И З Р А Е Л 23

• 22 593
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • T"A
Калинка, няма проблеми - казваш на паспортната проверка, че идваш като турист, да разгледаш страната, на почивка и пр.  Peace Борянка май заради липсата на билет за връщане са я хванали... Тя ще си каже дали правилно съм разбрала   Hug А ти взимаш двупосочен билет с фиксирани дати, нали?
Цените на самолетните билети доста са паднали заради кризата, полетите късно вечер и рано сутрин са по-евтини. А за хотела - до каква сума търсиш? Бих ти помогнала с ориентацията в Тел Авив - ако имаш адрес на непозната за теб улица и търсиш начин да достигнеш до него с ГТ  Peace

Мъжът ми излетя за Хонг Конг  Sad От както го изпратих на летището не спирам да ям - ужас!
След 11 часа каца там и после има 4 часов полет до Токио.
Малко ми е криво, че в последните два дни имаше доста напрежение вкъщи, а сега 3 седмици ще си пишем мейли и по телефона можем да говорим само в определени часове... Но едно е сигурно - голямо плюскане ще падне  Joy

Поздрави на всички  55

# 106
  • Някъде там...
Калинка мен ме арестуваха защото бях с еднопосочен билет...Приеха ме директно за терорист.... bowuu

# 107
Цитат
Приеха ме директно за терорист....
Ахаааа,имаме терорист в групата!внимавайте !Я виж ти - нашата Боряна да й се ненадяваш!

Мента,миличка! HugАз пък дори ти завиждам.То ще  е любов по нета,после като си дойде - няма да те търсим една седмица ,амасамо  толкоз ще ти отпуснем!

# 108
Борянка , някои четящи  няма да разберат , че това за терористката  не е казано на сериозно  Grinning . Мислили са , че може да не плануваш да се завърнеш, а да останеш нелегално някак. Няма да се ядосвате , мерки за сигурност са  - свиква се , нали не щем да гръмне самолета с всички ни просто казано  ....Милиони съседи ще се зарадват , а има и такива , на които това им е  мечта ....както и  други подобни  актове.  Rolling Eyes
Мента , яж , яж ...имаш къде да наливаш ...  Mr. Green

mi6imadi , лимончетата са "лимон  кавуш" - нещо като трушиеви лимончета хахаха ...консервирани ли да кажа ....след 2 седмици се  ядат вече.Мъж ми ги прави в голям буркан  с червено пиперче и едра сол + лимонов сок от шише и н'ам си к'во още .... Някои и люти ги докарват ....други пък без  червен пипер ....абе  има , не е кат' да няма  Simple Smile .

# 109
  • Някъде там...
Пете я питай милия ми съпруг за него дали съм терористка или не съм  Joy Досега го гъделичках,крещя като луд:Даааай,маспиииик  smile3532 Но нека да уточня,ще се повторя,но това е за Калинчица:Не ме арестуваха а ми направиха много обстойна проверка и понеже отне време ме качиха в една стая...абе припотих се яката,но не съм първата нито ще съм последната.Сега се забавлявам с тази ситуация като цяло Simple Smile Иначе декември като летяхме ползвахме Ел Ал и билетите бяха по 380$-двупосочни.С хотел няма как да помогна защото от Тел Авив познавам само летището...

