ФЕВРУАРИ Е! Настъпи и нашият час, мама да стане всяка от нас!

• 13 311
  • 295
  •   1
Отговори
# 135

Ураааааааааааа! Честито на новоизлюпените бебони и щастливите им мами!!!
 Много сме, силни сме!!!

Съжалявам, че едва сега намерих време да се включа във форума, ама знаете как е с малко дете  smile3521 Сега съм седнала на бара, Хилендара в едната ръка, пиша с другата, пуснала съм й спокойна музика и междувременно се опитвам да пия кафе - чудо  amiiii

Много искам да ви разкажа за нашето раждане, защото аз бях в топ 3 на пъзлите, а то излезе, че изобщо не било толкова страшно. Та значи на 28.01. след като изпълних всичките ритуали за леко раждане потеглихме за Плевен. Приеха ме в 8.30ч. До 11-12  имах 5 см. разкритие и тогава дойде "човекът с наркотиците" (мой най-добър приятел в последствие Mr. Green ). Анестезиологът ми постави епидуралната упойка (не, че имах непоносими болки, ами просто тогава й беше време да се постави). Да, ама това значително забави родовия процес, разкритието просто си замръзна и така 5 часа (мнооооого досадно). В крайна сметка точно в 19.00 чух гласа на моята принцеса (успоредно с нея шапката на новините на БТВ отнякъде долетя  Joy). Нямам никакви шевове и не усетих почти никаква болка. Единственото неприятно беше чакането, но това е бял кахър  yes Таткото присъства на раждането и ми оказа неоценима помощ - беше просто страхотен! През цялото време си бърборихме вицове с екипа, който между другото беше от над 8 души, направо като кралска особа се чувствах  Rolling Eyes  Един от вицовете беше: какво е общото между акушерката и котката? че и двете чакат на дупката  Joy

Та, така де, няма нищо страшно момичета. Трябва само увереност и продесионален екип. Смея да кажа, че моят беше от най-добрите в България (д-р Стойков, д-р Димитров - страхотни сте!). Веднага след като родих бях готова да скоча и ако трябва пеша да се прибера до ВТ, толкова жизнена се чувствах! За съжаление се наложи да остана задължителните 3 дни и ни изписаха чааак в събота... Сега обаче сме си вкъщи и няма по-щастливи от нас! Детенце суче повече от добре, мама има кърма като за цял обор телета (даже се майтапим, че трябва да се включа в простестите на млекопроизводителите, белким изкарам някой лев  hahaha). Само нощем малко плачкаме, ама това е от гадните газове, които се дължат колкото на колики, толкова и на мен самата  Confused Имам ужасни рагади и използвам силиконови зърна, а от там бейби си вдишва въздух с млякото и идват проблемите. За съжаление още не съм готова да ги махна - мажа яко с Лансинох и Гармастан, ако някоя от вас знае друг чалъм да ги преборим гадовете, моля споделете.  Praynig

Атмосферче, имаш едно голямо черпене от нас! Инфакола вярно прави чудеса! Първо едни звучни пръцки, после пълни памперси и накрая едно щастливо заспало дете  Hug

Ох, аз пак се улях. Спирам да пиша! Много ви обичам всички и стискам палци на тези от нас, на които им предстой най-чаканата и сладка среща!

П.С. На кого мога да изпратя снимка на Хилендара за първа страница? Сега Фоксунчето като е заета кой ни модерира  Laughing

# 136
ХЕХЕхЕХЕ, КАКЪВ БЕБЕВАЛЕЖ! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕЗНАМ НА КОЙ ЧЕСТИТИХ, НО ВСИЧКИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ БЪРЗИЧКО И ДА СЕ РАДВАТ НА МАЛКИТЕ СЛАДКИ БЕБОЦИ!
Аз пак така хубаво си поспах тази нощ и за това ще взема да приготвя една закусчица
и да Ви поканя на малко снежна обстановка Simple Smile

Чакаме новинки още от Албенка май?! И на днешните мами много стиснати палци! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Фокси, сладурче, дано да те изпишат с малките слънчица съвсем скоро!  love001  love001  love001
Охо Мартеничка  newsm51

# 137
  • София
Мартеничке, страхотна история! Честито и много се радвам, че е минало така добре.

Инфакол му е майката, момичета... Елиминира коликите в зародиш! Само се чудя до кога трябва да го давам??? newsm78

# 138
  • София
Честито на новите мами пиша общо да не пропусна някой!
Мартеничка Много ми хареса разказа ти имаш страхотно чувство за хумор. Simple Smile

# 139
Добро утро маминки, бремелинки!  pregnant и  baby

При мен нищо ново. Бебо си ритка  ли ритка, ама си стои вътре. Термина си наближава, ама на него си му е добре там.
  newsm78

Виждам че сте закусили.

Мартеничка, страхотна история.

Момичета и аз си купих инфлакол, но няма упътване на български, а само на гръцки, защото от там ми го донесоха. Някой ще ми каже ли как се използва точно, по колко и т.н. Ако имате време разбира се и ви се занимава. На мен този инфлакол ми мирише  на тоалетно мляко с нещо друго, ама кое е другото?

Днес пак сме със стиснати палци. Аз снощи спах като заклана, ама вчера съм хайманосвала цял ден, та сигурно е от това.

Поздрави от мен

# 140
Лелеле, каква слаба активност! Сигурно накрая ще си остана само аз да пиша  Cry като гледам как нямам никакви симптоми. От 2 дни не мога да спя нещо, защото бебето много рита, нито мога на ляво да легна, нито на дясната страна  ooooh! И сутринта се  Shocked рано!!!

