Февруари месец си дойде,чакаме нетърпеливо МАЙското дете-№20

• 12 572
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ели, много ни зарадва, много съм те мислила и се молих за вас вече само хубави новини да има Включвай се когато можеш, така ще сме по-спокойни Hug

За болничния - аз може да се каже, че от 20 декември съм си у дома. И аз се плашех от мисълта да зарежа работата. Уверявам Ви, че не е толкова лошо. Има хиляди начини да си прекараш добре. Аз не усещам как ми минават дните... Докато си измисля закуската... изпия кафето, науча новините.... 1 час по телефоните и станало обяд. После следва размърдване навън, обиколя някой магазин, мина през козметичката, поглезя се с масаж и не се усеща кога се е стъмнило... вечеря, приказки с любими и деня си минал. А и толкова подготовка има за месец май, че времето не стига.

Утре съм на лекцията в ЦУМ, в събота в "Кривото".

princess77, и аз съм с ниска плацента, моята е до родовия канал, също трябва да се пазя освен това имам и контракции. Никой не може да каже колко е нормално да се разхождаш и до къде да пътуваш - всеки казва да се пазим. Сексът не се препоръчва. Ти сама трябва да усещаш кое ти действа добре и кое те натоварва. В никакъв случай не трябва да се оставяме да психясваме... от лежане... Рано е още да се планира дали ще е секцио заради плацентата.

Platina, т.к. по време на болничния взимаш 80 % от заплатата, през майчинството ще вземеш 90 % от това което си взела за него период. Ако за база се гледат 12 м., ти си била в болничен 1 м. от тях, този 1м. малко ще ти свали базата, т.к. си взела и по-малко пари... доколкото аз разбрах за периода на болничния, майчинството ще е около 70 % от заплатата. Много е объркващо. Има теми за майчинството-счетоводно с формули за изчисление.

Мийка, болничният лист се носи в НОИ от счетито следкато са изплатени заплатите и преведени осигуровките и едва тогава (до 2 седмици) се изплаща.

Aila и Kay Renn, много полезна информация относно кърменето и аксесоарите 10х.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 12:59 от Arksi

# 91
А болничните редовно ли ги изплащат, дори ако заплатите-не?

# 92
  • вече Пловдив
Здравейте и от мен, мамчета!
Ели, преди малко седнах на компютъра след дълга и слънчева разходка и още повече ми стана драго, като видях, че си по-добре! Наистина, както и Зайо преди време писа, нашата виртуална подкрепа е голяма работа!  Mr. Green Hug Hug Hug Почивай си, мисли позитивно, пий си хапчетата и си мечтай как скоро ще гушнеш най-хубавото бебе на света!  Heart Eyes
Аз също задочно съм ставала свидетел на такива ромски веселби - голяма работа са  Mr. Green, стига да не ти пука от шума, врясъците и показността - радват си се хората!
Мийка, от втори месец съм в платена отпуска (донякъде зорноволно, защото шефката ме притисна да ми търсели заместник) и смятам март да си взема болничен до 27-и, когато трябва да изляза в полагаемите ми се 45 дни преди термина. Последните 2 месеца на работа беше гадно (вече писах за това) - разравии, скандали, а вместо да ме "пазят" заради бременността, ме товариха с повече и по-неприятна работа. Сега хич дори не ми е зле - разхождам се, пия кафе с приятелки, върша си моя работа. Понеже с мъжа ми живеем сами, имам време спокойно да сготвя, да изгладя или да оправя къщата, а вечер да излезем или да гледаме спокойно филми, а не преуморена от работа, да започвам тепърва вечер вкъщи... Нооооо... всеки решава сам за себе си. Моят съвет е да си вземеш отпуска или болнични и да се настроиш за идването на бебо  Heart Eyes

# 93
Здравейте мили дами, аз не съм писала, досега само четох, но се престраших ...
Чакаме нашето бебче на 26 май - момченце, надявам се всичко да е наред . Не съм писала, защото доста проблеми имах и някяк не успявах да се отпусна и да се почувствам бременна, но вече се поуспокоих и ще се включвам по-честичко  Simple Smile

# 94
  • о`майна лунна нощ е
Добре дошла!

# 95
И аз мисля като Ваня по - добре спокойна в къщи отколкото изнервена от работа и какво ли не още.
А относно болничните и мен ме притеснява как ги изплащат , началото на октомври имах кървене и ме оставиха една седмица в къщи - този болничен все още не ми е изплатен. Проверих в работата всичко при тях било наред да си проверявам в Нои ама все нямам време . Така че от понеделник ще се разправям и с това.

