И З Р А Е Л 23

• 22 589
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там...
На 15 е Богородица а на 18 нищо...
Лайла тов

# 76
Здравейте и от мен!  Wink
Петя, страхотни мебели!  Peace От пръв поглед си личи , че са качествени! Heart Eyes
Мента, свекърва ти, може би, не го е направила умишлено... Thinking...сигурно имате разминавания в ъгъла, под който виждате нещата и затова се е получило така.  Hug
Тали, прекрасно съчетание на цветовете за детската ви стая!   Peace Hug
mi6imadi, явно някой е убедил свекърва ти, че случилото се нещастие със свекъра ти е заради това, че внучетата му не са кръстени т.е. не са християнчета. Това поверие има силно вляние и тук  Rolling Eyes, лелята на моят мъж преди година намери много бързо същата причина за влизането на детето ни в болницата тогава.  Tired
Иначе напълно съм съгласна с думите на Тали:
Цитат
А на Ице кажи, че една хартия не прави децата християни, нямат ли вяра всичко е ала- бала...
.
Въпросът е сложен,а отговора нееднозначен.
А тук в Гърция децата дори се водят по документ без име, докато не се кръстят.  Rolling Eyes
Ние със съпруга ми също имаме различни виждания, но след дискусия сме стигнали до някакъв консенсус.
Boryana, наздраве и от мен!  Wink Заплювам си ягодовият ликьор.

А коя е изпълнителката на тази песен?
http://technorati.com/videos/youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dm6RuURE9Y44
На всички, които не съм споменала   bouquet    Heart Eyes.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 07:11 от basis

# 77
Цитат
Миши, поговори с Ицето на саме, както и с майка му.
С Ицето може,но с нея - няма такъв филм.Нищо не може да й се каже,вечно е готова да скача насреща и да се "пеняви".Аз лично такъв човек не съм срещала до сега.Не знаете след като пуснах поста какво се заформи.Връхлетя при нас ,започна да марширува напред назад из хола  и да"хвърля къчове",че видиш ли децата не били само мой!  ooooh!За съжаление съм в нейната къща,ако бях в мое собствено жилище щах да я изгоня и да врътна ключа.
КАзвала съм го и пак казвам - най добрата свекърва е тази,която е далече!Любовта към свекърва се измерва в километри,колкото повече,толкова по-добре.

Айде стига съм ви занимавала с моите истории.

# 78
Добро утро момичета и тигър  Grinning

Пете много са хубави диваните  Flutter (сигурно ти омръзна вече  да го четеш  Embarassed )
Обаче и предишните бяха много хубави  Wink Какво стана с тях  Laughing

За винцето и аз не съм спец .. обаче си обичам червено и сладичкооо ммм . Механджийско ли , мераклийско ли беше ама перфектно ми идва  Laughing
Но като цяло алкохол ли е бира ще е -" Кайзер ".  На мен ми идва силничка . Обаче чисто по български , какви ще са топлите мартенски вечери  ,ако не пийнем с приятели  2 бири в Борисовата и после на пързалката .. Joy hahaha... Има си едно очарование туй пързаляне .. всичко ти се върти леко , блести .. летиш като истинска феерия на леда  Joy ...
Ох.. спирам ... не е лесно , от рано ме хваща вече .. преди до обяд го карах по нормално ...  hahaha Wink

Цитат
Хард дефенс ,  неможе да не разкажеш повече , пускаш фитили тука само за момъка!

хаха  Wink Ами само приятели сме , пием биричка с него , роден е в Тел Авив , но живее тук от мнооого време .  Няма никакъв акцент.  Общо взето напоследък го насърчавам да се върне в Израел , защото говори перфектно езика , има си гражданство ... и там според мен с воля и труд , може да постигне повече от колкото тук .. с воля и труд  Wink  Но той не иска ... жените не били като българките...  Joy hahaha... Аз му говора за проспериране , той за жени мисли  Joy ooooh! Много ми се чуди , кво па толкоз съм се запалила по Израел , той се вайка ,че трябва да ходи казарма ...   Веднъж пак си седяхме в парка  и си говорехме , беше се върнал тъкмо от Израел (ходи при баба му и дядо му за месец ) и ми вика " абе що не се оженим " .. и после след 15 секунди "ще получиш гражданство и може и да може да отидеш казарма "...  Joy
... голяма скица е  Wink

