Жената-Дева - 2

• 20 631
  • 455
  •   1
Отговори
# 90
  • Резерват "Северозапад"
А пък аз се разбирам перфектно със свекърва си Wink...беше въпрос на време, усилия и неживеене в една къща Mr. Green. Сега вече мога да разчитам за всичко на нея и най-важното - обожава дъщеря ми Heart Eyes.

# 91
  • София
Здравейте мили девички
при мене положението със свекито е срдна работа Mr. Green
гледа деца над 3 години,но до три години имали си майка.Та сега иска да гледа каката,но малкия принц като се роди...отсега пак почва с нейните-"бебетата си знаят майките" ooooh!

# 92
  • София
Както писах и в други теми, проблеми със свекича нямам, щото хем живеем в различни градове, хем когато ходя, я пускам да си говори, каквото й е на сърце.Изобщо не влизам в пререкания, дори да зачеква теми за мои решения и постъпки. Държа се с уважение към майката на мъжа ми, което изобщо не означава, че й се връзвам на приказките... Има неща, за които изобщо не я разбирам, но в крайна сметка всеки има право на избор, на разбирания и свобода да си ги изказва...

А по отношение на комуникацията с хората.... да, при мен също се наблюдава известно доскучаване понякога в компания.... Явно с напредване на годините започвам да ставам все по-голям единак, да се концентрирам в собствените си преживявания и някак си голяма част от терзанията на другите да ми се струват маловажни.... Все си търся спокойствие, да избягам от проблемите на другите, защото другите си умират да ме товарят с тях - да ги изслушвам, да давам съвети, да си казвам мнението, а аз се чувствам ужасно изморена от всичко това... Никога не ми е било присъщо, но започнах да си уреждам срещи с хора, само ако съм в настроение да ги видя...

# 93
И аз недоумявам, каква е тази нужда у някои хора да си бълват проблемите. За щяло и не щяло да ме затрупват с отрицателни емоции. Излезем на кафе, за да се разсеем и да прекараме хубаво, а като се почне едно жалване от шефове, колеги, мъже, любовници и задължително от липсата на пари. Не казвам, че е лошо, просто не ми е присъщо и не го разбирам. Може би на хората така им става по-добре. А, аз нищо не споделям. Имам си грижите, но все ги пазя за себе си. Дори малкото неща, които тук пиша, не ги споделям на приятелките си. Ако си кажа проблемите на някой, нито по-малко ще станат, нито ще ми олекне. Най-много да дам повод за клюки. Когато се е случвало преди да споделя нещо много лично, все съм съжалявала.
Не ми е добре, че съм така затворена и всичко сама си преживявам, но не мога да се отпусна и да излея всичко, що ми е на сърцето. А именно нещата, които най-много ме вълнуват, най-дълбоко крия. Никой от близките ми не знае например, кой мъж най съм обичала /дори и той самият/, кой и с какво ме е наранил или направил щастлива, кога съм била отчаяна и съм имала нужда от помощ. Това, което е вътре в мен никога не вижда бял свят. Не, че някой чак толкова го интересува или има някакво значение за околните, но ми става едно такова тягостно. Все едно ме няма. Пфу, каква съм и аз не знам каква да се нарека!  ooooh!

# 94
Здравейте,Девички!  Hug
Гледам за взаимоотношенията между вас и свекървите си говорите  Laughing
Моята, така да я нареча-бъдеща свекърва/защото все още не ми е,нямам и брак/...та майката на моята половинка е страхотен човек.На първо място уважавам това,че е добър човек.
Ние се виждаме и рядко де,делят ни повече от 2000 км.А нали знаете,че любовта между снаха и свекърва се измерва с километрите разтояние помежду им  Mr. Green Та значи нашата любов е мнооооого голяма!
А иначе аз винаги съм си имала обяснение за неразбирателството м/у снаха и свекърва/като една типична Дева;).../Просто мъжете си избират жени,които си приличат на майките им-затова в повечето случаи жените им наистина си приличат на майките им  Whistling
Ако майката е като цяло кофти човек,и жената е такава и обратното./има изключения разбира се/Та и от там идват дразгите.
Ама до сега като чета-тук никой не се оплаква от свекитата  Mr. Green Знаех си,че само готини хора сме се събрали  Party
И това си е моя теория,моля никой да не се обижда/просто съм си вадила тези изводи с годините,съдейки по близки,познати,роднни и т.н./  Peace

# 95
  • София
С мойта свеки никой не се разбира, та аз ли ...?! Тя е в състояние да побърка всички. Само 3 бързи примера:
Изписват ни с бебето, една камара народ, едва задържах бременноста си(8 месеца на инжекции, системи, на легло и подлога) и мнения на водеши специалисти, че нещо не е наред с бебето(да го махна). та - Най-щастливият ден в живота ни, излизам от стаичката във фоайето при всички и тя "Габриела, я се върни обратно да ти извадят другото бебе, щото като ти гледам корема колко е голям ..."  Shocked
Крис на 1м и реве, страшни колики имаше, свеки го е виждала веднъж на въпросното изписване(а живее на 2 спирки) и по тел. ме пита: "Абе ти тва дете гушкаш ли го?" аз: "Да" тя:"А водичка сещаш ли се да му даваш?", аз: "Да", тя:"А храниш ли го?" и аз не издържах: "Защо не се обадите на социалните да ми го вземат, щом се съмнявате точно за тези неща ..."
И последното е от преди 5 дни: Звъни ми, а Крис пее и вика. Тя: "Що реве?" Аз"Не реве, а пее." Тя:"Не, не пее, а реве! Дай му на детето да се наяде веднъж! Дай му поне една филия хляб!"
И това е всеки ден ...  ooooh!