# 110
 Tigi Migi,напълно съм съгласна,че това важи и за жените,а нали знаеш пресъстващите правят изключение,така че не се засягай,като представител на мъжкия пол.А вица ти е много верен  Joy!И мама едно време наричаше татко "началник",ама само на думи,а после си правеше каквото знае,пък той си мислеше че е шефа.......  Joy Joy Joyама то нали знаеш"на където се завърти шията,на там се обръща и главата".
Борянка,то и аз съм идвала като турист 4 пъти преди да се омъжа тук.Ама ме притесняваше факта че още нямам документи,а пък съм женена тук.Те и мен единия път буквално 2 часа ме държаха на летището тук защото за месец и половина бях идвала 2 пъти.И ме питат:"защо идваш толкова често?",а аз "ми защото се обичаме и искаме да се видим   loveuuu "..........а те ми викат"ми виждайте се в друга държава......",представяте ли си  Shocked #Crazy ShockedАбе гаднички са си  Confused!Не обичат много чужденците,все ги мислят за потенциални емигранти.И на моя мъж 100 пъти са му звъняли докато съм пътувала,много се изнервях.
 А последния път той като се връщаше и го питат на Бг аерогарата,какво е правил в Сф,а той казал че е дошъл да се оженим  married.Абе ние сме като латино американски сериал..... hahaha hahaha hahaha,служителите на ЕЛ АЛ ни знаят цялата история,от запознанството до сега.И после беше закъснял за полета и го питали:"защо се бавите за чекинга,нашето летище е малко",а той"ми с приятелката ми си взимахме довиждане  Blush".А едно от момичетата"а ние разбрахме че вече ти е жена  Laughing!".Лудница са тия полети,никъде не съм виждала такова нещо.Абе важното е екшън да има!  girluu  girluu

# 111
Петя и Мента, благодаря за окуражителните думи!
Аз планирам три нощувки, проблема е, че билета ми е безумно скъп, най-евтиния ми вариант за момента е 445 евро - на "България еър"!!! Оказа се, че краткия престой и това, че пътувам през седмицата - понеделник - четвъртък вдига цената. Много странно, миналото лято когато пътувах "Ел Ал" предлагаха различни цени, най-евитините билети бяха около 290 евро, а сега - 450 без никакви алтернативи?! Всъщност аз правя запитвания в туристически агенции, може би трябва да питам директно в офисите на "Ел Ал" и "България еър".  Хотел, ми не знам, първия път нощувах в един доколкото си спомням за около 80 долара, беше приличен. Но сега в интернет видях, че предлагат стаи за от сто долара нагоре, а не ми се иска да е хостел, била съм и в "Момос", то всъщност и там предлагат единични стаи с баня и всички екстри, но предпочитам хотел. Пак в интернет намерих два с по три звезди, единия за 60 долара, другия за 90, но първото всъщност го водят "хотел и гестхаус"...  Confused Значи нещо в този диапазон търся, защото  самолетния билет направо ми реже главата ...

# 112
Между другото, проверката, която ми правиха миналото лято на летище София беше, съжалявам, нямам друга дума: унизителна. И то при положение, че имах банкови суифти с платени такси за участие в разкопките и виза, при положение, че пътувах в първите часове на 15.07.2007 г. - деня, в който падаше визовия режим. Ама аз си бях извадила превантивно такава ... При проверките на летище "Бен Гурион" никога не съм се чувствала унизена или обидена, два часа, ок, но всичко е в някакви норми, които не се преминават. Борянка, първия път и мен ме затваряха в онази стаичка, снимаха ме с някаква странна камера... но се държаха нормално с мен, като с нормален човек.... Това, на което ме подложи "екипа по сигурността на полета" или както се казваше там  Grinning на летище "София" ..... Целия ми багаж беше разфасован, ок, караха ме да се събличам и събувам два пъти, в две различни стаи, ок, два пъти ми взимаха джиесема за по половин час, ок, ръчния ми багаж ми го дадоха на стълбите на самолета, ок, .....но това, че най-личните ми дамски вещи бяха извадени от пликчето и пуснати по единично в насипен вид на скенер.... няколко пъти ... в  пластмасови "легенчета" (или каквито са там), най-дребните нещица от багажа, барабар с бельото.... щото по-едрите отделно ги пускат .... аз бях в другата стая, но периодично някой излизаше от там и в този момент можех да "мерна" какво става .... това определено ми дойде в повече .... Да, с оглед на сигурността и аз предпочитам "Ел Ал", но си мисля, че трябва да има една тънка червена линия, която не бива да се преминава, линията между пълната сигурност на един полет и пълното унижение на пасажера.... Както и да е, не ми се е отразило на любовта към страната, както сте забелязали  Laughing, но наистина не мога да си представя какво ще ме направят сега, като им се изтипосам ей така просто  Grinning То не че след последното чекиране вече са останали някакви тайни между нас, де, ама ...  Grinning