Миши  Hug гледай да не се нервираш много , нервните клетки не се възстановяват  Hug Но пък е трудно в такава ситуация , напълно те подкрепям и разбирам ( не ,че има значение , но е хубаво да го прочетеш ) В крайна сметка кръщението има смисъл подкрепено с вяра , духовният символ  не е толкова материално обвързан като примерно плътният данък .
Хубаво е човек да има възможност , да избира предвид информацията , с която разполага ,но свободата винаги остава дали да е вярващ или атеист .   Peace
Разбирам ,че и при теб въпроса от части е и принципен - не е редно хора да навлизат в територия , в която нямат право , Камов ли да взимат решения . Нито е редно , нито е приятно .. свекърви,тъщи .. от там се е родил вица : Отвлекли за заложница тъщата на един човек . Обадили му се по телефона , да търсят откуп : Отвлекли сме тъща ти , ако не платиш 100 000 лв.  до довечера ще я клонираме  Joy  Wink

Pesheck  в понеделник май ще ви излъчат  Hug  Аз изобщо не съм те разбрала ,че със съпруга ти едновременно ще играете , демек двамата заедно  ooooh! ... Мислех ,че по отделно ...  Мани мани ... Разкажи повече за заснемането , винаги съм се чудела дали в Стани богат или хлапетата , си го излъчват едно към едно или се налага да режат и монтират после   , ако някой участник е изпаднал в размисли повече от предвиденото  Crazy

За всички  Hug Hug Hug  Отивам да се правя на готвач и да си врътна 2 пържени яйца за закуска  Grinning

# 79
  Добро утро и Шабат Шалом !

Плескам се по челото с лява ръка, после с дясна и после се плесвам по гръб даже на пода ....голями сте скици - пийте , хапвате , ми третото ...то тия неща по тройка вървят  Joy

*hard_defence* , изнесоха ги от  фирмата  диваните. Донесоха новите и взеха старите - отчита се като дарение някакво и има връзка с данъците.Мен не ме интересува - каквото щат да правят с тях ....Ние щяхме да ги оставим долу на тротоара или да ги дам на етърва ми за къщата им за наематели в двора ...Но дадохме ги за "дарение" - то бутна малко и от цената на нашите дивани , троха работа , но най-вече удобно беше .Супер - вместо да ги мислим ....Отнесоха ги и така.Неможа единият  диван от старите да излезе добре от вратата , та му счупийха единия крак - викам си - как ще го даряват , само за данъците е работата майче ....Незнам .

Вино червенко си носим от БГ - някакви стари колекции , отлежали - не разбирам , но усещам по вкус .Може и да се излъжа - постна съм и рядко пийвам по една малка чашка.

Тали, виЙ големи металисти !  #Crazy Mr. Green Супер ....де да сложиш малко стари снимки де .........  Grinning  Party

# 80
Голяма зима караме- ходиме по къс ръкав  Hug!

И защото обърках датата на Голямата Богородица  Crazy, да ви почерпя с домашната, току що спретната торта с роло,по рецептата на Лео от готварският.
Домашните я одобриха  bowuu. На мен даста сладичка ми дойде, но с горчиво кафе бива.

Пете
, снимките на хартиени носители са ми в БГ. Първо ги занасяхме на тук, после натам. Не исках да ги влача с мен по квартири, защото са мноооого. Но сега вече трябва да си ги донасям, пак  Whistling...

Хард, вица е страшен! Миши, вЕрно е това за свекървите и разтоянието. Аз избягах на моята с 20 км... Сега децата я посещават, а аз домакинствам. После ще се срещнем в Бат Ям на гости у едни приятели  Party.

Лек ден!

