103 омайни тайни-или как да побългарим арабите

• 25 334
  • 289
  •   1
Отговори
# 210

Цитат
миленка добре дошла отново  Hug,дано да не е само моментна поява.Хая много е пораснала Love
А,Деси,няма на4ин,не мога да си го при4иня отново,а и аз съм фенка на R&B-то  Laughing Whistling

Ей много сме фенките на този стил Hug Heart Eyes

Моми4ета пуснах новият урок

# 211
Здравейте момичета,

Пожелавам ви много любов и взаимност, независимо дали се чувствате празнуващи или не днес. Специално за вас намерих тези любовни хапчета. Който изпие едно такова, ще се радва на магическа и приказна любов дълги години наред.   Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Аз не съм от почитащите празника, но и не намирам за нужно да не го харесвам. Трудно е да си против празник на любовта. Simple Smile Просто не е моят начин на изказване на емоция.

Теди, тук съм, ама много за учене имам.  Confused А и нещо не ми се пише много. Ще ти пиша по-късно на лични, разпитах, за това което бяхме говорили, за алтернатива на лазера.
Дуа, Близнаците, страхотни песни.  Heart Eyes Едни от любимите ми. Цяла сутрин ги слушам, след като ги пуснахте. Благодаря   bouquet А за "Хубава жена" нямам какво да допълня, филмът е повече от класика  Heart Eyes Скоро пак го гледах, бяха го пуснали по някоя от програмите по празниците мисля..

Аз ви пускам една песничка, много ми е любима. Малко е тъжна, но аз все пак я обожавам.  Heart Eyes
Дони и Леа Иванова

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 17:01 от Latea

# 212

Обичам те през ледове и бури
обичам те през огън и вода
сърцето ми ще бъде твое
дори пред нас да е  Смъртта!

В друг Живот ще те намеря
И пак сърцето твое ще пленя
Какво са Векове и Ери
Какво е всъщност Вечността
като пред нас стои  Тя-Любовтта   bouquet

bouquet  bouquet  bouquet
 http://www.youtube.com/watch?v=XdrO5UFiK9M 
Nino - Amor

# 213
  • София
Цитат
Сирийци: 24 000 души
Йорданци:11 000 души
Ливанци: 9 500
Иракчани: 7 000
Афганистанци:6 500
Иранци:2 000 души
Йемен:1 500
Египет: 1 500
други от Магреба:1 000

Лили,откъде изкопа тази официална статистика?! newsm78Неверна е според мен....Първо, афганистанци и иранци, пребиваващи в БГ, не могат по никакъв повод  да бъдат разглеждани като емигранти от арабския свят...по простата причина, че последните не са араби.Колкото до числеността, какви 11000 йорданци, бе душко..Те се броят на пръстите на двете ми ръце сигурно... ThinkingИначе да, сирийците са най-много...
На всички онези, които все пак днес празнуват, пожелавам хубав празник! txtloves newsm76
Латеа,радвам се, че всичко е наред покрай теб и благодаря за положените усилия!  bouquet
Девойките нещо са болни, кашлят, сополиви са... SadОсобено малките, на каката по-скоро й е паднал само гласът.Снощи едни съседи с детенце ни поканиха на гости, но отидохме само аз и голямата, малките да не пръскат бацили наляво и надясно..Та там порядъчно  играхме на Скрабъл и Бикови и крави, недоизживяно детство съм, нали? Mr. GreenАма ми беше кеф Blush

# 214
здравейте и от мен!ето малко за историята на свети валентин Денят на св. Валентин се е празнувал още през езически времена, когато според римския обичай Луперкалия, славещ бога на плодородието Таунус (Пан), по време на пищна церемония мъжете изваждали от кутия имената на девойката, грабнала сърцето им. Цялото това "наричане" се практикувало почти до XX в. и то ден преди древния Празник на семейството (15.02). По време на Луперкалия действал  Купидон, известен още като Ерос и Амур. Въпросният бог си правел майтапи с хората, като ги стрелял с любовни стрелички. Уцелел ли, човекът мигом се влюбвал. От тук идва и вярването, че любовта е сляпа.

За самия св. Валентин, обаче, се знае малко, а информацията е откъслечна. Е, като се порови малко човек, открива следното...

Днес на човечеството са известни три истории за свети Валентин. Едната е за Валентин, който се запилял някъде по Южна Африка да проповядва християнството. Той не е оставил след себе си никакъв обичай, така че на нея няма да се спираме подробно...