# 113
  • T"A
Калинка, според мен цената на самолетните билети, която си намерила, е много, много висока  Confused
Опитай да погледнеш тук: http://docs.google.com/Doc?id=dqqc6f7_6gr3zjwcq (дано е четимо...- принтскрийн от сайта на Ел Ал)
Цените по маршрут Тел Авив- София варират от $191.70 до $217.70; а по маршрут София-Тел Авив - има $ 185.27 в понеделник и сряда; $335.27 в четвъртък, $385.27 в неделя... Т.е. ако не държиш да пътуваш за уикенда билетът ти би могъл да бъде $ 376.97 (в двете посоки, едноседмичен престой).  Моите впечатления са, че билетите на България Еър са по-скъпи от тези на Ел Ал...

За хотелите, погледни http://www.tripadvisor.com/Hotels-g293984-Tel_Aviv-Hotels.html - има нощувки за по $80, haYarkon е успоредна на Бен Йеуда, т.е. в този район се пада  Peace Друг вариант, който също си заслужава да се провери, е дали агенциите могат да предложат някаква по-добра сделка - пакет самолетен билет+нощувки в Тел Авив, въпреки че приятелка ми разказа, че българските ТА нямат добри оферти  Confused

За охраната - нямам думи  Rolling Eyes Знам, че може да е унизително, но между другото - събличането не е практика, по-скоро изключение. Отварянето на багажа е по-често случващо се, и то точно на Софийското летище (но на мен са ми го отваряли и на "Бен Гурион"). Напоследък ми се струва обаче, че проверката на ръчния багаж, която не е отговорност на елалската охрана, а на бълг. летище, е по-строга и от израелските проверки...

# 114
Моми4ета,и.. мом4е здравейте, ..
4ета ви аз редовно и много ви се радвам..

Петя,про4етох в старта тема за възпитанието на децата ви  и много ми хареса това ,4е само с любов и респект постигате успех. И аз действам така  и за сега резултатите са у4удващи -пове4е време и търпение отнема ,но пък е  удоволствие да вижда6 как детето ти расте  без онези   жестоки за мене мерки ,които моята свекърва настоява да прилагам  примерно..Това е и при4ината да не й оставям и за 5 минути детето си.

Мента,перфектна свекърва няма или поне такава,която на нас да  ни харесва....Т.к. и моята свекърва е доста напориста ,та 4ак  грани4и с нахалство  ,мярката е -дистънс..Твоята поне пита като  взема нещо , а при нас просто си ре6ава и си го взема..Мир да е-  мъл4а,но и аз си се ядосвам на саме.

Калинке с то4ици,защо толкова  дълбоко го преживява6?!Аз бих се радвала на такъв контрол.Мисля,4е хората си изпълняват добре работата.Ти не си  с ло6и намерения,но има хора с не до там добри и за това и на рентген да ме ка4ат ще съм доволна,а няма да се ядосвам.Погледни от другата страна на барикадата.Успе6но пътуване и хубави преживявания в Израел ти желая!

На вси4ки прегръдка от мен Hug  и лека и хубава седмица!

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 01:36 от Sarrah

# 115
  • T"A
МишиHug така е - раздялата наистина действа освежаващо, но аз страдам и по-малко от седмица да не го виждам, а няколко подред ми се виждат цяла вечност  Sad

Пете, ще гледам да не наливам, тъкмо се разпролетява, ако не вали, ще излизам да спортувам в парка. Гледала съм да си планирам много ангажименти - да съм заета и уморена и да не изпадам в самосъжаления  Mr. Green

Цани, големи приключения сте имали! И аз бих те посъветвала близките ти да кажат, че са поканени от мъжа ти, в неговия дом ще нощуват и т.н.  Wink  Hug

Сара,   bouquet аз много внимавам да не влизам в конфликт със свекърва си, предпазлива съм в думите си - да не я засегна нещо..., но за някои неща твърдо и казвам не... Опитвам се да я разбера, но не винаги имам търпение за нея  ooooh! А ти близо до родителите на мъжа си ли живееш?