Мартеничка, добре завърнала се! Много хубаво раждане си имала - бързо и лесно, не знам дали е заради ритуалите  Joy

Вчера направо беше истински бум, дано и тези дни да има бебчета  Peace

# 141
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Влизам да пожелая много успех на всички за днес! Надявам се на прекрасни новини скоро скоро и ще провярявам от време на време Simple Smile

Да си дам аз резултатите от вчерашния мач  Mr. Green : 10 хранения за денонощието, 8 напишкани памперса, 7 наакани.
Яна, вода не давам. Няма да навлизам в подробности какво ми коства да преборя и майка ми и педиатърката, ама нали съм теле - не се давам!!! Simple Smile Жълт бил, трябвало да си плакне устата заради млечницата и т.н. аргументи, ама няма да ме надвият Wink

Да ви питам за инфакола - аз не го давам преди всяко ядене, въпреки че пише че трябва, а е и логично (да не се появят малките задръстващи мехурчета). Той обаче през деня не плаче и гледам на вечерните хранения да давам. Дали е проблем? А и не са ли много малки тия мушмуроци за лекарство? newsm78 Знам, че не се абсорбира от организма, ама все се тормозя, че му давам нещо такова... Ох, на това му се вика "Хем сърби, хем боли, хем ми е драго!"  Joy
Ама пак ще кажа - Атмосферчеееее, мерси, душко! Спаси ни живота!  Hug

Хубав ден на всички и много  Hug

Биби, за инфакола:

Разклаща се бутилката леко. Дава се по 1 пипетка преди всяко ядене. Може да се увеличи дозата на 2 пипетки ако се налага. Дава се направо в устата, то бебето си я изсмуква пипетката, е, и ти по малко стискаш да му изтече в устата.
Мирише ти на портокал. А е и доста сладичко, бебчо много го харесва Wink

# 142
  • София,Младост 3
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ГИ СЛУШАТ И РАДВАТ!

МАРТЕНИЧКЕ благодаря за хубавия разказ,действа много успокояващо.

Момичета този ИНФАКОЛ продава ли се в България,аз за 6 години работа  в областта на фармацията за първи път го чувам?

# 143
честито на всички нови мами - пожелавам ви по малко безсънни нощи и повече радостни мигове !

и аз съм мн доволна от Инфакол, но се чудя по колко пъти на ден да давам и до кога. сега давам сутрин и вечер.

за оригането мн му е трудно, яде мн бързо сега ще пробвам техниките които сте писали.

# 144
  • София
Здравейте момичета,
сега спинкаме и остана време да пиша.
През ноща бебчо е по-активен отолкото през ноща.Снощи от 22ч. не е дрискал и малко съм притеснена.По принцип при всяка смяна на памперса беше дрискал.Вие колко често му сменяте памперса преди или след ядене?Засега не му давам нищо за колики,защото не реве много,през ноща по-трудно заспива,но като го подържа на коремче му олеква.Взела съм чайчето на Хип.Другата седмица ще отидем на преглед да видим колко е наддал,защото незнам дали му стига папкането.
Момичета вие изпадате ли в следродилна депресия,защото при мен се проявява особено привечер.

Усешен ден ви пожелавам.И на тези които чакат още скоро да си гушкат малките съкровища!

Честито на всички нови майчета!Да са им живи и здрави бебоците!

# 145
добър ден и от мен. Grinning
Инесита аз сам за 23 и също нямам никакви признаци за раждане,подскачам си като млада козичка и се чувствам като в 5 месец бремена.а така ми се ще вече да раждааааам,но май бебето ще си реши.аз пак отивам на тур по магазините лек и хубав ден на всички а тези днес които ще се обебят им стискам много всичките си палци. Hug

# 146
Момичета здравейте!Искам да ви съобщя,че на 30.01.2009година станах горда мама на малката Катерина.Роди се 3.200кг и е висока 49см.
Честито на вече родилите мами.Да са ви живи и здрави бебоченцата!!!

# 147
Влизам само да пожелая един обилен бебевалеж и днес! Hug
кристал,да ви е жива и здрава малката принцеса!

# 148
Здравейте, и от мен! Гери тук сме мила няма да те оставяме да си пишеш сама, а това за спането е всеобщ проблем  Peace не че не ти е ясно и ще ти олекне де
Мамчета сега като ви слушам за тоя Инфлакол се чудя къде спах когато Атмосферчето питаше кой иска та сега се чудя може ли някой да ми помогне да се сдобия и аз с него знам че в БГ го няма  Embarassed
Тъкмо реших че бебетата от вчера за сега са най многобройни и ето че се появи Кристал и изравни резултата  Hug Честита рожба много да те радва малката Катерина   bouquet

# 149
  • София
k.penkova, в Продавалника има. Може и от тук да поръчаш, аз предпочетох този вариант:

infacol - bg . com / bg / FAQ.html

(махнете разстоянията, че ме цензорират Embarassed Embarassed Rolling Eyes)

Пристигат за 1 ден. Доста по-скъпо е, излиза 10 лв. отгоре на английската цена, ама за бебчо си заслужава... Иначе да се занимаваме с приятели, ebay, изпращане, много сложно и бавно.

А пък Йори днес цял ден се упражнява в рефлекса на Моро, разперва ръчички в просъница и ги прибира. Wink

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 12:14 от autumnsphere

Общи условия

Активация на акаунт