А за комуникацията, май още съм ок. Но усещам понякога как все едно наблюдавам отстрани и себе си виждам дори ...

# 96
Ако ме бяхте попитали преди по-малко от 3 години, когато се роди синът ми, щях хубаво да ви се оплача от моята свекърва. На всичко от горе не смеех да и направя никаква забележка, от уважение към това, че е майка на съпругът ми.
С днешна дата, обаче, отношенията ни са прекрасни. Нещата с времето влязоха в релси, тя се научи да се съобразява с нашето мнение, с личното ни време и пространство, а и аз направих доста компромиси. Е, от време на време се изкушава с някой съвет или намек, но ние я изслушваме търпеливо и с внимание, казваме "Ще видим, ще помислим..." и си правим каквото знаем.
Истината е, че тя е чудесна баба и ни е неизменна помощ, когато няма на кого да оставим детето, за да свършим своите си дела.

# 97
gabi_i ,как издържаш,не знам. spokoПо принцип не ни е присъщо на нас да сме търпеливи.
Аз съм доста остра.Ако някой ми досажда по този начин,просто ще го  #2gunfire
Най-много мразя някой съвети да ми дава и да ми се бърка в нещата,без мое съгласие  Twisted Evil
Моето семейство знае това отлично.Никой за нищо не ми се меси в нещата,решения сама взимам,
и това е още от ученическите ми години,никой не сме "гък" да ми каже  Embarassed
За семейството на половинката-ако се опита в бъдеще да ми се бъркат-бързо,бързо ще разберат,че няма да им мине номера.Дано да не ми се налага да бъда лоша!Защото мога  Embarassed

# 98
Ох, тези свекърви. Стискам зъби да не започна разкази, защото определено ще ви "падне шапката". Мога да кажа, че в миналото с кандидат-свекърва/ т.е майка на гадже/, се разбирахме прекрасно, тя е Дева и нещата между нас мога да определя като: разбиране, търпимост, уважение, обич.

# 99
Аз пък съм доста търпелива...всъщност, зависи за кого става въпрос. на майка ми мога да се сопна и да я сложа на място, щото много се бърка, обаче на свекърва ми - НЕ. Поне за сега. Жената е много тактична, дава акъл, ама не очаква да го вземеш под внимание - всичко е наше решение. Докато свекър ми е малко по друг случай. Добър човек, даже чудесен, обаче....той трябва да направи всичко, той трябва да плаща всичко. Като отида там и реша нещо да помогна - НЕ, аз да не пипам. Веднъж ще ходим на селото на мъжа ми да помогнем на баба му да си прибере боба от градината. Е няма такова нещо, направо се чудех аз защо съм тръгнала. Друг път отиваме и аз съм на диета - пиех само Кола лайт. Те са заредили всичко, което евентуално може да ни се допие  Sunglasses , обаче незнаят, че аз не пия нормална Кола. Казвам, че отивам до магазина и направоооо щеше да си счупи ръцете и краката. Той щял да отиде. Аз му викам - абе не се излагай, аз ще отида. Е направо во казвам, че за 2лв се разправяхме половин час и накрая ми даде пари. Много припрян, въобще не може да се отпусне пред мен, винаги гледа да се изтъкне и да е нещо повече. Обачеееее да ви кажа, на мен ми е през... Crazy Ся пък като е такъв, то си е за него. Аз си се държа нормално, пък да става каквото ще. Щом това му държание го прави щастлив - ок  Crossing Arms

# 100
Мe4ekle4e, завиждам ти, и то многооооо. Радвай се, че си попаднала на хора, които те "дразнят" по този начин.

# 101
А, аз знам, че това са бели кахъри. Даже това не са проблеми. Хората са супер. Много разбрани и дават всичко за нас - да ходим по-често, да стоим, да ни хранят, поят  Sunglasses Имам преки наблюдения с другата им снаха, която дори живееше за известно време при тях - сама, докато мъжа и беше в друг град за няколко месеца, а нейните родители живееха в отсрещния блок. Мога да кажа, че доста да и помогнали. Абе за сега всичко е на 6. Дай Боже все да е така  Hug
Просто, както вече отбелязахме, Девите са доста критични и във всяка ситуация могат да намерят косур Simple Smile

# 102
Пуууу ама me4ekle4e ква си ми  Laughing
човека се чуди как да ти угоди и като принцеса те гледа   Crazy

евала на такива свекъри и свекърви!

# 103
темата на деня ли е свекървата
нали щеше да има теми за да е по нагледно
та по темата и аз не мога да се оплача, само мога да се хваля  и не мога да разбера тези свекърви които създават проблеми вместо да помагат

# 104
  • София
Добро утро HugКакво ще се обсъжда днес Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт