И З Р А Е Л 23

• 22 590
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Отговор номер  едно - първо се съгласуваме , Боряна.При някои хора е така от началото , при  други отнема време , но е въпрос на оеднаквяване и привички. То бракът е един голям  процес на свикване , оеднаквяване , компромиси , разбиране  (дори без  съгласие).Ако не е  спъната работата , не върви. И аз гледах "тъпо" хаха ....в началото, когато никой не си правече труд да се пъне на  английски....Но сега си казвам - 20 човека да се потят на английски заради мене ... малко непрактично е .Ние с тебе сме си говорили и друг път ...Зная как ти е .Посаден се чувства човек, а и израелците като цяло не са така старателни към чуждите и чуждото , не сата чувствителни да угодят на човека и да го накарат да се почувства у дома си ....е , по-скоро ...хайде  -влизай в крак с усмивка ...така ми се струва масата. Успех  ти желая в приспособяването.Винаги след преминаване на пъвроначалното вълнение идва ред на разочарованията , дразнещите нотки , усещането на разликите все повече и повече .... Всичко на вълни, всичко преминава , а ние трябва да  въртим кормилото на собственото си поведение и решения ,така че да  не се халосаме в канавката или в насрещно движение ... такива ми ти работи .... Не е леко .... С времето може или да се влоши , или да се подобри, зависи кой път по магистралата хванеш ....Да ти кажа - отклони ли се човек бая време му трябва да си намери после посоката .... Хората са странно , трудно разбираемо нЕщО. Всичко почти е обратимо ...почти...   Hug

Тали, ще я правя тортата !

Днес отрязахме от  двора на етърва ми "шкедиЯ" - бадемово клонче - символ на празника сега . Саги ще го носи в  понеделник в градинката заедно със  сушени плодове и ядки.

Случайни снимки:

http://www.aisrael.org/_Uploads/8791shkediya(5).jpg

http://www.jugend.co.il/gallery/data/500/medium/2664DSC06691.jpg

http://forums.ort.org.il/files/30/2180339/4415891.jpg

Бързах , няма да поправям грешки ако има.

# 91
  • T"A
А, Пете, виждаш ли - преди седмица си мислеше, че няма какво да кажеш по темата с дръвчетата, а ето, че си знаела за бадемовото дръвче  Mr. Green

Вики, къде си?  Party Все чакам и ти да напишеш нещо   bouquet

# 92
  • Някъде там...
Вики???А такааааааааа пак изтървах коя е Вики Sad

Аз с мъжо не се карам Ментичка и никога не го спирам да ходи някъде освен ако не е много важно за мен да е с мен в него момент,скандали не вдигам-аз не обичам да викам-говоря тихо спокойно и двамата си казваме доводите,нищо че не се разбираме.Ми6и вече ме светна на скайп-Мъжете са от Марс жените от Венера Simple Smile а после като разбра,че съм зодия риби избяга бързо  Joy Ели я обясни колко хубави хора сме ние рибите,нали с мъж ти сме на една дата похвали ни  bowuu
Сонче аз ще кажа на мъжо да ти звани пак да му обясниш,че не се казва жена ми не иска а се казва:ох ние имаме планове вече,и че не се казва чакай да питам жената и както си държи телефона пред устата ми вика искаш ли да....и аз кво да кажа нали хората ме слушат  newsm78 Ама иначе моето пилпилонче си е супер пък и май само това си ни е проблема...

# 93
Бори, напълно разбирам как се чувстваш защото съм минала по този път с мъжа ми когато дойде да живее с мен в България. Аз не искам той да бъде изолиран от моите приятели няколко говорят английски свободно и нямаше проблем но други ги би било срам да не се излагат, че не говорели добре  ooooh! и аз цяла вечер превеждам като луда но пък си зависи от компанията пак е весело ако си с готини хора, мой роднина говори няколко думи на английски обаче много добре си общуваха с мъжа ми с ръце, крака каквото дойде. Сега ела да го видиш мъжа ми имаме си едно приятелско семейство българи тук и всяка неделя се събираме на кафе и моя мъж настоява да говори на български с тях да не го забрави  Laughing.

Вчера ми беше първият ден във фитнеса като една знаменитост  се почувствах с личен треньор много беше забавно избрах да бъде жена за ми бъде по-комфортно. Интересното е, че днес почти нямам мускулна треска а друг път когато започвам да се упражнявам след дълго мързелуване имам ужасна мускулна треска. Предполагам, че зависи как загряваш и как се разтягаш после. Сега ще ходя 2 пъти в седмицата с нея  и един път самостоятелно. Чакам да ми изготвят книгата с диетата и ще Ви пиша ако има интересни неща то си е по-точно насоки за здравословно хранене отколкото диета.