# 96
Мийка... всеки решава сам за себе си. Моят съвет е да си вземеш отпуска или болнични и да се настроиш за идването на бебо  Heart Eyes
[/quote]
Да ти кажа, и ти имаш право. Аз още не съм усетила и не съм се "настроила", че в дома ми ще се появи нов човек, улисана в чужди бакии (работата).
Човек наистина май трябва да понамали темпото понякога.
Добре дошла на новодошлата ни съфорумка!

# 97
zaiobaio Благодаря за съвета! Hug
*draka* Добре дошла!!!  bouquet
А относно болничния...Аз трябва да излизам на 10.04.2009г.ама хич не ми се излиза в болничен,седя си по цял ден на PC-то и си ви чета,само казвам на колежките какво да правят че са взели 2 нови да ме сменят.Е от време на време ме заболява коремчето горе ама ставам да се разходя и айде пак пред bg-mamma.com Grinning
целувки на всички мами Hug Hug Hug

# 98
Здравейте момичета,
На първо място днес разбира се е eli_dechkin! Мила, страшно се радвам, че развоя на събитията е изцяло в твоя полза (и на бебчето разбира се)! Бях сигурна, че всичко ще се оправи, но е важно сега да си спокойна и уверена в добрия края на бременността си! Стискам ти всичките си палци!
madlena_bg80, къде изчезна? Я да те питам аз как се казва твоя мъж? Случайно да е Косьо? Защото моя приятел твърди, че го познава от университета... newsm78
Да ви кажа честно аз не се чувствам много добре тези дни...Вероятно е защото работих и през двата дни на уикенда и започнах новата седмица без почивка, а и имам доста работа, та ми се насъбра умора Confused Ставам сутрин и се чувствам чудесно и след час и нещо все едно някой ми дърпа шалтера и нямам сили за нищо. На всичкото отгоре ми излязоха изследванията за ноктите на краката (преди време ви се бях оплакала, че ми се появиха някакви бели петна, които се люспят Sick), та се оказа, че съм хванала гъбички по ноктите, които се предават от кучета и котки #Crazy Направо паднах! Явно е от басейна, защото в първите месеци ходих на плуване... Та сега започнах с някакви капки, тъй като не мога да пия хапчетата, които се изписват стандартно, пък дано помогнат! Стана ми толкова криво като разбрах, скъсах се от рев целия ден, побърках приятеля ми, ама какво да се прави - много умора и напрежение ми се беше събрало. Най-кофти ми беше защото не мога да ходя на плуване, а специално си купих бански за бременни, за да поддържам тонус и форма... А и нали съм си решила да раждам във ваната в Тина Киркова, та реших, че заради гадните гъби ще ми се размине Cry Слава Богу моя доктор смята, че няма никаква опасност за бебето, така че смело отидох на посещението в Тина Киркова във вторник да видя какво е положението. Както беше споделила и dendri болницата е страшен соц, изобщо не изглеждаше добре, но поне залата с ваната беше симпатична. Много се подразних на акушерката, която ни развеждаше, защото на нито един въпрос не ми отговори категорично. За окситоцина спомена, че подпомагали родовата дейност чрез система, но като я питах дали е стандартна процедура включването на окситоцин при редовни контракции тя смънка нещо, че не било нормално в 21век да оставят жените да раждат по 20часа...На въпоса какво става ако екипа, който си избрал (и платил предварително) е ангажиран и от друга родилка ми отговори "няма да ви оставят без да се погрижат за вас" и толкова. Нямат опция да се срещнеш с лекарите, за да прецениш кой да си избереш. Трябвало да разпитваш някой да те посъветва...Явно трябва да си запишеш час за платена консултация и тогава да прецениш дали ти харесва лекаря. З мен лично болницата остава вариант само ако ме одобрят за водното раждане след среща с лекарката, която съм си избрала. Най-ме тревожи, че може заради гъбичките да не се навият да раждам във ваната...Ако стане така определено не искам там да раждам, но ще видим, не губя надежда мечтата ми да се сбъдне Praynig
Иначе нашата дреболина се скъсва от ритане, страшно е активна и вече се жижда и през дрехите като се размърда или ритне, а на голо е направо смущаващо, таткото вика "тя да не иска през корема да излезе?" Laughing Но поне е успокояващо, като чета момичетата как се тревожат като са им по-кротки бебчетата си мисля, че е по-добре редовно да ми шутира, отколкото да се спотайва. Извинявам се за дългия пост, но много отдавна не съм писала и съм насъбрала материал Embarassed

# 99
Здравейте и от мен в новата темичка. Много бързо пишете Simple Smile И стоенето в къщи не си е работа, но е по-добре от колкото да се чустваш некомфортно. Аз съм от 1 месец на бременноста в къщи, но с дъщеря ми не скучая  Heart Eyes Днес качих няколко снимчици в албума с покупките, но не знам как да ги надпиша, че са от мен Rolling Eyes Желая ви хубав ден!