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 11:37 от Tali Dan

# 81
Талиии, ами тя тази торта е бутикова направо! аууу, много е красива и как си я докараха и на вид. Остана ли ти още от нея? Ама гладна кокошка ... просо сънува.

Пете
, видях и аз диваните. Много хубави и стилни, честито. И големи- тамън да има третото бебе къде да си реве на воля!

тигре-мигър, дай сега една рецепта за основно ястие, че тигърската салата веднага я направих.

На всички - весел и слънчев ден!

# 82
А , Катя ... никВи ревове бебешорки не  ми се щат да ти кажа  Mr. Green С големи деца малко дишнах ....Тамън извадих главата над водата и ти пак да ме топкаш искаш  Joy

Тали, тортата лесна ли е ? Ако не е лесна не ща рецепта , ама ако да -  моля да ни информираш ... Как се докарва така кръгла и как се изпича такава дебела отвътре , куха ли се пече - блатът ....как ... ? На мене ниВгаШ не ми е твърде сладко ... Flutter

Отправяме се ние на обяд у свеки - вчера на вечеря , днеска на обяд ....2 дена не  готвя , пък и за вкъщи ми изпращат ...ехе ...НащА лиБоФ малко  обратнопропорционална на разстоянията  hahaha Малките долу ритат топка с  баща им сега ....да се поти и той веднъж  в седмицата с домочадието  - опнали се на слънце ....Мръднете на сянка ...не се сещат , а аз викам отгоре да им отварям очите.Той гледа изпод вежди - що се бъркам и каТ си играят даже ....  ooooh! Да печат  бузи на слънце , да им дойде акъла . Иначе мъжете  малко нещо ги боли и лягат полумъртви , ужас ! Цяла сутрин  мъж ми лежи и охка , едва го накарах да излязат  малко ..... Сливиците го боляли  Crazy...да не го болят краката ! Мене кой ме пита кВо ме боли , но съм все на крак ....Съботна грешница  Mr. Green - сума ти работа  свърших от  сутринта ...Па и време да се оплача остана  Wink

Тигре , отчитай се по-често !

Лека събота ! 

# 83
  • T"A
Basis, под клипчето е записано името на певицата - Rika Zarai; не ми беше известна, прочетох в Интернет, че като млада е пяла в Израел, но след втория си брак е заживяла във Франция и там се е реализирала... Тя е възрастна в момента, де, това е било в миналото.
Свекърва ми не го прави нарочно, знам. Тя просто е ужасно глезена жена ииии... понякога се проявява доста егоистично... нейното удобство стои над всичко... Някой път ще разкажа за нея, тя е малко странен човек, има си своите изкривявания (кой ги няма, нали... но с нейните ми се налага да се справям...).
Има още два случая - интересни човешки съдби, за които исках да разкажа, но по-нататък  Peace

Наина, не съм единствено дете, имам по-голяма сестра, но тук в Израел съм самичка, сестра, майка, баща - всички са си в България. Да не прозвучи като оплакване - аз често си пътувам да ги видя, а и тук се оправям много добре с това, което имам...  Peace

МишиHug Hug Hug Дано успееш да убедиш мъжа си, защото е едно ти да се противопостяваш на свекърва си, а съвсем друго - той на майка си  Peace Странно е, че така се е заинатила - и дата избрала, и коментира чии са децата  Confused От къде и е дошло, знаеш ли?

# 84
Пете, просто не си представяш колко лесно се прави тази тортичка!
Първо- не се пече. За кръглата форма използвах салатна купа.
Правиш примерно твоето руло, можеш разбира се да използваш и готово (аз я правих с шоколадово- кокосово на Елит). Нарязваш рулото на филийки и ги поставяш по купата. Пълнежът- заквасена сметана на Тнува (1/2 л.) + 300гр. шоколад за готвене, разтопен на водна баня+ пакетче желатин. Смесваш ги, пълниш и бУм в хладилника за 2-3 часа. Приготвянето отнема не повече от 20-25 мин.

А ето оригинална рецепта- стъпка по стъпка на Лео.