Пуснах документи за виза за майка ако всичко е наред ще дойде другият месец за първият рожден ден на Нати  Praynig стискайте палци защото сме много отскоро тук дано да мине всичко добре.

# 94
Повечето от нас сме били в такава ситуация..чуждоезична, и на мен ми се е налагало да гледам като теле и само да се хиля / щото нали е по учтиво ..вемсто да гледаш просто тъпо/ та ясно е ....Но според мен има ситуации в които  отсъствието на някои не може да бъде разбрано от отсрещната страна..поне в началото. така си мисля аз, пък ... Crazy

Иначе естествено че мъжът винаги трябва да съобрази уговорката с жена си... Peace Това е нормално,мен даже ме питат с такива подробности/мъжа  ми/ че смехория понякога.. Simple Smile

Покрай бадемовото клонче ..се сетих за бадемов кекс./..еии ooooh!

# 95
Борянка,спокойно всеки е изпадал като теб в подобна ситуация да стои в компания и да гледа неразбиращо,но все пак това е нормално.Мисля че и на всяка от нашите половинки това се е случвало когато са били в България,в един момент човек се изморява да превежда  Confused.В това отношение аз съм късметлийка,на семейните обяди в свекито,се говори на иврит-англииско-руски  Laughing,тъй че все си хващам смисъла,пък даже взимам и отношение по темата  Joy Joy Joy.Поне в това отношение всеки път свекърите ми казват"лат-лат".Що се отнася до случая с обяда,и аз щях да постъпя като теб  newsm10.Все пак веднъж сте говорили по въпроса  Naughty Naughty Naughty.Пък и според мен мъжете са както ги научиш в самото начало,така си карат  Naughty.Мисля че другия път ще се замисли преди да приеме поканата  newsm78.
 Хайде гуш на всички  Hug Hug Hug

# 96
Hand,браво за фитнеса,много ти се радвам с какво вълнение и нетърпение започваш това начинание  newsm39.Пожелавам ти бързи резултати  goodscale.Когато човек тренира правилно почти не получава мускулна треска,загряването определено е много важна част от тренировката,но много хора я пропускат  Naughty.Пиши подробно,за книгата като я получиш.Тук в нашия фитнес ми направи силно впечатление,че дори и да не си платил за инструктор можеш да го питаш за някой неща,при което ти се обяснява с усмивка  Grinning.А не като в Бг,се цупят че не си им платил  Close.Успех с визата за майка ти   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover.

Момичета и аз след някой и друг месец очаквам гости от България,мама и батко
 Heart Eyes,трябва ли да имат някакъв документ
 newsm78?И когато ги питат за целта на посещението,на гранична полиция ще им създават ли проблеми,като разберат че нямам все още израелски документи освен работна виза? newsm78

# 97
  • Някъде там...
Canitka,аз съм идвала тук като поситител.Когато стигнах до имиграционните човека ме пита за причина на посещението казах му,че идвам на гости на мои приятели,че ще спя еди си къде и,че разполагам с еди си колко пари,билета ми на обратно е за след 2 месеца ,но е отворен и ако свършат парите мога да променя датата Simple Smile За всеки случай мъжо ми беше направил едно писмо един вид като гаранция,сам го беше напечатал без подпис без нищо,на иврит-нямам идея какво пишеше,но до писмо не се стигна.Задължително да имат билет за наобратно за да не ги арестуват като мен  bowuu Това е...Тали може да ти даде също информация,нейното маме е идвало също тук...
Те идват да посетят.....(името на съпруга) и си готова...

# 98
  • На дивана, под юргана
... Пък и според мен мъжете са както ги научиш в самото начало,така си карат  Naughty.Мисля че другия път ще се замисли преди да приеме поканата  newsm78.

Цанитке-е-е! Те и жените са така, както ги научиш отначалото!  Wink
Лошото е обаче, че понякога ти си мислиш, че сте в началото, а вече сте били минали малко по-нататък...  Laughing   Абе, липсва дефиниция за "в началото".

