Февруари месец си дойде,чакаме нетърпеливо МАЙското дете-№20

• 12 571
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Последните 2 месеца на работа беше гадно (вече писах за това) - разравии, скандали, а вместо да ме "пазят" заради бременността, ме товариха с повече и по-неприятна работа. :
\
При нас е точно така  ooooh!. Само броя дните да си остана вкъщи.

# 106
Здравейте, мамчета!
Ели, много се радвам, че си добре! Hug
Да ви се похваля, в работата са ми назначили вече заместник. Ходих да се видя с нея и да покажа някои неща. И най-важното шефката ми разреши платена отпуска до следващата консултация и след това направо ще си взема болнични. Така че ставам трайно безработна  Joy Леле откога не ми се е случвало. Сега има да се скиторя и да обикалям магазини...
И да се оплача, днес ми се скъса и ципа на единствения панталон, който ми ставаше последните дни. Направо не издържа на напрежението.  Laughing И докато си взема нов ще трябва да нося един гащеризон, дънков, ама хич го недолюбвам. Не стига, че съм дебела, ами с него направо.... И на корема и задника се коригира, но на бедрата е супер широк и въобще не може да се стесни.. Направо се чудя на конструктивното решение, все едно тия бебета под задника ги носим.
 Ох, стига съм мрънкала, желая ви прекрасен ден. Аз се поразходих  с баткото и ми стана много пролетно на душата!
А утре, ако всичко е наред ще ходя на лекцията на "9 месеца", за да науча нещо за тайния живот на малчо  Grinning

# 107
Здравейте май-ски тумбачета! Hug
Много се изписали от вчера, голямо четене падна Grinning
eli_dechkin- браво мила, много се радвам за теб и за бебо!Сега само си почивай и мисли позитивно!!! Heart Eyes

Виждам,че има въпроси относно ползването на болничен преди 45 дневния отпуск и ето с какво мога да ви помогна:
Когато има ползван болничен през 12 те месеца, който влизат в базата за изчисление на обезщетението за бременност и раждане, за дните или месеците, за база се взима осигурителният доход, от който е изчислено обезщетението, а не сумата, която е преведена от НОИ– тоест важна е сумата върху която е извършено осигуряването. Така,че мами, няма от какво да се притеснявате за паричките, които ще получавате в този случай Simple Smile
Р.S. Ако не ви изплащат навреме болничните можете да си вземете код - ПИК отНОИ и да следите от интернет кое кога ви е приведено.

# 108
Здравейте Майчета! Толкова много пишете, че аз най-често само смогвам да чета, и бързам да лягам заради контракциите, и почти не мога нищо да напиша.  Laughing
Първо да кажа, че много се радвам че Ели и бебо вече са по-добре. И ще се моля всичко да бъде наред до края, и май месец да се гушкат с бебо  Praynig
И аз от октомври месец съм в болнични. Първо имах отлепване, и айде в болницата. После имах контракции с болки, и хайде пак там. И така все съм си в болнични, но повечко лежа. В крайна сметка каквото такова, не можем да си избираме състоянието в такъв момент, щом се налага няма начин.
Добре дошли на новите Майчета  Hug
А, и може ли някой да ми пусне паролата на лични, та да разгледам и аз колко сте хубави с тумбаците  Hug

# 109
   Ели  Hug
*draka* добре дошла   bouquet

Аз ще съм на работа до дупка, даже и след като родя не мисля, че ще имам време за стоене вкъщи и гледане само на бебето. Ще се гледаме в количката.  Mr. Green

Да ви се похваля момичета днес бях на лекар и съм адски щастлива.
Бебето е супер, тежи 1 килограм, всичко му е нормално, по размери си отговаря на 27 г.с., в която съм. Абе щастие голямо.
 Мериха ми тоновете и те са в норма. Не спира да рита, а и сега се убедих, че от него ми е постоянното уриниране напоследък. Главата му е върху пикочния ми мехур  Crazy, неискам да ви казвам, че постоянно ми се пикае. Ужас   Sick

Само добри новини да има във всяка една темичка от тук нататък. Предавам ви малко от моето щастие на вас.
Бъдете щастливи всички!   bouquet  bouquet  bouquet

# 110
Благодаря на тези, които ми изпратиха паролата  Hug

# 111
Момичета може ли да ми разясните по подробно за феталната медицина във Фемина записах си час.и какво както нормално влизаш дигаш да ти се вижда коремчето лягаш и така 40 мин

# 112
Ели браво на теб и мъника! Радвам се, че всичко е наред и от тук нататък мнооого пазене. Simple Smile
Аз нали вече три пъти като теб - и хем си знам какво не трябва да правя, ама продължавам с глупостите, та се надявам поне ти да внимаваш повече. Simple Smile

