Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Възможно ли е да забременея веднага след аборт?
Какви рискове крие бременността веднага след аборт?
Как мога да разбера дали съм бременна след аборт?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Възможно ли е да забременея веднага след аборт?
-
Какви рискове крие бременността веднага след аборт?
Бременността непосредствено след аборт може да увеличи риска от усложнения, като спонтанен аборт или проблеми с бременността. Освен това, в такъв случай е възможно тялото все още да не се е възстановило напълно и хормоните все още да не са в равновесие, което може да доведе до фалшиви положителни резултати на тестовете за бременност.
-
Как мога да разбера дали съм бременна след аборт?
Ако сте минали поне 40 дни след аборта и все още нямате менструация, направете тест за бременност. Имайте предвид обаче, че тестът може да даде фалшиво положителен резултат, ако хормонът hCG (човешки хорион гонадотропин) все още присъства в тялото. Препоръчително е да се консултирате с лекар за потвърждаване на бременността.
-
Какви съвети можете да дадете за предотвратяване на нежелана бременност след аборт?
-
Какво да правя, ако цикълът ми закъснява след аборт?