По този повод - следния виц:
Двама приятели си говорят и единият пита другия:
- Вие как се разбирате със жена ти? Нейното мнение или твоето е по-важно?
- Ами, ние сме се разбрали отдавна още... Тя определя какво и как ще правим за маловажните неща, пък аз отговарям за важните, големите проблеми.
- Ей, сигурно ти е доста трудно! Такава отговорност да носиш! И как е, трудно ли се взимат решения по важните проблеми?
- Ами, как да ти кажа... досега за 20 години един път не ми се е наложило!

Боряна, това може (и се случва!) и при обикновени бракове също. Не е необходимо да не говорите на един език със свекървата за да се скарате!  Wink

Иначе, да дам един съвет - В бизнеса винаги е важно да имаш съдружник, пък било дори и само на думи. Какво имам в предвид - при каквато и да е ситуация, винаги можеш да се измъкнеш с думите: "Трябва да го обсъдя с моя съдружник. Мога да дам отговор, след като говоря с него." Пък дали имаш или нямаш съдружник - отсреща не знаят... Съдружник може да ти е и домашния любимец...
Разкажи го на мъжа ти - вие все пак сте един вид "съдружници", дори не и "по неволя", а по взаимно желание!

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 21:24 от tigar-migar

# 99
Така де .... "леАт - леАт" - лека - полека, бавно-бавно ....  Simple Smile

Блазе  за скорошните срещи с БГ рода!!  Simple Smile   Успехи в тая насока !  Hug

Ханд, не се ли разтягат мускилите след тренировка  не е добре - правилно можеш ли  да го правиш е супер.То не е само за начинаещи това и не бива да се пропуска. Който мускул си тренирал трябва да го разтягаш после . Има едно упражнеие за гръб и страните под ръцете също - под сутиеновите сланинки  Simple Smile ...корема е ясен .Лошото на корема , е че тези са най-слабо "помнещите" мускули...неблагодарници са ! Тренираш ги  с месеци , а спреш ли бързо се стопяват до нула....Виж мускулите на краката , ръцете и др. имат по-продължителна "памет".И да спреш да тренираш ....връщайки се към това след време (е , не след 100 г) бързо си влизат в релси и си "спомнят" какво е било положението.Това е така, защото са и по-използвани мускули, а коремните са лениви ... ако не нарочно , то никога не ги размърдваш.

Хариет , дай кекса ако е лесен   chef Simple Smile !

А относно преводите какво да ви кажа .....аз се старая като гламава и се стараех  в мин. време още повече ....Превеждах на английски  в БГ по смисъл, комбинирах изкази на няколко човека в компанията да речем ....Давах на мъж ми да схване  атмосферата , приказката , да получи внимание , да е част от  мохабета един вид ..... Не е нужно постоянноп в  ефир да се превежда дословно ....да се почувства човек добре и "в час" .... Това обаче тук не го получих   аз .Това исках да кажа - ние се стараем повече . То  И затова склед 3 месеца  вече разбирах какво си говорят , а след 6 почнах да говоря развалено ...и аз не помня точно кога и как де ...  Мисля си също, че жените сме по-приспособими  като цяло и изобщо .Мотивацията е важна и тя , защото моят все е с нагласата , че временно сме в БГ и за какво му е да учи ....Не  го оправдавам , но някак ми е ясна липсата на целенасоченост .При мене си беше  бъдещ план на живота и няма как ....слушах и попивах и така.... Де да бях по-бавна щях да се запиша и на курс  , но като видя как чаткам не  ме и записа на курс.Съжалявам за това обаче сега.Щях да имам  някъде да излизам като начало, щях да науча  езика по-подредено и последователно, особено писмения иврит.Каквото било , било обаче. Ако мога да върна времето бих  се записала на курс , та дори за емоция , а да не говорим , че  езикът , който се учи там е на съвсем  друго ниво като качество после . Особено за работещите това.

Моят мъж пържи  шницели - гърдички....топка  ги в подправки и ги пържи.Има да пържи няколко килограма ...После  във  фризера  и така. Има да цапа пак ...малей ! Ще  чистя после , поне работата от него, че малките ме отрепаха днеска .Саги си напълни чорапите с пластелин преди малко - кафяв да му отивал на чорапите , а Шахар пък си взела вилица да яде на Саги "кебаБчетата" от пластелин , пък той даже й ги нарязал и подредил.Това за 5 мин . , когато не ги наблюдавам.После открих пластелин и в количките , и в ръбчетата на стъклото на масата - няма измахване от там  Crazy .... Знаят , че не давам тези неща да се правят и затова ме издебнали ....после гледат изпод вежди и не знаят дЪл дЪ сЪ смеят , ДъЛ дЪ плачат !

