И З Р А Е Л 23

• 22 581
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • T"A
Не, Тали, израелците не могат да гласуват от чужбина, само на чужди мисии и консулски служби подсигуряват възможност за гласуване няколко дни преди изборите... Така че служителите на израелския клон на Comverse, които са на работа някъде по света, няма да гласуват... мъжът ми също е доста аполитичен, поне в сравнение с мен  Laughing, но гласува, защото знае, че е важно. Но той страшно много ме подкрепя в това, че имам политически убеждения и че се интересувам, изобщо знае, че си има жена с мнение  Joy

Майката на моя приятелка е издала книга, ще сложа линк, ако някой търси подарък за по-възрастни хора:
"Третото удоволствие" - за забавленията в третата възраст  Mr. Green
Още не съм поглеждала тази книга, но имам поглед над предишното им произведение: "Лиора и Двора си открадват ден...". Много приятен човек е майка и, пише хубаво и е много активна и изобретателна в идеите как да не остарява, на което аз и се възхищавам  Grinning

Наслаждавайте се на палачинките и почивния ден заедно  Hug  bouquet

# 196
Tali Dan,благородно ти завиждам!Единственото нещо,което адски много мразя е да правя закуска,така обичам да си поспивам smile3524А на мъжа ми съм му забранила да припарва до печката.Първия път ,когато реши да прави паланчинки,нещо не му се получиха,след това станаха на тиганици,и на края целия вратопрозорец в кухнята беше в яйца.Втория и последен път вари макарони,и ми изгори тенджерата.Затова му забраних,да готви Naughty
Mentha ,за маратонки Comverse,ли работи мъж ти?

# 197
  • T"A
Не, Наина - маратонките са Converse  Mr. Green
Често се прави тази грешка и за това Ментов има един лаф, лесно помнещ се за ивритоговорящите ("n" като наалаим, "m" като махшевим; преводът е н за обувки, м за компютри). Фирмата, в която работи, се занимава с технологии и софтуер за телекомуникациите  Peace http://www.comverse.com/
(между другото - българските телекомуникационни фирми, вкл. мобилните оператори, ползват софтуер на Комверс)

# 198
Mentha,аз за това попитах,направи ми впечатление буквата m.

# 199
http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=212&video_id=11169

Хайде на хлапетата и Пешек
 Party!
Ментуш, аз отварям линка, пускам го на пауза за 10-15 мин. и после пускам да го гледам, не насича и се гледа много добре  Peace!

Това с мем и нун в името много сладко го е измислил  Peace. Аз имам една приятелка, която ходи на студентска бригада 2-3 лета в Япония. Живяли в общежития и било голям купон. Яко бачкане, но се събирали добри пари.

Наина, мъжът ми е спец. по палачинките, често казва че затова съм го взела  Laughing. Но има едно условие, аз му забърквам сместа и приготвям всичко. Той е по мятането  Grinning.
Така се смях като си представих кухнята ти след домакинстването на твоичият  Laughing, ама не му забранявай- може да му се получи по натам...

# 200
  • T"A
Тали, мерси за линка   bouquet Аз предаването с Миши го пуснах веднъж да мине цялото, а после още веднъж - за да го гледам  Grinning
И моят мъж е майстор на палачинките - "блинчес" както ги наричат тук  Peace Още помня първите палачинки, които ми приготви - бяхме при майка му и баща му, и той приготви отделно за тях (с шоколад), отделно за мен (със сирене и гъби)... Отдавна не е правил, като се върне, трябва да му напомня  Laughing

Наина, нищо, аз съм свикнала да ме питат, дори и да не се вижда буквичката, звучат близко и така...  Simple Smile А иначе това е една от водещите индустрии на Израел - високите технологии, обработката на диаманти, военните технологии... Но най-важното е, че той много си обича работата и си я върши с удоволствие  Peace

# 201
  • Някъде там...
Мойто мъж готви всичко без мусака с картофи-не беше ял такава каквато аз направих той е ял с патладжани.Прави най-вкусното месо,спагети и т.н. много е добър в готвенето(сега му мрънкам за една зеленчукова супичка  Embarassed лигла) През почивните дни той готви и мие чинии а аз мия основно банята и си чистя...Сега имаме спор аз му казвам,че днес е шабатон и той трябва да измие чиниите ама той нещо се опъва  Whistling А написах домашното,навън е страшен дъжд а и не ми се мърда а пък на мъжо изобщо не му се мърда,две оферти за кафе имахме и двете ги отказа(едната беше от наша съфорумка  Hug много се радвам,че ме покани ама ще е друг път )
Ех много ми се яде супичка за това отивам да мия чиниите....
  bouquet

