го раъбрах,това беше важното!
Още веднъж благодаря за помощта!
Хубава вечер! Simple Smile

# 689
Нито н, нито б  Grinning

ل-ي-ق-ش-ع-و-ا

Урааа, намерих го в речника!
Много ти благодаря! И мъжът ми ти благодари, уточняващите впроси бяха негови.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 21:42 от argun

Общи условия

Активация на акаунт