Тигре , верно е това за началото ....Ние  обаче  все си мислим  за онзи вид начало  дето си е нашето начало и ето на - всичко е поправимо или поне така обичаме да си мислим . Току виж някъде минал номерът , някъде не ....  Simple Smile

# 100
Бубе, нека не те обезкуражава това, че не разбираш! Амбицирай се от факта  Peace!
Погледни и от друга страна, на теб поне има кой да ти превежда (въпреки всичко).
От нас никой не вдяваше какво става и от неволя много бързо се научих. Амбицирах се и на третият месец говорих доста сносно. На 6 ме питаха от колко години съм тук. Постоянството ти ще даде скоро резултати  Peace. Много по- добре е да се учи граматика в улпан, отколкото като снахата вашта (другата).

За другият въпрос, да, трябва да се съобразява с теб. Обясни му как се чувстваш (отново, докато те разбере).
Моят вече знае, че повече от 1 път на половин година у свеки не ходя  Stop  Laughing  Sunglasses.

Цанитка за гостуването- няма проблем само да имат написан точен адрес и име, както и двупосочен билет и малко парички- точно както Борянка е казала  Peace!

Ханд  Hug, успех в спортуването и дано скоро да гушкате майка ти. Пътешественичка я направихте вие нея!

# 101
    Малко снимки прибавих от днес :

http://share.shutterfly.com/view/flashShareSlideshow.jsp?sid=0Ibs3LZo5aMnZw

# 102
Здравейте!  Hug
Зачетох се в разговорите ви и се притесних .... От няколко дни ми се върти в главата идеята да пътувам до Израел в края на месеца, за 4 дни.... проблема е, че досега винаги съм пътувала до там с виза, отивам в посолството, казвам им какво искам, казват ми какво искат, давам им документите, дават ми виза ... всичко точно и ясно... а и винаги имах някакви цел на пътуването - първия път щях да живея в кибуц, втория път - на разкопки.... А сега визите отпаднаха и аз се чудя и мая как така ще се изтипосам на летището и ще кажа, че искам да отида ей така, за кеф, на една малка екскурзия... При това (в случай, че наистина тръгна) полета на отиване се изпълнява от Ел Ал, което означава, първо, че трябва да се съблека няколкостотин пъти, че няколкото парцалки, които евентуално ще си взема, ще бъдат пуснати на скенер, сензор, монитор, ренген.... и не знам какво още няколкостотин пъти (ама аз вече съм претръпнала към това), но дали ще ме възприемат насериозно, ако им кажа няколкостотин пъти, че нямам роднини в Израел и че просто искам да отида ей така, на една малка екскурзия??? Офффффф, нещо психясах, помагайте!!! Между другото, приемам съвети и за по-евтини, но прилични хотели в Тел Авив, ама по карйбрежните уличики, всъщност по "Бен Йехуда" и преките й, че дотам знам как да стигна от воле, с автобус номер 4 от централната автогара  Laughing А, да, и идеи за по-евтини самолетни билети, че направо ми режат главата с тези цени... А чета тука, че Борянка я арестували при положение, че е имала серозно гадже там и отивала при него, ми мен по тази логика трябва ме заколят още на нашето летище, щото нямам гадже, няма да се женя, няма да работя,  просто искам да посетя Израел отново!!!  Shocked Изплашихте ме, бе, хора!!

# 103
  Не се паникьосвай, Калинке. Simple Smile Няма арести, разсъбличания  масови   и страхотии . Проверките са за твоя сигурност като си помислиш - така проверяват почти всеки, а и не само в Израел. Приемай го като процедура , която минава и то сравнително бързо и професионално , отколкото бюрокрацията по други летища. Всичко ще е наред , не си виновна - не се дръж като такава.Гледай в очите открито и със самочувствие. Момичетата и момчетата , работещи там "четат" хората и не  са  без нищо заядливи. Мисли позитивно, няма страшно.Не си нарушавала правилата преди - горе главата.  За хотели немога да кажа .Исках да те подкрепя  за позитивно усещане относно полета насам !  Peace Ще летиш в сигурна среда с Ел Ал .Аз винаги ги предпочитам даже и  не само за  сигурността.

# 104
Петее,какви са тези вкусотиии?А лимончетата с какво са ?

Общи условия

Активация на акаунт