# 100
  • София
Здравейте и от мен! Много се радвам за добрите новини от Ели!! Продължавайте в същия дух!!  Simple Smile Peace
Добре дошла на *draka* !
Благодаря на сиска и Бейлис за включването по моя въпрос Simple Smile, после ще докладвам как се е справила фризьорката.
Аз пък от утре се връщам на работа. В последните месеци може да се каже, че съм си седяла само вкъщи, и ми писна вече, а и да не говорим, че по-успешно се разсейвам да не мисля глупости, когато не съм сама. Дано само не се наложи заради нещо пак да взимам болнични! Иначе от колежките не мога да се оплача - не ме товарят, съобразяват се, ходят да ми купуват каквото си поискам за ядене...  Simple Smile

# 101
  • Велико Търново
Лято,за нищо ще чакаме снимки Hug
Аз съм се вкарала в приключение искам да си сменя прическата и цвета,обаче нещо не ми стига смелост CrazyНа младини бях все по "модата",обаче сега гледам да ми е удобно ,както са казали хората старост-нерадост Mr. GreenПък сме запазили хотел за 14.02 и ще бъдем от другата ми отчетна тема няколко семейства и ми се иска поне в главата да приличам на нещо.

За болничните аз съм от октомври месец у нас,а сега и да искам да ходя на работа не мога,защото няма кой да ми гледа детето CrazyНямам нито един изплатен болничен до сега,но скоро очаквам превод.В крайна сметка когато-тогава.

И аз трябва да си снимам покупките,ама чакам муза и евентуално нов фотоапарат Mr. Green

# 102
Ели, супер новина. newsm44 Миличката, колко ли нерви си похабила... но се дръж. Лошото е назад! Виж как се оправят нещата. Почивай си и мисли само за хубави неща. Виждам, че си позитивен човек - сигурна съм, че това предначертава хубаво бъдеще за теб и бебока. Да сте живи и здрави! hug

*draka* добре си ни дошла. Колкото повече, толкова повече... е весело тук! Mr. Green

...смело отидох на посещението в Тина Киркова във вторник да видя какво е положението. Както беше споделила и dendri болницата е страшен соц, изобщо не изглеждаше добре, но поне залата с ваната беше симпатична.
... Нямат опция да се срещнеш с лекарите, за да прецениш кой да си избереш. Трябвало да разпитваш някой да те посъветва...Явно трябва да си запишеш час за платена консултация и тогава да прецениш дали ти харесва лекаря. З мен лично болницата остава вариант само ако ме одобрят за водното раждане след среща с лекарката, която съм си избрала. Най-ме тревожи, че може заради гъбичките да не се навият да раждам във ваната...Ако стане така определено не искам там да раждам, но ще видим, не губя надежда мечтата ми да се сбъдне Praynig
  Ани и аз съм на същото мнение. Честно казано,много ми се иска във вода, но ако това не стане (и то по моя начин  Twisted Evil) определено варианта Тина Киркова отпада. Не чета много добри мнения за тази болница напоследък. А това с избора на екип супер много ме дразни - ми като не знам кой какъв е и не ги познавам как да си избера? Ще трябва още 3 месеца да се  ровя за мнения по форумите. Докато за Окръжна все по-хубави неща чувам и вече много се колебая. Скоро ще реша окончателно, но много ми се искаше да има по-голям избор за водното раждане... Накрая може да остана "на сухо" ...и то съвсем доброволно Mr. Green

# 103
Здравейте момичета.Много се радвам  за хубавата новина от теб Ели.От тук нататък само положителни емоции до желаната среща с бебо.
Що се отнася за болничните аз съм от средата на септември в къщи и вече може да се каже ,че изперквам Simple Smile,но щом е за добрата кауза,ще стоя.В  началото имах отлепване на плодния сак,после престой в болницата и от тогава все в къщи и до скоро(20г.с.)бях на дуфастон.Сега не се оплаквам.Дано да е така до края.
Добре дошла при нас *draka*.Крайно време е да се почувстваме бременни.Късмет... newsm10
Лек и усмихнат ден.Времето днес е страхотно.

# 104
  • София
Здравейте май-чета! Да се отчета и аз в новата темичка..
Ели страшно се радвам, че ти и бебо сте добре, почивай повече и не се притеснявай и ще видиш как ще се наредят нещата!
Лек ден и мн усмивки от мен!

Общи условия

Активация на акаунт