И да се похваляяяяяя - вече съм горда притежателка на Bugaboo Bee Simple Smile Днес пристигна синичкото возило за малкия и съм много щастлива!
МНооого благодарности на Сиска, че ме свърза с Ирка и помогна една от мечтите ми да се осъществи! Ирка е много мил и точен човек! Simple Smile
Скоро ще снимам придобивки и ще сложа в албумчето. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 113
  • София
 Здравейте мили момичета, едвам наваксвам с четенето, браво на вас Peace. Аз тези дни не бях много добре и определено не можех да се задържа пред компютъра.
 Ели много се радвам, че ти и бебчо сте добре Hug
 На всички водолейчета, честити празници с пожелания за много усмивки и прекрасни емоции  bouquet
 Моето бебче най-накрая реши да ми потвърди, че е момиче  Blush , така че моля които прави следващата тема, ако се сети да ми сложи  розово щъркелче Simple Smile Върти се като пумпалче, милата и ритка докато й пея...може би за да спра да грача  Laughing, но аз пък се кефа на всяко движение и чак измислям мой авторски песни Mr. Green
 Утре ще  ходя на лекцията на "9 месеца" с приятелка от априлките, ако някоя мама иска да се запознаем нека ми пище на ЛС да си разменим телефоните Peace
 Поздрави на коремчетата Heart Eyes
П.П Успях да разгледам албума, всички сте много сладки Party

# 114
  • Велико Търново
katrrinka,много се радвам,че тази красота е вече у вас HugБлагодарение на английските красоти и Ирка у нас може и до развод да се стигне Crazy

# 115
  • о`майна лунна нощ е
Утре ще ходя на ФМ.
Може ли да ми кажете как протича един преглед, тъй като не съм ходила в ранните седмици.
Гледа се само на ехограф, нали? Подробно органи, системи, ....

# 116
  • София
Да, ФМ си е като другите ехографски прегледи, само апаратът е по-съвършен.
Аз пък се върнах от фризьор - с шарена глава  Simple Smile Не си представях точно този резултат, ама какво да се прави; а и мъжът ми ме харесва така  Flutter Само дето за малко да припадна по едно време, към края на мацотенето, не знам кръвното ли ми падна, или нещо от миризмите. Та спешно ми осигуриха чист въздух , вода и шоколад  Rolling Eyes
rali44ка , чудесно, все така да се развивате!!  Peace

# 117
Ели, много се радвам за чудесната новина  Hug Сега се успокой, ще видиш, че всичко ще има хубав край!
Лято, честита нова прическа!
katrrinka, честита придобивка! Със здраве да си я ползвате от май нататък!
сиска, да не съм те чула да говориш за "старост-нерадост" Naughty
Ани, дано капките помогнат да изтрепеш гъбичките!
Вкъщи ще си оставам, живот и здраве, от 6-ти април - 6 седмици преди термин. Това е и максимума, който се полага тук де... А ранното ставане как ми тежи и на мен, но няма как...

Лека вечер, аз мисля да ходя да спя

# 118
katrrinka поздравявам те от сърце, аз още съм в чуденка каква да взимам. Няма угодия.   bouquet

лято! завиждам ти. Така ме сърбат ръцете да отида и аз на фризиор, ама пусти бабини диветини  newsm78 , все си викам айда като родя тогава и така си хода шарена. Имам израстнали кичури.   #Crazy Не е много тежък случая ама е кофти. Все ходя вързана и много не се личи.    bouquet

bubcheto най накрая се показа. Ама много срамежливо това детенце.  Mr. Green   bouquet

Nijntje не ми се говори за ставането сутрин. Просто е кошмарно, но немога да  остава тати да избира дрешките, които да се облекат сутрин. Мъжа не е затова.  Joy   bouquet

# 119
Здравейте май-ски тумбачета! Hug
Много се изписали от вчера, голямо четене падна Grinning
eli_dechkin- браво мила, много се радвам за теб и за бебо!Сега само си почивай и мисли позитивно!!! Heart Eyes

Виждам,че има въпроси относно ползването на болничен преди 45 дневния отпуск и ето с какво мога да ви помогна:
Когато има ползван болничен през 12 те месеца, който влизат в базата за изчисление на обезщетението за бременност и раждане, за дните или месеците, за база се взима осигурителният доход, от който е изчислено обезщетението, а не сумата, която е преведена от НОИ– тоест важна е сумата върху която е извършено осигуряването. Така,че мами, няма от какво да се притеснявате за паричките, които ще получавате в този случай Simple Smile
Р.S. Ако не ви изплащат навреме болничните можете да си вземете код - ПИК отНОИ и да следите от интернет кое кога ви е приведено.

Искам да си самосезирам, за това което съм написала!  Embarassed Мога да копирам един вече даден пример, за да разберете нагледно:
Ако някоя мама е излязла м.09.2008 г. в болничен за временна неработоспособност и 6 месеца преди излизането е осигурявана на 600 лв., нетното възнаграждение е 469,80. Базата ще и бъде март - август 2008 г., тъй като за болничен за временна неработоспособност базата е 6 месеца. Работните дни през този период са 126. Тогава среднодневното брутно възнаграждение ще бъде 600лв.х6/126=28,57, среднодневното нетно е 469,80х6/126=22,37. Обезщетението за временна неработоспособност е 80% от среднодневното брутно възнаграждение или 28,57х80%=22,87. Полученото се сравнява със среднодневното нетно и се изплаща по малкото от двете т.е 22,37 лв. След това обаче при изчисляване на обезщетението за бременност и раждане в базата няма да влезе изплатеното обезщетение, което в случая е 22,37, а доходът от който е изчислено т.е 28,57 по работните дни в съответния месец. Примерно за месец януари доходът в базата ще бъде 28,57х21 раб.дни = 599,97. [/b]Обезщетението за бременност и раждане ще и бъде 90% от осигурителния доход, но не повече от среднодневното нетно за същия период. По същата логика можете да си направи сметките с точните цифри и месеци.

Общи условия

Активация на акаунт