Най-разпространената история за св. Валентин е следната: В доброто старо време император Клавдий събирал доброволци за армията си, но никой от мъжете не искал да се бие и да умре, оставяйки любимата и семейството си сами и явилите се били малцина. Тогава на Клавдий му хрумнала щурата идея, че ако забрани брака, доброволците ще станат повече... И, както може би се досещате, тъкмо това направил. Някъде в древната римска държава живял свещеникът Валентин, който напук на императора венчаел влюбени двойки. Изпълнявайки мисията си, той бил заловен и екзекутиран на 14.02.269 г. за подстрекателство. Самата екзекуция била по-скоро тържество, тъй като хората го изпратили с цветя и сладки. Стотина години по-късно хората все още се сещали за това, на което ги учел Валентин и го провъзгласили за светец и покровител на влюбените.

Третата история разказва за млад лечител със същото име, живял през I в. пр. Хр. Младежът имал чудодейни способности на изцерител и именно заради тях и заради вярата си бил хвърлен в тъмница. В затвора младият Валентин излекувал сляпата дъщеря на надзирателя. Момичето прогледнало и го целунало. Двамата изживели бурна, но кратка любов, тъй като Валентин бил осъден на смърт. Преди да го хвърлят на лъвовете, той изпратил бележка на любимата си, написана върху парче от дрехата му с формата на сърце и подпис: "Твой Валентин". Тогава е възникнала и традицията да се подаряват картички...

# 215
честит свети валентин приятели! Винаги има място за любов и искрени чувства.Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш!Желая ви всеки час по една усмивка,
всяка минута по една прегръдка,
всяка секунда по една целувка...
и безкрайно много ЛЮБОВ непрекъснато ... Любовта е танц прекрасен, птица, която трябва да лети.
Тя може веднъж да ни докосне, но вечно да продължи.
Желая ви да танцувате цял живот този танц на любовта.

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 23:12 от reni31

# 216
Деси от Нбек май беше.  newsm78

Марси
този чаровник в подписа ти да не индийския актьор Акшай Кумар?  Thinking
Загледах се и в клипа на Сабр Ал Робаей. Много хубави гледки, само красоти.  Heart Eyes Страхотен клип! В края на клипа като видях знамето на Тунис се сетих да те попитам, поради приликата с турското знаме....има ли някаква връзка, случайно да знаеп, че ми стана любопитно?  Thinking
Като го гледах клипа се сетих за един друг подобен пак в пустинята. Но тук песента е вече със саиди (северно-египетски) ритъм.  Heart Eyes http://www.youtube.com/watch?v=AU0fYGcSIEg

Искам да ви споделя нещо, на което попаднах и ми стана интересно.

Сюлейман А.С. (пророк, който можел да общува с животните) попитал една мравка:
- Я мравка, ти една година с колко и какво се прехранваш?
Мравката му отговорила:
- Аз една година я изкарвам само с едно зрънце жито, то ми е достатъчно на мен.
Сюлейман А.С. , след казаното от мравката решил да се увери в думите й и да изпробва дали е възможно наистина да се нахрани цяла година със зрънце жито.....  и я затворил в една малка кутийка и дал зрънце жито и цяла годино нищо друго не й е дал.
След като е изминало 1 година, пророкът е отворил кутията. Мравката е изяла само половината от зрънцето. И попитал мравката:
- Аз когато те попитах ти ми отговори, че  едно зрънце жито ти е достатъчно за да се прехраниш за цяла година, но виждам , че ти си изяла само половината от зрънцето?
Мравката в отговор на това е казала:
- В предните година моята заслуга (ръзк) Аллах ми даваше, но тази година тази отговорност вие я взехте. Тази година ми дадохте ръзка ми, но мислейки, че догодина може да забравите да ми дадете пак, изядох половината тази година и другата половина си я оставих за другата година.