# 202
Да Ви кажа,че и по натам няма да му се отдаде готвенето Laughing,на него му дай да  сглобява,разглобява,от нищо нещо да направи.В къщи майстор не се вика,всичко той оправя.
Ментуш,диаманти казваш Laughing,а ти имаш ли?
Нали знаете,коя е единствената любов на жената Laughing

# 203
  • T"A
Ментуш,диаманти казваш Laughing,а ти имаш ли?

Годежният ми пръстен е с диамант: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463553
На снимката не се вижда много, но е класически годежен пръстен, от този сорт: пръстен с диамант Grinning
Купен ми е от диамантената борса в Рамат Ган, една от най-големите диамантени борси в света (заедно с борсите за диаманти в Ню Йорк и Хонг Конг). Тук има и интересен музей на диамантите, за магазините - нямам думи... Имам и документ за самия диамант, нещо като свидетелство, което описва качествата му... Интересно е, аз не знаех нищо за тях, преди да ми бъде предложен брак (а и изобщо не исках такива неща, инициативата си е негова) Laughing Преди самата покупка, са настоявали мъжа ми да мине на нещо като лекция, за да бъде достатъчно компетентен, когато избира... Цяла процедура си е - обаждаш се и те ти изпращат покана, иначе не може всеки да влиза, защото диамантите там са на стойност милиони... Наина, ако идваш в Израел и обичаш диаманти, си заслужава да дойдеш поне до музея  Peace

Борсата отвътре, където се правят големите сделки: http://www.israelidiamond.co.il/pictures/israel_diamond_exchange … .06.2007_9660.jpg
Самите сгради отвън са невзрачни:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b8/Israel_ … mond_Exchange.JPG
Но комплексът е внушителен (аз живея на 15 минути път пеша от него):http://farm3.static.flickr.com/2229/1580635844_4c24308216.jpg
Снимка от музея: http://www.israelidiamond.co.il/UploadedFiles/museum---newslette … .01.2008-5009.jpg

Hand, разкажи за твоя годежен пръстен, моля те  Praynig Запомнила съм, че имаш много романтична история  Flutter Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 14:15 от Mentha

# 204
Ментова,ако дойда в Израел със сигурност,ще посетя музея,пък знае ли човек,дали няма да забогатея,че да посетя някой магазин GrinningВсе внимавам,какво си пожелавам,че някой ден може и да ми се сбъдне Grinning
Hand,я разкажи за твоя пръстен!

# 205
  • Някъде там...
Ментичка,посещавала ли си музея?Позволяват ли да се снима там?Има ли изложени диаманти?Моя годежен пръстен е същия като твоя,но е с цирконий Simple SmileМного си ми харесва Simple Smile

# 206
  • T"A
Бубе, била съм в музея преди ремонта, преди година го ремонтираха, но не съм го виждала обновен (все още Mr. Green). За снимане - не знам, не съм обърнала внимание... Има диаманти, прожектират филм за полирането им и обработката - на мен това ми беше много интересно... и така  Grinning

Много ми се искаше да реализираме идеята на basis за линкове към рецептите. До сега съм минала първите шест теми (в момента съм на шестата) и където видя рецепта, копирам линка, за да можем да ги събърем на едно място... Ако някой се сеща къде е публикувал рецепта, или от новите пишещи в израелската тема, които препрочитат старите теми от интерес - ако ви попадне рецепта, пуснете линк към нея (или тук, или на лични), за да осъществим идеята по-бързо...  Grinning

Е*ати бурята е навън  ooooh! Ужас!

# 207
Музей на диамантите - много ми хареса!Разгледах снимките ,Ментичка.
Хем ми се иска и на мен годежен пръстен ,хем не ми стиска! Rolling Eyes

# 208
   Ето го и моето годежно пръстенче - 16  диаманта , подредени в цветенце (не са много бистри снимките) :

http://bg.fotoalbum.eu/petia911/a223187

# 209
Pesheck, много симпатична двойка сте.  Hug Сигурна съм, че ще бъдете прекрасни родители.  Heart Eyes
Mentha, много интересни снимки на диамантената борса!   bouquet
Стана ми чудно откъде ги добива Израел   или са внос?  Thinking
Ментов ти е направил страхотен годежен подарък, с възможно най стабилното захващане на диаманта.  Peace
petia911, и твоят е красота.  smile3531
unik, честит рожден ден на патерица!   bouquet Пожелавам ти да бъдеш най обичаната съпруга и най щастливата майка на света!   Two Hearts

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 19:39 от basis

Общи условия

Активация на акаунт