Приеха ме директно за терорист.... bowuu
Аз съм мосадник, ти терорист, другите още не са се разкрили  Joy

Сега пак ще пропусна някого ...  Blush
... Вие се възхищавахте на тортата на Тали (наистина достойна за възхищение  bowuu), а аз си харесах чинията, в която я е поднесла  Grinning

П.П.
Калинке, на английски има една обща карта на Тел Авив за сваляне тук: http://www.telavivguide.net/Tel_Aviv_Overview/Tel_Aviv_Map/Tel_A … _Map_20061002359/ - съвсем грубо да се ориентираш като търсиш хотел  Peace

# 116
  • Някъде там...
Кафетооооооооооо Simple Smile

Момичета и Тиги,
пожелавам на всички ви една успешна седмица   
bouquet

# 117
  • T"A
И на теб успешна и приятна седмица   bouquet  Grinning  Hug

По въпроса с хотелите, имам още една идея - http://www.telavivhotels.org.il/eng/telaviv.php
Хотел, чиито цени в настоящия сезон са под 80 долара, е този напр. http://www.bellhotel-telaviv.com/
И още един пример за такъв хотел е: http://www.inisrael.com/maxim/location_hotel.cfm
В ценови диапазон 50-70 долара има 3 хотела: Нес Циона, Гордон Ин, Ейлат: http://www.booking.com/hotel/il/ness-ziona.html?label=gog235jc;s … 1c01505d20ab45e59 - мисля, че това са най-евтините варианти за нощувка  Peace
Успех с резервациите! Калинке, кога планираш посещение?

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 10:50 от Mentha

# 118
   Билетите на Ел Ал в момента до България са  евтини.Вчера гледахме  цената 376 долара в двете посоки , но не само за една седмица , а и за месец ако искаш. Между другото когато и майка да е идвала , купувайки й билет от тук  - винаги е бил по-евтин и то с голяяяяма разлика от по 100 долара понякога ....Как в БГ е толкова по-скъпо е невероятно.С купен от тук билет тя от там пътува насам с  електронен и това е. Калинке , нямаш ли някой , който да ти купи така билета като му изпратиш пари предварително - познат , роднина нещо ...Видяхме и някакъв  билет  за 3 дена около 200 $ , но пък 3 дена какво е .

Гест хаус не е зле , защо не . Понякога е дори по-уютно и тихо , но зависи човек какво търси . Ако ще се застоява в стаята е едно, но ако ще мери пътищата е  друго. Пък и както е  свикнал .

Здрасти пак , Сара !

# 119
Менти4ка,свекърва ми е вдовица и за щастие  не живеем близо ,но ние ходим  и  тя като ре6и идва.По принцип нямам нищо против нея ,даже си падам да я глезя като  ни идва на гости,но настръхвам от принципите  й  за възпитание  и това е при4ината да не напирам да се виждаме.Просто тя е от тези ,които те изнасилват ,за да постигнат своето ,като по4не6 от най-дребното -да яде6 то4но ,каквото тя иска и колкото тя смята..и свър6и6 до мнения за дълбоки житейски истини.Много ми е мъ4но ,4е е сама и я оби4ам,но ме отблъсква поведението й в определени ситуации.Особено сега като имам и малко дете не искам да оставя отпе4атък върху него.Ина4е се 4уваме по телефона  през ден по4ти.Та така..

Петя,аз пак...Много хубави кожени дивани.4естито!И още..много ти вкусна тортата от първа страница.Гара6 ли е?Ако не те затруднява подай рецептата,битте.И какви са тези компютърни игри  развиващи  мисленето на малките деца?!Как да се сдобия?Дай някакъв сайт  с тях.

Борян4е,успех ти желая ,мила.Моят съвет  е да  отстоява6 трудностите и да у4и6 в Улпана,т.к. когато гре6но зау4и6 нещо от разговорния език,после много трудно се поправя 4овек.Тази гре6ка допуснах аз  навремето и сега куцам в немския.Ако трябва повтаряй,завтаряй курсове, но бъди там Naughty

Хубав ден  и на вси4ки,които поименно не споменах!

Общи условия

Активация на акаунт