# 85
  • Някъде там...
Едно бързо въпросче:Някой звъни на мъжете ви и ви кани семейно на обяд:
1.Съпруга ви се обажда и пита какво мислите за поканата...
2.Съпруга приема директно

Искам да убия мъжа ми...Вчера бяхме на обяд в свекито и те си били уговорили за днес пак,но аз не искам и разбирам 5мин.преди обяда... smile3511 Казвам му,че не искам,че веднъж седмично ми стига да стоя и да гледам тъпо и неразбиращо а той отвръща с:Ама те са мили с теб...Абе на кой му пука аз искам да си правя нещо друго,ох бясна съм  smile3515 Този номер ми го прави за трети път,след втория беше предупреден,че ще си отиде сам...е сам е сега там...

# 86
Борянке , аз мисля че не си постъпила правилно. Сори ,ако не ти хареса отговора. Peace Wink

# 87
  • Някъде там...
Хариет,аз не съм и очаквала аплодисменти...Просто аз съм си крайна а и не го приемай като извинение за моето решение,но ми писна да стоя и да гледам като теле а хората около мен да се забавляват...Когато попитам какво е смешно да ми се каже-това е дълга история...Не искам да се срещам с хора изобщо,не е само до родителите му...Действа ми депресиращо...Не е всички около мен да говорят на англ. и аз да се чуствам част от групата,не ми се слушат подмятания от типа:айде вече 10 дни си на училище би трябвало да говориш иврит вече и как съпругата на брата на мъж ми подхвърля,че тя е научила иврита сама без да  имало нужда да ходи където и да е...

# 88
Боряна, разбирам те напълно. Много е трудно наистина: всички говорят, нещо обсъждат, а ти да гледаш в една точка или да казваш всички думи, които знаеш и са подходящи. И при мен е така, но ... не знам отношенията ви, за да мога да ти дам съвет, но все пак. Той няма да обсъди с теб поканата, на майка си не може да откаже. А присъствието ти там е по-скоро забади него или заради тях - да видят как и колко си се интегрирала - или не си се интегрирала.

И на мен така ми казват "Те са мили с теб!" .... т.е. и те не се чувстват удобно, че не говориш и не участваш в разговора, не знаят дали храната ти харесва, скучно ти е, но са мили с теб.  

Поне в Мароко, като е време за семеен обяд, няма друго занимание  - това е, ако си си вкъщи де и не си на работа на смяна нещо.

Нищо, ще свикнеш.  Hug    

# 89
  • T"A
Едно бързо въпросче:Някой звъни на мъжете ви и ви кани семейно на обяд:
1.Съпруга ви се обажда и пита какво мислите за поканата...
2.Съпруга приема директно

Първият отговор е единственият верен  Peace Мила, моят мъж някога приемаше автоматично като го поканят, после мина на това да казва "Ще питам жена си и ще се обадя после пак", а сега знае, че и двата варианта могат да го накарат да се чувства глупаво и да създадат неудобство... Човек се учи от опит, знаеш  Peace Сега казва, че ще провери какви са ни плановете, защото какво би било, ако той от една страна приеме ангажимент без да ме уведоми и аз се договоря по същия начин самосиндикално с други хора?!  Crazy

В правото си си да не отидеш, но го прави дипломатично, без скандали  Hug
При нас е така - от време на време мога да си остана вкъщи, т.е. да не придружавам половинката си при всяко посещение при семейството му, но в общи линии - трябва да изтъкна някаква уважителна причина, за да не го приемат като лично отношение към тях. Понякога оставам вкъщи, за да си почина или за да уча  Peace

В семейства, в които и двамата партньори са местни, е напълно легитимно едната седмица да се прекарва със семейството на жената, а другата седмица - със семейството на мъжа. Това, че нашите семейства не са тук, не означава, че трябва да отстъпим личното си време Naughty... (което в друг случай би прекарала с близките си  Peace). Но, ако на Е. му се ходи при техните, не го спирай, защото на теб не ти се ходи... Изобщо - най-важното е да има баланс     bouquet
(Бубе, измислете си и таен знак - като ви питат, да сте подготвени да реагирате...)

Общи условия

Активация на акаунт