и още една подобна история.  Simple Smile

Един младеж винаги, когато е бил в Каабе правил Дуа и се благодарил на Аллах с думите:
- О, Ти ,помягащият на хората, които са в правилния път, които отбягват харама, О Аллах благодря ти!
Тези слова, са привлекли вниманието на околните хора. И единият от тях попитал:
- Защо винаги отправяш същата дуа към Аллах, друга дуа не знаеш ли?
И младежът започнал да разказва:
Преди 8-7г. пак докато бях тук в Каабе намерих една торба пълна с жълтици. В нея имаше точно 1000 жълтици. От вътрешния ми глас чувах, че ми казваше "с тези жълтици това и това можеш да направиш". Не, си казах аз. Те не са моите, а принадлежат на някой друг и ако ги използвам ще са харам за мен. И  през това време се появи един човек който викайки сред тълпата попитал:
- Някой намирал ли е една  торба?
Извиках го! И го попитах:
- Каква торба търсиш, какво имаше вътре?
Описа ми торбата и каза "вътре имаше 1000 жълтици".
- "Торбата ти е тука" - и му я подадох. Той отвори торбата и ми даде 30 жълтици. Отидох в пазара и там продаваха, прехвалвайки един младеж с много чисто лице. Привлече ми вниманието чистотата на младежа. Отидох при тях и попитах:
- Какво искате за този роб?
Отговориха ми:
- 30 жълтици.
С 30те жълтици, които ми беше дал човека, купих младежа с чистото лице. Минаха 1-2 години. Младежът беше много работлив и честен. Бях много доволен, че го бях купил. Един ден, докато вървяхме заедно с младежа, отсреща ни идваха 3ма души. Младежа ми каза:
- Господарю, аз съм син на мароканския емир. Тези, които идват от среща са хората на баща ми. Намериха ме и сега ще поискат да ме купят от теб. Ти си добър човек. Не ме продавай на тях за по-малко от 30 000 жълтици.
Тримата дойдоха при мен и ме попитаха:
- Този роб ще не го продадеш ли?
- Ще ви го продам. - отговорих им аз.
- Да ти дадем 60 жълтици - ми преложиха те.
- Не съм съгласен!
- Ти не го ли купи от пазара за 30 жълтици, ето ние ти плащаме двойно.
И им отговорих:
- Тогава отидете от пазара си купете.
И така след дълго пазарене се съгласиха да ми платят 30хил. жълтици. Аз с тези 30хил. жълтици направих търговия и забогатях още повече. Един ден моите приятели ми казаха:
- Има едно момиче от много богато семейство. Баща й на скоро почина. Да те оженим за нея?
И аз се съгласих. Направихме никях (брак). Донесоха и чеиза натоварена на камили. И в чеиза ми привлече вниманието една торба . И поптиха момичето какво е това? И тя ми каза:
- Вътре има 970 жълтици. Баща ми в Каабе е изгубил тази торба. На младежа, който му е открил му е дал 30 от тях и останалите ми подари на мен, казвайки да си ги сложа в чеиза.

Жълтиците , които ги бях намерил са били моят ръзк (заслужено). Ако не ги бях върнал щях да ги имам от харам. Сега ги имам от халал. Аллах ми помогна да избягам от харама и за това му благодаря.

Рени благодаря ти, че разказа за тази история. Не я знаех. Хубава е била.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 23:11 от Desert Princess

# 217
  Добро утро,днес кафето е от мен ,все още съм под влияние на празника иначе посмъртно не мога да стана толкова рано.Хубав ден.

# 218
  • Varna
Палачинките от Мен

DUA-май вече шЪ мЪ биЙ че само палачинки ви шаткам тука Hug
РЕНИ, ДЕЗЪРТЧЕ Hug Hug за красивите разкази и поуки-много мъдрост!!!!
ХадИ да ходя да метна една арабска манджица сега за на мама Монстъра Grinning

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 08:50 от DELTA_DELTA

# 219
Дами,здравейте,темата е мн. интересна и сорри за спама има ли омъжени за Ливанци,или които живеят в Ливан?
още веднъж извинете ме ако не пиша в правилната тема.
Благодаря ви

# 220
Добро утро арабски принцеси   bouquet

Магде мерси за любовното кафенце, и аз още съм под влияние на празника  Simple Smile
ето една история за любовта  Heart Eyes  http://www.fun-6.com/cenni-misli-istoria-lubov.htm  Flutter

Дуа как са Амал и бебка ?

Другарче мило  Hug как си ?

Пожелавам на всички хубав ден и повече усмивки   bouquet

# 221
Антошка-в правилната тема си-Добре дошла -имаме мами арабски всякакви Hug-и омъжени за ливанци също-това сме
Магда,Мелани и аз Mr. Green-и много много ще се радвам на още една ливанска мама,че тук сирийски има много Heart Eyes,и други -но всички са неповторими Heart Eyes Heart Eyes

Момичета днес е неделя и само влизам да спомена,че моя човек има Рожден ден-
навършва някакви си 37години Embarassed,ама хич не му личи hahaha-шегичка

подарих му тази песен сутринта-
Любими(Джулия Бутрус)
Вероятно не съм ти казвала,че ти си моя Любим,
за това пък на теб отдадох живота си ,Любими...

http://www.youtube.com/watch?v=y6_3qqjcOD8&feature=related
чакайте да ви почерпя и с едно негово любимо парче
старичко е,но пак е класика-Бони ем-Рийвърс оф Бабилонhttp://www.youtube.com/watch?v=Nm1g8FFRArc
и Вангелисhttp://www.youtube.com/watch?v=5zbQnKvwaBg

# 222
  • Varna
DUA-твоя човек е съвсем във младенческа възраст newsm10
Боже, Боже колко млад човек!!! Хич не се бъзикам да знаеш!!!
Искам да му пожелая да е много здрав, че това е най важното и всички трудности да ги отминава със лекота и хумор който аз май долових Wink
Allah Bless all of You!!! Hug newsm59  ura

# 223

чЕСТИТА ГОДИшНИНА И чЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЪЖА ТИ МИЛА ДУА.

# 224
дуа честит рожден ден на мъжа ти newsm59  ura newsm59

антошка-добре дошла  Hug на вярното място си попаднала

Общи условия

Активация на акаунт