МАРТенчета наши,умни и красиви,правите ни толкова щастливи!!!

• 18 720
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Ох Тася не съм искала да обидя никой,просто Дани в градината ги учат на много неща,от миналата учебна година имам един албум цял с неща,които е правил там,разни рисунки и друго неща,там се е научил да брои до 10 и по принцип там се учи на нормални за неговата възраст неща.За азбуката точно затова не мисля да го занимавам,за да не му е скучно в училище,а твоят син отдавна съм го признала за генийче,и мен ако питаш би трябвало да кандидатсваш по скоро за училище,отколкото за градина.Напоследък много често взех да се разписвам,затова спирам.
Чакам с нетърпение снимки от миналите рождени дни Hug

# 196
Тася, искаш да кажеш, че Дани знае азбуката от миналата година  Shocked.
Аз не съм и пробвала да му показвам букви - не му виждам смисъла, но като ви чета ще взема да се пробвам.

# 197
  • София
Е,Зоуи,никой не се е обидил Hug,просто си говорим Simple SmileПри вас,явно е по-различно.Тук заниманията започват в 1-ва група,в яслата изобщо не ги занимават,поне в държавните,не знам как е в частните.Аз исках да кажа,че явно всяко детенце го влекът и му се отдават различни неща Hug

Герчо,да,знам,че звучи абсурдно,но е така.Аз ви бях пускала клипче,тогава беше на 1г6м. и знаеше 6-7 букви,а на 1г10м.  вече знаеше цялата азбука,както и всички марки коли разпознаваше Simple SmileВярно,че няма особен смисъл,ама му беше интересно и се занимавахме.

# 198
Тася, не си спомням да съм ги гледала. Ама внимавай за да не прегори. Не само не знам какво ще прави в предучилищна, ами и кво ще прави в училище. моят съвет е да се посъветваш с някого накъде да насочиш желанието му за знания. Преди в Менса България правеха някакви опити за по-ралично обучение на надарени деца. Мисля, че имаха занимания и за по-мънички дечица. В нета някъде има координати. Ако знае всичко, което се изисква от него за 1 ви клас има опасност да започне да не признава авторитетите (в случая учителите)... Децата пък от друга страна не обичат умниците, което си има и своите негативни страни. тоест това с най-добри чувства - възползвай се от желанието му за знания, но гледай да ги насочиш в правилната посока

# 199
само да вметна, че тези неща са доста културно обособени. в корея е нормално ВСИЧКИ деца да започнат да учат буквите на 2,5 и до 3,5 да ги знаят. на 4 да четат. мисля, че ако някой може на 3 да се научи да чете, със сигурност на 7 ще има още много какво да научи, а на 14 ще има шанс д анаучи неща, които останалите може би никога няма да достигнат.
за това съм много за уученето. от друга страна, не се знае до кога ще имат такъв интерес и способности, така че аз лично бих се възползвала.
пак да кажа, изобщо не значи, че всички деца трябва да учат. просто споделих нещо дребно. малко отговорна се чувствам към дискусията.

# 200
Кали, какво лошо виждаш в дискусията  newsm78...
то е ясно, че ще има какво да научи, въпросът е ще има ли кой да го научи. Аз лично до 14 годишна ходех на олимпиади по математика - градски, национални и т.н. Имах големи възможности, място след 5-ти клас в софийска математическа гимназия, спечелено на такава олимпиада. Учителката ми в училище пишеше винаги дефиниционно множество х по-голямо от 0... Това беше... Имах проблеми с нея, след това дълги разговори с директора и решение да не посещавам часовете по математика. Дълга е историята с моите учителки по математика - коя от коя по-луда, но като резултат след 7ми клас престанах въобще да уча по математика. Слава богу ми дойде акъла в 12 клас и за 17 дни трябваше да се подготвя за кандидатстудентски изпити сама. Това е - прегорях заради това, че 1. ми беше скучно 2. учителите имаха проблем с това, че знаех всичко, на което можеха да ме научат за съответния клас 3. децата имаха проблем с това, че някой поправя учителката по математика в кварталното училище (което разбира се не е особено трудно, в предвид нивото на самото училище)... Ти знаеш моята епопея с английския... На това ме су вика прегаряне. Затова и дадах съвет на Тасия да се посъветва накъде да насочи желанието за знания на Дани за да му е интересно и приятно в училище, защото това е здължително условие на детето да не спира да му се учи.  Ако съм засегнала Тася със съвета си - не съм имала нещо лошо предвид - напротив, много ме кефи Дани. Евала.

