МАРТенчета наши,умни и красиви,правите ни толкова щастливи!!!

• 18 745
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Мами, разтройството е реякция при определени деца къмв всички антибьотици. То се дължи на факта, че антибьотика не знае кои са "добрите" и кои "лошите" бактерии в организма и трепе наред. Т.е. намалява се количеството на бифидо бактерията в дебелото черво, което автоматично води до разтрайство. Т.е. бифидо бактерията спомага за образуването на лактаза - ензима, които разгражда лактозата. То тази причина е хубаво всяко детенце, което взема антибьотик да пие прибиотици, ако не иска - една активия на ден също върши работа. Прибиотиците се дават за регулиране на чревната флора - т.е. и за разтройство и за запек. Това разбира се не се случва при всички деца и не е задължително да се случи, но пък е често срещано. Т.е. не се шашкайте - пийвайте активия и всичко ще е наред (като реклама на Данон го изкарах, а  Joy Joy Joy)

# 136
  • София
От Аугментина и Ема винаги е имала разстройство, пила го е 2-3 пъти.

# 137
Два пъти Дани е пил Аугментин и двата пъти с всеки прием на антибиотика ни изписва да взима по едно прахче ентерол, и сме нямали проблеми с изхождането.
Сега и Дани е със сополи и кашлица имаше, но благодарение на Умкалора, който Zoui беше споменала, всичко приключва много бързо. Разпитах и лекарката за това лекарство и от нея отзивите бяха доста положителни, вече и няколко познати деца го пиха и при тях действа много добре. Лекува кашлицата сравнително бързо(2-3) дена и засилва имунната система.

# 138
  • In the jungle out there..
Потвърждавам за Аугментина Peace От други АБ не сме имали такива проблеми. А за Умкалор-а, аз цяла зима с него лекувам Никола и , да не чуе Гявола, досега само на сополи остава болестта. Дори днес пак го започнахме, че сутринта се разкиха нещо Rolling Eyes

# 139
http://www.bgpetition.com/priem-detski-gradini/index.html
Мами, ако сте съгласни да се манат глупавите дискриминиращи критерии за рием в ДГ подпишете това. Тенкс

# 140
Това за Активията за първи път го чувам,аз съм се заблудила,че се пие по скоро при запек,ще взема да пробвам,Герчо сигурна ли си?Иначе и Дани от антибиотиците редовно получава разстройство.
За Умкалора се радвам,че съм помогнала,аз пък със всичкият си акъл последният път взех да го давам чисто,без да е разредено,че докарах болки в корема и разстройство на Дани,от едно друго лекарство пък се сдоби с главоболие,болки в мускулите и температура Shocked,горкият страда повече от страничните ефекти,отколкото от самата болест,ама той напоследък само лекарства пие Rolling EyesСега е добре,дано не ми се налага скоро.
Дани в градината имат час по музика веднъж седмично,много песни знае,на мелодия ги докарва,ама на текст не особено.Иначе имитира,че свири на пиано,докато пее,дрънка на ксилифона и с едни лъжици се прави,че свири на барабан Crazy
Аз имам 4 почивни дни и дори е слънчево,през деня е към 17-18 градуса,та супер се кефя.

# 141
  • София, център
Здравейте,

И ние от днес сме с този Умкалор... гадното е че ме е шубе, защото може да даде болки в стомаха, а нали Мария я удря при грипа все там. НО от сутринта , от една доза (10 капки) и вече сополите ги няма, съответно и давещата я кашлица, просто супер...

А колко дни се пие, че гледам че в рецептата е забравила докторката да пише колко дни да го пием- седмица ли!?!

Целувам Ви и приятна уикенд вечер, ние имаме гости и ще се излиза уж, ама аз нещо се чудосвам дали - или...

лека и чао

# 142
Ади,този Умаколор АБ ли е ? На каква основа е? Порьчвате ли го или го има масово в аптеките? И колко струва ?

# 143
  • София, център
       Кremena , не е антибиотик, то е няк`ва билка или нещо такова, имуностимулант си е... има го в аптеките свободно, цена 16лв. и нещо... уж малко хора изпитват страничните му ефекти...

Доведената сестра на мъжа ми така спасява месеци наред сина си , който ходи на детска, от всяк`ви по сериозни болести и винаги всичко спирало до  сополите и леката кашлица... и тук майчетата писаха, че са доволни и се реших... има алкохол в него!!!

Преди няколко часа свекърва ми каза, че няма малката никакви сополи ( тя е при нея ), даже се чудела дали да и слага капки...смятай (за две дози 2 пъти по 10 капки - сутринта и на обяд).

Ама ник`ви Ви няма тая вечер, пък аз се реших, че няма да излизам...

чаооооо

# 144
Малко късничко се включвам,но все пак 4естит рожден ден на Вики,да расте здрав и послушен
Кремена за умкалора можеш да прочетеш ето тук
http://naturprodukt.bg/produkti/DR._WILLMAR_SCHWABE/umckalor.php
За дозата знам,че максимум за 3 седмици може да се дава,според мен поне един ден след като отшумят симптомите,като ви е помогнало от първият ден.

# 145
Ааааа,още в понеделник ще питам джипито дали да го приложа на Марти. Боря се с една кашлица и запушен нос вече цяла седмица #Cussing out . И да питам проспана за суха или за влажна кашлица беше?

# 146
Честит рожден ден на Яна,много здраве и усмивки newsm51

# 147
Умкалора на мен лекарката ми каза да го давам до 2-3 дена след като оздравее.
Давам го вече за трети път и съм много доволна, наистина лекува много бързо кашлица и сополи.
Не е антибиотик, а е съвкупност от някакви билки. Може да се дава профилактично, служи като имуностимулант.
Досега никога сме нямали странични ефекти, а го давам чист, направо от шишенцето му капя в устата 3 пъти по 10 капки.
Честит рожден ден на Яна !  smile3510

# 148
  • София
Честит Рожден Ден на Янето,Тино и Дария!!!Бъдете живи и здрави,дечица!!!

Привет,милички! Hug

Хм,ще го имам в предвид този Умкалор,аз сега му давам Имунобор кидс,3 месеца е курса.

Ние пак сме си самички с Дани днес,сутринта го заведох в едно клубче ,в квартала,поигра 1 час.После се прибрахме да вземем шейната и час и половина бяхме навън,направихме и снежен човек Wink,и така...

Айде ,успешна седмица от утре! Hug

# 149
ЧРД на Яна,Тино и Дария!!!Много здраве,щастие и късмет!!!  bigdance2

И ние днес голяма игра му ударихме в снега! Grinning Много обичам хубавия сняг,докато е чист и пухкав!!! Wink

Общи условия

Активация на акаунт