# 201
  • София
Че Дани е генииче и аз съм За  Peace Но мисля, че децата са достатъчно умни и като им се обърне внимане и помнят  Peace
Дени познава всички цветове, но защото съм го научила Wink Не е роден талант Laughing Той знаеше миналата година песничката за Азбуката на Английски, защото постоянно си я пеехме, но вече не я помни  Wink А и му е трудно да брои -защото не го уча, но пък познава на всички роднини буквите. И съм страшно горда, че пише моята Н  Sunglasses Кеф голям.
Та мисълта ми е , че децата се учат лесно, но искат внимание/което аз напоследък не му отделям  Sad/

# 202
ЕЕе добър ,,отчет,, за знания се е заформил тук  Grinning да взема и аз да кажа за Алекс  Rolling Eyes  ми....футболист ще е човека ,примирих се  Confused
знае да брои до десет на английски и на български /което е заслуга на Симона/  цветовете аз го научих защото така си улесняваме кореспонденцията по повод дрехи ,храни и подаване на високо поставени предмети  Grinning
в градината на творчество са го ударили, правят апликаций ,рисунки и т.н.
майка ми го е научила да си пише неговата буква и тази на баща му та и с тях горе долу се справя ,но ги пише във всички посоки нещо неможе да се ориентира съвсем .
от коли не се интересува изобщо ама грам интерес няма ,нито от марки ,нито от цветове ,вкъщи с колички не пипва да си играе ,но за сметка на това с компютъра как се оправя от 2-3 седмици насам направо ни събира очите.
намира си игри играе ги както си трябва ,пуска си музика клипове абе в общи линий Боби каза ,че от мен по добре се оправя и не е далеч от истината. Но определено с колело и топка най добре си прекарва времето  Crazy Grinning

# 203
  • София
Благодая за комплиментите към Дани,ама гений чак не е. Все още не е написал симфония или нова математическа формула Grinning Има страхотна памет и е много любознателен,но и аз като кетито си мисля,че е въпрос на занимания с детето.Децата много бързо схващат,стига ,разбира се да имат интерес към даденото нещо.И пак казвам,че не съм го правила целенасочено,просто си разнообразяваме ежедневието Wink
Герчо, не си ме засегнала по никакъв начин PeaceИма доста истина в думите ти.Наистина дори да имаш голям интерес към даден предмет и да си добър,много лесно могат да ти скършат желанието и ентусиазма в училище,сигурно е въпрос на късмет да попаднеш на добри учители.Не знам...Важното е ние да сме зад гърба им,на дечковците и да ги насочваме.

# 204
Честита Баба Марта Hug
Честито на всички рожденници, които съм пропуснала Hug

Ние се завърнахме снощи от Милано. Хич не съм впечатлена. Посетихме и Лаго ди Комо, Венеция, Бергамо. Хотела беше трагичен, почти през цялото време нямаше парно и топла вода, по едно време и ток, закуската беше отвратителна. Както  да е...а, да бяхме на мач Интер- Манчестър юнайтед. Продадоха на фалшиви билети, запознахме се и с полицията, но все пак успяхме да влезем. Ей страшна работа са това италианците - от всичко кинти да изкарат. Много измет има по улиците им. Не помня преди да беше така.  Сега отивам да си взема Али и ще сме си вкъщи за празниците. Имахме резервация за Сандански, но се отказах - уморени сме. Снимки от пътешествието - скоро.

Мойта Али няма много умения. Брои до 10, цветовете категорично отказва да запомни, помни песнички. Решаваме от тоя тип "задачи", които Калина спомена. Наблягаме на творческите занимания - оцветяване, пластелин, "готвене" и пр. Даже е луда на тема готвене. Купихме й сега от едно очарователно итал.градче престилка за готвене - ръчно правена, на която жената избродира нейното име Flutterна итал. името й се произнася като Аличе.

# 205
# 206
                                                Честита Баба Марта!
                                            Бъдете живи, здрави, бели и червени
                                            във вас да блика щастие и любов!
                                            Възраждащата сила на Пролетта отново
                                           да озарява с обич сърцата Ви и нека
                                           вълшебно да пребъде чрез думите навеки!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на всички деца,които сме пропуснали

# 207
  • София

Честита баба Марта!Много здраве и щастие пожелавам на вас и дечицата ви!

Дина,добре дошла!Жалко,че сте били разочаровани,но дано поне си починала и оттърсила от служебните проблеми Hug Чакаме снимки!

# 208
   Привет момичета!

Mного здраве и късмет!!!  bouquet

Честито и на рожденниците от последните дни!Да са живи и здрави!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Дина,добре сте се завърнали! Hug Наистина ли е толкова трагично  Confused Ние бяхме преди две години във Венеция и всичко беше на ниво,само в някои ресторанти обслужването не беше добро  Thinking

Иначе относно темата за интересите Юджи от едно известно време прояви голям интерес да рисува,особенно самолети  Whistling
Може и покрай Петя да придоби този интерес,защото тя много рисува  Peace може да снимам една от последните и картини,която е много добра според мен.По този повод мисля да я насоча към професионални занимания. Laughing
Децата според мен от малки показват интересите си и е хубаво да ги ориентираме в тази насока   Peace

ето две  творения на Петето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=347780&pid=10821936

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 15:46 от Jessy I

# 209
  • София
Джеси,наистина са много красиви!Браво на детето,наистина има талант HugА с какво ги е рисувала?

Общи условия

Активация на акаунт